PCBeast:
Ne derem se,ako si tako stekao utisak zvog velikih slova zahvali se caps lock-u koji je ostao ukljucen kad
sam nesto drugo radio pa sam tu preneo i ne obrativsi paznju jer sam ostali deo teksta samo paste-ovao!
Bogda:
Opet ću reći da je baterija testova koju koristi TT potpuno prevaziđena i naklonjena nVidiju
Naravno ali gde su i Alan Wake, Max Payne 3, Hard Reset, Sniper Elite V2...Da jeste malo ocigledno, gde su BF3 i Skyrim, sta su to zaboravili?![]()
Ne verujem da će uticati na pad prodaje gtx 670, kao što ni gtx 670 nije uticala na pad prodaje 100$ skuplje 680, iako je tek neznatno sporija.
Ne pije vode, menjao si taj post i opet ostavio caps![]()
Naravno ali gde su i Alan Wake, Max Payne 3, Hard Reset, Sniper Elite V2...
Od svih igrica u bateriji testova najviše se igra 3D Mark.
Tvoj osecaj ili si negde video iole konkretne brojke?
Nisu sve ali ovi testovi na TT-u uglavnom jesu. Čak i Metro koji je naklonjen AMD-u nema nikakvog smisla jer niko živi to više ne igra.Naravno,sad su sve igre naklonjene nVidia-i.Uvek neki deciji izgovori.
Da nema neki izbor igara to se slazem ali ni to nije tesko zakljuciti obzirom koliko je fizicki slabija od GTX 670![]()
Ja imam konkretne usmene izvestaje odredjenih firmi na zapadu i generalno obe kartice se srazmerno dobro prodaju.
Nisu sve ali ovi testovi na TT-u uglavnom jesu. Čak i Metro koji je naklonjen AMD-u nema nikakvog smisla jer niko živi to više ne igra.
P.S. Da si pročitao mojo post video bi da se uglavnom slažem sa tobom po pitanju GTX660 Ti i da sam pophvalio nVidiju na dobro strategiji.
MP/VP ,ukupan broj,nevezano za vendore.
...ako su cinjenice ispred nosa ne mogu da ih zaobidjem i ne pomenem.
Onda pretpostavljam da je neki veci distributer u pitanju. Po podacima iz maloprodaje ne mozes apsolutno nista da zakljucis (razlicite navike kupaca), pa iole preciznu informaciju mozes da dobijes samo od distributera ili direktno od vendora.
Mnogo puta mi je dolazilo da jednostavno pojedem tastaturu jer su "neki" radili bas suprotno![]()
Ako ću matematički da dolazim do rezultata ne treba mi ni TT, ni PC Beast ni bilo ko drugi. GTX660 Ti ima 25% sporiju memoriju od GTX670 tako da maksimalan zaostatak može da bude tih 25% a realno 5-20% što znači sjajno. Testove čitam da bih saznao nešto više kao na primer kako se ponaša u igrama koje bih igrao. Toga u TT "testu" nema jer je izbor igara katastrofa.Ljudi vi zaista previse komplikujete stvari.
Jer vam tesko da matematicki dodjete do rezultata koliko je overall GTX660 Ti slabija od GTX670.
Uporedite igre koje se podudaraju sa testom sa tweaktown-a i izvucite prosek.
Ostale igre koje nisu ubacene posmatrate po GTX670 i oduzmete onoliko koliko je procentualno GTX660 Ti fizicki slabiji.
Kako god okrenete doci cete do rezultata da je GTX660 Ti brza karta od 7870 overall samo je pitanje kako stoji sa 7950 da slucajno ne upadne sa njom u rang
a obzirom da su glasine takve i da je i OBR potvrdio sve je moguce
Inace uopste nije bitno da li sa samnom slazes,ja cenim tudje misljenje a opet pored toga ne mislim ni da je nVidia zlatna ali ako su cinjenice ispred nosa
ne mogu da ih zaobidjem i ne pomenem.
Jesam menjao ali samo da update-ujem citate sa engleskog jezika,uopste nisam obracao paznju na to gore a koliko spavam
dobro je da sam ti uopste odgovorio![]()
Ljudi vi zaista previse komplikujete stvari.
Jer vam tesko da matematicki dodjete do rezultata koliko je overall GTX660 Ti slabija od GTX670.
Uporedite igre koje se podudaraju sa testom sa tweaktown-a i izvucite prosek.
Ostale igre koje nisu ubacene posmatrate po GTX670 i oduzmete onoliko koliko je procentualno GTX660 Ti fizicki slabiji.
