Šta je novo?

Oblivion samo sto nije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a neki su vec lepo videli oblivion i novi tomb raider na QSLI konfi, FX60 CPU, 4GB rama u 1920 x 1200 :) Vredi cekati!!!

Tim nekima se sprema sačekuša od strane frustriranog naroda prilikom povratka sa CeBITa. Tu negde oko aerodroma, Surčin je pravo mesto za to...

filipenko je napisao(la):
Uostalom, mislim da se Oblivion mora odigrati!

Uostalom, mislim da se Oblivion mora odigrati!

Nabavio sam neke trailere sa zvaničnog sajta, one u kojima neko iz razvojnog tima usput priča i objašnjava. Vidio sam da se ljudi veoma lože na Oblivion, na grafiku, ali teško da se grafika može baš vidjeti iz screenshotova, mnogo bolji je video zapis, jer se bolje vidi fizika, sjene, pomjeranje vegetacije, gestikulacije NPC-ova, teksture i drugo. Već prvi vide fajl me oduševio, fizika je fenomenalna, ma prava realna, sjene su sjajne. U prvom video fajlu se vidi saradnja sjena i fizike, to nisam očekivao od RPG-a, dobru fiziku, ali sam to odmah uočio. Kada se lanci u tamnici na početku igre uzmu pa puste, kada se podigne kosturska glava sa poda i baci, sve se pomjera, leti, prevrće baš nekako prirodno. Luk i strele izgledaju impresivno, zvuk kod natezanja luka je odličan, strele sve što pogode izazivaju prirodni trzaj i pomjeraj pogođenog predmeta. Gađali su kantu obješenu na kanapu, kanta se uvrće i trza, a za razliku od drugih igara strele ostaju u kanti, i samo ih opet lijepo pokupite, a ne nestaju "negdje u vazduhu" kao inače u igrama. Čak kada se predmet pomjeri u neki novi položaj pod uticajem strele koja se nalazi u njemu, kada se strela izvadi iz njega predmet se vraća u prirodan položaj u kome bi inače bio da strela nije u njemu. Znači mnogo veća realnost. Kada su gađali balvan koji je stajao na rubu nizbrdice udar strele da je gurnuo i on se počeo kotrljati niz nizbrdicu.

Vegetacija je odlična, u šumi se sve biljke i lišće pomjera u nekom svom ritmu, vidio se jelen koji je odlično urađen, i izgledom i pokretima.

Ono što sam vidio je sjajno. Sad mi je jasniji taj hype oko igre. Ali treba biti oprezan oko naše nabrijanosti na igru, a jasno je da bismo svi voljeli da igra ispadne ovako dobra kako nam sada djeluje. Ne treba ispustiti iz uma da su kod RPG-ova drugi faktori bitniji od grafike, ako su to odlično uradili onda će biti dobro. Mada sam već čitao neke negativne kritike oko samog gameplaya.

Primjetio sam na trailerima da boja lica NPC-ova nije baš OK, nekako je dosta sjajna, recimo onom NPC-u na ulici u traileru o Radiant AI sistemu. Još neke stvari su suviše sjajne, kao da su osvjetljene, recimo okovratnik cara na početku kome, što vjerovatno svi znaju, glas daje Patrik Stjuart (Žan Luk Pikard).

nazalost vecina ljudi ce to morati da igra sa "shadows off"

PS. Gledali smo skoro svi te filmove, nemoras prepricavat :D

Ceterum censeo Oblivionam plaere esse!

something interesting :D

13fw.png

Najbolji screenshot do sada :D

Elem, znaci na 6600GT ce na 1024 sa 2x AA i manjim AF biti oko 20FPS, ajd kao nadam se... ne svidjaju mi se ove brojke, iskreno, ali bilo je za ocekivati

Ma opusteno,pazarice se neki 7600gt u skorije vreme i moci ce fino da tera ovo,naravno u nekoj pristojnoj rezoluciji.

Kladim se u 10 dinara :) da će 6800 terati Oblivion u 30 frejmova, u 1024x768 NoAA NoAF NoHDR, detalji na high, senke u 2.0 režimu...

gx-x je napisao(la):
lol, bolje uzmi citaj neku dobru knjigu, recimo kraj detinjstva od artura klarka, mnoogoo je zanimljivije veruj mi ;)

veruj mi nisam ovo postavio zbog sebe nego sbog nekih osoba koje spravljaju pesme u desetercu o oblivionu :)

btw super je sto igra ima sjajnu fiziku... pitanje je kako ce se to prakticno iskoristiti za neke od questova ili u borbi... i hl2 je imao neprevazidjenu fiziku koju smo iskoristili hmmm 3 puta u toku igre... hocu da kazem utice i ta fizika na gameplay ili ima samo kozmeticku funkciju

btw hvala na prepricavanju videa, nisu svi zaudni da skidaju svasta sa neta

Poslednja izmena:
Što se tiče ovog gore grafikona...koliko vas inače igra u 1600x1200? I šta se to dobija sa AF, koliko to znači, i koliko utiče na performanse? Ja sam to AF bojažljivo uključivao i povećavao na FarCry i nisam primjetio pad performansi, niti neku vizuelnu razliku. Na šta vizuelno utiče AF, i koliko je zahtijevan u odnosu na AA?

Mislim...ja ne igram na višim rezolucijama od 1024x768, to mi je dovoljno, a ni monitor ne može više, što i nije loše, jer ne moram imati perverzije od grafičkih kartica. A što se tiče AA...pa ne znam...nisam siguran da li je isplativ po pitanju odnosa vizuelnog dobitka i hardverske zahtjevnosti (pada fps-a).

Mene zanima kako će Oblivion raditi na/do 1024x768, bez AA i sa možda ponekim AF (ako mi objasnite čemu to služi...a uz to i ne radi :)). Meni je bitnije da su detalji dignuti nego da igram u ne znam kako velikim rezolucijama, sa tamo nekim AA i AF, bar u ovim uslovima da se nema 500 eura za grafičku.

Zato me zanima kako će Oblivion (Gothic 3, Crisys) raditi recimo na 6600GT.

P.S.
čemu služi to HDR?

Crysis nikako :)

Vader je napisao(la):
Zato me zanima kako će Oblivion (Gothic 3, Crisys) raditi recimo na 6600GT.

Gothic III će raditi verovatno solidno na 6600GT, sa nekim osrednjim podešavanjima, pošto je kao minimum planirana GeForce 3 Ti serija.

Pa ukratko - AF ti sluzi za lepsi prikaz udaljenih stvari. Nije da se ne primeti, ali po meni nije toliko bitan kao AA, narocito na TFT monitorima.

A sto se tice HDR, to nas tek ceka za godinu, dve, nemoj sada lupati glavu o tome.

illidan je napisao(la):
something interesting :D

13fw.png

ako je ovo istina, onda je jasno zbog cega su Oblivion terali na QuadSLI setapu :)

znaci bice 20-tak fps u 1280x1024 (ili 960 ako bude bilo) sa 6800gt, no hdr, fujjj. videcemo.

Istresce nam i zadnji evro iz dzepova :d .

Ma dobro, grafikon i nije toliko strašan kada se pogleda da skoro niko neće igrati u Oblivion u tako visokoj rezoluciji. Naravno, ni 16x AF nije potreban, po meni i 4x veoma lepo završava posao. Sa druge strane, AA je navlakuša sa koje se teško skinuti kada se jednom navikneš, ali ni njega nema smisla gurati preko 4x koji već više nego odlično ispegla ivice. Uopšte, greota je nove igre igrati na starim karticama i srezati im nivo detalja i svu lepotu. Bolje je sačekati neko vreme da cene kartica padnu, pa onda sa guštom odigrati igru.

100% se slazem sa tobom morbiuse, i ja sam mnoge igre preskakao i cekao na bolju grafiku, evo, tek sad nabavljam serious sam 2 (cisto da vidim kakava je grafika) i kvejk 4 sam uzeo ponovo da igram.

hejvule je napisao(la):
Istresce nam i zadnji evro iz dzepova :d .

Neće,neće!
Ako ne bude igriva barem približno onako kako meni paše,ja je neću igrati!
Kao i COD2 koji tek sad igram.

@Bojan Novakovic

Za jednog novinara, ti si totalno neinformisan :) Kako bre drze cenu ? 7900GT za 300$ ? 7600GT za ~230$ ? 6800GT za 220e ? (ili 200$ napolju) . To jedino ako bas moras da kupujes ATI karte, one drze cenu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno