Moras da razumes da Blockchain =/= GPU mining. Pa evo, ethereum odavno najavio da ce preci na Proof of Stake. Takodje, samo je pitanje vremena kad ce napraviti ASIC-e za taj algoritam.Au prijatelju, ti si kao indijanci koji su voz zvali gvozdeni konj, gađali ga strelama, dok su vlasnici Wells Fargo govorili da ta vrsta prevoza nikad nece zaziveti. Blockchain je budućnost, ko to neće da prihvati, ne vidi dalje od svog nosa. Mozemo sad da se rasplinemo u polemiku oko fundametna na kom pociva blockchain i kripto, ali trazi previse vremena, a ja nisam voljan da ravnozemljasima objasnjavam da je zemlja okrugla. Da li ce majning da pukne, zavisi kako gledas. Za onoga ko ne veruje u kripto i juri profit, hoce za koji mesec, za ljude koji su svesni da cemo svi za 10 godina sve obavljati na blockchainu, jer transakcije bilo koje vrste nece moci da se obavljaju bez mininga ili nodova, nece nikada. A te kartice na kilo, nisam video da je trziste bilo preplavljeno karticama posle 2018-te, naprotiv, svoju 1080ti koju sam tad uzeo, sam prodao skoro za 450e, 3 godine kasnije, i ne secam se nesto da su se na lopate prodavale po 200e, pre su do skoro bile 500+ evra 😉 Svako dobro.
Pitanje da li cemo mi videti te kartice i po ceni od 600 - 700e koliko ja vidim 🙄 😳 😳 😳Polako, mentalna barijera od 50k je probijena. Dosta za ovaj bull run.... ETH diff sa druge strane zeza stvari....
Ja sam i dalje optimista da će jeftinije grafe od aprila moći da se nadju.. tipa 306012GB za 400e...
Pricaj mi o tomeKoga god da pozoveš uvek ista priča:
"Biće za nedelju, dve."
A za nedelju dve:
"Biće za nedelju, dve." Ili "Imamo ovaj model... 181,999 din. "
Da, prodata je u roku od 30 sec, bio sam u sokuPojavio se oglas na KP za MSI Ventus 3080. 1600e.
Bilo je prodato u roku od 30 sekundi nakon objave oglasa, a ustvari je bilo u ponudi tri kartice koje prodavac još nije ni imao u svom posedu.
Neke dodatne... razocaravajuce informacije:
Kartice su bile sa garancijom Gigatrona, uvoznik EWE.
Sve ovo znači sledeće:
EWE uveze, proda ljudima sa kojima posluje, ti ljudi na meni nepoznat način, te kartice provlače kroz fiskalne kase prodavaca, radnji, dobijaju pisanu garanciju 36 meseci a zatim te kartice za 50% veću cenu objavljuju u vidu oglasa na KP, ili prodaju direktno već sada starim kupcima.
Bljak...
Ja sam to isto i napisao pre par strana da mi deluje da je tako.Sve ovo znači sledeće:
EWE uveze, proda ljudima sa kojima posluje, ti ljudi na meni nepoznat način, te kartice provlače kroz fiskalne kase prodavaca, radnji, dobijaju pisanu garanciju 36 meseci a zatim te kartice za 50% veću cenu objavljuju u vidu oglasa na KP, ili prodaju direktno već sada starim kupcima.
Bljak...
Ja sam i dalje optimista da će jeftinije grafe od aprila moći da se nadju.. tipa 306012GB za 400e...
Nece uticati na dostupnost RTX karti jer ce kapacitet koji su proizvodili RTX i prodavali direktno minerima preusmeriti na CMP. Tako da ce RTX karte imati identicnu dostupnost.Sad sam razumeo vest u potpunosti...
Navodno nece uticati na dostupnost rtx modela ??? Kako sad to kada sve vreme svi tvrde da postoji problem u proizvodnji, pa gde ce da se proizovde cipovi za ove minig karte, koje je to proseravanje... Konstatno lazu, i konstatno plasirauju informacije kako im odgovara kako bi dosli do sto veceg profita. Ne bi me cudilo da i ovo bude jedna sarena laza ili proizvod bez ikakvog smisla, tek da mogu da kazu kako su uradili nesto da situacija ne bude ovako uzasna, a do tada 3060ti na 100kom sa ceno od 845e po komadu.
![]()
Nvidia CMP grafičke karte za rudarenje kriptovaluta neće uticati na dostupnost RTX modela
Nvidia CMP je linija proizvoda kreirana specijalno za profesionalne rudare kriptovalutawww.benchmark.rs
Da dostupnost će i dalje biti identična nuliNece uticati na dostupnost RTX karti jer ce kapacitet koji su proizvodili RTX i prodavali direktno minerima preusmeriti na CMP. Tako da ce RTX karte imati identicnu dostupnost.
Na geizhals samo ove dveDa li me ovo oci varaju ili 3080 ide polako ka 1900-2000e ?
Poceo IQ Air da valja i resenja za paniku koju prave, krajnje neocekivan potez.ja se ponovio, kupio iqair cg multigas. Korisnije od graficke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari