Nabavio sam neke trailere sa zvaničnog sajta, one u kojima neko iz razvojnog tima usput priča i objašnjava. Vidio sam da se ljudi veoma lože na Oblivion, na grafiku, ali teško da se grafika može baš vidjeti iz screenshotova, mnogo bolji je video zapis, jer se bolje vidi fizika, sjene, pomjeranje vegetacije, gestikulacije NPC-ova, teksture i drugo. Već prvi vide fajl me oduševio, fizika je fenomenalna, ma prava realna, sjene su sjajne. U prvom video fajlu se vidi saradnja sjena i fizike, to nisam očekivao od RPG-a, dobru fiziku, ali sam to odmah uočio. Kada se lanci u tamnici na početku igre uzmu pa puste, kada se podigne kosturska glava sa poda i baci, sve se pomjera, leti, prevrće baš nekako prirodno. Luk i strele izgledaju impresivno, zvuk kod natezanja luka je odličan, strele sve što pogode izazivaju prirodni trzaj i pomjeraj pogođenog predmeta. Gađali su kantu obješenu na kanapu, kanta se uvrće i trza, a za razliku od drugih igara strele ostaju u kanti, i samo ih opet lijepo pokupite, a ne nestaju "negdje u vazduhu" kao inače u igrama. Čak kada se predmet pomjeri u neki novi položaj pod uticajem strele koja se nalazi u njemu, kada se strela izvadi iz njega predmet se vraća u prirodan položaj u kome bi inače bio da strela nije u njemu. Znači mnogo veća realnost. Kada su gađali balvan koji je stajao na rubu nizbrdice udar strele da je gurnuo i on se počeo kotrljati niz nizbrdicu.
Vegetacija je odlična, u šumi se sve biljke i lišće pomjera u nekom svom ritmu, vidio se jelen koji je odlično urađen, i izgledom i pokretima.
Ono što sam vidio je sjajno. Sad mi je jasniji taj hype oko igre. Ali treba biti oprezan oko naše nabrijanosti na igru, a jasno je da bismo svi voljeli da igra ispadne ovako dobra kako nam sada djeluje. Ne treba ispustiti iz uma da su kod RPG-ova drugi faktori bitniji od grafike, ako su to odlično uradili onda će biti dobro. Mada sam već čitao neke negativne kritike oko samog gameplaya.
Primjetio sam na trailerima da boja lica NPC-ova nije baš OK, nekako je dosta sjajna, recimo onom NPC-u na ulici u traileru o Radiant AI sistemu. Još neke stvari su suviše sjajne, kao da su osvjetljene, recimo okovratnik cara na početku kome, što vjerovatno svi znaju, glas daje Patrik Stjuart (Žan Luk Pikard).