Šta je novo?

nVidia Pascal

ne znam na konto koje racunice? ako RX 480 bude kao GTX970 ili tu negde, GTX1070 je 60-70% jaca. morali bi debelo da obogalje GTX1060 pa da je ova pojede za dorucak. ja racunam da ce biti 20-30% brza GTX1060 i naravno i skuplja.
Rx480 ima da bude kao 980 sa novijim drajverima.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Rx480 ima da bude kao 980 sa novijim drajverima.

Da, sigurno je to sasvim !

Misliš li time na dolazeće overklokovane verzije RX 480 ili na AMD-ovu retail verziju ???

I ja pricam da ce kostati $299 mesec dana, opet sam u pravu :) Pojesce je 480 za dorucak.

Objasni nam kako si to opet u pravu ? Na osnovu necijih pretpostavki da ce 299$ kostati karta koja jos nije izasla ti kazes kako si nesto pogodio ??

Ocekujem uskoro kada izadju malo bolji modeli sem ovih ref. Bar ja tako mislim videcemo polako sutra i nadalje.

znaci za mesec dana ce RX 480 biti kao GTX980 po tvom misljenju? bilo bi lepo nema sta ali mrka kapa cini mi se. ako dobaci GTX970 odlicno je za 33-36,37k din. mozes sit da se naigras u 1080p.

Gtx 970 ima da prebaci lagano u to ne sumnjam i cak mislim da ne mora ni da se klokuje.

@voki88: to nema mnogo smisla. Drajveri sa kojim se trenutno testira, tj. oni koji ce sutra izaci sa kartom su trenutno drajveri sa kojim ce karta da se vozi.
Neki bitniji boost po pitanju drajvera moze da se izmeri tek nakon duzeg vremena, tipa godinu dana. Za mesec dana ne moze nista da se promeni po pitanju drajvera...tako bilo do sada..

@Chinaski: Pa i nije mi to bas odlicno jer ja sam za 38K kupio GTX 970 pre vise od godinu i po (doduse od Madjara)...U svakom slucaju kod nas vise ne moze da se ocekuje dobar deal, ali recimo kod Madjara GTX 970 performanse za nekih 230 evra je super.

Videcemo sve sta ce biti u narednih nekoliko dana i znacemo na cemu smo :)

Pa i nije mi to bas odlicno jer ja sam za 38K kupio GTX 970 pre vise od godinu i po (doduse od Madjara)...U svakom slucaju kod nas vise ne moze da se ocekuje dobar deal, ali recimo kod Madjara GTX 970 performanse za nekih 230 evra je super.
ne mozes da poredis madjare i karte sa domacom garancijom jer je razlika 20%. uz to, tada je vrv bio dolar slabiji a i evro u odnosu na dinar. po danasnjim cenama, sa domacom garancijom, 970 performanse sa 33k, makar i B brand grafika je odlicna ponuda. e sada sto bi neko hteo 980 performanse za $199 u srbiji to je vec nesto drugo. samo pokusavam da budem realan.

Poslednja izmena:
http://www.techpowerup.com/223696/nvidia-geforce-gtx-1060-surfaces-in-hong-kong-market

JYUZsQm.jpg

Dan pred RX 480, niotkuda, he he.

ovi iz NV stvarno nemaju dusu :d

ali mi i korisnici po ceni to vec znamo

To znaci, treba sacekati i sa kupovinom neke 480, da se vidi lepo sta NV nudi, pa formiranje cena.....malo strpljenja i izaberes pravu karticu...:type:

Gledajući dostupnost GTX1070/1080 modela nakon predstavljanja znači dobra im je pretpostavka, u avgustu će moći da se kupi GTX1060 :)

Pa rekli su da 7 jula izlazi 1060.

Još nema specifikacija 1060 ili sam nešto propustio?

Nema, čekaju RX480 pa da ga potope.

Upravo je to ono sto sam slutio sve vreme ali se nisam nadao bas tako brzom predstavljanju.
Ako vec imaju proizvod, sasvim logican potez za kontra udar. Mada vidim da neki misle
da je neka kampanja u pitanju i sada su na snazi razne teorije zavera :)

Ko god se nada da ce 1060 da potopi 480 za iste pare, nek se odma priseti kartice zvane 960. Njima ne ide na ruku da izlaze sa 256-bit karticom snage 980 za 250$ jer time ugrozavaju 1070 a njima je bas 1070 krava muzara. Skupa karta napravljena od skarta chipa srednje klase. Profitne margine su blesave, vece nego na 970 a ta karta im je donela bogastvo. Tako da zaboravite na super jak 1060, ovo vise nije sport za sirotinju. Tek ce u 100-200 dolara da bude igranka, tu ce samo rebrandove da trpaju kao nekad 50-100 dolara kartice.

Bice i skuplja i brza od Rx 480 i to je to, koliko para toliko muzike, to se nikad nece promjeniti.

biće malo skuplja, mrvicu brža, ali neće imati tako izražene frame dropove, i radiće nešto stabilnije u većini novijih igara. sve kao i do sada. onda će amdovci da izdaju 480x kartice koje će fabrički da ovekrclokuju samo što se neće setiti da napišu da su to uradili, i imaćemo skoro isto tako brzu karticu koja će mnogo češće da ispada iz igara i koja će imati još izraženije frame dropove. to se naravno neće videti u sintetičkim testovima, pa će i nvidia da izda svoju čuvenu 1060ti seriju kojom će oduvati 480x, a tržište će dobiti još jednu fabrički overklokovanu i nestabilnu karticu.
sad bih ovde dodao par rečenica psovki, ali to je tako i tu nema šta da me više iznenadi.
bolje je uklopiti se u ovu realniju ponudu nego u to u šta će ponuda da se pretvori za par meseci.

Definitivno treba sacekati da izadju custom 1060 i custom 480 kartice i onda na osnovu cene i perfomansi se odluciti za kupovinu.
Mozda se i nadje neka polovna 980Ti za oko 370E ili 980 za 300E, to bi tek bile odlicne kupovine :p.....

^ne mozda nego sigurno ima da se nadje sada moze da se nadje nova 980ti za 460e.

Ma ja mislim da je rumor u pitanju, spinuju malo zbog izlaska Rx 480

Negde sam procitao ali sada ne mogu da se setim tacno bilo je jos juce.

biće malo skuplja, mrvicu brža, ali neće imati tako izražene frame dropove, i radiće nešto stabilnije u većini novijih igara. sve kao i do sada. onda će amdovci da izdaju 480x kartice koje će fabrički da ovekrclokuju samo što se neće setiti da napišu da su to uradili, i imaćemo skoro isto tako brzu karticu koja će mnogo češće da ispada iz igara i koja će imati još izraženije frame dropove. to se naravno neće videti u sintetičkim testovima, pa će i nvidia da izda svoju čuvenu 1060ti seriju kojom će oduvati 480x, a tržište će dobiti još jednu fabrički overklokovanu i nestabilnu karticu.
sad bih ovde dodao par rečenica psovki, ali to je tako i tu nema šta da me više iznenadi.
bolje je uklopiti se u ovu realniju ponudu nego u to u šta će ponuda da se pretvori za par meseci.

Cek, pricas o Eliti? Znam da je bilo problema sa AMD karticama ali mislio sam da su to resili do sada.

RX 480 ne pati od frame dropova.

Nazad
Vrh Dno