Kako god okrenete doci cete do rezultata da je GTX660 Ti brza karta od 7870 overall samo je pitanje kako stoji sa 7950 da slucajno ne upadne sa njom u rang
a obzirom da su glasine takve i da je i OBR potvrdio sve je moguce![]()
Tvoj osecaj ili si negde video iole konkretne brojke?
Moje misljenje da ce karta bas biti u rangu sa HD7950, a to i jeste bio cilj nvidie da ponudi kartu slicni performansi, pored ove izbacice drugu karticu koja ce biti opet malo slabija (neki 10%) i ona ce biti u rangu HD7870, jer svi znamo da je HD7870 performansama blizu HD7950 a i cjenom takodje. Ja se samo nadam da ce biti cjenom ispod HD7950, ali to u ovom trenutku niko ne zna.
Kako gde je? 10% vise 10% skuplje, pogledaj ATI ponudu:Nista me nebi zacudilo ,pogotovu da je plasiraju u cenovni rang sa 7950 samo se pitam gde je tu onda GTX670?
Videcemo kad kartice krenu zvanicno u prodaju.
Ma uvjek je bilo koliko para toliko muzike. Ova gtx 660TI vjerovatno je performansama u klasi HD7950 i samim time kostace jednako kao HD7950 mozda u startu i malo skuplja, sto bi nama nvidia davala kartu isti performansi kao HD7950 po nizoj cjeni da bog da da ja nisam u pravu al ova gtx 660ti bice oko 300e pa na vise.
Kako gde je? 10% vise 10% skuplje, pogledaj ATI ponudu:
7850 10% ispod 7870..................................ovo je GTX 650
7870 10% ispod 7950..................................ovo je GTX660 (kazu bice Ti i non Ti)
7950.........................................................ovo je GTX660Ti
7950 GHz edition (prica se o njemu)............ovo je GTX670
7970/7970GHz edition..................................ovo je GTX680
Sve cisto i an svom mestu. Krece od cca 200eur pa na gore. Nema vise jeftinih karti odnos Dollar:EUR ovo jos samo vise povecava.
Kazem ja udruzila se BANDA da nas dere. Kome treba kupice, kome ne treba i onako ima konzola pocev od 150EUR pa na gore, a eno polovna arcade XBOX 360 i za 75EUR u oglasima. Igranje na PC je skup sport.Cisto ili ne,ovo je sve vestacki nabijeno i nema vise nikakvog smisla.
Koliko je GTX560 Ti? Koliko je bio kad se pojavio?
250$ ,eto koliko,sa tom cenom je startovao..330 $ je bio GTX570.
Nisam vise pametan![]()
Sudim po onome što vidim na lagerima na zapadu. A to je da se često dešava da se sve količine 680 budu rasprodate. Samim tim to je pokazatelj da 670 nije narušilo prodaju 680, jer i ovako prodaju oraktično sve što proizvedu![]()
Ne slazem se sa ovim delom... jer bar za mene, ta *max podesavanja* podrazumevaju i AA/AF filtere (pre svega AA, koji ume da *ubije* performanse... za razliku od AF-a, koji mizerno skida u odnosu na AA)... a tu su i neki specific DX10/11 efekti (tipa DOF ili vec nesto tog tipa), koje navedene graficke jednostavno ne mogu da isteraju ni pod razno.edit- samo da dodam da smatram apsolutno nepotrebnim davanja više od 200evra (pa i to je mnogo) za grafičku, jer se zaista lepo mogu igrati trenutne igre i na max podešavanjima (pretežno konzolni portovi) i sa 560TI, 6950 itd kartama. Ne vidim potrebu za skupim i ultra jakim kartama, no ljudi puni para ili zaljubljenici u hardver bez problema izvlače velike svote iz džepova pa otud i ovakve cene.
Za tebe je GTX670 SLi.Ne slazem se sa ovim delom... jer bar za mene, ta *max podesavanja* podrazumevaju i AA/AF filtere (pre svega AA, koji ume da *ubije* performanse... za razliku od AF-a, koji mizerno skida u odnosu na AA)... a tu su i neki specific DX10/11 efekti (tipa DOF ili vec nesto tog tipa), koje navedene graficke jednostavno ne mogu da isteraju ni pod razno.
Te iz te perspektive - graficke od ~200 evra nemaju sta da traze.
Ali dobro, ima ljudi kojima mnogo ne smetaju krzave ivice, mozda jednostavno ne vide i ne obaziru se - njima je super, oni bez problema mogu da prodju sa navedenim kartama. Meni je samo zao - i to iskreno kazem - sto i ja nisam medju njima![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari