- Učlanjen(a)
- 05.02.2008
- Poena
- 585
hobiste amatera
Retko koji hobista amater ima opremu koju ti imaš. Stvarno ne znam da li je bilo situacija kod nas da grune ovoliko novca odjednom u nešto što mu je hobi, stariji članovi verovatno znaju da li je bilo takvih slučaja kao ti
Ali zato 85 f/1.2L II vec vidim medju opremom![]()
Jasno je da je tvoj budžet nepresušan, ali zašto ćeš dati 2000e na objektiv, da bi vežbao portrete na njemu? Mislim da ti niko nije pričao šta da radiš sa svojim novcem, svi bismo mi voleli da imamo jedan 85 f/1.2L II, ali uspori malo, nećeš na njemu naučiti ništa, čak ćeš biti i frustriran kad ga budeš kupio. Zašto? Jel imaš predstavu koliko je uzak DOF na 1.2? Fokusiranje će ti biti neverovatno teško na takvom objektivu, svakom početniku bi bilo, pa čak i polunaprednom fotografu. 85mm 1.2L nije bezveze objektiv za profesionalce, jako je teško rukovati istim ako nemaš poveće iskustvo.
Ne pričam ti ovo da ti uštedim novac, pošto znam da novac nije problem, pričam ti zato što si prebrzo uleteo u sve ovo, hoćeš sve najbolje da imaš, a još nisi savladao teoriju i nemaš dovoljno prakse. Nemam ni ja dovoljno prakse koliko bih to želeo, niti 90% ovog foruma, svima kojima je fotografija hobi, ali nemoj uzimati nešto što ti ne treba, barem ne još uvek. Kupi u narednom periodu 85mm 1.8 kao čovek, čitaj, probaj malo engleski da naučiš, fotkaj sa ovim što imaš, imaš volju, želju, vreme i iz fotki koje smo videli nekog smisla za fotografiju, nema potrebe da kupuješ najbolju opremu na svetu kada ne iskorišćavaš ni deo potencijala.