Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Daš toliku kintu za je.... Mašinu i puca drajverrrr ej bre sramota i tuga. Bem ti i nvidiju i ati go.....ja.

pa u sustini puca sa beta driverima na .62 radi extra sve doduse prsek u bf3 i skyrim se povecao fsp prosek za 4-5 fpsa

vise sam imao *******cije sa ati driverima i 6990 znaci ono je bilo zaista strasno....

Ja imam sledeci problem (sa ovim novim beta i starim onim drajverom) zacrni se ekran izgubi skroz signal i vrati se se slika na monitoru ,a dole u cosku pise da je taj i taj drajver se iskljucio ali se kao uspesno oporavio (bukvalan prevod).To mi se desavalo i na starom kompu sa 8800gt na win7 al je onda stalo vise nije,e sad sam promenuo plocu,grafiku isto se desava ali retko kad jednom u 3 dana.Sta mislite da zeza?

Ja imam sledeci problem (sa ovim novim beta i starim onim drajverom) zacrni se ekran izgubi skroz signal i vrati se se slika na monitoru ,a dole u cosku pise da je taj i taj drajver se iskljucio ali se kao uspesno oporavio (bukvalan prevod).To mi se desavalo i na starom kompu sa 8800gt na win7 al je onda stalo vise nije,e sad sam promenuo plocu,grafiku isto se desava ali retko kad jednom u 3 dana.Sta mislite da zeza?

Klasicno pucanje drajvera :D

aha dobro je da nije nista drugo :D hvala :D

Da li puca i na 570 i 580

^Kod mene na referentnoj Asus gtx 570 nema tih problema

To je TDR problem - ali samo ako ti se dešava kad si na desktopu ili dok si na netu. Ako se dešava dok igraš - imaš drugi problem.

Problem se pokazuje uglavnom kod 560ti kartica i to kod onih koje su overklokovane - pitanje je da li je problem u novijim verzjama drajvera - 28x.xx ili kartice imaju loše projektovano napajanje - ja sam s MSI 560ti TwinFrozrII OC imao TDR bar jednom dnevno, dok se na Hawku - koji ima bolje urađeno napajanje - problem dešava vrlo retko. Ali se dešava...

Poslednja izmena:
kod mene na 460 gtx sve radi jedino se pojavljuje glich na pocetku prilikom podizanja win-a

+1 Tačno mi se ovo dešava. Imamo sličnu konfu. Da li da downklokujem ovu moju 560ti?

Poslednja izmena:
Thierry - da li ti se to dešava i u ostalim igricama, osim Battlefield-a? 275.33 drajveri su poslednji WHQL koji nije imao ovaj TDR problem - probaj da se vratiš na njih, ako već nisi. Znači - deinstaliraj sve od nV drajvera, reboot i posle uradi instalaciju 275.33, pa da vidimo...

Poslednja izmena:
Nisam još probao u BF3 jer sam reinstalirao sistem i glupi origin mora opet download i install da odradi. Javiću ponašanje u BF3 večeras. Dva puta mi zabagovao u firefoxu za sada.

Kod mene ovaj poslednji drajver radi odlichno - prvi put posle dugo vremena nije pukao pri instalaciji (obichno mi je ranije zaustavljao instalaciju na PhysX-u iz nekog razloga pa sam to morao ruchno da instaliram). Karta je MSI GTX570, referentna. Jedino shto sam primetio je da ne spushta klokove ako je ukljuchena dual monitor konfiguracija...

Poslednji drajver greškom ima stari PhysX - verovatno zato. Pogledaj par postova pre, stavio sam link na poslednji PhysX negde. Inače, to je greška u PhysX installeru - viđao sam to.

Kod mene ovaj poslednji drajver radi odlichno - prvi put posle dugo vremena nije pukao pri instalaciji (obichno mi je ranije zaustavljao instalaciju na PhysX-u iz nekog razloga pa sam to morao ruchno da instaliram). Karta je MSI GTX570, referentna. Jedino shto sam primetio je da ne spushta klokove ako je ukljuchena dual monitor konfiguracija...

To se da resiti. Vec je pricano u ovoj temi. Potrazi samo nvidia inspector.

Stavio sam Beta ove nove drajvere, nove phisx drajvere, u Nvidia ctrl panelu stavio max performance umesto Adaptive, uradio onaj tweak za ff i isključio hardware accel. Nije mi puko drajver jedno par sati.

Jel jos uvek podizu klokove pri surfingu? Dosadilo mi vise da instaliram nove verzije pa da vracam staru pa ako je neko proverio nek javi.

Dize taktove, ali iskljucis "hardware accel" u Firefox-u (osim ako ne koristis Operu) i sve je ko podmazano. Meni ne pucaju drajveri!

Poslednja izmena:
pa moze i u operi da se iskljuci hardware acceleration

meni se sa zadnjim 280 WHQL drajverima prvi put dok sam bio na desktopu (ništa nisam radio), desio restart grafike crn ekran i posle restarta pojavio se balončić sa driver stop reponding .......... od kako sam korisnik nvidia kartice sve do sad nikad nisam imao problem sa drajverima, zadnje što sam uradio je to da sam stavio najnovije drjavere tj beta reviziju i ubacio novi fiziks. Nadam se da ću time rešiti problem pucanja drajvera, mada koliko vidim na ovom forumu patnja sa drajverima iz familije 280 traje li traje a BF3 ne mogu da igram sa starim drajverima :(.

Poslednja izmena:
opera:config#UserPrefs|EnableHardwareAcceleration

hm, kod mene nema EnableHardwareAcceleration u Operi
koristim najnoviju verziju

12.00.1155?

Vrh Dno