Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Problem je u novom power management-u u nVidia drajverima i pokazuje se uglavnom na 560Ti OC karticama. Da li je propust u hardweru (premalo struje) ili drajveru - ne znam, uglavnom, može se ispraviti jer 275.33 rade bez ovog problema. Na nVidia forumu ima tred od 30+ strana - ne bi bilo loše da ostavite podatke o sistemu tamo...

Stavio sam 280.xx i nije mi nijednom puko juče posle serije pucanja u BF3 sa 285.62. Ufffff. Iako BF3 preporučuje poslednji. Teksture pucaju samo u BF3 bem ti igru i kartu;)

Ako je power management, to mozete lako da resite sa Nvidia Inspector-om.

Stavio sam 280.xx i nije mi nijednom puko juče posle serije pucanja u BF3 sa 285.62. Ufffff. Iako BF3 preporučuje poslednji. Teksture pucaju samo u BF3 bem ti igru i kartu;)
Mislim da tvoj problem nije TDR - problem se dešava samo pri prelasku iz low power idle stanja na veće frekvencije (i napone). U igri se ovo neće dešavati samim tim što je karta na punoj frekvenciji i naponu.

Ima zanimljiva teorija na NV forumu - da novi drajveri u stvari otkrivaju grešku u hardverskom dizajnu kod nekih karti i da se ćuti o tome. Probajte - ako vam je karta fabrički klokovana, vratite frekvencije na default
- dosta ljudi prijavljuje da ovo rešava problem. Ponavljam, problem je 90 i više posto 560 Ti.

...ako vam je karta fabrički klokovana, vratite frekvencije na default
Kod mene je referntna grafa + nije OC-ovana.
3rc.png

Evo ga, prslo opet. :wall:

I meni isto, i to cak nije ni u Firefoxu, nego onako na dektopu... nista znaci, tweak ne pomaze. Prosto ne mogu da vjerujem da ne mogu da ispeglaju drajvere. Stari 270.61 ne prave ove probleme, ali ne moze se igrati BF3 sa njima. Ja bukvalno sa svakim drajverom od 270.61 imam ovaj problem. Nije da je sad nesto sto se ne bi moglo trpiti, ali svejedno, nervira. U igrama je sve super, jedino ovako u 2d zabode drajver ponekad. Kako bi se mogao srediti taj power management sa nvidia inspecotorom, sto Cwelle pominje?

Hvala Cwelle. Pokusao sam da odradim kao ti, ali mi i dalje stoji da je P12 "Current Perrformance State", iako sam dole forsirao da bude P8 za Firefox. Ukljucen FF, ali i dalje P12. Odradio restart, ista stvar. Nesto mi je valjda promaklo, ali ne mogu da skuzim sta.

16l0l1h.png

Hm, kod mene normalno forsira P8, mada, ja sam povezao 2 monitora na karticu. Mozda to ima veze.

I meni s vremena na vreme puca novi 285.62, čak i na desktopu... Sa prethodnim 280.26 to se nikad nije dešavalno... :( *ebem ti Nvidiju kad noviji drajveri imaju više problema nego stariji - šta izbacuju neispeglane, a kaobajagi WHQL!

Hvala Cwelle. Pokusao sam da odradim kao ti, ali mi i dalje stoji da je P12 "Current Perrformance State", iako sam dole forsirao da bude P8 za Firefox. Ukljucen FF, ali i dalje P12. Odradio restart, ista stvar. Nesto mi je valjda promaklo, ali ne mogu da skuzim sta.

Problem je sa novim drajverima, Cwelle verovatno ima stariju verziju u kojoj detekcija procesa radi kako treba. Da bi zaobisao ovo, uradi sledece:
1) preimenuj shortcut koji se nalazi u Startup folderu, npr. "Nvidia_Inspector"
2) desni klik, properties, pa podesi ovako: "...\nvidiaInspector.exe -multiDisplayPowerSaver -trayStart -forceLegacy" (... je naravno putanja do programa)
3) ne ukljucuj opciju Run at Windows Startup

Ako je sve ok, Inspector se i dalje pokrece sa Windowsom, opcija "Add from running GPU Process" ce biti zatamnjena. Ja ne koristim ove procente, nego fixno zakucavam po procesu i nisam imao problema sa pucanjem.

Ja koristim 285.62, i nemam nikakvih problema, nema pucanja BTF3 kao i FF, graficka je 460gtx hawk.
Izgleda da je problem samo sa 560TI.

Poslednja izmena:
kod mene msi 460 gtx oc i juce za 20 minuta 2x driver not responding. u desktopu, samo ts bio ukljucen.

Problem je sa novim drajverima, Cwelle verovatno ima stariju verziju u kojoj detekcija procesa radi kako treba. Da bi zaobisao ovo, uradi sledece:
1) preimenuj shortcut koji se nalazi u Startup folderu, npr. "Nvidia_Inspector"
2) desni klik, properties, pa podesi ovako: "...\nvidiaInspector.exe -multiDisplayPowerSaver -trayStart -forceLegacy" (... je naravno putanja do programa)
3) ne ukljucuj opciju Run at Windows Startup

Ako je sve ok, Inspector se i dalje pokrece sa Windowsom, opcija "Add from running GPU Process" ce biti zatamnjena. Ja ne koristim ove procente, nego fixno zakucavam po procesu i nisam imao problema sa pucanjem.

Nisam se javljao par dana, ali evo od kako sam podesio power management preko nvidia inspectora, nisam imao zakucavanje drajvera. Uglavnom, podesio sam kao Cwelle, ali kod mene recimo povremeno prebaci u P8... drzi na P12 i onda povremeno predje u P8, pa se opet posle nekog vremena vrati u P12, bas dok je ukljucen Firefox. Sad, da li je to ok ili ne, vidjecu narednih dana... ova zadnja dva dana nisam imao zakucavanje drajvera.

Btw. sad citam na guru3d:

In a thread on the Nvidia support forum, a company representative confirmed that those running driver version 280.xx or higher may encounter display-blanking errors when using Internet Explorer 9 or Firefox.

The bug appears to be related to a driver feature called Timeout Detection & Recovery, or TDR, which supposedly spots hangs and automatically resolves them. Unfortunately, that doesn't appear to be the case for some users - and Nvidia is currently struggling to find the root cause of the problem.

Read more: http://www.thinq.co.uk/2011/11/7/nvidia-struggles-fix-tdr-bug/#ixzz1d2SBhFcm

Poslednja izmena:
Kod mene sve radi OK, masina je iz potpisa, fps u BF3 i vise nego odlican...

Nisam se javljao par dana, ali evo od kako sam podesio power management preko nvidia inspectora, nisam imao zakucavanje drajvera. Uglavnom, podesio sam kao Cwelle, ali kod mene recimo povremeno prebaci u P8... drzi na P12 i onda povremeno predje u P8, pa se opet posle nekog vremena vrati u P12, bas dok je ukljucen Firefox. Sad, da li je to ok ili ne, vidjecu narednih dana... ova zadnja dva dana nisam imao zakucavanje drajvera.

Zato kazem, ako neces da ti povremeno skace tamo vamo u zavisnosti od opterecenja, nego da fixno drzis odredjeni mod za odredjeni proces, onda podesi kako sam opisao u prethodnom postu.

Kako uglavnom držite fiziku? Na auto, cpu ili gpu ?

Evo i kod mene prso na GTX460, ma daj bree :mad: njakam Operu i puca, e stvarno ovi zelembaći nisu normalni *** !!!!!

Nazad
Vrh Dno