Pa ja sam zapenio u jedno 10 postova da ljudi na cropovima uzimaju 35/2 i 85/1.8, jer se tako najbolje izvlači iz cropa i lako prelazi na FF.Jel?Mislio sam da ga duže ima. Neko je još odavno pričao da je super objektiv, možda si čak i ti par puta pominjao, ili Drajver, ne znam više. Svejedno, odličan je, pogotovo za ove pare.
Interesuje me sta bi preporucili za slikanje decijih rodjendana, gledam neku nadogradnju za moj 7D. Trenutni objektiv 15-85 f3.5-5-6 nije bas najbolji po meni za ovakve eventove cak i uz koriscenje blica.
Gledao sam nekoliko objektiva koji bi mene zanimali kao sto su:
Canon 35mm f2 is usm
Sigma 17-50 f2.8 OS HSM
Sigma 18-35 f1.8
Sigma 35mm 1.4 ART
Koja bi vasa preporuka bila od navedenih ili imate da preporucite neki drugi objektiv. Uz napomenu da trenutno ne planiram nadogradnju na Full Frame u nekoj skorijoj buducnosti tako da i opcije koje idu samo na 7D (Crop) dolaze u obzir.
Pa taj 35/2 je nekako must have pored 15-85
Ako se dobro secam ta Sigma 18-35 ima naduvanu cenu, a 35mm iako su oba extra objektiva i svetla nisu bas za decje rodjendane jer ces nekad morati siroko da ides a 35mm na cropu nije bas sjajno za siroko. Ako ces menjati objektive i stavljati taj sto vec imas onda ok, a ako ne onda nesto od sledeceg:
Canon 17-55 2.8 najbolji i najskuplji
Sigma 17-50 2.8 obavezno novija (HSM) verzija - parira Canonu a dosta jeftinija
Tamron 17-50 2.8 non vc varijanta - ja par vc sto sam probao svi su bili na 2.8 muljavi uzasno a nisu masili fokus, a ako ces ti da kupis 2.8 da zavrces ga onda ostanes na kit objektivu
Dakle to ti je za standard zoom crop objektive. Ako ces skorije na FF onda ces morati naci neko prelazno resenje, ako ne cepaj ovako - sta god uzmes od toga za rodjendane decje posluzice. Dodaj jos i blic na to kada je malo svetla i to je to.
Imam nameru da upotpunim kolekciju jednim objektivom sa vecim otvorom blende, posto su svi f4, razmisljao sam o Tamron 24-70mm F2.8 Di VC USD, pre svega zbog stabilizacije... Zanima me da li je ostar na f2.8 i kako se ponasa u radu, brzina i preciznost fokusa, i da li moze da posluzi za fotkanje portreta na 70mm ? Kakav je u poredjenju sa canon 24-70mm f/2.8L II USM ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari