Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Imao sam isto kao i ti problema sa tim drajverima stavio sam najnovije BETA 290.36 drajvere sve radi perfektno :happy:
Nisam još uvek probao nove drivere, jer mi ovi nakon isključenja hardwerske acc. u firefox-u, još uvek nisu pukli.
Kad puknu ponovo, menjam iz mesta!

NVIDIA GeForce 290.53 Beta

The new NVIDIA GeForce 290.53 beta drivers are now available to download. Recommended for Elder Scrolls V: Skyrim players, the 290.53 beta drivers increase performance in the year's most played game by up to 25% and also include an updated, faster Ambient Occlusion profile that should eliminate the unsightly shimmering experienced and reported by members of the GeForce Community.

:) pa da probamo ...

Tnx za info. Taman ko covek da otpocnem Skyrim bez onih bezveznih lagova u pecinama i drugim prostorijama.

Ne verujem da ce te lagove i padove fps-a drajveri ispraviti...ja sad igram na senkama na high umesto na ultra, tek da se ti padovi sto manje osete a lag se ponekad oseti i sa 45 fps-a, tipicni Bethesda tripovi.
Sad sam probao na brzaka, trckarao naokolo, usao u pecinu, SSAO radi kako treba (vise ne mora CoD profil preko nv inspectora, vec se podesi lepo iz nv panela), a FPS je definitivno bolji. U pecini gde mi je bio sejv minimum 5 fpsa dobitka.

Poslednja izmena:
Pa dobro i to znaci bar nesto. :p Jel to sa post process injectorom za color i hdr, fxaa ukljucenim i nvidia ssao, posto sam i ja stavio slicnu terapiju?

Da, i ja koristim sve to:) I da napomenem, SSAO drzim na performance. Mozda su sad poboljsali, ali pre je Quality mod sekao fps u neigrivo.

Poslednja izmena:
Juče sam instalirao 290.36 drajvere i jutros sam imao neke svetleće crvene tačkice po ekranu. Čak se i pojavilo tokom BOOT-a pri odabiru hard diska na F8. Uninstalirao sam drajvere i sa driver sweeperom ocistio preostalu u safe mode-u. Čini mi se kao da kablovi ne daju dovoljno struje. Iskopčao sam ih i vratio. Reinstalirao 285.79 i sve se vratilo u normalu. Od kada sam uyeo ovu kartu sveremena na vreme imam ovakve ili slične probleme. Pod garancijom je i ne znam da li da vraćam ovo njesra sada :(

^Znaci, napisano je par postova iznad da su izasli...

... i opet i sa ovom verzijom problem u BC2 sa mutnom grafikom sta god da stavim od opcija.

Ono što ne piše u release notes za 290.53 jeste da sadrže fix za određen TDR - videćemo koliko broj ljudi to uključuje...
@Thiery: Tačkice tokom BOOT-a nisu dobar znak i sigurno nemaju veze s drajverima. Da li si testirao kartu - recimo memtestg80?
@Gdin_M i nex999 - šta tačno koristite od modova? Vidim da preporučuju SKYRIM ENHANCED SHADERS sa FXAA Post Process Injectorom?

A, vec smo pricali o tome u Skyrim temi, al ajd

Detailed Faces
No More Blocky Faces
Post Process Injector 2.0
SkyUI mod
I naravno SSAO iz drajvera

+ naravno landscape, ground, tree, dungeons etc textures, ma sve u fullu kad se saceka da zajednica malo moduje ono sto je vec u startu moglo. :D

Inace, ssao na quality sada radi bolje iz drajvera ali je opet ogroman performance hit, npr iz scena sa 60 fps-a skuca mi na 35, dok sa perfromance ssao je negde oko 45 pa cak i na vise. Igrivo, al sad sam se konacno uziveo u Skajrim, tako da sam i ssao komplet iskljucio da bi mi igra sto fluidnije tekla, naravno sem onih delova po gradovima i mestima gde fps bez ikakvih razloga duplo opadne, a sve je to verujem zbog skaradnog engine-a i nemogucnosti multithreadovanja i zahtevanja veoma, veoma brzog procesora sa sto vise kesha.

I da, sa ovim drajverima popravljeni su oni padovi fps-a po pecinama i objektima gde je imalo nekoliko izvora svetlosti, npr. vatre i tako toga.

@Thiery: Tačkice tokom BOOT-a nisu dobar znak i sigurno nemaju veze s drajverima. Da li si testirao kartu - recimo memtestg80?
Ma karta prolazi sve žive testove a ja je držim na default i još me *****ava. Ovo mi se prvi put desilo sada. Kao da kablovi od napajanja zezaju, nemam pojma dodje mi da bacim sve u tri lepe i uzmem Alienware sa garancijom pa kad god bude nešto nek se oni *****avaju sa tim.:(

Koje testove? Prosto je nemoguće da dobiješ crvene tačkice na ekranu, a da je sve stabilno...

Furmark, kombustor, sve žive igre, overclocking na 980/1960/2200. I onda odjednom ujutru ustanem i vidim te tačkice. Evo sada već treći dan ništa. Uhhh kako me nerviraju ovakvi ptoblemi gde ne znam šta bi moglo biti.

Furmark, kombustor, sve žive igre, overclocking na 980/1960/2200. I onda odjednom ujutru ustanem i vidim te tačkice. Evo sada već treći dan ništa. Uhhh kako me nerviraju ovakvi ptoblemi gde ne znam šta bi moglo biti.

Preporučujem ti da se vratiš na 275.33 drajvere i ako ti se tada jave problemi komotno reklamiraj karticu

da nije malo dugo radila na naponima koji joj bas ne prijaju?

e ljudi jel zna neko do cega moze biti ovaj error "you are not currently using a display attached to an nvidia gpu"

ovo mi se pojavljivalo pre i posle par reinstala prestalo....

Poslednja izmena:
da nije malo dugo radila na naponima koji joj bas ne prijaju?

Inače radi na default je drzim ali testove prolazi i na default i na oc setovanjima. Znači radi sve kako treba i samo jedno jutro vidim svetleće tačkice crvene u windowsu, igrama i tokom boot-a. Otkopčao kablove i instalirao 285.79. Evo treći dan sve ok. Ne razumem uopšte, bem ti i komp i sve.

Puce i meni drajver 285.62 kada sam cistio kes u operi :d

I meni je jednom puko u par dana nije strasno :D

Jel ima neko problem sa ovom 290 serijom drajvera da je slika u nekim igrama kao da je low resolution pa upscaleovana u native? Ne znam kako drugacije da objasnim, kao da je image quality totalno zeznut iako su podesavanja sve na defaultu uz clean instal. Cim prebacim na 285 seriju sve je ok a cim vratim na bilo koju verziju 290 sve je katastrofalno. Problem je sto sa ovom 290 serijom Skajrim radi odlicno i cini mi se nema image quality bagova ali problem je sto bukvalno moram non stop da zongliram izmedju drajvera ako hocu da igram neku drugu igru, npr. BC2. Ili jedino da udarim ceo mesec samo Skajrim pa posle da vrnem stare. :D Jel se susretao neko sa ovakvim problemom, ovaj gde je kvalitet slike katastrofalan?

290.53 meni rade ok

+1

Alo pozitivci nemoj da kvarite temu nama jadnicima sa TDR problemom:)

Evo i ja nakon par dana na novom drajveru samo dva puta je puko drajver izgleda su delimicno popravili TDR problem :)

Vrh Dno