Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smartdial je veoma potreban. Jer kad okreces nepoznate brojeve, i to gomilu nepoznatih brojeva, koje nemas u kontaktu, recimo okreces oglase, smartdial ti sluzi, da kad okreces broj, znas da li si taj broj vec zvao. Smartdial je neophodna stavka svakog biznis korisnika. Ima ga od preistoriskog wince-a i raspalih symbian nokia. Prosto mi je bilo neverovatno kad sam uzeo iphone da toga nema. Kao ni biznis card-a!? Ima preko cydie smartdial, ali to je toliko jedno izbagovano smece, i toliko uke**nja ceo fon, da je naiskuvaniji beta android sa xda - granit.

Sto se tice installousa, fenomenalna stvar dok nisam popio horor preko itunes-a. Naime, sve aplikacije koje sam instalirao preko installousa, kad sam ubacivao muziku preko itunes-a, desilo se da su mi u telefonu ostale samo ikonice tih aplikacija. Tj, itunes ih je nekako pobrisao. Od tada, kad god sam palio itunes, imao sam neprijatan osecaj. Smara itunes ipak.

Imati legalan iphone bez cydie, sa legalno kupljenim aplikacijama, itunes iskljucivo na mac-u jer na pc-u je tragedija, mislim da je to najstabilnija varijanta na mobilnom trzistu. Takodje, nema blejanja u preobimni xda koji prosto jede korisno vreme koje se moze mnogo pametnije potrositi.

Poslednja izmena:
^

To su zasebne aplikacije, tj ne menjaju defaultnu aplikaciju kao sto to radi smartdial iz cydie. Samim tim nisu brze, a kolko vidim po ocenama, nisu ni pouzdane. Jednostavno nema normalne smartdial varijante za ios. Ja se sve nadam da su u 4s to fabricki ubacili. Nema smisla da i wince i symbian i android a verujem i w7 to imaju po defaultu kao standard a ios nema.

Sa iOS, cydia skoro da i vise nije potrebna, meni najvise nedostaje samo zbog installousa jer volim da probam svakog dana nove stvari. :)

Sve zavisi kako ko koristi telefon. Neko ne koristi ni 10% "smart" funkcija telefona po kome su "smartphone" i dobili ime. Recimo da je ios bez cydie poprilicno osakacen. Banalan primer. Covek mi poslao na mail .zip fajl sa documentom, mp3-om, bilo cim. Kako ja bez safari_download plug-ina sa cydie i ifile-a da uopste vidim sta mi je taj covek poslao? A ako instaliram ifile i pomenuti plugin, uz njih idu i rock-extensions koje su u sklopu sa cydiom k.a.t.a.s.t.r.o.f.a. Neko ce reci, dodji kuci pa vidi. Pa cemu onda "smartphone" majku mu. Recimo na androidu sve to radi out-of-box sa default aplikacijama. Nadam se da ce bar malo otvoriti i ios i 4s, bar da recimo mogu da se cekiraju attachmenti normalno.

Ne bi bilo na odmet malo objektivnosti sa obe strane.

Poslednja izmena:
To bi trebalo da pitate onog lika sto je uradio test, a kada sam rekao osnovne stvari mislio sam na pricu sa oblacima.

Evo jos jedan svez test kamera:
http://www.engadget.com/2011/10/17/camera-showdown-iphone-4s-vs-iphone-4-galaxy-s-ii-nokia-n8-a/

@Bozha
Ja sam imao iFile uvek (i sada cu ga instalirati kada se pojavi JB) i nije mi pravio nikakvih problema, stvarno zaboravis kada resetujes telefon poslednji put, a ne gasim nista rucno od aplikacija.

Te dialere nisam nikada koristio jer kazem ti da mi ne trebaju ali probaj ako te bas zanimaju, imas ih koliko hoces na appstore pa probaj da vidis koliko brzo rade.

Poslednja izmena:
Priest ne preteruj.

Evo ja bas obracam paznju na kamere na mobilnim telefonima, ip4s stvarno ima odlicnu kameru ali tvoj problem je sto tako odusevljen preteras toliko da bi neko pomislio da je razlika u kamerama izmedju sgs II i 4s kao izmedju wildfire-a i sgs I :d A to bas nema veze sa realnim stanjem. Kamera je odlicna ali ne zaboravi sta sve PS moze, dok neko od vas ne okaci stock fotku u nekoj temi ja ove nalickane fotke ne priznajem.

Cudili smo se jednom u onoj fotke sa vaseg mob temi, neko je sa biznis Nokiom n ili e serije koja nije deklarisani kamera telefon okacio nerealno dobru fotku hard diska ja mislim. Mnogi su se cudili a onda je sam autor rekao da je zbudzio fotku u PS i okacio je original koji je bio za 50% losiji od te nalickane. To je ja mislim slucaj i ovde, mogu i ja ove Wave [dnevne] fotografije da dovedem do nivoa Canon kompakta od 70e.

Ali 4s ogromnu razliku pravi sa ovom stabilizacijom pri video snimanju. Za to im skidam kapu jer je konacno kamkoder upotrebljiv kao sto bih ja npr hteo, nema cimanja.

Ja nisam nista od ovih linkova postavio zato sto sam nesto preterano odusevljen, vec samo da bih odgovorio coveku koji tvrdi da SGS2 ima bolju kameru od iPhone 4S. LINK
Razlika nije nebo i zemlja u korist iPhone ali ima bolju kameru, a svidja mi se i f/2.4 :)

Poslednja izmena:
Pa i ja bih rekao da ima bolju kameru, ali ipak cekam neke fotke ovde na forumu, bez obrade. Ali da kamera obecava, to stoji. A ako su vec bili velikodusni sa senzorom mogli su da ugrade i xenon blic ;) Ionako je autonomija odlicna a oduvali bi konkurenciju jer bi ljudi dobili skoro sve sto im treba od digitalne kamere, pristojan kvalitet sa pravim blicem do 3m udaljenosti- u prevodu poziranje za fejs i vidi kako pijemo i kako smo ludi fotke za istu drustvenu mrezu :d

A to sto se brzine tice, mene bench programi ne zanimaju kako ni na desktop cpu tako ni u mobilnom telefonu, u realnom radu 4s je zanemarljivo brzi- ako je brzi.

Ali necu da lazem jer ne gotivim bas Apple, po mom misljenju su ''uboli'' sa 4s, ne znam zvanicnu cenu, znam da je meni nedostupan ali da ima bolji odnos funkcije/cena od IP4, mislim da ima. Kvalitet je verovatno isti.

Skjuz mi, nisam obratio pažnju a i kasno je.

Seraph hvala:) Ali kao sto rekoh hvataj nesto zanimljivije ali i ovo je dovoljno da potvrdi koliko je ip4s kamera dobra. Ali zadao sam udarac talasom cisto da se vidi da ni ''matora'' 5mpix kamera [senzor] ne zaostaje previse ;)

ma u frci sam ceo dan, onako u prolazu sam navatao par fotki...sutra cu imati priliku da blizu divcibara pa cu iskoristiti priliku :)

Batalite gluposti da je Android bagovit. Ima svakakvih edicija, budzenih ROM-ova i slicno. Ja na Z vadim bateriju samo kad menjam karticu, a dusu mu vadim od upotrebe.

Shvatam razocarenje nekih sa IP4s, ali Epl je sad u poziciji da ne moze da napravi promasaj. Nije uopste poenta u tome da li je najbrzi, najlepsi, naj-bilosta... Ono sto krasi Epl proizvode je zapravo naj-sigurica. Jednostavno je manja sansa da se napravi promasaj ako ste totalni laik sa Eplom nego sa konkurencijom. Uz cinjenicu da se tamo gde se najvise prodaje dobija poprilicna povlastica uz raznorazne pakete na mrezama, ogromna prodaja je zagarantovana.

Vi sad gledate cpu, ekran, ko da je to jedino sto ima na telefonu. Samsung modeli zesce variraju, cak SGS2 ide na dve platforme. IP nudi kvalitet u svakom segmentu, od ekrana, zvuka, prikljucaka, periferija, interfejsa. Kontrola kvaliteta je prisutna u svakom segmentu, pa i u ponudi softvera. Nesto poput Toyote, napravljeno super solidno u svakom svom segmentu, ali to ne znaci da se to nekom svidja. Neko je voljan da zrtvuje tu supersolidnost u svim segmentima za neki ekstrem.

Naravno, spavanje u redu da bi prvi dan kupio neki novi gedzet je svakako ozbiljna bolest kojom bi se trebalo pozabaviti u za to predvidjenim ustanovama.

Doduse, moje neko licno misljenje je da napredan korisnik uz pazljiv izbor Android telefona moze da izvuce vise iz Androida nego iz IP. Najbitnije je da nema greske sa oba.

Bogami onaj uporedni test SGSII i 4S me prijatno iznenadio u korist SGSII, jako lepo sve to radi i cak vecinu vremena dosta brze, cak je i Voice Speech skoro kao Siri, nisam imao pojma.

Evo jos jedan dobar video sa 4S:
http://vimeo.com/30578363

I ovde Siri pesma za zabavu:
http://youtu.be/hckrig2BwNY

@Boris Lozac
Jeste isto kada se Siri koristi kao Voice Speech, sto radi i lik na onom testu da bi prikazao kako je to ista stvar.

P.S. U iPhone temi 95% ucesnika su Android korisnici :D

Poslednja izmena:
Bogami onaj uporedni test SGSII i 4S me prijatno iznenadio u korist SGSII, jako lepo sve to radi i cak vecinu vremena dosta brze, cak je i Voice Speech skoro kao Siri, nisam imao pojma.

Da da, Siri je isto što i Voice Speech.

LOL! :D

A zaboravio si na bada korisnike? :d

Pa treba da si ponosan, to znaci da je broj vas izabranih i dalje optimalan a mi vam samo zavidimo :d

Evo jedan dobar video za iphone 4S.
http://youtu.be/elKxgsrJFhw

Fora je u u form factor-u ova dva telefona. S2 je 116g. Kad sam ga prvi put uzeo u ruku imao sam osecaj da kad bi ga ispustio, odleprsao bi kao komadic papira. Kad sam u jednoj ruci drzao 3gs koji je laksi od ip4 a u drugoj s2, 3gs je delovao kao cigla. Sto je telefon laksi, to manje zulja u dzepu, manje spadaju bermude leti, itd, a kolko se vidi iz ovog snimka, manje se ostecuje prilikom padova. Ladno manje zulja S2 sa 4.3 nego 3gs sa 3.5. Zato mi je cudno da apple, kao kraljevi dizajna ostanu na potpuno prevazidjenom form factor-u. Sve su spekulacije isle u smeru da ce fon biti 6.5mm tanak, 4' ekran, i laksi od prethodnika. Takodje, osetljivost na mikro ogrebotine (pogotovo zlatna jabuka pozadi), osetljivost na padove je opet na strani S2. Nije mi najjasnije to zagovaranje stakloplastike i kvaliteta izrade, kad skoro 99% korisnika iuredjaja, da bi ih sacuvali, uredjaje nosi u plasticnim/silikonskim fotrolama. Ako je uredjaj u silikonskoj fotroli od prvog dana, moze da je i od drveta, potpuno je nebitno. Mislim da je tu upotrebljivost zrtvovana zbog dizajnera. Moderan uredjaj treba da je sto tanji i sto laksi. Ne moze biti isuvise lagan. Kome je lagan, uvek ga moze nabudziti nekom fotrolom.

@zechs
Na onom snimku koji je tebi bitan, iP4s ima seckanje kao da ima frame drop, takodje i pikselaciju kao da je uradjena nenormalna kompresija, i zato sam ti postavio jos gomilu filmova gde toga nema, pa sada ti zakljuci samo koliko je objektivan taj snimak.

@Bozha
SGS2 zbog preteranih dimenzija smeta u dzepu ceo i ako ti stane u dzepu onda pre nego sto sednes, moras da ga vadis iz dzeba da ne bi polomio tanak plasticni telefon.

Poslednja izmena:
Priest, moram da te razočaram...meni SGS2 ne smeta uopšte u džepu farmerki...stane bez problema i sedim sa njim bez problema..do sad se ništa nije polomilo. Koji file manager koristiš na IPu?

@Bozha
SGS2 zbog preteranih dimenzija smeta u dzepu ceo i ako ti stane u dzepu onda pre nego sto sednes, moras da ga vadis iz dzeba da ne bi polomio tanak plasticni telefon.[/QUOTE]

Jel se tebi to desilo?

vilingo je bio ok, mada ga skoro nikada nisam koristio... Siri je mnogo vise od njega, prosto te tera da je koristis... razlika nebo i zemlja, mada ce oba odraditi istu funkciju... sem naravno kod prepoznavanja reci gde vilingo mnogo gresi...

btw, ne bih da vam kvarim zabavu ali izuzetno je glupo komentarisati kvalitet slike na 100% cropovima stvari koje niste videli licno ili bez nekog valjanog uzorka napravljenog od strane proverenog digitalca tipa dslr-a ( sto bi rekao brat Pantela :d )

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno