Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

postoji velika razlika izmedju ovog uredjaja i WDTV-a (live)...

postoji velika razlika izmedju ovog uredjaja i WDTV-a (live)...

Pa jeste ali masa ljudi ovo gledaju kao media plejer ....Mene recimo vrlo interesuje to sto moye da pusta i-radio, ali mi opet ne treba snimanje, a i ne treba mi brdo izlaza, a kod wdtv live mi se svidja sto nema ventilator i mali je lak za prenosenje...

...upravo je i meni isto bitno - jednostavan media uredjaj, uz dobar odnos cena-dobijeno...Pozeljna cena za pouzdan player sa jakom podrskom, servisom, jeste bitno manja od 200EUR, a bila bi oko 160, tj oko 15.999...moje misljenje...

pa dobro, gledate pogresan uredjaj... uzmite wdtv live, kao ja sto sam uradio... ali da mi je recimo potrebno snimanje tv materijala, ne bih se dvoumio...

Ako cemo posteno, razlika izmedju NTR-a i WDTV Live je veca od ovde navedene (5000.din). Sama cinjenica da NTR ima opciju snimanja po meni opravdava razliku + radio,..., velika je razlika i u dizajnu, povezivanju.

Meni licno ovo ce puno znaciti u junu 2010 - Svetsko prvenstvo u J. Africi. Zbog obaveza necu moci da budem stalno uz TV, ali zato kada se ukljuci snimanje i uvece dodjem kuci, laganeze odgledam tekmu uz 'ladno pivo. A gde su filmovi koji se preklapaju sa nekom utakmicom.

Sve u svemu, kao sto neko rece u prethodnom postu, ne treba porediti babe i zabe.
Na kraju krajeva, ako nekome treba plejer, ima i jeftinijih stvari. Jos jeftinije je przi diskove pa u neki kinez od 3000.din.
Malo sam trazio po net-u, nisam uspeo da nadjem nista slicno po pribliznoj ceni, a pogotovo sa podrskom ovde kod nas.
Sve u svemu, ja stekam kintu, pa odoh kod sekretarice u show room. :hump:

pa dobro, gledate pogresan uredjaj... uzmite wdtv live, kao ja sto sam uradio... ali da mi je recimo potrebno snimanje tv materijala, ne bih se dvoumio...

Pa da ja zapravo vagam da li mi je potrebno to sve dodatno sto NTR ima, razmisljam ako jeste onda se ne postavlja pitanje za tu razliku u ceni ona je sasvim odgovarajuca.....Par pitanja po mogucstvu za nekoga ko ga je vec oprobao...

-Ima li ogranicenja po pitanju koji HD stavljas unutra (SATA...)
-Kako se ponasa sa titlovima?Jel moraju da imaju isti naziv kao i video, MKV ...
-da li je izbirljiv po pitanju sistema kojim su formatirani flash USB?
-snimanje programa koji nije dvb-T?Ako sam dobro shvatio oni ulazi su samo za dvb-t, da li se onda moze dovesti signal "obicne" kablovske u njega sa recimo "klasicnog" VCR-a pa da nam on sluzi kao tuner?

- nema ogranicenja, testireno do 2tb.
- podrzava interne i eksterne titlove, eksterni samo moraju da budu u istom folderu.
- cita eksterne diskove koji su fat32 i ntfs, ostale nisam probao.
- postoje analogni ulazi (scart i cinch) na koje se moze povezati bilo sta (kamera, vcr, d3, iptv box...)

@Velko
Kada i gde moze da se kupi ovo chudo? Matori mi obecao lovu za NTR kada je cuo za snimanje i sta se moze sa tim. Posto radi po smenama, a ne odvaja se od TV-a, video je da sa ovim moze da naknadno odgleda ono sto je propustio pa mu se to svidelo. Jos kad sam mu servirao pricu za J.Afriku to je bio mat.
Dok je cale vruc, dajte bre da to pazarim.
Koja ce cena biti samo plejera?

Poslednja izmena:
Podrska - Drska

LJudi nije stvar u tome da li to moze da kosta 50E. NE moze, ta cena za tu vrstu uredjaja je kao i svuda u EU (Fantec, Storex ...itd) 180E - 230E.
Stvar je u sledecem :
1. Da ima podrsku za nase titlove (ne mogu vise da gledam [;'./,), samo da ne bude
posle jedno dve godine (samo drska od podrske) !
2. Da li ce da prima bilo koji USB WiFi za mrezu ili ce da zavale samo svoji po ceni od
50E?
Sve ostalo su nijanse i stvar ukusa.:smash:
UPssss zaboravih valjda ce da ima BitTorent (to se podrazumevalo)

Poslednja izmena:
@KrisFil
Od utorka ili srede.

@dumus
1. Ima podrsku, doduse moraces da odradis update na novu verziju softvera ako kupis u prvoj turi.
2. Nece bilo koji, bice dostupan b/g/n mimo modul po ceni od nekih 2.000din, ako ne i manje.
3. Torrent ce biti, ja ga probao i radi sasvim ok. Takodje zahteva update na poslednju verziju softvera.

ima li neko predlog na koji način bi se još mogla snimati analogna kablovska TV sa ovim uređajem a da to nije neki klasični VCR preko kog bi išao signal?

@velko
da li je ekran plejera upotrebljiv sa nekih 2.5 m
da li na digitalnom izlazu propusta audio fajlove 24/96 nepromenjene ili vrsi daunsemplovanje na 16/48
pozdrav

nije upotrebljiv sa te daljine, barem meni. opet... najbolje da pogledas sam.

na digitalnom izlazu moze da se podesi raw, onako kako je zapisano tako izlazi na optici... nema nikakve konverzije, dekodiranja i sl.
meni propusta tako na risiver flac u 24/96 bez problema.

TP-Link?

Veljko, konkretno me interesuje da li ce to raditi sa TP-Link WirelesN (TL-WN821N) USB adapterom koji vec imam (ne kupujemi se jos jedan).:type:

Stvarno ne znam. Ukoliko zelis mozes ga doneti pa da probamo na licu mesta.

Jel ima NTR 81 u prodaji, i da li postoji mogucnost slanja za nas iz unutrasnjosti? I kako sam razumeo postoji mogucnost snimanja i analognog signala samo treba dovesti signal na scart?

Juce sam svratio u ACS da vidim (pre nego sto kupim) NTR i iznosim svoje utiske, ja nemam neke teoretski visoke zahteve, vec me interesuje funkcionalnost uredjaja:
- prelepo izgleda (crna boja, visoki sjaj, plava svetlost,......) u kombinaciji sa mojim LG sistemom FB 163 (u skoro identicnom dizajnu) bice lepa kombinacija
- vrlo lep i pregledan meni
- probao sam reprodukciju sa HDD-a, sa mojeg USB-a, sa drugog PC preko mreze - odlicno, nema kasnjenja, "stucanja" i sl.
- Internet radio (tek sada vidim koliko je ovo dobra stvar)
- snimanje (najvise me zanimalo), to je to, u skladu sa ocekivanjima
- veoma korektatan i ljubazan odnos zaposlenih (vidi se da znaju, iimaju strpljenja, kikiriki+sokic)
- zidni nosac LCD-a sa motorom i daljincem i velikim ugom pomereanja - veoma korisna stvar
- nisam video sekretaricu :(
- nisam mogao juce da kupim, kazu mozda vec danas. Sad mi nije ni ovo skupo.

Sve u svemi, da ne ispadne da "pumpam" veoma sam zadovoljan, cak i vise nego sto sam ocekivao.

p.s. trazite da vam puste otvaranje Olimpijade u Pekingu, koncert G.Michael-a, Fashion week u Londonu) u mkv-u, fenomenalno to izgleda

Poslednja izmena:
Veljko ga udavi vise sa tim Georijem Mikaelom :lol

Jel ima NTR 81 u prodaji, i da li postoji mogucnost slanja za nas iz unutrasnjosti? I kako sam razumeo postoji mogucnost snimanja i analognog signala samo treba dovesti signal na scart?

Od danas se moze kupiti u ACSu, za par dana i u Tehnomaniji.
Koliko znam slanje nije problem, mada proveri za svaki slucaj.
Da, analogni signal snima sa scart ili chinch ulaza.

Usput... imate i test u Svetu Kompjutera.

Pozdrav.

Sta je bilo sa listom cekanja?
Koja ce cena biti kod vas a koja u Tehnomarketu?

Cena je u trajanju promocije ista svuda, 18.990 din.
Svako ko zeli moze da kupi, nema potrebe za cekanjem koliko ja znam.

Za sva pitanja u vezi prodaje se obratite Tehnomaniji ili ACSu, ja sam ovde vise oko tehnickih stvari.

@KrisFil
Od utorka ili srede.

@dumus
1. Ima podrsku, doduse moraces da odradis update na novu verziju softvera ako kupis u prvoj turi.
2. Nece bilo koji, bice dostupan b/g/n mimo modul po ceni od nekih 2.000din, ako ne i manje.
3. Torrent ce biti, ja ga probao i radi sasvim ok. Takodje zahteva update na poslednju verziju softvera.

Da li update moramo da odradimo sami?
Da li vec imate u ponudi mimo modul i po kojoj ceni ili ce ga biti tek kasnije?

Ja sam danas uzero uredjaj[to jest malopre [:D]

Sve radi vrh samo me interesuje kako da ubacim subtitle koji nije vezan za fajl[externi subtile]

Ocu da pustim neku seriju i da ubacim subtitle...

Uredjaj vidi .avi fajl ali nevidi subtitlove na hardu....Da li enko zna sta treba tu da se uradi?

@dr.mo
Update moze sam korisnik da odradi, stvarno je jednostavno. Na usb flash se iskopira fajl, ode se u podesavanja i
pokrene update, uredjaj ce se restovati i odraditi update. Naravno ukoliko neko zeli moze doneti uredjaj do servisa,
procedura je besplatna.

U ponudi ima mimo N modula po ceni od 2.710 din.

@fruit23
U verziji softvera koja dolazi uz uredjaj mora da ima isto ime, u sledecoj se nadam da ce to biti ispravljeno.

Da znam juce sam to provalio :D

Posto sam juce uzeo uredjaj da kazem svoje impresije.

Uredjaj radi sve sto sam i hteo da radi znaci cita sve video formate i guta sve titlove...

Ubacio sam u njega Hard od 650GB nakacio externi hard verbatim od 500GB i ubacio usb od 8 GB i nije usporio uopste umeo je da zastuca na trenutak kad sam tek ubacio jedan uredja,ali to je razumljivo...

Mozda jedina zamerka je sto ekrn i svetlo oko on off dugmeta moze da se upali ili ugasi nemoze da se smanji osvetljesnost ali to i nije problem iskljucite pa vrsite navigaciju preko tv-a...

Snimanje sa TV-a ja ima kablovsku i imam pay tv dekoder koji je ****** nisam ga koristio vec godinu dana ali sam ga upotrebio za test snimanje utekmice partizan-barselona i snimanje radi perfektno zvuk i slika su sinhronizovani i odlicnog kvaliteta...

Ono sto je jos jedan plus jeste lakoca upravljanja uredjajem,znaci netreba biti nuklearni fizicar da bi znali kako sta da uradite sve je jednostavno i lako...

Kvalitet slike i zvuka je takodje odlican[bolji nisam video na mojoj plazmi a pustao sam i sa kompjutera...]

Toliko za sad od mene...

P.S.

E da sto se tice podrske hteo bi da se zahvalim jer sam zvao posle radnig vremena i javljali su mi se ljudi da ih smaram za sitnice...

I kad sam kod toga...zvao sam juce da prijavim crtice preko ekrana koje se pojavljuju dok pustam filmove ispostavilo se da je u pitanju HDMI KABL KUPLJEN U TEHNOMARKETU MARKA NEO NEMOJTE KUPOVATI HDMI KABL U TEHNOMARKETU ILI BAR IZBEGAVAJTE FIRMU NEO JER IM KABL NEVALJA!

Uzeo sam componentni kabl povezao kvalitet slike je savrsen zvuk sam povezao na dvd psanasoni 5.1 sitem preko AUX i takodje mislim da je bolji engo kad pustims a DVD mada je to mozda samo utisak...

Poslednja izmena:
Danas sam uzeo uredjaj.
Za sada je zamerka sto nema RCA digital audio izlaz jer na DIY DAC-u nemam opticki ulaz :S:
Druga stvar je da imam poteskoca da uspostavim da se svi uredjaju vide u mrezi.
Iamm sve uredjaje vidi kroz mrezu ali njega niko ne vidi :crash:
Ako neko moze pomoci, heeeelp!!!

Da bi video Iamm u mrezi treba da odes u Setup>Network>Workgroup name- po defult-u stoji Mediaplayer promeni to u naziv tvoje Home workgrop-e[MSHOME ili WORKGROUP ili kako je vec naziv] i videces uredjaj bez problema...

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje, u koji folder treba ubaciti pls fajlove za internet radio?
Ja sam ih ubacio u folder koji sam kreirao u rootu ali ga internet radio ne vidi.

Da bi video Iamm u mrezi treba da odes u Setup>Network>Workgrop name- po defult-u stoji Mediaplayer promeni to u naziv tvoje Home workgrop-e[MSHOME ili WORKGROUP ili kako je vec naziv] i videces uredjaj bez problema...
Kod mene kada udjes u setup ima opcija NET i u njoj opcije:
Wired Lan Setup
Wireless Setup
itd...
Kada udjem u Wired setup nema opcije za izmenu home workgrupe :S:

Kod mene kada udjes u setup ima opcija NET i u njoj opcije:
Wired Lan Setup
Wireless Setup
itd...
Kada udjem u Wired setup nema opcije za izmenu home workgrupe

pisao sam napamet, ides NET>NET WORKGROUP [poslednja opcija] i tu promenis ime u ime svoje grupe:)

sto se tice radia on sam napravi folder INTERNET RADIO cim ubacis HDD u njega, i tu prebacis fajl za radio, jedino sto meni nije hteo tako da pusta radio , pa su mi dobri ljudi iz ACS-a :) rekli da napravim playlistu u winamp-u i da onda nju ubacim u taj folder i sad naravno radi:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno