Šta je novo?

Nvidia 3000 gde u Srbiji kupiti - cene, dostupnost

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li ima nekih najava za nove kolicine rtx 3xxx, jer koliko vidim sad nema nista pa ni po astronomskim cenama?

Koga god da pozoveš uvek ista priča:
"Biće za nedelju, dve."
A za nedelju dve:
"Biće za nedelju, dve." Ili "Imamo ovaj model... 181,999 din. "

Au prijatelju, ti si kao indijanci koji su voz zvali gvozdeni konj, gađali ga strelama, dok su vlasnici Wells Fargo govorili da ta vrsta prevoza nikad nece zaziveti. Blockchain je budućnost, ko to neće da prihvati, ne vidi dalje od svog nosa. Mozemo sad da se rasplinemo u polemiku oko fundametna na kom pociva blockchain i kripto, ali trazi previse vremena, a ja nisam voljan da ravnozemljasima objasnjavam da je zemlja okrugla. Da li ce majning da pukne, zavisi kako gledas. Za onoga ko ne veruje u kripto i juri profit, hoce za koji mesec, za ljude koji su svesni da cemo svi za 10 godina sve obavljati na blockchainu, jer transakcije bilo koje vrste nece moci da se obavljaju bez mininga ili nodova, nece nikada. A te kartice na kilo, nisam video da je trziste bilo preplavljeno karticama posle 2018-te, naprotiv, svoju 1080ti koju sam tad uzeo, sam prodao skoro za 450e, 3 godine kasnije, i ne secam se nesto da su se na lopate prodavale po 200e, pre su do skoro bile 500+ evra 😉 Svako dobro.
Moras da razumes da Blockchain =/= GPU mining. Pa evo, ethereum odavno najavio da ce preci na Proof of Stake. Takodje, samo je pitanje vremena kad ce napraviti ASIC-e za taj algoritam.

Polako, mentalna barijera od 50k je probijena. Dosta za ovaj bull run.... ETH diff sa druge strane zeza stvari....
Ja sam i dalje optimista da će jeftinije grafe od aprila moći da se nadju.. tipa 306012GB za 400e...

Polako, mentalna barijera od 50k je probijena. Dosta za ovaj bull run.... ETH diff sa druge strane zeza stvari....
Ja sam i dalje optimista da će jeftinije grafe od aprila moći da se nadju.. tipa 306012GB za 400e...
Pitanje da li cemo mi videti te kartice i po ceni od 600 - 700e koliko ja vidim 🙄 😳 😳 😳

Poceo sam da zagovaram drugi pristup. Novac namenjen za GPU uloziti u kriptovalute (Santa Maria della Salute), taman dok cekam da padnu cene. Ako ne padnu (a bogami mislim da nece), namnozice se novac, pa cu je kupiti taman za koliko sam i hteo.

Clever GIF by memecandy

Pojavio se oglas na KP za MSI Ventus 3080. 1600e.

Bilo je prodato u roku od 30 sekundi nakon objave oglasa, a ustvari je bilo u ponudi tri kartice koje prodavac još nije ni imao u svom posedu.

Neke dodatne... razocaravajuce informacije:
Kartice su bile sa garancijom Gigatrona, uvoznik EWE.

Sve ovo znači sledeće:
EWE uveze, proda ljudima sa kojima posluje, ti ljudi na meni nepoznat način, te kartice provlače kroz fiskalne kase prodavaca, radnji, dobijaju pisanu garanciju 36 meseci a zatim te kartice za 50% veću cenu objavljuju u vidu oglasa na KP, ili prodaju direktno već sada starim kupcima.

Bljak...

Pojavio se oglas na KP za MSI Ventus 3080. 1600e.

Bilo je prodato u roku od 30 sekundi nakon objave oglasa, a ustvari je bilo u ponudi tri kartice koje prodavac još nije ni imao u svom posedu.

Neke dodatne... razocaravajuce informacije:
Kartice su bile sa garancijom Gigatrona, uvoznik EWE.

Sve ovo znači sledeće:
EWE uveze, proda ljudima sa kojima posluje, ti ljudi na meni nepoznat način, te kartice provlače kroz fiskalne kase prodavaca, radnji, dobijaju pisanu garanciju 36 meseci a zatim te kartice za 50% veću cenu objavljuju u vidu oglasa na KP, ili prodaju direktno već sada starim kupcima.

Bljak...
Da, prodata je u roku od 30 sec, bio sam u soku
Skoro RSD 190.000,00

Sve ovo znači sledeće:

Bljak...
Ja sam to isto i napisao pre par strana da mi deluje da je tako.
Kao kad je bila inflacija 92. i ništa nisi mogao da kupiš u prodavnici, ali je bilo svega na crno po daleko višim cenama.
E pa ovo je slično.

Takozvani skalping, ali dokle god ima kupaca koji idu kao ovce na šišanje biće takva situacija.

