Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Odlicno DVB-T mpeg4 bi trebalo moj tv da podrzava barem tako specs kazu, uzecu sobnu od ortaka da proverim dal ista hvata pa onda neku logu da malo bolje probam.

Tek sam danas skapirao o kojem se vozilu radi sto ste pominjali, meni odlican drugar radi u rts i nesto bezveze mi je spomenuo pre god dana da su kupili neki kombi-kamion mecku u rts-u od 5 mil eura nisam ni skapirao da sa tim vozilom rade HD prenose. Proverice na poslu da li ima sanse da ce prenositi nesto sa Svetskog prvenstva u HD pa javljam. Mozda ako se odvezu u juznu afriku, al dzabe to vozilo valjda nema satelitsku vezu nego samo moze na avalu i tog tipa da salje-kolko sam razumeo

P.S. ladno sam nasao ovaj pdf na googlu

http://www.rts.rs/admin/download/files/cms/attach?id=162

Poslednja izmena:
i jos nesto, ja kada sam skinuo ovaj firmware .54 kada ugasim uredjaj (ntr81) i dalje mi svetle lampice na dugmicima gore, znaci uopste se ne gase, a ranije dok god ne pridjes njima su bile ugasene...

Bas iz tog i jos par drugih razloga na iamm.rs nikad nije osvanuo .54, sledeca verzija je postavljena
i radi stabilno. Dodata je mogucnost prikaza nasih karaktera u titlovima kada je izabran Srpski
kao OSD jezik. Ostalo je da se uradi kodna strana i za OSD da bi imali nase karaktere i tamo, takodje
i par ispravki oko prevoda. Nazalost sve je bilo uzurbano pa se provuklo par greskica. Verzija .56 ce
biti zavrsena za nedelju-dve dana i naravno cim prodje proveru moci ce da se skine sa iamm.rs.

U medjuvremenu skinite i instalirajte .55, ukoliko neko naidje na problem neka javi da resimo do izlaska sledece verzije.

Velko jesi li ti testirao DVB-T ?

Ja licno nisam ali kolega jeste. Pitacu ga koju je antenu koristio i da li je imao nekih problema.
Znam da mi je rekao "radi, slika je ok". Nista dalje nisam pitao jer vecinu korisnika za sada DVB-T ne zanima mnogo.

Poslednja izmena:
Bio bih ti jako zahvalan ako bi ga pitao kako radi prijem DVB-t sa avale i da li pusta RTS HD, ako ovo pusta uzeo bih uredjaj bez razmisljanja :D

Updateovao sam sa .55 iamm ntr81 i dalje mi svetle gore dugmici i ne rade :(...
Zanimame kako mogu da vratim na fabricki firware?

Jer su mi pre updatea dugmici radili normalno...

skinuo sam jedini koji je bio, posto je na sajtu samo za 83 okaceno(iako je sa leve strane nacrtan 81), ali sam se snasao skinuo sam sa poljskog sajta .55 za 81 i sad mi sve radi:):))

Može link za taj poljski sajt pošto i ja imam isti problem.
Hvala

Usput koliko vam se greje uređaj?
I ja imam ntr81 i poprilično se greje gore sa desne strane a posle i ceo postaje prilično vruć.

Može link za taj poljski sajt pošto i ja imam isti problem.
Hvala

Usput koliko vam se greje uređaj?
I ja imam ntr81 i poprilično se greje gore sa desne strane a posle i ceo postaje prilično vruć.

Linkovi na lokalnom iamm sajtu:

http://iamm.rs/download/NTR81_Firmware_Ver.55.zip
http://iamm.rs/download/NTR83_Firmware.Ver.55.zip

Sto se tice grejanja... ja sam koristio WD Caviar Green seriju u njima i grejanje je minimalno.
Tj. nije nista vece od grejanja bilo kog plejera sa internim hard diskom.

Poslednja izmena:
Kako vam rade torrenti, kod mene neke torrente nece ni da pokrene, a kad pocne da skida retko prelazi 10 kbs. Proveravao sam torente preko kompa. idu sasvim OK znaci nije do torrenta, u cemu je problem? Zna cesto i da se blokira kad pokusam da pokrenem vise torrenta od jednom (to vise je od 2 do 4).
A bas sam mislio da sam nasao resenje da ne mora da mi radi komp celu noc, pa da prebacujem, nego pustim player da skida a kad dodjem kuci pustim i odmah odgledam film bez ikakvih intervencija A ONO MEDJUTIM....:S:

Torenti su nazalost veliki zalogaj za sve plejere bazirane na realtek-u, a ni na sigmi nije mnogo bolja prica.
Videcemo da li ce sledeca verzija softvera uspeti da resi problem na neki nacin. Zato se torrenti i ne pominju
u zvanicnoj specifikaciji i opisu uredjaja.

Trenutno je vise fokus na peglanju samog interfejsa i neke manje reorganizacije strukture OSD-a.

Poslednja izmena:
a ni na sigmi nije mnogo bolja prica.

na popcornu sa sigmom ide 106-110 na 1024 ADSL-u, kao i u uTorrentu. takođe može sve lepo da se podešava, što je nama sa malim brzinama bitno - a to je ograničavanje slanja fajlova. najbolje je kad staviš na 3kb/s onda ide punom brzinom bez oscilacija. i na popcornu i na uTorrentu.
btw popcorn ima Sigma-u, tako da nije tačno.

Da li postoji mogucnost da se vidi koliko je jos ostalo prostora na HD-u, kad hocu nesto da prebacim na IAMM javi da nema prostora,kad kopiram iz Total Commandera ignorisem i onda se iskopira, a preko prozora iz Viste nema sanse da pusti kopiranje. :zgran:

Da li postoji mogucnost da se vidi koliko je jos ostalo prostora na HD-u, kad hocu nesto da prebacim na IAMM javi da nema prostora,kad kopiram iz Total Commandera ignorisem i onda se iskopira, a preko prozora iz Viste nema sanse da pusti kopiranje. :zgran:

I kod mene preko Total Commandera prijavljuje da nema dovoljno prostora na disku. Ipak kopira ali dosta sporo. Ako se kopira sa COPY & PASTE onda ne prijavljuje da nema prostora i kopiranje ide normalnom brzinom.

Evo javio mi se prvi problem koji je malo ozbiljnije prirode bar za mene:(, povezao sam video rekorder sa uredjajem preko scarta, i pustio neku kasetu koju sam hteo da prebacim, i stavio da mi snima posle 4 minuta se uredjaj ugasio i upalio sam od sebe, pomislio sam da se hard disk pregrejao pa sam izvadio hard i ponovo pustio snimanje na ekstrerni HDD, posle 25 minuta snimanja se opet restartovao i ovaj put mi nije nista od snimka sacuvao:wall:
stavio sam da snima u HQ....

da li si rešio ovaj problem? Ima li neko drugi iskustva sa snimanjem sa scart-a?

Velko jesi li ti testirao DVB-T ?

Ja licno nisam ali kolega jeste. Pitacu ga koju je antenu koristio i da li je imao nekih problema.
Znam da mi je rekao "radi, slika je ok". Nista dalje nisam pitao jer vecinu korisnika za sada DVB-T ne zanima mnogo.

Velko, imaš li nove informacije po ovom pitanju?

Poslednja izmena:
I kod mene preko Total Commandera prijavljuje da nema dovoljno prostora na disku. Ipak kopira ali dosta sporo. Ako se kopira sa COPY & PASTE onda ne prijavljuje da nema prostora i kopiranje ide normalnom brzinom.

Koji windows koristis kod mene na Visti, nece ni COPY & PASTE. Javi da neme prostora, "Try again", i tako u nedogled, nema sanse da se izkovira.

@IkoCar

Snimanje sa skarta i cinceva radi najnormalnije, par ljudi koje znam sam okrenuo i svima najnormalnije radi.
Kao sto sam rekao useru fruit23, neka proba drugi izvor za svaki slucaj. Ako je problem sa uredjajem moze
da ga donese na servis da utvrdimo o cemu se radi.

Sto se tice DVB-T prijema kolega je koristio klasicnu antenu koja mu je ostala na krovu, nema pojma kog
je tipa. Trebalo bi sledece nedelje da zakacimo jednu u firmi pa da i sam isprobam tu mogucnost.

@RaleUzice

Kopiranje u mrezi na Visti i Win7 ume da bude problematicno. Mozda ovo pomogne.

Preko G je to pristojno za realne uslove, mada bi moglo i malo vise. :)

Danas bio kupio NTR83 ...Momci ostavili ste devojke same da "demonstriraju":p:p:p
Nisam imao nesto mnogo vremena kad sam ga doneo kuci, ali prosto pustanje fajlova sa USB HD-a radi perfektno...Meni ok sasvim, lako kretanje, titlovi idu ok...
Pre nego sto stavim neki 500GB HD jel funkcionise copy/paste sa usb HD-a na interni HD tj. oni moraju biti NTFS oba?
Kakva je situacija sa USB Wi-fi hardverom od ovih sto ima kod nas da se kupi?

nisam resio problem, ali kao sto je velko rekao mozda nije do uredjaja, cekam sad u martu da mi ikom da onaj njihov digitalni risiver pa da probam sa njim ako i tad ne bude radio ide u servis:) a nadamo se da ce raditi.....

Danas bio kupio NTR83 ...Momci ostavili ste devojke same da "demonstriraju":p:p:p
Nisam imao nesto mnogo vremena kad sam ga doneo kuci, ali prosto pustanje fajlova sa USB HD-a radi perfektno...Meni ok sasvim, lako kretanje, titlovi idu ok...
Pre nego sto stavim neki 500GB HD jel funkcionise copy/paste sa usb HD-a na interni HD tj. oni moraju biti NTFS oba?
Kakva je situacija sa USB Wi-fi hardverom od ovih sto ima kod nas da se kupi?

Nije bitno da li su FAT32 ili NTFS, kopiras sa cega hoces na sta hoces bez ogranicenja.

Ja sam licno probao par adaptera, od toga jedan je bio sa Realtek cipom, nisu radili.
Ukoliko ne nadjes neki drugi ima da se kupi i adapter koji radi za nekih 2.710 din.

Usput... mogao bi neko od moderatora da promeni naziv teme u: Novatron Iamm NTR81/83. Ukoliko nije problem. :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Bas nemam vremena ovih dana da ga detaljno isprobam....Probao sa nekim krs .mkv fajlovima koji nisu teli na kompu da rade ...sve ok...uradio update .55 sad ok i nasa slova u titlu..USB flash odlicno se ponasao...ventilator stvarno necujan videcemo kad se nakupi prasine ;) , povezao komp i ntr usb-om i radi vidi ga kao storage kopiranje ok...

Nije bitno da li su FAT32 ili NTFS, kopiras sa cega hoces na sta hoces bez ogranicenja.

Imao sam prilike da probam druge uredjaje, pa me interesuje da li ima mogućnost "podele snimljenog materijala" na delove po izboru.

Kao što Samsungov DVD recorder sa HD-om, moze da snimi nekoliko sati (sa Tv-a) u jednom file-u i potom može da se podeli tj. izabere materijal iz samog softvera na uredjaju, bez potrebe za računarom.

Znate i sami da kod nas nisu precizni sa početkom i završetkom, ni utakmica, pa ni filmova u kojima ima po pola sata reklama.

Nadam se da mogu da se iseku nepotrebni delovi snimaka.

Mogucnost editovanja materijala ne postoji.

Ali zato uredjaj snima u najstandardnijem mogucem formatu. Tako da naknadno editovanje moze da se odradi i sa Movie Makerom za tipa par minuta.

NTR83 mi prekida kada prebacujem sa videa (skart) na hard disk ako naidje na los snimak i prekine na sekund-dva,i sto je naj gore zakuca se i ne pomaze nista sem vadjenje kabla od napajanja??? A VHS kao VHS iz 90ih pa na ovamo. Voleo bih da prebacim na drugi medij. Probao sam sa tri videa (philips, mitsubisi, tobisha;-)
Vidim da ima slicnih iskustava pa trazim neku preporuku, ili da reklamiram uredjaj?

Poslednja izmena:
A sta se desava ako recimo sa klasicnog dvd plejera snimas preko skarta?

Jel postoji mogucnost podesavanja osobina titlova sem ovih koji se odnose na polozaj i velicinu?Npr. boja titla?

Nazad
Vrh Dno