Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

ja ne vidim glich stavite komp na sleep nemojte ga gasiti i nema glich-a :D

ja ni ne gasim komp :D

Opet podize klokove dok surfujem netom. Oni bre nisu normalni, ne mogu drajvere da napisu mesecima.:mad:

Promenio sam power management sa adaptive na performance i opet puca drajver, ne znam u chemu je fora jedino mi je 275.33 radio dobro ovi noviji pucaju ko niko

Problem se najčešće javlja u kombinaciji P67/Z68 čipset i GTX560 iz onoga što ja vidim na nVidia forumu. Kod mene se desilo jedno pucanje do sada.

Bash tako problem je koliko vidim intel p67 i gtx560, poslednjih par verzija drajvera su uzas tdr se javlja jednom dnevno regularno uzas. Inace 275.33 su poslednji koji su radili kako treba!

Poslednja izmena:
Primetio sam i da mi se uvrnuto skroluju stranice sa ovim drajverima, nije glatko nego nekako talasasto.

Ne mora da bude pucanje drajvera... U principu, TDR (Timeout Detection and Recovery) je nova stvar na Visti i u sedmici gde Video Scheduler komponenta detektuje da GPUu treba više od nekog unapred zadatog vremena da obavi neki zadatak i pokušava da spreči da taj zadatak uzrokuje da GPUu prestane da odgovara na komande sistema tako što resetuje WDDM i GPU. Podrazumevano vreme čekanja pre nego što će ovo da se desi je dve sekunde i to je TDR timeout. Kad se to desi, korisnik vidi treptanje ekrana i dobija poruku da "Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered" u nVidia slučaju. Zbog nečega, power management u 28x.xx drajverima uzrokuje ovakve greške iz čista mira za dosta korisnika i nVidia ima problema da reši ovo. Da li je problem u drajverima (moje skromno mišljenje je da je ovo slučaj, jer većini se problem reši ako koriste 275.33 WHQL) ili zbog niske voltaže za "idle" state u BIOSu karte, nije poznato. Uglavnom, problem se manifestuje da se TDR greške javljaju recimo kod browsinga, ali ne i pri igranju igrica, gde je sistem stabilan.

@Pedja89: problem je verovatno u voltaži na kojoj karta radi u idle stanju. Mada, ne znam. Ne bi bilo loše da probaš da u profilima za Firefox staviš maximum performance umesto adaptive, a u globalu ostaviš adaptive. Možda ti to ublaži problem dok ga ne isprave...
@nex999: Ovo samo produži vreme za detekciju TDR-a. Ako drajveri rade ispravno - ovo ne sme da se dešava.

Probajte da forsirate P8 stanje za browser-e. To mozete preko NVIDIA Inpector - Multi Display Power Saver-a.

Verovatno je P12 stanje problem ako browser koristi GPU (recimo za flash video).

Prilozi

• power-saver.png
    power-saver.png
    28.7 KB · Pregleda: 104
Ne znam stvarno shta se deshava sa drajverima znachi gledam klip na youtube i klokovi rade na max

Izadjose novi driveri, optimizovani na Batmana i jos par igara.

Ko ce ga znati...

Ljudi sad chim udjem u mozilu roka klokove na max shto to?

Ne valja ni ovaj drajver, posle 5 dana opet:
_2011-10-28_18-22-46.jpg
Aktivan samo FF, samo kliknuo link iz bookmarka i prsko.:wall:

@Pedja89
Nisam siguran, mozda zavisi od sadrzaja stranice. Napravio sam video:

negde skoci, negde ne.

Podesavanja u FF-u:
FF settings.jpg

U nvidia CP-u je sve na default.

Nazad
Vrh Dno