Mislim da sam vam vec govrio o tome da kod vecine uvoznika roba direktno zavrsava u ruke preprodavaca... Eto to isto je mogo da uradi i Monitor, da sve one evga karte zavali nekom mineru i to sa skracenom garancijom po ceni od 1500e, situacija je takva da pristaju na sve cak ih i grancija ne zanima samo da je karta ispravna.

Kome ja da se javim u svojstvu preprodavca (iako nisam) da bih uzeo kartu od uvoznika (kad vec ne moze drugacije)?🙂

^
Ne mozes nikako... To su ljudi koji vec dugo dirketno od uvoznika prodaju robu tako kao sto se nekada radilo po stanovima, po slicnim cenam kao u maloprodajam... Madjari su naterali nase uvoznike da i to rade, a sada naravno zakon ponude i potraznje maksimalno dolazi do izrazaja, pa se u skladu sa tim roba prodaje po bezobraznim cenama... Kod mnogih uvoznika se na stanju pojave 3080 karte po nekad ali po mnogo bezobraznim cenama, pa onda neko u paloprodaji te cene postavi na svoj portal i onda pljuvacina po maloprodaji.

S obzirom da je "mađarska veza" trenutno na ledu, utisak je da su uvoznici dočekali svojih 5 minuta i da će sada da delju kupce dogod mogu i koliko god mogu.

U ovom trenutku da mada su i cene po kojima mogu da nabave robu nenormalne... Trenutno na svemu sto je deficitarna roba prave od malo do mnogo vece zarade, ali ne maloprodaje nego samo uvoznici, i to ne svi, ali ih ima mnogo, od malih do velikih.

Mozda ti se snovi ostvare :)

U koliko naravno ne nadju nacin da zaobidju ovu softwersku blokadu.

Pa ukoliko se ne instaliraju novi drajveri onda nema ni blokade na postojecin RTX3XXX?

Na ovim drajverima navodno uopšte ne rade, tako bar reče onaj što je u radnji dobio 3060 umesto 3060ti

Sad sam razumeo vest u potpunosti...
Navodno nece uticati na dostupnost rtx modela ??? Kako sad to kada sve vreme svi tvrde da postoji problem u proizvodnji, pa gde ce da se proizovde cipovi za ove minig karte, koje je to proseravanje... Konstatno lazu, i konstatno plasirauju informacije kako im odgovara kako bi dosli do sto veceg profita. Ne bi me cudilo da i ovo bude jedna sarena laza ili proizvod bez ikakvog smisla, tek da mogu da kazu kako su uradili nesto da situacija ne bude ovako uzasna, a do tada 3060ti na 100kom sa ceno od 845e po komadu.

Tekst koji predvidja ovo još juna prošle godine.

Inače dok mi kukamo, pola auto industrije stoji. A ona obezbedjuje poslova najviše ljudi posle poljoprivrede i rudarstva / oil sektora širom sveta. Bili su u pravu da če kriza nastupiti tek posle pandemije

Sad sam razumeo vest u potpunosti...
Navodno nece uticati na dostupnost rtx modela ??? Kako sad to kada sve vreme svi tvrde da postoji problem u proizvodnji, pa gde ce da se proizovde cipovi za ove minig karte, koje je to proseravanje... Konstatno lazu, i konstatno plasirauju informacije kako im odgovara kako bi dosli do sto veceg profita. Ne bi me cudilo da i ovo bude jedna sarena laza ili proizvod bez ikakvog smisla, tek da mogu da kazu kako su uradili nesto da situacija ne bude ovako uzasna, a do tada 3060ti na 100kom sa ceno od 845e po komadu.

Nece uticati na dostupnost RTX karti jer ce kapacitet koji su proizvodili RTX i prodavali direktno minerima preusmeriti na CMP. Tako da ce RTX karte imati identicnu dostupnost.

Da li me ovo oci varaju ili 3080 ide polako ka 1900-2000e ?

ja se ponovio, kupio iqair cg multigas. Korisnije od graficke.

Nece uticati na dostupnost RTX karti jer ce kapacitet koji su proizvodili RTX i prodavali direktno minerima preusmeriti na CMP. Tako da ce RTX karte imati identicnu dostupnost.
Da dostupnost će i dalje biti identična nuli :D

Samo neko malouman moze da plati ove cene........

Inace sto se tice minera koji sad kupuju HW niko od njih nece povratiti ni deo para, ETH smanjuje fee za 2 meseca a verovatno i ubrzano ukida POW po uzurbanom procesu, ovi sad sto kupuju zasluzju i da plate ove cene i da zavrse u debelom minusu

Zar to nije najavljeno za kraj godine? Od maja kreće spaljivanje novčića, pa će biti teže kopati/profitirati. Nisam miner, ali pratim sportski.

Od tada i treba da budu jeftinije grafe... Najranije april, ali maj, jun - jul kod nas...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno