pa ako to uradi onda niko nece kupiti nvidijin chipset posto intelov ima i crossfire i sli...
ja sam svim srcem za GPGPU i slazem se da je samo potrebno pronaci kriticnu masu mozgova koji ce kreirati end-user aplikacije koje ce koristiti GPGPU, sto bi onda iniciralo masovnu prihvatljivost iz koje bi se mogle izroditi nepojmljive upotrebe kojekakvih PC-a buducnosti. Po meni GPGPU je resenje za sve segmente racunarskog trzista, pa ono GFX jezgro u Tegri je mocnije od gomile Atoma (trebali su Tegru nazvati Molekul 😀)...Pa jesu, intel se nameracio na nvidiju zato sto se zabrinuo za procesorsko trziste i gpgpu stvari.... mislim de se njima isplati larabi da prave za 400$ kad za cetvrt manju povrsinu cipa mogu da prodaju extreem za 1000$... ali gpgpu je cudo, ko sto napravise oni iz belgije
A ne mislis da naslov ove teme kao i prva poruka zahtevaju odgovor tipa "nVidia se nameracila na Intel i Amd/Ati zato sto ...."?Pa jesu, intel se nameracio na nvidiju zato sto se zabrinuo za procesorsko trziste i gpgpu stvari.... mislim de se njima isplati larabi da prave za 400$ kad za cetvrt manju povrsinu cipa mogu da prodaju extreem za 1000$... ali gpgpu je cudo, ko sto napravise oni iz belgije
mojne ti da gledas! nego zagrej tu stolicu i programiraj! 😀Pa amd ima svoju biblioteku za istu namenu tako da i amd ima gpgpu... al intel nema.... medjutim amd je dosta finansijski slab a nvidija je dosta jaka tako da nvidija pravi vecu opasnost za intel..
Jednostavno nvidija hoce svoj deo kolaca, kaze da ti cpu ne treba jer cuda moze da ti radi svakodnevne stvari a intel ti kaze da bez quad core-a ne mozes nista da uradis pa eto sad ko je u pravu... videcemo
@nedjo:
Sada ste u fazonu neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj?
Pa nemam pojma, svako ko kupuje kad pogleda intelovu plocu i nvidijinu, kaze .. hm.. ova ima sli ova nema... jedan feature vise... daj nvidijinu
ali gpgpu je cudo, ko sto napravise oni iz belgije
E sad, Audio bi dobro dosao tom cilju, ali sta ces, njemu je Intel miliji, iako je postigao odlicne (on tako tvrdi, a ja mu verujem) rezultate na GPGPU polju... ma ljubav je cudo! :d 😉
Auuu, stvarno ne znam sta ce ona da prica, ali ovo je fantastican potez njihovog PR-a!Sajlonka radi za nvidiu 😛 😀 Kupili su me skroz :d
http://www.nvidia.com/object/io_1212665702483.html
NVISION will gather together top visual computing professionals, world-class gamers, innovative artists and designers, and cutting-edge researchers to share their ideas, experiences, and passions.
najjace je sto to pise neko ko ima debeeelu platu 😉Ovi izgleda objavili rat i pravopisu 😀
http://www.nvision2008.com/
Meni se cini da je u pitanju pleonazam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari