@Mladen
Ne znam kako da ti se oduzim na svim ovim savetima, tebi i jos par njih ovde, ali ne zaboravljam, pa ce valjda biti prilike
To sto omasi po nekad fokus meni je dovoljan razlog da ga zaobidjem, nemam ja zivaca za tako nesto, a strasno me nervira kada nesto ne radi kako trebe pa makar i po nekad, tako da cu definitivno u nekoj bliskoj buducnosti kada se ukaze povoljna prilika uzeti Canon 24-70 2.8 II i verovatno 70-200 2.8 II sa Extender 2x III, ovo drugo razmatram pre svega zbog tezine, mada ja ne mogu da zamislim da tih 1500gr u objektivu mogu da mi prave problem, posto se desi nekada da aparat drzim u ruci i po 3-4h u setnji, je ne osceam nikakav zamor ruke ili tako nesto, a 70-200 sigurno ne bi koristio na taj nacin da ga ne skidam sa aparata, ali su me vasim komentarima naterali da razmisljam o tomeja sam ljudi sportista sa stazom od prko 20god u sportu, meni tezine nisu problem
Po tvom misljenju da li je dovoljna kombinacija Canon 24-70 2.8 II & 70-200 2.8 II da zaobidjem prajmove za slikanje portreta, posto meni nista nije primarno, zelim sto manje opreme a volim sve da fotkam sto mi se ucini zanimljivim... Planiram jos 100mm f/2.8L Macro, iskljucivo za makro fotke, predlozi ako postoji nesto bolje za tu namenu...
Potpuno sam zadovoljan ovim sto imama, ali dokle god znam da je 24-70 2.8 II & 70-200 2.8 II bolja kombinacija od 24-105mm f4L IS & 70-200mm f4L IS, ja cu tezi boljem bez obzira da li meni to realno treba ili ne. Ne razume zasto oprema moram da bude full iskoristena ? Ljudi kupuju automobile sa karakteristikam koje im u zivotu nece trebati, ko vozi 200km/h, a vecina automobila moze da postigne tu brzinu... Mene automobili ne zanimaju, ovo me zanima tako da ne zalim pare sve dok ih ima![]()
Videces ti kad krshtenica pokuca na vrata, kad nabacis par stotina km na nogama sa 5-6kg opreme i kad kichma krene da vrishti! :d... ja sam ljudi sportista sa stazom od prko 20god u sportu, meni tezine nisu problem![]()
Nista nisam hteo da pitam, samo da se pohvalimKako covek da ga ne uzme za svega 1650e
![]()
Nije mi bila namera da kupujem, al nekako uvek imam dilemu oko necega i ne prodje mnogo dilema se resu sama od sebeDomaca garancije sve regularno, kod madjara je najniza ponuda oko 1800e a kod ovih nasih preko 2000e, nisam dugo razmisljao
CANON EF 24-70mm L 2.8 II by Nenad Ristic, on Flickr
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari