Šta je novo?

Nvidia 3000 gde u Srbiji kupiti - cene, dostupnost

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno je "ok" ono sto je tebi individualno ok jer je ovo sada dzungla. Napravi chart u excelu par modela koji su ti iole dostupni, podeli cenu sa 3d mark poenima i dobijes cost/benefit koeficijent pa gledaj koja se najvise isplati.

Najbolja tema na celom forumu, ima nevidjenu sirinu... od korisnih informacija do neverovatne kolicine baljezgarija, budalastina i idiotluka sirom ovih 17 strana.

...baš čitam i mislim se, o čemu se beše radi? :)

Stvarno gde na kraju kupiti graficku 3080, 3070, 3060?
Bas sam nasao kada cu da sklapam i kupujem novi komp.

:eek::eek::eek::unsure::unsure::unsure::unsure::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

Stvarno gde na kraju kupiti graficku 3080, 3070, 3060?
Bas sam nasao kada cu da sklapam i kupujem novi komp.
Isti problem samo što ja menjam samo grafičku, sa R9 380x...

...baš čitam i mislim se, o čemu se beše radi? :)
Pa (ne)raspolozivost grafickih kartica je uzdrmala sve slojeve ovog drustva!

Da ne bude verzija sa crepom ili cepanicom? :) Malo pozitivnih ocena, plus jedna negativna, jedino ako moze licno preuzimanje, ovako brzom postom da ti neko salje karticu vrednosti skoro 100.000 din...

Pa ja bih za stvar takve cenovne kategorije seo u auto i pravac kod prodavca.....

Ah da,postavljena pre par nedelja kada su cene jos bile bagatelne....:)......mada,verovatno je i prodata odavno

Trenutno retko koji oglas za grafiku na KP, a da vam se učini povoljan, je u biti realan.
Ili je prodavac zaboravio da ga obriše, ili nije update-ovan, ili je mamac da se ponudi nešto drugo (jer grafika nema, niti će biti), ili....

Ja imam neku AMD 7850 grafiku viska,razmisljam da je stavim na KP i da trazim 100 eura :LOL:

2060 6gb idu sad po 600e. Lepte

U decembru sam procenio da će cene da idu na gore, ispružio se 400+ EUR za polovnu 1080Ti i iz perspektive današnje ponude, napravio dobar potez.
Tako da, svako neka ceni da li je ok da sada kupi grafiku i plati koliko mora ili da čeka da cena padne, pa da je tada kupi.
A možda cifre odu još na gore, ko bi ga znao.

Prvo pogledaj datum postavljanja tog oglasa, pa onda izvodi zakljucak...

Osim toga - sve ovo sto Stormbringer kaze itekako ima smisla.
Sto je najgore, ja sam taj oglas vidjao jos sredinom januara cini mi se, ne znam o cemu se radi.

Do skoro su 1080Ti mogle da se nađu po 400e i bile su najbolja kupovina, po meni, tad su za 5700XT tražili po 650-700e. Sada je i njima otišla cena.
Trenutno bih jurio 1070Ti ili 1080 dok još može da se nađe po umereno nenormalnoj ceni...

Ja sam moju 1080Ti platio 350e i sada bih ljubio sam sebe u dupe da mogu koliko mi je to bilo pametna kupovina.
Mada, imam i 1060 i 660Ti u rezervi, za ne daj Bože...

Kada sam kupiovao 3070 cim je izasla pre dva ipo meseca, racunao sam malo cu da pretplatim pasce cena za koji mesec al bar cu da se naigram.
Ko je ovo mogao da pretpostavi. Loodilo o_O

...meni je žao što sam mogao pre nekih godinu i po, možda malo jače, da uzmem dve 1080ice iz rig-a, za 400eur obe. Ventovi se razleteli, tada je sa Alija stizalo lagano na free shipping. Ja kupio jednu, sredio i prosledio drugaru. Ova druga bi sada vredela duplo, bukvalno. :)

Inače cenim da moju 3070 na kraju menjam za 4080 recimo, jer sada već ima najava a cene neće dole još dugo. Pa onda barem da uzmem pravi upgrade... :)

Nikad srecnije vrijeme sa iGPU, imam par igara koje nekad upalim a sve ostalo radi kao satic. Manje sjedim za kompjuterom, manje me ledja bole, vise uzivam s ljudima :) Svakako i nema nesto specijalno da se igra na PC-u. Da sad izadje npr. GTA VI, nekome bih oteo RTX 3080 :D

Inače, rudari ne planiraju da prodaju ništa. To rade samo noob rudari, tako da ne bih očekivao gomilu karata "na lopate". Ovi profi će kopati manjim intenzitetom samo. Pre će biti rablkenij 1080ki i rtx serije 2 kad se 3 serija omasovi u radnjama. Eth će biti aktuelan možda i do kraja godine...

U decembru sam procenio da će cene da idu na gore, ispružio se 400+ EUR za polovnu 1080Ti i iz perspektive današnje ponude, napravio dobar potez.
Tako da, svako neka ceni da li je ok da sada kupi grafiku i plati koliko mora ili da čeka da cena padne, pa da je tada kupi.
A možda cifre odu još na gore, ko bi ga znao.

Ja uzeo polovinom novembra, platio ispod 400eur, tako da sam odlicno prosao. :)

Do skoro su 1080Ti mogle da se nađu po 400e i bile su najbolja kupovina, po meni, tad su za 5700XT tražili po 650-700e. Sada je i njima otišla cena.
Trenutno bih jurio 1070Ti ili 1080 dok još može da se nađe po umereno nenormalnoj ceni...

Ja sam moju 1080Ti platio 350e i sada bih ljubio sam sebe u dupe da mogu koliko mi je to bilo pametna kupovina.
Mada, imam i 1060 i 660Ti u rezervi, za ne daj Bože...

A GTX 1070 za 250e ?

Imam 1440P 144Hz monitor i znam da je za to najbolje 1080TI/RTX 2700/2800 ili 5700XT iz crvenog tabora.
Ali to je previse skupo.

A tesko da ce 1070-ica da se ispruzi nesto mnogo preko 60 fpsa- u recimo BF1 MP.

Mada sad sam gledao na YT, 1440P, Medium High, BF1 MP fps preko 100, nije to lose.
Na Ultra mu je islo 70-80.

Ja od kad igram igre, uvek je to bilo max 60 fps zbog monitora raznih.

Ja pocetkom januara dao moju rx580 i doplatio 230 eura za dobro ocuvanu 1080ti (odlicna za 1440p)........tada mi je racunao za rx580 oko 170,180 eura....

Inače, rudari ne planiraju da prodaju ništa. To rade samo noob rudari, tako da ne bih očekivao gomilu karata "na lopate". Ovi profi će kopati manjim intenzitetom samo. Pre će biti rablkenij 1080ki i rtx serije 2 kad se 3 serija omasovi u radnjama. Eth će biti aktuelan možda i do kraja godine...
To sada pricaju kada je rudarenje veoma isplativo. Videcemo kada opadne isplativost da li cuvati ugasene rigove ili ce ih rasprodavati. Prosli put jesu i to na slepere, a takodje je par meseci pre kraha najavljivano 100k dolara bitcoin i kojekakvi bitni prevaranti ulagali u celu pricu . Ta zajednica je skupina ljudi loseg karaktera, ne veruj im nista sto govore. Imas u ovoj temi karakter jednog rudara prikazan na pravi nacin. E pa, vecina je takva.

^
Ovo sto si sad izjavio vezano za karakter teska je glupost bez ikakve osnove... Svakog minera podrobno si izanalizra nekim seknerom karaktera pa znas da su to ljudi loseg karaktera o_O

To sada pricaju kada je rudarenje veoma isplativo. Videcemo kada opadne isplativost da li cuvati ugasene rigove ili ce ih rasprodavati. Prosli put jesu i to na slepere, a takodje je par meseci pre kraha najavljivano 100k dolara bitcoin i kojekakvi bitni prevaranti ulagali u celu pricu . Ta zajednica je skupina ljudi loseg karaktera, ne veruj im nista sto govore. Imas u ovoj temi karakter jednog rudara prikazan na pravi nacin. E pa, vecina je takva.
Au prijatelju, ti si kao indijanci koji su voz zvali gvozdeni konj, gađali ga strelama, dok su vlasnici Wells Fargo govorili da ta vrsta prevoza nikad nece zaziveti. Blockchain je budućnost, ko to neće da prihvati, ne vidi dalje od svog nosa. Mozemo sad da se rasplinemo u polemiku oko fundametna na kom pociva blockchain i kripto, ali trazi previse vremena, a ja nisam voljan da ravnozemljasima objasnjavam da je zemlja okrugla. Da li ce majning da pukne, zavisi kako gledas. Za onoga ko ne veruje u kripto i juri profit, hoce za koji mesec, za ljude koji su svesni da cemo svi za 10 godina sve obavljati na blockchainu, jer transakcije bilo koje vrste nece moci da se obavljaju bez mininga ili nodova, nece nikada. A te kartice na kilo, nisam video da je trziste bilo preplavljeno karticama posle 2018-te, naprotiv, svoju 1080ti koju sam tad uzeo, sam prodao skoro za 450e, 3 godine kasnije, i ne secam se nesto da su se na lopate prodavale po 200e, pre su do skoro bile 500+ evra 😉 Svako dobro.

Bile su niže cene preko, kod nas cene polovne robe su druga priča. Plus sto gomila naših rudara nije odustajala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno