Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

meni se sa zadnjim 280 WHQL drajverima prvi put dok sam bio na desktopu (ništa nisam radio), desio restart grafike crn ekran i posle restarta pojavio se balončić sa driver stop reponding .......... od kako sam korisnik nvidia kartice sve do sad nikad nisam imao problem sa drajverima, zadnje što sam uradio je to da sam stavio najnovije drjavere tj beta reviziju i ubacio novi fiziks. Nadam se da ću time rešiti problem pucanja drajvera, mada koliko vidim na ovom forumu patnja sa drajverima iz familije 280 traje li traje a BF3 ne mogu da igram sa starim drajverima :(.

Mozhe da se igra BF3 sa starim drajverima ja igram sa 275.33 ti su mi najbolji drajveri a i najbolje se klokuje sa tim drajverima kartica mi je stabilna i na 1010mhz sa njima :D

Jeste, ja sam ovaj problem rešio vrativši se na 275.33 drajvere. nVidia, tt.

I dalje TDR tripovi / display driver stop responding and recovered, na desktopu, povremeno, kad se drajveru cefne, from out of nowhere
GTX 460 i 285.79 beta...same old, same old

Pre 15-ak dana sam nabavio GTX460, instalirao 285.62 i pošto sam pratio ovu temu čekao kad će da počne da zeza drajver, a ono ništa, bogu hvala. Operu ne koristim, ja sam na Chrome-u, a ostali ukućani na FF i za sad (pu,pu) ni najmanji problem. Igre (naslovi aktuelni ovih dana) rade takodje najnormalnije. Izgleda da nema nekih posebnih pravila i da se problemi javljaju od slučaja do slučaja.

Nova instalacija, poslednji drajveri, dobijam crn ekran sa čuvenom porukom. Onda sam odradio ovo sa Nvidia inspectorom i da kucnem u drvo nije puko ima 12h.

Puče posle 24 sata puuu nvidia 'bote drajver:)

Novi beta drajver : 290.36 (link za Win7 x64).
Još uvek nema ispravke za TDR greške... R280 je uveo 'Dynamic GPU Performance Mode' i to je uzrok TDR grešaka. Svesni su toga, ali se još uvek radi na ispravci.

Novo
NVIDIA Ambient Occlusion

Adds NVIDIA Control Panel ambient occlusion support for The Elder Scrolls V: Skyrim. See the comparison screenshots on GeForce.com.
Adds NVIDIA Control Panel ambient occlusion support for Call of Duty: Modern Warfare 3. See the comparison screenshots on GeForce.com.

NVIDIA PhysX

Updates PhysX System Software to version 9.11.11.07 for the best PhysX experience in Batman: Arkham City.

NVIDIA Surround

Enables NVIDIA Surround support for Intel X79 SLI-certified motherboards.

NVIDIA SLI

Added or updated SLI profiles for Crysis 2, Heroes and Generals, Inversion, Stronghold 3, and Syndicate.

3D Vision

Adds support for 3D Vision over native DisplayPort 1.1 connection - available on BenQ XL2420T and BenQ XL2420TX monitors.
Added or updated the following 3D Vision game profiles:
Call of Duty: Modern Warfare 3 – rated Good
Cang Sheng (苍生) – rated Good
Diablo 3 – rated Good
Fei fei (飞飞) – rated Good
Final Combat (大冲锋) – rated Good
L.A. Noire – updated rating to 3D Vision Ready
LEGO Harry Potter: Years 5-7 – rated Fair
Qian Nv You Hun Online (倩女幽魂Online) – rated Good
QQ Xi You (QQ西游) – rated Good
Sonic Generations – rated Good
Xian Tu (仙途) – rated Good
Yong Bing Tian Xia Online (拥兵天下 Online) – rated Good

HD Audio

Updates HD Audio driver to version 1.3.9.0.

Some Key Bug Fixes

Fixes random flickering as Windows boot logo is loading or fading away.
Fixes corruption in Crysis 2 with SLI and lower quality shadow settings.
Fixes ability to set Surround resolutions to 5760x1080 using custom resolutions.
Fixes some random instances of triangular artifacts when playing Battlefield 3.
Fixes corruption seen in Settlers 7 with 275.33 drivers.

Od kad sam instalirao novi system (win 7 86x) pre dve nedelje, imam problem sa PES 2012. Kad igram desava se u toku utakmice da se pojavi crni ekran na nekoliko sekundi, neki put jednom neki put vise puta i tada mi izbaci gresku i moram da ugasim igru :( Pokusavao sam sa 285.62, 285.79 beta, najgori su bili 280.26, 275.33, i evo danas sam instalirao ovu novu verziju 290.36 beta, i nadam se da ce biti sve OK, ako ne bude kako treba, moracu da vidim neku stariju verziju 250 ili 260 ne znam tacno koju sam verziju imao na pethodnom system-u.

Poslednja izmena:
Bez uspeha i sa ovom 290.36 beta verzijom :(:(:( Sad mi preostaje da idem redom od 270.61 pa na starije verzije 260, dok ne dodjem do odgovarajuce stabilne verzije za moju graficku.

To je TDR - ali pošto se dešava u 3d modu, sugeriše da nešto nije u redu s grafikom.

Da li se ovaj problem (TDR) desava pri koriscenju Chrome browsera?

Meni se sad smirilo sa 285.62. Nisam imao 2 dana recovery driver jejjjjjjjjjj :)

Sve ove stvari su posledica dinamičke promene modova rada drajvera - karta puno brže menja modove rada, posledica toga je i promena brzine rada venta i TDR ovi za određen spektar kartica. Verujem da se Kikiju sa 275.33 nisu dešavale ovakve promene brzine fana, znam da TDRova nema. Ishitreno su izašli s ovim u drajverima - mislim da ono što donosi ova novina nije vredno gomile problema koje je izazvala, a TDR još nije rešen i zbog njega se čeka novi WQHL...

Posle mesec dana bagovanja na svakih dan-dva, prošle nedelje se vratio na 275.33. Nema više driver recovery-a i sve radi kako treba.

Ne stavljam više nove drajvere dok ne reše ovo, ionako nisam startovao nijednu igru bar mesec dana.

Rade aktivno na ovome, nadajmo se da će novi WHQL imati u sebi fix.

Posle mesec dana bagovanja na svakih dan-dva, prošle nedelje se vratio na 275.33. Nema više driver recovery-a i sve radi kako treba.

Ne stavljam više nove drajvere dok ne reše ovo, ionako nisam startovao nijednu igru bar mesec dana.
Kod mene se isto dešavalo ali evo već mesec i više dana sve OK (285.62) ?!?!

zadnji 290 beta drajveri su sasvim OK sa njima nema nikakvih problema za sad nije bilo pucanja drajvera tj rekoverija a rešen je i glič na početku prilikom dizanja win-a. Sve pohvale

Meni su ocajno radili, PQ je se bio totalno poremetio i morao sam non stop da resetujem racunar da bi se po dizanju u win vratilo u normalu. BC2, Just Cause 2, sve je izgledalo veoma zamuceno iako nista nije ni bilo pipnuto u control panelu sto se tice PQ-a. Ostajem pri oficijelnim, bar dok se ne rese ovi bagovi.

posle par zakucavanja u WoT i Clan Wars bitkama vratio sam i ja 275.33 i sve je ok za sada

+1 za 285.79

GTX460 iz potpisa, driveri 285.62, clean install Win7x64, koristim Firefox i redovno se dešava pucanje grafičkog drivera.
Probaću najnovije beta 290.36 pa javljam.

Ja sam stavio danas da probam 290.36.

GTX460 iz potpisa, driveri 285.62, clean install Win7x64, koristim Firefox i redovno se dešava pucanje grafičkog drivera.
Probaću najnovije beta 290.36 pa javljam.

Imao sam isto kao i ti problema sa tim drajverima stavio sam najnovije BETA 290.36 drajvere sve radi perfektno :happy:

i ja potvrdjujem da 290 rade normalno...samo sam u fleshu iskljucio 3d acc opciju...inace, koristim gugl hrom
prokleti flesh :(...klasicna sekira.

Vrh Dno