Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

Poenta je da ono sto vecina zeli, to radi i box od 50e, u nekim situacijama i bolje

Ne znam šta većina želi, ali to sigurno nije boks od 50e, niti taj boks može nešto bolje od Shield(osim HDR što je totalno nebitno) u YT.

Dobro majstore hahahha shvatili smo da imas Shield i da hvalis svoju investiciju, sta god, ali si operisan od realnost. Ajde mi reci sta moze taj tvoj Shield a ne moze Firestick MAX.?

Istekao mi idit.

Ma moze taj Shield sve, kako kod koga sta radi ***, ocito ne kapiras poentu, da za 200e mora da radi sve kod svakoga. I onda jos neko napise kako nije preskupo... Kad ides kupiti Shield ocigledno treba poneti pasulj da gleas u njega hoce li ti sve raditi. Al dobro, nastavi braniti neodbranjivo. Uredjaj je vrhunski ali sa vise mana nego sto bi uredjaj od 200e trebao da ima i tu je kraj svake rasprave.

Dobro majstore hahahha shvatili smo da imas Shield i da hvalis svoju investiciju, sta god, ali si operisan od realnost. Ajde mi reci sta moze taj tvoj Shield a ne moze Firestick MAX.?
Mislim da je upravo suprotno i verovatno te to pogađa, ali nema razloga jer su to samo brendovi kojima "robujemo". Imao sam razne boksove i brend mi je kako da ti kažem nebitan.
Imao i firestick-ove komada 2 i ne vidim da sam rekao da su loši. Doduše jedan mi je crk'o posle 6 meseci sam od sebe, a da nisam nešto puno ni koristio. Solidan uređaj, ali je Shield bolji(od i/o preko samog dizajna do OS-a) po nekom mom skromnom mišljenju. Vidiš ja sutra mogu da uzmem bilo koji drugi uređaj i neće biti problem da ga iskritikujem opravdano i činjenično. Moja geek strana je odavno prerasla patkometriju.
Ne znam nijedan uređaj bio to telefon ili i najbolji oled tv da radi sve kod svakog i u svakom setup-u.
Na Shield-u će raditi najverovatnije 99,8% stvari.
Ova uskustva koje smo naveli postoje za skoro svaki uređaj na svetu tako da ne znam šta ti je tu čudno.
Na kraju krajeva zabole me i za shield i za boksove ima mnogo bitnijih stvari danas u ovom smrdljivom zatvorenom svetu u kom živimo. Ako nekom pomogne iskustvo ovde izrečeno tim bolje, a i poenta svega je razmena mišljenja.

nije tema poređenje Shield-a sa drugim modelima drugih proizvođača kao ni opravdanost kupovine

U redu, nije tema svakako, izvinite, ali mora se uhvatiti neka paralela, uredjaj od 200e ne radi nesto sto uredjaj od 50e radi bez problema.

Ja sam jos odmah rekao da Shield radi vrhunski, ne poredim ga niti sa jednim, samo kao sto sam rekao, citajuci temu, taj Shield ima itekako mana i nedostatka, kod jednog ovo radi, kod drugig radi, kod treceg nesto drugo, kod cetvrtog isto tako. I onda trebas da saljes neke molbe da rese probleme a dao si 200e? Svaka njima cast sto vama salju te zakrpe ali mene licno bi u startu to odbilo od kupovine Shielda. I ne, nije mi prpa za 200e, taman posla samo ne vidim da za moje potrebe (siguran sam i za vecinu drugih) i box od 50e radi sve sto radi i Shield. Uredjaj je najbolji u klasi, nema sumnje, niko ga ne blati, niko nije ljubomoran i slicno, ali da je bez mana, nije. I da ne vredi 200e, ne vredi. Nemam problem da ga neko da plati i 500e samo da posle ne pravda i brani svoju investiciju po svaku cenu.

Ali svakako Shield Pro nema za tih 200e, koliko vidim na KP oko 250e je.

Pa pricamo valjda o regularnim cenama, znaci zvanicne a sve to sa KP je preprodaja i naravno da ljudi dignu cene da im se isplati.

