Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

sto se tice radia on sam napravi folder INTERNET RADIO cim ubacis HDD u njega, i tu prebacis fajl za radio, jedino sto meni nije hteo tako da pusta radio , pa su mi dobri ljudi iz ACS-a :) rekli da napravim playlistu u winamp-u i da onda nju ubacim u taj folder i sad naravno radi:)

Jel ovo znači da Internet radio ne može da radi ako u uređaj nije ubačen interni disk?

Trebalo bi da moze. Samo se sacuvaju pls fajlovi na recimo flesh disku ili lokaciji na mrezi i pokrenu.
Nisam probao ali verujem da radi, probacu sutra pa javljam.

Tnx.

Ajde kada već proveravaš, proveri i kada će, ako se zna, otići prvi kontigent u Tehnomaniju.

"Malo" mi ne odgovara ACS radno vreme :(

Probajte da odavde skinete .pls fajlove za radio stanice koje slusate,

http://www.listenlive.eu/index.html

ubacite ih u jedan folder koji nazovete recimo Internet radio, i snimite na fles. Zatim pokusajte da ih pokrenete kao sto pokrecete .mp3 fajlove. Ja ovako radim preko XBMC posto preko Navi X ne mogu da nadjem stanice koje slusam.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Misljenje - posle dva dana koriscenja NTR83:

Prvo razocaranje nastupa nakon otvaranja kutije. Naime uredjaj je uradjen u crnoj
plastici visokog sjaja, prepoliranog izgleda da boli, suprotno slikama sa neta gde je
prikazan u mat verziji (nekoliko puta elegantnije resenje). Iako ga nije dizajnirao
Pininfarina izgled je OK za domete dalekoistocnih dizajnera (ako zanemarimo kvalitet
plastike).

Drugi ozbiljan propust je raspored USB portova na zadnjoj strani. Koriscenje USB je ograniceno
na samo jedan uredjaj tj. kad je ukljucen USB-wireless (koji za razliku od kucista izgleda jos
gore u beloj plastici kitnjasto ukrasen debilnim detaljima). Gabarit pomenutog uredjaja fizicki
blokira sledeci port a kako prodavci tvrde da radi samo sa tim ...... nema resenja.....

Inace izgled uredjaja jako kvari osvetljenje koje je izgleda jeftine rasvete za novogodisnju
jelku. Preterano bljestavo i jako do zamrljanosti bojama....

Izgled kvari i daljinski upravljac (kvaliteta kao bilo koji univerzalac sa buvljaka) preterano osetljive
tastature i rasporeda. Ne mogu da verujem da i pored tolikog broja tastera nisu mogli da izdvoje
deo koji bi se koristio samo za File Manager, vec se koriste uobicajeni tasteri cije ikone na ekranu
TV-a deluju zbunjujuce...

Posle testiranja reprodukcije raznih video formata moram reci da dolazi prvo PRIJATNO osecanje
u vezi nabavke NTR83. Dobro je, izgleda da nismo bacili pare, jer sa svim poznatim formatima radi OK. Kvalitet slike je jako dobar i tu nikakvih problema nije bilo. Prilikom reprodukcije video sadrzaja koristili smo HDD (ubacili smo Samsung 1Tb, Green), USB, externi HDD-DVD i sve je funkcionisalo OK. Moram da pohvalim postojanje Internet radio opcije osim nespretnog izbora-ubacivanja PLS.

Ostale opcije nismo isprobali (poput snimanja i sl.) pa nista o tome za sad...

Moram da naglasim da se NTR83 u radu pokazao mnogo bolje nego sto to njegov izgled docarava i potpuno opravdava kolicinu utrosenog novca za nabavku. Ako zanemarim nedostatke, koji ruku na srce nekome nece smetati, dobar je izbor za pregled multimedijalni sadrzaja.

Vidi se da je proizvodjac utrosio vise truda nego prosecan kinez, ali je kao deo necije radne ili dnevne sobe morao izgledati bolje. Nadam se da ce sledece serije (ukoliko ih bude bilo) otkloniti nedostatke...

Kad sumiram - apsolutna preporuka za nabaviti ...

O osoblju reci pohvale ...

O sekretarici - po prethodnom pisanju ocekivao sam napumpanu "LOLU" sa izgledom zle gospodarice cija ce pojava dovesti do poplave androgena, a ono ispala, predstavila
nam se zenska osoba (sa izgledom dobre devojke iz komsiluka), korektna i ljubazna ...

Ja sam u svoj uredjaj ubacio svoj ,vec napunjen podacima ,disk od 1TB.
Sve podatke je video bez problema.
Mene sada zanima da li je potrebno izvrsiti formatiranje diska kroz uredjaj da bih imao neke njegove foldere?
Problem je kada na daljinskom pokrenem internet radio on otvara neki svoj folder koji nemam pojma gde se nalazi, nema ga u roootu :(
Probao sam da napravim folder Internet Radio u rootu i prebacio pls fajlova ali ih internet radio i dalje ne vidi.
Jedini nacin da internet radio radi je je da se pokrenu pls fajlovi kroz browser, sto nije bas najsrecnije resenje kada vec postoji precica na daljinskom.
A sekretarica Cica je za svaku pohvalu!

Da li samsung DVD 1080P8 ima mogucnost pustanja DTS i Dolbija preko optickog izlaza , pa da se na taj nacin dobije surround zvuk sa iamm-a? ili bilo koji drugi DVD player od jeftinijih modela?

Jel ovo znači da Internet radio ne može da radi ako u uređaj nije ubačen interni disk?

Ne snimis playlistu svih internet radia koje zelis u winampu i ubacis u neki folder na kompu i taj folder serujes na mrezi i mozes da pokrenes preko networka...takodje mozes i preko usb ili externog harda...

a sam u svoj uredjaj ubacio svoj ,vec napunjen podacima ,disk od 1TB.
Sve podatke je video bez problema.
Mene sada zanima da li je potrebno izvrsiti formatiranje diska kroz uredjaj da bih imao neke njegove foldere?
Problem je kada na daljinskom pokrenem internet radio on otvara neki svoj folder koji nemam pojma gde se nalazi, nema ga u roootu
Probao sam da napravim folder Internet Radio u rootu i prebacio pls fajlova ali ih internet radio i dalje ne vidi.
Jedini nacin da internet radio radi je je da se pokrenu pls fajlovi kroz browser, sto nije bas najsrecnije resenje kada vec postoji precica na daljinskom.
A sekretarica Cica je za svaku pohvalu!

Ako si ubacio u njega interni hard[taj od 1 tb] uredjaj je automatski napravio folder Internet Radio na HDD-u tu ubaci playlistu winampa ili fajlove i radice...

Prvo razocaranje nastupa nakon otvaranja kutije. Naime uredjaj je uradjen u crnoj
plastici visokog sjaja, prepoliranog izgleda da boli, suprotno slikama sa neta gde je
prikazan u mat verziji (nekoliko puta elegantnije resenje). Iako ga nije dizajnirao
Pininfarina izgled je OK za domete dalekoistocnih dizajnera (ako zanemarimo kvalitet
plastike).

Ja sam ovo ocekivao uklapa mi se uz TV koji je isto sa sjajnom plastikom :D[koja je kvalitetna nije fus :D]

Drugi ozbiljan propust je raspored USB portova na zadnjoj strani. Koriscenje USB je ograniceno
na samo jedan uredjaj tj. kad je ukljucen USB-wireless (koji za razliku od kucista izgleda jos
gore u beloj plastici kitnjasto ukrasen debilnim detaljima). Gabarit pomenutog uredjaja fizicki
blokira sledeci port a kako prodavci tvrde da radi samo sa tim ...... nema resenja.....

Ovo si upravu skroz mogli su sretnije da rese taj usb...ja nisam probao sa usb wirelelessom tako da nisam imao problem ali trebali su da stave na dva razlicita mesta i po meni trebali su da budu pri vrhu....

Izgled kvari i daljinski upravljac

Da mogao je da bude malo "cvrsci"...

Ostale opcije nismo isprobali (poput snimanja i sl.) pa nista o tome za sad...

Ovo radi vrh ja sam isprobao...

Da li samsung DVD 1080P8 ima mogucnost pustanja DTS i Dolbija preko optickog izlaza , pa da se na taj nacin dobije surround zvuk sa iamm-a? ili bilo koji drugi DVD player od jeftinijih modela?

da player ima i Digital Audio Format DTS digital output, Dolby Digital output ...

Poslednja izmena:
Jel neko testirao DVB-T tjuner u ovom uredjaju ? Jel moguce primiti RTS-ove sa avale ( SD i HD ) preko ovog uredjaja ?

U kom formatu snima video sadrzaj TS. ?

DVB-T nisam testirao jer nisam izvukao antenu jos uvek...

Sto se tice snimanja snima u .mpg formatu moguce da moze da se menaj mada nisam probao...

ok mpg je ok format ako snima sa visokim bitrateom.

Ajde kada neko bude testirao DVB-T neka javi utiske, takodje nadam se da ce RTS sa avale prenositi HD teniski mec fed kupa pa bi tada mogli da testirate kako pusta i da li uopste pusta HD kanale sa DVB-T tjunera.

Evo javio mi se prvi problem koji je malo ozbiljnije prirode bar za mene:(, povezao sam video rekorder sa uredjajem preko scarta, i pustio neku kasetu koju sam hteo da prebacim, i stavio da mi snima posle 4 minuta se uredjaj ugasio i upalio sam od sebe, pomislio sam da se hard disk pregrejao pa sam izvadio hard i ponovo pustio snimanje na ekstrerni HDD, posle 25 minuta snimanja se opet restartovao i ovaj put mi nije nista od snimka sacuvao:wall:
stavio sam da snima u HQ....

danas sam spustio antenu sa krova, i testirao sam DVB-T tuner, prvo sam povezao na moj samsung lcd (DVB-T MPEG 2) i on mi je nasao na 27 kanalu paket od 4 programa koji sadrzi RTS1,2 RTS digital i RTS HD( na kome zbog MPEG 2 imam samo zvuk), i nasao mi je na 31 kanalu jos jedan paket koji je slican samo sam imao AVALU, samsung ga je pustao sa malim seckanjem ali moze sve da se prati, onda sam vezao antenu direktno na IAMM i pronasao mi je 4 programa na 27 kanalu jacina signala je bila oko 60 posto, ali ni jedan progam nije bio gledljiv pusti sliku i secka kao lud ne moze da se gleda.... e sad mozda mu treba jaci signal nego sto ja hvatam ovde...

Ako su ti potrebne merdevine, nema problema... ;)

Joj sad sam se malo zabrinuo sto ti slika secka na DVB-t jer je jedan od razloga zasto sam hteo uzeti ovu napravicu bilo i gledanje RTS HD sa avale, jer koliko sam video prenose davis, fed kup u HDu kao i zimske olimpijske igre, eurosong i world cup.

Iz kog dela grada si hvatao signal ? ja sam na vozdovcu pa sam koliko toliko blizu avale, sto mi uliva nadu da bi dvb tjuner trebao da radi dobro.

Ajde ako je jos neko testirao tjuner neka prenese utiske.

Ja sam iz zarkova hvatao oko 60% je jacina signala...

Nego kad ce Firmware da izadje?

Poslednja izmena:
A gde moze da se vidi koji je firmware u playeru?

Pa ovaj broj koji se pokaže na dnu Podešavanja menija trebao bi da bude neka veza
sa firmverom, kada sam ga kupio tu je bilo nešto tipa vB.00.00.xx.
Tada nisam imao OSD srpski, Torent, NFS, podršku za linux i još po nešto..

A sada nako nadogradnje to imam, ovaj broj sada je vB.00.00.54.

Firmver skinut sa: http://www.o2media.es/en/iamm_ntr83.

Poslednja izmena:
E SUPER! Nisam znao da ima noviji firmware moj stari je bio .00.47. Imao sam problema da IAMM vidim u mrezi cas ga ima cas ne, sa novim je sve OK, bar za sada, jos da vidim da li rade torrenti...

.55 ce biti za par dana. Znam da je vama lako da se igrate i nema veze ako nesto nije ispeglano.
Ali ono... meni ce se popeti obicni korisnici na glavu ako nesto zeza sa novim, jos par sitnica i gotovo. :)

Pozdrav.

Opet ja:):), pazite sad problem koji je malo manje vezan za uredjaj, i ja sam imao isto problem da ga vidim u mrezi ali sad kad sam stavio novi firmware vidim ga opusteno, ali od kad je vezan na ruter ( tenda 311r+) preko mreze sa mog kompa nece da vuce vise od 1100 kbit-a, a dok je bio vezan direkto za komp imao je protok od 44 000kbit, jel neko zna sta treba da uradim? hvala

Poslednja izmena:
i jos nesto, ja kada sam skinuo ovaj firmware .54 kada ugasim uredjaj (ntr81) i dalje mi svetle lampice na dugmicima gore, znaci uopste se ne gase, a ranije dok god ne pridjes njima su bile ugasene...

Problem sa protokom preko rutera je bio do ethernet kabla promenio sam kabl i radi normalno[u proseku oko 44000 kbita/s....Vuce Ice Age blu ray 1080p od 7 gb preko mreze bez problema...

Poslednja izmena:
Ja sam iz zarkova hvatao oko 60% je jacina signala...

Nego kad ce Firmware da izadje?

Prijatelju da li moze malo vise info o cemus se radi?

Da li vi to pricate o RTS HD-u nisam u toku pa pitam.

Kako hvatas signal, obicnom antenom ili ????

J na tv-u imam dvb-t tjuner pa me interesuje i blizu sam tebe na banovom brdu pa cenim da bih i ja hvatao signal

Molim vas za info

hvala

Evo ja sam izguglao ovo, mozda ti pomogne:

Канал RTS HD је доступан у дигиталном мултиплексу РТС-а који емитује посредством одашиљача AVALA (DVB-T) на каналу UHF 27. Програм емитује у HD стандарду 1080i, а за компресију се користи H.264 (AVC). Први пренос на HD каналу био је онај утакмице између Француске и Србије која се прексиноћ одиграла на стадиону Црвене Звезде.

За пријем сигнала потребна је класична UHF собна или вањска антена те дигитални земаљски пријемник (или телевизор са уграђеним DVB-Т тјунером) који је способан примати програме у високој резолуцији (HD) и да подржава Mpeg4 стандард. За потпуни доживљај умјесто стандардних CRT телевизора пожељан је HD ready телевизор (LCD TV, Plasma, OLED TV) који подржава резолуцију 1080i.

na mom samsungu sa dvb-t tunerom hvatam sa obicnom antenom(logom) koja je okrenuta ka avali, paket programa je na 27 kanalu, i u njoj je i RTS HD na kom ja cujem samo zvuk posto mi je MPEG2 kodek u tv-u, a iamm mi pronadje kanale ali nema sanse da ih pusti posto je za njega ocigledno 60 posto signala slabo:((

Vrh Dno