Šta je novo?

nVidia Pascal

Preporucene cene su sve bez taksa i poreza, kojih ima koliko i drzava u USA, u svakoj se razlikuju i zato i nema cena sa uracunatim njima unapred. Zato je u Evropi toliko skuplje. 1070 nece ici ispod 450€, za godinu dana mozda bude 400. Mozda.

Pa ovih 420 evra koje racunam i jesu sa uracunatim porezom i troskovima prevoza.

Silno grešiš, no videćeš i sam kroz koju nedelju...

Naravno da ce biti za 380-400. GTX 970 kad je predstavljen imao je preporucenu cenu od 330$, toliko je i kostala u startu i do dana danasnjeg je to ostalo na 310-380 u zavisnosti od modela. GTX 1070 ima 50$ vecu preporucenu cenu, tako da je normalno da bude skuplji za 50€ od 970.
Malo sad i ja da spekulisem: ako rx 480 bude jednak sa gtx 980 po perf. i bude kostao 200€ onda nvidia moze samo da se slika sa svojom novom kartom, jer osim vlasnika gsync i 4k monitora niko nema potrebu za takvim proizvodom, a takvih je mozda 3-4%. Vecina korisnika je na 1080p i njima sve super radi sa gtx980, odn. radice sa rx 480, tj. nece upgrade ili ih onaj od 200€ zadovoljava....zato mislim ako je rx480 stvarno takva onda gtx 1070 treba da ide na 350€ da bi bila konkurentna.

Živi bili pa videli, RX 480 će biti 40 000 din, a GTX 1070 će biti 60 - 65 000 din

Jel ti kapiras da manje od 40000 kosta karta od AMD koja ima iste performanse kao taj RX480? To niko pametan ne bi kupio. Mada niko pametan ni ne kupujem kod domacih prodavaca.

500 eur je cena za 60+ fps u svakoj igri i sve na max ...lepo bogami

Hahaha, kakve budale. Traže 500eur za sakatu kartu. Ne dam im moje pare dok se ne urazume a i ako se ne urazume - nikakav problem. Ionako slabo igram video igre ;)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

.l.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ladno su podigli cene karti za 100eur u odnosu na prošlu generaciju, ko da su igre "leba" pa moram da kupim LOL :) :) :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Opet kažem sačekajte desetak dana, ovo je još uvek paper launch, ne mogu da popune rafove, sve što dođe rasproda se u roku od odmah. Kad se popune rafovi i stabilizuje potražnja biće to za 420-450 u zavisnosti od modela.

Kao da pratite ovo tržište od gtx 970, a to nije pravilo...

S obzirom da uzimam konfiguraciju u novembru, nadam se da će tada cena za custom modele GTX 1070 biti ispod 400 evra, eventualno čak da bude niža od 350 evra.
Čekam da objave GTX 1080 Ti (ako uopšte objave) pa da vidimo kako tu stoje stvari, jer nameravam da uzmem full mašinu da budem miran dok ne završim fakultet.

S obzirom da uzimam konfiguraciju u novembru, nadam se da će tada cena za custom modele GTX 1070 biti ispod 400 evra, eventualno čak da bude niža od 350 evra.
Čekam da objave GTX 1080 Ti (ako uopšte objave) pa da vidimo kako tu stoje stvari, jer nameravam da uzmem full mašinu da budem miran dok ne završim fakultet.
Za tebe ce biti 200€. Rekordne cene, a on se nada istorijskom minimumu.

Cena zelenih je stvarno suluda,sad gledam i ne verujem...pa hej 1070 zaista ne bi trebalo da kosta preko 400e da bi opravdala kupovinu i takozvani revolucionarini perf per dollar sto su najavili kroz marketing jeftinija izrada gpu-a itd.Zaista se nadam da ce ih amd "opametiti".

Opet kažem sačekajte desetak dana, ovo je još uvek paper launch, ne mogu da popune rafove, sve što dođe rasproda se u roku od odmah. Kad se popune rafovi i stabilizuje potražnja biće to za 420-450 u zavisnosti od modela.

Kao da pratite ovo tržište od gtx 970, a to nije pravilo...