Ali svakako Shield Pro nema za tih 200e, koliko vidim na KP oko 250e je.
Koliko ja znam, Shield kod nas i nije u zvaničnoj ponudi, barem ja nisam video da ga neko prodaje. Ja sam moj kupio na amazonu na popustu, ali i tako me je sa svim dažbinama izašao skoro 200€, ako ne i malo više.

Ovo preko toga uzimaju prodavci sa KP očigledno.

Hvala za link.

Nije na spisku ali ima dole jedan odgovor koji obećava. Na kraju će morati da se proba.

Evo da potvrdim da PS5 konroler normalno radi sa nVidia Shield Pro (ovaj noviji). Valjda to znači da će raditi i sa svim ostalima. Shield je updejtovan na najnoviju verziju OSa. Malo mi je trebalo da ukapiram šta je šta od tastera (ovo mi je prvi gamepad), pošto igre ispisuju A,B.X,Y. Našao sam neku app na PS kojom se lako proveri da li rade svi tasteri. https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.powgames.gamecondiag

E sad sam malo zbunjen šta tu može i kako da se igra. Gledam na Play Store, tu je neki relativno mali izbor.

Vidim da mogu da startuje GeForce Now i tu ima mnogo nekih igara, ali pola vodi na Steam ili EpicGames. Ja tamo imam neki količinu igara, ali se mi se to baš nešto ne gađa odnosno skoro sve mi kaže da moram da imam kuplljeno na tim platformama.

Vidim da ima i plaćena GeForce Now pretplata. Da li bi tim plaćanjem dobio pristup nekim igrama ili samo boljim performansama? Činimi se ovo drugo.

Kao što vidite skroz sam zbunjen i neobavešten, pa ako bi neko mogao u par rečenica da me uputi kako da vidim sve moje igre sa Steam/Epic mogu da igram preko ovoga. Ili kako već je to predviđeno...

Sa free nalogom na gefore now dobijas obican rig, bez rtx, na servere se ceka nekad 5 nekad 15-20 min dok kod premiuma toga nema. Sa free nalogom imas 1h igranja, sa premijumom 6-8 h zavisno koji premijum i kao sto kazes bolje performanse. A u opcijama "connect your store accounts" se povezujes sa svojim igrama na steam-u, ubisoft-u, epic games-u. Ja sam kao sto vidis na slikama sa free nalogom, hteo sam da probam kako izgleda geforce now. Par puta igrao War Thunder, malo se ceka da se ubacis na server posto sam free. A iskustvo igranja vrlo zadovoljavajuce. Mozda ce te neko sa vise iskustva sa geforce now vise uputiti od mene.

Prilozi

• Screenshot (3).png
    Screenshot (3).png
    206.7 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot (1).png
    Screenshot (1).png
    1.6 MB · Pregleda: 26
  • Screenshot (2).png
    Screenshot (2).png
    270.3 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot (4).png
    Screenshot (4).png
    1.6 MB · Pregleda: 24
  • Screenshot (5).png
    Screenshot (5).png
    2.2 MB · Pregleda: 24
  • Screenshot (6).png
    Screenshot (6).png
    2.1 MB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Second Hotfix (33.1.0.301 deployed on 3/2/2022):
  • Resolves Wifi disconnects on a subset mesh/band steering network setups with wifi roaming enabled
  • Improves file transfer performance
  • Resolves delayed mounting of external drives
  • Resolves issue with Files app not always showing all files
  • Resolves drive speed test when adopting a storage drive always reports drive too slow
  • Resolves issue when Kodi is running in the background, refresh rate changes on apps in the foreground
  • Resolves popping audio when playing back over BT headphones while Dolby Processing is enabled
  • Resolves Xbox360 controller dpad registers double input in some apps
  • Resolves NVIDIA Share fails with message "Android database insertion failure" when external storage is connected
  • Resolves Dolphin Emulator can see the content on NAS, but failed to write to NAS
  • Resolves Atresplayer Spanish TV app crashes
  • Adds ability to open data and obb folders of USB drive attached to SHIELD from windows

Please sign up here if you'd like to get the HotFix images for 9.0.1+: https://docs.google.com/forms/d/e/1...wform?usp=pp_url&entry.1352533101=DONTDELETE-

НАПОМЕНА: Није потребно пријављивање за оне који су се пријавили за претходну закрпу.

Uzeh 8BitDo Pro 2 pa čekam da dođe da se prisetim malo retro dana iz detinjstva. Koji su najbolji emulatori ako je neko koristio na shieldu ili samo da cepnem Retroarch? I ako može na PP gde preuzimate rom-ove. Nisam ovo nikad pre radio.

Second Hotfix (33.1.0.301 deployed on 3/2/2022):
  • Resolves Wifi disconnects on a subset mesh/band steering network setups with wifi roaming enabled
  • Improves file transfer performance
  • Resolves delayed mounting of external drives
  • Resolves issue with Files app not always showing all files
  • Resolves drive speed test when adopting a storage drive always reports drive too slow
  • Resolves issue when Kodi is running in the background, refresh rate changes on apps in the foreground
  • Resolves popping audio when playing back over BT headphones while Dolby Processing is enabled
  • Resolves Xbox360 controller dpad registers double input in some apps
  • Resolves NVIDIA Share fails with message "Android database insertion failure" when external storage is connected
  • Resolves Dolphin Emulator can see the content on NAS, but failed to write to NAS
  • Resolves Atresplayer Spanish TV app crashes
  • Adds ability to open data and obb folders of USB drive attached to SHIELD from windows

Please sign up here if you'd like to get the HotFix images for 9.0.1+: https://docs.google.com/forms/d/e/1...wform?usp=pp_url&entry.1352533101=DONTDELETE-

НАПОМЕНА: Није потребно пријављивање за оне који су се пријавили за претходну закрпу.
Da, dobio hotfix za par sati i instalirao. Nema više slow storage poruke😀 i formatiran kao adopted. Dobijam 230MB read i 208 write na 970evo m.2 u fioci preko sideload A1 SD bench aplikacije. U PC mark-u tu negde oko 200 slično.

Nisam ulazio na ovu temu mesec dana, koliko vidim meni je i dalje najpametnije ignorisati ovu 11-ku :)

Ти ћути.
Још увек користиш win xp и коди 17 🤣

Ma jok , napredovao sam :p istina je da sam na jednom kompu imao do pre pola godine XP zbog nekih drajvera. A Kodi 18.7 mi sve radi.

Опа! Сад се фура седмица? Јашта!
😂

Да потврдим сумњу:
Шилд и TCL C725 не сарађују када је долби вижн садржај у питању. Нити једна комбинација:
  • коди
  • нетфликс
  • хбо макс
Тон иде - слика црна. Да ли ће проблем исправити nvidia или TCL - остаје да се види. За сада се праве блесави и једни и други.

Uzeh 8BitDo Pro 2 pa čekam da dođe da se prisetim malo retro dana iz detinjstva. Koji su najbolji emulatori ako je neko koristio na shieldu ili samo da cepnem Retroarch? I ako može na PP gde preuzimate rom-ove. Nisam ovo nikad pre radio.
Odakle si poručivao pro 2, koja je bila cena?

Оде шилд, па да се и ја одјавим из групе. Надам се да ће се нови власник уредно јављати.
😁

Отишао је за 200 евра. Да, због долби вижна. Узео сам ћоми стик 4К. Можда ће већина рећи - с коња на магарца, али ћу већ сутра сазнати. Ако не будем ни са њим задовољан, иде и он на продају а узећу фајерстик 4K макс. Мада сам отприлике сигуран да сам се зезнуо са ћомијем, јер наводно неможе да гура филмове преко 100GB. Додуше, Бабл тестирао Аватар са торсерв матрикс и чекају се сидери, а ја користим рил дебрид + веном, па можда не будем имао проблем.

Nikad od tebe pravog švercera
89gufxv.gif
kupio za 199 prodao za 200.

Vrh Dno