Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

I da napomenem da primerak košta 4700 septima. Da je skupo - skupo je, da je Tamriel - Tamriel je...

Par detalja ovog posta mogli bi se protumachiti kao SPOILER. :)

Ehm, danas lutam po cheydinhalu i nadjem neku dvojicu u nekom shiny armoru stoje ispred neke kuce, zaposhnem razgovor sa jednom kad ono - couuntov sin, i krece zahvaljivnje za to shto sam ga izbavio iz oblivion planea prelazeci main quest. Setim se da je to bio deo questa aid for bruma ako se ne varam koji sam batalio jer sam shvatio da nije potreban za zavrshavanje main questa, i odem da popricham sa countom oko toga, just maybe padne neki reward. :)
Stignem u castle i krene count da mi se zahvaljuje shto sam mu spasao sina i za nagradu dade mi neki mach, prekinem razgovor da vidim kakav je i odushevim se kako cool izgleda (a ima i disintegrate armor 60 pts enchant). Zapochnem ponovo sa countom razgovor da bih kupio kucu, kad ono : "you let my son die, you are lucky i didn't slay you on the spot! Get out of here!" i razgovor se automatski prekida!??? :d :d :d

Skroz zbunjen odem nazad kod njegovog sina, u razgovoru nema nishta novo, a kada zapochnem razgovor sa njegovim drugarom pored njega: "you bastard, you let him die!" :d

Loodilo :p, jel se desilo josh nekom ovako neshto?

Poslednja izmena:
nidza je napisao(la):
Vi se šalite...
Zar trebam da se slikam sa prinovom i kačim fotke da bi mi neko poverovao? :)

e sta treba da se cini u onom raju?

Da nađeš "Forbidden Grotto". Prati staze dok ti ne priđe Dremora.

Poslednja izmena:
ganelon je napisao(la):
Da nađeš "Forbidden Grotto". Prati staze dok ti ne priđe Dremora.
nasao sam Forbidden Grotto
a gde treba da mi pridje Dremora?

Ehm, danas lutam po cheydinhalu i nadjem neku dvojicu u nekom shiny armoru stoje ispred neke kuce, zaposhnem razgovor sa jednom kad ono - couuntov sin, i krece zahvaljivnje za to shto sam ga izbavio iz oblivion planea prelazeci main quest. Setim se da je to bio deo questa aid for bruma ako se ne varam koji sam batalio jer sam shvatio da nije potreban za zavrshavanje main questa, i odem da popricham sa countom oko toga, just maybe padne neki reward.
Stignem u castle i krene count da mi se zahvaljuje shto sam mu spasao sina i za nagradu dade mi neki mach, prekinem razgovor da vidim kakav je i odushevim se kako cool izgleda (a ima i disintegrate armor 60 pts enchant). Zapochnem ponovo sa countom razgovor da bih kupio kucu, kad ono : "you let my son die, you are lucky i didn't slay you on the spot! Get out of here!" i razgovor se automatski prekida!???

Sjaj savršenstva!:d

KIBLA`s je napisao(la):
nasao sam Forbidden Grotto
a gde treba da mi pridje Dremora?
Pa u Forbidden Grotto i nisi mogao da uđeš dok sa mrtvog Dremore nisi skinuo one rukavice, zar ne? Možda si ga maknuo lukom i strelom pa do razgovora nikad nije ni došlo. Jesi li u pećini ili si već izašao iz nje?

Jel neko igrao vise od 100 sati a da nije prosao sve kvestove?

ganelon je napisao(la):
Pa u Forbidden Grotto i nisi mogao da uđeš dok sa mrtvog Dremore nisi skinuo one rukavice, zar ne? Možda si ga maknuo lukom i strelom pa do razgovora nikad nije ni došlo. Jesi li u pećini ili si već izašao iz nje?
pogresno sam se ja izrazio
usao sam u pecinu u kojoj postoje vrata ka Forbidden Grotto, ali nisam naravno prosao kroz njih
gde mogu naci Dremora? u toj pocini ili napolju?

KIBLA`s je napisao(la):
pogresno sam se ja izrazio usao sam u pecinu u kojoj postoje vrata ka Forbidden Grotto, ali nisam naravno prosao kroz njih. Gde mogu naci Dremora? u toj pocini ili napolju?

=== SPOILER === (bar za sve osim za KIBLA's-a)
Pod Dremorom sam mislio na rasu tog lika kojeg si morao da kokneš da bi došao do rukavica. U pećini će ti jedan od likova u mantiji ponuditi pomoć koju moraš da prihvatiš. Fazon je u tome da u pećinu ne možeš da uđeš bez rukavica, te rukevice ne možeš da skineš (jednom kad ih navučeš) a iz pećine ne možeš da izađeš dokle god ih nosiš. Pomoć tog lika u mantiji se sastoji u tome što ti skine rukavice pa možeš slobodno napolje. Sama pećina se sastoji iz dva dela, i kroz oba moraš da prođeš kako bi sa suprotne strane izašao na otvoreno, odnosno u deo gde ćeš se susresti sa negativcem. Ako si mu odbio pomoć, vrati se pa pričaj ponovo sa njim, a ako si ga smaknuo, trebalo bi da se ponovo reinkarnira tako da nema razloga za brigu.

Poslednja izmena:
E ljudi a jel ima jos ko problema da mu je devojka/zena pocela da igra oblivion, pa sad umesto da licno igra mora da sedi pored nje i da joj povremeno govori sta i kako?

Moja devojcica se zasitila age of empires2 pa joj se oblivion ucinio kao zanimljiv (mada i heroje 3 oce da nauci al to ako ja riknem):S:

byMaX je napisao(la):
Jel neko igrao vise od 100 sati a da nije prosao sve kvestove?

91:48:09

Naravno da nisam prošao sve questove. Ostalo je još malo od Dark brotherhood, jedan quest za Fightere (mislim da je još jedan, pošto se ovde retko naglasi spoiler), ceo Mages guild quest, kao i više od pola Deadric shrines questova. Od nezavisnih questova, još samo jedan lik me moli za pomoć, kasnije ću i njega odraditi.

Kompletirao sam main quest, thieves guild quest, praktično ceo fighters guild, kao i sve nezavisne male questove.

Naravno, da skupim poslednju turu Nirnrootova sigurno neću uspeti, ako sam normalan, kao i quest sa nekim starim vinom. Ne znam ni koja im je poenta, osim nekog nabudženog potiona...

Znači ne gine još 40-ak sati!

Poslednja izmena:
Pa Dark brotherhood neću ni raditi, ako sam već thief, ne moram da budem i ubica :)

Nemoj propustiti Dark brotherhood, najtoplije ti preporučujem... (da mi vidiš bolestan pogled sada...) :-devil-:

Ne stvarno, likovi i questovi su nešto specijalno. Nemoj da ne probaš.

Idi ubi Umbru, napadni je prvi, kontaktiraćemo te za vreme spavanja... he he :eyebrows:

Poenta skupljanja tog starog vina je 1000 zlatnika za 6 boca + jos 100 za svaku narednu,itekako isplativ quest narocito u pocetnoj fazi igre.
E sad naleteo sam na zesci bug,tacnije 2 na istom quest-u:Ahdarji's Heirloom
za Thieves Guild

Moguci SPOILER
Znaci treba ukrasti prsten od countess of Leyawiin,prvi bug je bio sto sam groficu nasao mrtvu izvan grada i bez prstena u inventaru,posto nije bilo druge vratio sam na prethodni save i opet je bila mrtva.Nakon toga sam vratio jos jedan save unazad (4 sata igre,2 fighter guild questa i par "odradjenih' :-devil-: radnji u imperial city sam morao ponovo da uradim) ovog puta ona ziva i zdrava,uradim sve sto treba,nadjem tajni prolaz u podrumu,udjem u sobu od grofa i grofice(imaju dosta para kod sebe obavezno izdzepariti),obijem kutiju sa nakitom,kad ono unutra svasta osim j.....g prstena,marker svo vreme pokazuje na kutiju,pretrazim celu sobu ali ga nema.Sad sam se opet vratio natrag na pocetak questa i ako iz treceg pokusaja opet bude bug,nema mi druge nego da spustam konzolu :wall:

SPOILER: : : :

Moraš sačekati groficu da ode na spavanje, tada skida prsten i stavlja ga u kutijicu. Znači moraš ga "dignuti" dok ona pored spava.

Bug: Imam problem sa quest-om "Mystery at Harlun's Watch". Inace, to je zadnji quest za Fighters guild. Treba da ocistim Swampy Cave od trolova, a ja sam to uradio ranije, pre nego sto sam dobio ovaj quest. Sada kad udjem u nju - ubijem par trolova i cvrc. Na mestu na kome treba da nadjem necije netaknuto telo se nalaze 3 skeletona i 2 zombija. Uzalud mi zelena strelica na kompasu kada se na tom mestu nista ne dogadja.
Nadam se da ce zakrpe biti efiksane i da ce ih biti sto pre.
Pozdrav

Agilni je napisao(la):
SPOILER: : : :

Moraš sačekati groficu da ode na spavanje, tada skida prsten i stavlja ga u kutijicu. Znači moraš ga "dignuti" dok ona pored spava.

SPOILER======

Ma spava ona i grof pored nje,problem je sto prstena nema tamo,ni u kutijici ni na njoj,Izgleda da sam morao da pratim odredjen redosled razgovora sa npc-ovima,tj da razgovaram sa onom khajit zenskom kojoj treba da dam prsten pre nego sto sam razgovarao sa pratiljom grofice iako mi je na mapi bila oznacena pratilja.Bar tako pise na nekim forumima.Inace ima jos bagova na tom questu,po onome sto sam video na tim forumima.
U svakom slucaju probacu jos jednom ispocetka,pa ako je opet bug spustam konzolu.Vec sam nasao kod za taj prsten,ali zelim da to izbegnem.

Agilni je napisao(la):
Naravno, da skupim poslednju turu Nirnrootova sigurno neću uspeti, ako sam normalan, ...
Ako do sada nisi, obiđi same obale južno od Layawina (valjda sam napisao pravilno; najjužniji grad) i to obe, i istočnu i zapadnu. Bogato nalazište. ;)

da li je neko primetio bug sa questom za Vampire Cure? To može da se uradi tek kad si član Dark Brotherhood (što je extra!!!) i kad ti onaj lik iz članstva prenese vampirizam. E onda te on uputi na onog lika u Arcane University, zvanog Raminus Polus i ti onda sa njim popričaš. E onda te on uputi na Count Skingrada i pričaš sa njim. E on ti da dalji quest i onda radiš to. E kad ga završiš i dobiješ dve bočice napitka odneseš Countu i on da svojoj ženi da popije. Ona konačno umre, a ti dodješ posle 24h opet kod njega po nagradu. !E ovo je najinteresantnije!!! On ti nešto ispriča i zahvaljuje i uputi te na sledeću temu koja se pojavi: "reward". Klikneš naravno na nju i da ti 1000 golda. A najbolje je što tema NE NESTANE!!! Tako da možeš da odeš kod njega svaki put i da ponovno klikaš na REWARD i dobiješ po 1000 golda!
Ja sam se obezbedio za život, kupio sam i kuću u Skingradu i u Anvilu :cool:
Moram da priznam da je mnogo dobro biti finansijski obezbeđen :d
Konačno uvek imam para da napunim oružja (magijom naravno), što mi olakšava igranje... Pre sam grbio da skupim 1600 golda, a sad to ide tečno. Takođe je dobro što kasnije u Dark Brotherhood advance-uješ na visko nivo, ali pre toga upoznaš the Night Mother herself!!! što je onako, prilično cool :D

Obavezno se ubacite u Dark Brotherhood i postanite vampir, isplati se ;)

Pozdrav :)

ps:nisam siguran da li je neko već pisao o ovom bug-u, unapred se izvinjavam ako jeste...

ganelon je napisao(la):
Ako do sada nisi, obiđi same obale južno od Layawina (valjda sam napisao pravilno; najjužniji grad) i to obe, i istočnu i zapadnu. Bogato nalazište. ;)

Ako sam došao do poslednje ture nirnrootova, a i od poslednje sam skupio 25 (a treba 40), sigurno da znam za sve bogate predele. Možda ipak nisam normalan...

U svakom slučaju hvala. :)

Bio sam na strani dobra kroz celu igu tako da mi je na kraju fame bio 95 a infame 0.Napravio sam poseban save i odigrao Dark brotherhood questove.I sta reci sem da je svaki remek delo.Sledeci put kad budem igrao od pocetka bacam se na dark side.:-devil-:

Takođe, samo je meni trenutno infame 3, i to zato što se uvek nađe neka budala da skoči na nišan.

Imam problema sa onim gradskim ludakom koji traži da se ubiju 3 osobe (u mom slučaju 2). Kako ubijem jednog, u kuću drugog ne mogu da uđem ali mogu da prolazim kroz nju do mile volje kao da sam duh.
A šta se dešava kad mu kažem da ga ne prati ni jedna od tri osobe?

Worf je napisao(la):
Takođe, samo je meni trenutno infame 3, i to zato što se uvek nađe neka budala da skoči na nišan.

Imam problema sa onim gradskim ludakom koji traži da se ubiju 3 osobe (u mom slučaju 2). Kako ubijem jednog, u kuću drugog ne mogu da uđem ali mogu da prolazim kroz nju do mile volje kao da sam duh.
A šta se dešava kad mu kažem da ga ne prati ni jedna od tri osobe?

On te napadne, ti ga izrokas, uzmes mu sve sto ima kod sebe, odes mu na gajbu i opeljesis ga do kraja :)

Agilni je napisao(la):
Nemoj propustiti Dark brotherhood, najtoplije ti preporučujem... (da mi vidiš bolestan pogled sada...) :-devil-:

You are my new listener :D

Vrh Dno