Raspitao sam se malo oko ovoga u Evropi. Jedino mesto gde danas možete kupiti GTX 1080 FE je UK po ceni od 620 GBP.
Kartica na predstavljanju je bilo jako malo (limited availability) i to pre nedelju dana. Gotovo sve FE koje su se našle u ponudi su pokupili preprodavci i od tada ih oglašavaju na eBay-u i Amazonu po 100$ većoj ceni.

Krajem ove nedelje dolaze nereferentne kartice i većina može da se preorderuje po ceni od 750 do 800 evra.

Krajem juna očekuju da se stabilizuje tržište, bar što se tiče GTX1080, tada će cene da se unormale.

http://www.techpowerup.com/223696/nvidia-geforce-gtx-1060-surfaces-in-hong-kong-market

JYUZsQm.jpg

Dan pred RX 480, niotkuda, he he.

Poslednja izmena:
Изгледа да је RX 480 "мало" погурао излазак GTX 1060 https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/4q808n/gtx_1060_appears_in_hong_kong/?sort=new
Hey now check that out, does Nvidia have a direct answer ready for tomorrows AMD RX 480 release ? It seems so as a GeForce GTX 1060 has been photographed on a Hong Kong market.

The card seems to be a GeForce GTX 1060 reference-design, the graphics kinda resemble the GeForce GTX 1080/1070 style. That card also seems a bit shorter than usual. it was spotted and bought at this retailer. Word out on the street (reddit) is that the card sold for roughly 299 USD but in fact could be a 199 USD product.

At this time there are no specs available on the product, but if they are spotted on Asia market, a release could be imminent really soon.

Pa ako ne mogu da isporuce dovoljne kolicine kartice koja kosta 700, kao i dovoljne kolicine kartice koja kosta oko 400-500, iskreno sumnjam da ce uspeti da isporuce dovoljne kolicine modela koji ce kostati manje od 300.

Ne bih se ni najmanje iznenadio da je trenutno najveci problem za NV Apple, odnosno prednost koju imaju kada je kolicina wafera u TSMC-u u pitanju. Kako stoje stvari, iPhone 7 ce biti predstavljen u septembru, sto znaci da je proizvodnja cipova u punom jeku vec jedno mesec do dva.

Intresantno izgleda. Ja sam vam rekao da Envidija nece cekati tj. da vec ima spremljen produkt.
Ostaje da vidimo performanse.

Kad to opet? Ja koliko se secam do sada si samo pucao corke :d
Prvo sacekaj da vidis performanse pa onda meri ko ce koga da pojede.

Na k.p. je RX 480 330 evra pa ti vidi.
Cekam da se zvanicno kod nas pojave pa da vidim da li je tacna informacija koju sam dobio.
I dalje sam misljenja da kod nas nece biti ispod 300 evra.

Sve vreme pogadjam cene i 1080 i 1070, i da ce custom modeli biti skuplji od FE, ali ne.. cene 480 su glupost, videcete za 2-3 dana kada izadju.

480 sa 4 GB ce biti oko 250 evra, mozda 20-30 evra nize. MOZDA.

Kod nas su cene nebitne, tu kupuje samo ko mora preko rata, cekova itd.

Na stranu problem sa pixel klokom, meni je smešno što ljudi koji su izneli svoje pobleme na geforce forumu uparuju GTX1080 ili dve takve sa monitorima QNIX QX2710 ili X-star DP2710 koji koštaju upola vrednosti jedne kartice ($250-$280!!!).

Da imam nameru da kupujem ovaj "premium" segment kartica ništa manje od gSync 144Hz monitora ne bih kupio.

Ovo mi liči kao da sam u Armani odelu seo da vozim stojadina.

Poslednja izmena:
I ja pricam da ce kostati $299 mesec dana, opet sam u pravu :) Pojesce je 480 za dorucak.

ne znam na konto koje racunice? ako RX 480 bude kao GTX970 ili tu negde, GTX1070 je 60-70% jaca. morali bi debelo da obogalje GTX1060 pa da je ova pojede za dorucak. ja racunam da ce biti 20-30% brza GTX1060 i naravno i skuplja.

Nazad
Vrh Dno