Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

eternity je napisao(la):
To je sasvim normalno jer game developeri ce svakako bolje da optimizuju AA za svoju igru, nego nVidia za sve igre generalno.
:trust:
AA odradjuje graficka a ne igra.

Poslednja izmena:
Cwelle je napisao(la):
:trust:
AA odradjuje graficka a ne igra.

Naravno, ali ce bolje napisati kod za koriscenje AA f-je za svoju igru.

This is getting from bad to worse...:cuss::cuss:

Zamrznuta su mi cak 4 Major Skill-a, i ne mogu da napredujem u istima, znaci ono... katastrofa!

Patch mora da izadje sto pre!

bilo je vec reci o tome, nastavljaju skillovi da ti se budze, samo se ne vidi jer nije dobro napisan neki deo nekog sistema bla bla, kad predjes te levele koje si dobio za dzabe resavajuci dodatne kvestove pocece ponovo da se pojavljuju ali ce ti biti sabrani i ti koje si dobio za dz (zapravo moras da ih odradis zbog te greske).

patchu se nemoj preterano nadati u dogledno vreme

DjoleNS je napisao(la):
Jesi iskljuchio onaj refraction shader u oblivion.ini? Negde sam prochitao da atijevi korisnici treba da iskljuche, jer im bash kod kapija i kod nevidljivih protivnika usporava zeshce.. :)

Djole, gledao sam ovaj http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?act=ST&f=23&t=308781
link i stvarno kazu da je dosta brze bez toga. Ali trenutno nosim neki enchantovan oklop pa sam sav providan i ne zelim da iskljucim refrakciju.

Poslednja izmena od urednika:
eternity je napisao(la):
Naravno, ali ce bolje napisati kod za koriscenje AA f-je za svoju igru.
Ama neće, ne postoji "kod za korišćenje AA" nego ti kad inicijalizuješ Direct3D, samo kažeš da li hoćeš ili nećeš AA, znači DA ili NE, i to je sve u vezi AA. Ostatak posla odrađuje drajver i grafička.

moguce da je njemu bio ukljucen HDR, pa kad promeni iz igre na AA igra iskljuci HDR i automatski stavi Bloom, a kad forsira iz drajvera to se ne desi vec samo ostane bez HDR-a. Ko ce ga znati.

Evo i ja sam konacno probao igru, a sinoc sam procitao i svih 37 strana ovog foruma... Uhh.. Ali ima par korisnih stavki. Cisto da kazem meni se igra svidja, mada je dosta jednostavna, u odnosu na Morrowind je laganica, ali je to dobro jer ce na taj nacin privuci dosta igraca u FRP svet...
Na ATI X1600pro i sempronu 2800+ klokovanima lepo radi u 1024x768 sa onim detaljima koja mi je igra stavila i HDR-om, ne ide mi ispod 20fps-a. Probao sam i da editujem .ini po gx-x-ovom uputstvu ali ne vredi, igra je pocela da zeza i izbacuje na desktop a dobitak mi je bio oko 2fps ako ne i manje, mozda to bolje radi sa nvidia kartama nemam pojma, ali sam i ovako prezadovoljan, jos samo da kupim jos 512 rama.
Video sam i kako izgleda i ide i kod burazera na 6200 64-bit i nije tako lose s tim sto igra u 640x480 ali detalji nisu losi i naravno bloom je ukljucen, fps ide od 10-35... Mislim da igra opet i nije tako lose optimizovana cim moze da radi na dosta slabijim masinama, e sad sto to nije ista igra kao sto bi trebalo da bude to je druga stvar.
Toliko od mene odoh sada da se igram...

byMaX je napisao(la):
Djole, gledao sam ovaj http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?act=ST&f=23&t=308781
link i stvarno kazu da je dosta brze bez toga. Ali trenutno nosim neki enchantovan oklop pa sam sav providan i ne zelim da iskljucim refrakciju.

kako te to ne nervira ? imas chameleon na sebi pretpostavljam...meni je uzasno smetalo sto ne vidim svoj mac. elem, ja u mojim .ini-jima nisam to namerno iskljucivao, ali akoj e dobitak FPS velik onda verovatno vredi. Koliko je ruznije bez toga ? Gde se sve vidi ?

Poslednja izmena od urednika:
I ja da kazem da sam resio problem blokiranja igre, reinstaliranjem iste. Pre toga sam modovao ini fajl kako je gx-x dao preporuku (mada nisam dobio neko bog zna kakvo ubrzanje). Definitivno tu nesto nije valjalo, sad nakon reinstalacije samo malo travu proredim i nemam problema.

gx-x je napisao(la):
moguce da je njemu bio ukljucen HDR, pa kad promeni iz igre na AA igra iskljuci HDR i automatski stavi Bloom, a kad forsira iz drajvera to se ne desi vec samo ostane bez HDR-a. Ko ce ga znati.

Ne, ne, ne... HDR mi je ugashen, a Bloom mi je upaljen. Evo kako to izgleda. Prva slika je sa upaljenim AA iz igre, a druga iz nv control panela.

Prilozi

• Oblivion 2006-04-12 13-40-27-96.jpg
    Oblivion 2006-04-12 13-40-27-96.jpg
    178.6 KB · Pregleda: 106
  • Oblivion 2006-04-12 13-42-35-45.jpg
    Oblivion 2006-04-12 13-42-35-45.jpg
    177.8 KB · Pregleda: 105
na drugoj ti uopste ne radi AA iz nekog razloga.

@MaxXx

resavaj kevestove za daedra statue i naci ces brdo tih itema i knjige, ja sam ih imao dosta, a zadrzao sam spell braker stit, umbra mac, azuras's star, i imam neku ogrlicu, ne znam kako se zove. A nema svih itema iz knjige, neki su bili u morrowindu, mislim da sword of the Ice Giant nema u oblivionu posto je izgubljen u morrowindu, i tamo sam ga bio nasao, bas kako je i opisano u knjizi.

gx-x je napisao(la):
@staljin:

argonianci su ti (ne oni iz star treka) oni ljudi gusteri, uzmi taj noz i iseckaj bilo kog :d ja sam na neke bandite naleteo i obradovao se kad sam skontao da je jedan od njih guster, uzo noz i naje** mu se majke :D

@ivanbo2003

nem pojma, obican rar fajl, probaj ponovo.

Izgleda da je moj Zone Alarm pravio,tj pravi s**nja,pa blokira attacment-e.Nema veze,podesio sam ini fajl sam,sada radi kako tako ok sa 1024*768 rezol.,bez blooma i HDRa,AAx2 kroz igru,texture na medium,one skale za daljinu su na 2/5,voda high i refleksije vode ON.Doduse napolju imam od 15-40 FPS variranja(kad su borbe padne na 15-20),ali moze da se igra.
Konfa [email protected],1.5GB ram,nv6600 OC 500/650.

Sto se tice vampirizma,izbegavam razne kolibe za nocenje,vec picim u gradske hotele.Save game me je par puta spasio preobracenja u vampira.
Pitanje:kako da nadjem dokaze u questu oko onog lika u Imperial City-u sto krade stvari od pokojnika pa ih prodaje trgovcu.Jel ima neko groblje ili slicno gde bih mogao da ga trazim?Ah da,murija me je nahvatala dok sam mu obijao gajbu pa su zaplenili sve maznuto :d

Kako da potpuno iskljucim travu? Kada pogubim strele u njoj nikako ne mogu da ih nadjem.
Pozdrav

iskljucivanje trave je zgodna stvar i kad krenes da beres cvece za alhemiju ili neki quest (recimo kad te izbace iz mage guilda)

gx-x je napisao(la):
dakle evo da okacim konfig koji je meni sasvim ok na 6600gt, pretpostavljam da ce biti ok i za 6600 ako se spusti rezolucija. ostaje napomena da pod onom

Da si ranije okačio ovaj fajl, rešio bi me mnogo muke cimanja oko odvratnog .ini-ja. BTW, stvarno sam dobio popriličan framerate, klizi ko podmazano, sa tom razlikom da sam teksture podesio na Large (x700 u kanti ima 256Mb), postavio AA i namunjio vodu - u tvom configu se svet i objekti ne ogledaju u vodi.

Izuzetan dobitak u frame rate-u, pojma nemam šta si mu radio, niti me zanima. A sve izgleda ništa gore nego što sam ja uspeo da nabacim, uz grozan fps po sopstvenom receptu. :)

Tnx za fajl. Odo sad malo da uživam u fenomenalnoj igri.

Ja sam pitao KAKO da iskljucim travu. Ako neko zna nek mi kaze.
Pozdrav

Chini mi se da u video options imash slider grass distance ili tako neshto, pomeri ga skroz ulevo...

@nidza:

nema na cemu, vodu sam namerno ostavio "osrednju", retko je gledas, a usporava igru i kad je ne vidis direktno.

Pomagajte ljudi! Savatao me neki bug, MAGICKA mi se NEregenerishe! Zavrshavao sam quest GREAT WELKYND STONE i od tada magicka mi se ne regenerishe a nisam zakacio nikakvu boleshtinu. Jel imao neko slican problem? Da stvar bude gora ja sam Battlemage level 16 i do sada sam sve mlatio bez problema uz pomc mojih samonovanih headless zombija, vishe se smorih od pijuckanja napitaka! HEALP!

@cepesh

Koliko si siguran da nisi zapatio boleštinu? Baš u ruševinama gde si bio imaš mnogo zombija koji te lako zaraze bolešću (Astral nešto...) koja upravo zaustavlja regenerisanje Magicke...

Svrati ti ipak do prve crkvice, izleči se.

illidan je napisao(la):

Скинуо сам patch и игра с њим неупоредиво лепше изгледа, а нема уочљивог пада у перформансама. Приметио сам багове у рендерингу капија (уколико је капија заклоњена неким објектом, тај објекат се на том месту "замути"), а понекад ми се екран на кратко прошара разнобојним тачкицама.
Да ли је неко пробао 6.4 драјвере, тојест, да ли је овај patch укључен у њих?

@cepesh
Postoje raznorazni napici ali je savet Agilnog za nijansu bolji jer ne samo da u crkvi lečiš bolesti već se i vrednosti za sve atribute automatski regenerišu. Znači, u bilo kojoj crkvi nađi oltar "of Nine" (onaj najveći, pokriven platnom), priđi mu i pomoli se :).

3MaJ je napisao(la):
Да ли је неко пробао 6.4 драјвере, тојест, да ли је овај patch укључен у њих?
ATI published version 6.4 of its Catalyst driver software. The new version brings Linux support to graphics cards with X1300, X1600, X1800 and X1900 graphics processors. According to ATI there are also changes in the Avivo video processing engine to improve video playback in standard definition (SD).

As for the performance-related enhancements, ATI says that users should expect to see a 4.9% increase in 3DMark06 scores, up to 2% in Call of Duty 2 with (non-Crossfire) X1900 and X1800 cards, almost 4% in Half Life 2 with (non-Crossfire) X1900 configurations, up to 3% in Far Cry (X1900, non-Crossfire) as well as up to 5% in Unreal Tournament 2004 on all Radeon X1x00 non-Crossfire configurations.

The "Chuck" patch, which enables high dynamic range lighting (HDR) with anti-aliasing (AA) in Elder Scrolls IV: Oblivion, is not part of Catalyst 6.4.

https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=640

Najcudnije mi je sto je tzv. Chuck patch ustvari display drajver. Ja ne koristim CCC, nego Omegu ili klasican Control Panel + ATI Tools (ATI Tray Tool jos uvek ne radi sa R580), i pre nego sto sam instalirao "patch" deinstalirao sam Cat 6.3... To je zapravo drajver sa tim dodatkom i verovatno ga nisu ukljucili u 6.4 jer ga nisu istestirali sa svim (HDR) igrama...

@BlackNeo
Hvala! :)

opet cu ja :) ima li neki eye candy mod za 7800 GT???Mozda sam dosadan ......

ljudi, da li je neko skinuo onaj Horse Armor Pack i kako da nadjem oklop?

ok je to, to je stvar ukusa naravno. Nemojte mi reci da niko nije primetio da vise nemate maglu u daljini ?!?!?! Nije valjda da vam je isto kao da ste stalno u oblacnom i maglovitom vremenu naspram onoga sto sam napravio da vidite bez magle ?!?!? Na stranim review-ovima ta magla je glavni adut vs xbox 360 i zasto low end karte ne daju kvalitet...ne mogu da verujem da to niste primetili.

Sto se tice porasta fps, smanjio sam vam shadow mape sa 1024 na 512 (na 256 se primecuje da su maje) i jos neke stvari, zapravo jos dosta ali nije bitno, skidajte - uzivajte ;) canopy tree shadows sa mojim konfigom skidaju 3fps manje (ravno) nego sa defaultom jer su u manjoj rezoluciji (duplo manjoj) pa se usudite pa probajte, imapacta na IQ kolko sam ja gledao - NEMA.

Nazad
Vrh Dno