Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Da li ste merili (realnu) brzinu protoka preko LAN-a?
Pod tim podrazumevam prebacivanje podataka u mrezi, a ne streaming.

Prebacivao sam par stvari preko lan-a ali ne secam se bas brzine. Uredjaji su na testu u nasem
najpoznatijem it casopisu, cim se vrate, premericu. :)

Umalo da zaboravim... sledece nedelje stize nov fw sa podrskom za torrente i srpske titlove. :)
Uredjaji takodje stizu do kraja sledece nedelje, nazalost fabricki ce biti sa starim softverom pa moraju da se nadograde jedan po jedan, smor...

Poslednja izmena:
Dajte popust za nenadograđene primerke, pa neka ljudi sami update-uju ;)

Eh, ova ideja za popust lepo zvuci, he-he.... :eyebrows:
Elem, ova podrska za torrente je zaista pun pogodak, i ja sam ozbiljno zainteresovan, tojest citaj: kupljeno!
Svaka cast i samo napred, sve moguce i nemoguce opcije koje ovaj uredjaj moze jos da (od)radi, samo dodavajte, pa makar i uvidu naknadnih FW update-ova!
Jedva cekam....;)

Cena ce biti najpovoljnija u Evropi, mislim da je to ok. :)

A ako se neko bas zali sto mora sam da radi update, nema problema.
Donese u servis i besplatno odradi kolega update dok musterija moze
da popije pice i caska sa sekretaricom. ;)

Brzina kroz LAN mi je bitna jer sam testirao dosta slicnih uredjaja i svi su imali protok ne vise od 2Mb/s, sto je sramno malo :smackbum:

Hehe, meni je delovalo kao da se žališ što ćete vi u firmi da nadograđujete jedan po jedan :d

Nego ta sekretarica ovaj....šta sam hteo da kažem....jel zna da joj menjate opis radnog mesta i dodajete "ćaskanje sa mušterijama"? :p

Sekretarica navika da caska sa musterijama. Pokusali da je odviknemo, al nikako... Jos u medjuvremenu bila na kursu za masazu i samo vidis jedan dan umesto nasih vizit karti stavila njene... :)

I da, ne *****avam. :)

Brzina kroz LAN mi je bitna jer sam testirao dosta slicnih uredjaja i svi su imali protok ne vise od 2Mb/s, sto je sramno malo :smackbum:

Nemoj da me drizis za rec ali koliko se secam izvlacio sam odokativno slicnu brzinu kao izmedju racunara u mrezi. U ponedeljak cu dobiti uredjaje sa testa i ako budem imao malo vremena testiracu brzinu. U svakom slucaju, gledao preko mreze koncert u x264 mkv koji je bio tipa 90min i 15GB bez problema. A to je solidno veliki bitrate.

Takodje taj fajl nije mogao da izgura skroz glatko moj htpc sa e2180, na ovim plejerima isao savrseno.

Sredinom sledece nedelje postavicu jedan kao demo. Naravno svako je dobrodosao da svrati na sokic i isproba kako radi. Kao demo fajlove mogu samo da ponudim nesto tipa Victoria Secret Fashion Show ili Sports Illustrated... ;)

Poslednja izmena:
Sekretarica je full vredi doci u ACS :)

Inace i ja sam imao prilike kratko da probam ovaj uredjaj i mogu reci da sam bio veoma zadovoljan istim.

Po meni bitne stvari, pusta HD materijal bez ikakvih problema, kretanje kroz foldere je glatko i jednostavno. Dobar interfejs, veoma dopadljiv i jednostavan za upotrebu.

Gledanje fotografija i slusanje muzike je takodje odlicno.

Sam uredjaj izgleda super, a kvalitet izrade je zaista sjajan.

Nadam se da cu jedan dobiti uskoro, pa cu detaljnije opisati isti.

Poslednja izmena:
Kao sto neko rece, vecina nas je pocela da se dvoumi izmedju doticnog uredjaja i WD tv live. Zato ako moze neki uporedni test, tj. ako mozes Velko utiske koje si stekao koristeci iamm i ako si imao prilike da koristis ( ili neko od tvojih kolega ) WD tv live, pa da ukratko navedete prednosti i mane jednog u odnosu na drugi.
Recimo zanima me i kakva je ta podrska za internet radio, posto 90% muzike koju slusam je preko screamer -a 043 tj. radio Luxemburg. i da, kad navodis da stize novi fw sa podrskom za nase titlove, da li to onda ovaj "stari " fw ne vidi nase karaktere ...

Hvala i pozdrav

Poslednja izmena:
evo nekih utisaka vlasnika Xtremear-a:
Kod:
http://hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php?f=45&t=1763&sid=b53b0cf7db14e28d78dbeafbe2976a48

evo nekih utisaka vlasnika Xtremear-a:
Kod:
http://hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php?f=45&t=1763&sid=b53b0cf7db14e28d78dbeafbe2976a48
bucan ventilator (isto ono sto me zanima kod svakog uredjaja)... to sam i ja video na par mesta i uzeo sam WD TV Live... nisam se pokajao za sada :) WD nema ni jedan pokretni deo kada streamuje sa neke masine (a imam omaleni fajl server u drugoj prostoriji)...

Poslednja izmena:
Kao sto neko rece, vecina nas je pocela da se dvoumi izmedju doticnog uredjaja i WD tv live. Zato ako moze neki uporedni test, tj. ako mozes Velko utiske koje si stekao koristeci iamm i ako si imao prilike da koristis ( ili neko od tvojih kolega ) WD tv live, pa da ukratko navedete prednosti i mane jednog u odnosu na drugi.
Recimo zanima me i kakva je ta podrska za internet radio, posto 90% muzike koju slusam je preko screamer -a 043 tj. radio Luxemburg. i da, kad navodis da stize novi fw sa podrskom za nase titlove, da li to onda ovaj "stari " fw ne vidi nase karaktere ...

Hvala i pozdrav

WDTV live ima drugar, ja se nisam nesto preterano igrao snjim ali kada je probao iamm ntr81 on se odusevio i planira da zameni svoj wdtv. E sad, ja samo prenosim ono sto mi je on rekao i ne mogu da tvrdim nista sa sigurnoscu.

Najvise bi voleo da neko ko je koristio duze wdtv dodje i proba neki od iamm playera. Mada ce biti i veliki test u SK pa verujem da ce ga uporediti na neki nacin sa drugim uredjajima na trzistu. Ja mogu da istestiram konkretne predloge koje imate, tipa brzinu prenosa u mrezi. Ako neko ima jos neko pitanje, slobodno...

U ponedeljak stizu prve kolicine inace, verujem da ce krenuti u prodaju par dana posle toga.

Trenutno se radi i na prevodu kompletnog softvera na srpski jezik, nadam se da ce update softvera biti na sajtu za desetak dana i donece srpske titlove, srpski meni i podrsku za torrente.

Proveriti i koje USB wireless donglove podrzava i sa kojim chipsetom :smash:

Obezbedicemo i neku kolicinu usb wifi kartica po N standardu. Bice po normalnoj ceni, nista preko standardne cene za takve kartice. Inace probao par kartica koje sam imao i ne rade, samo fabricki predvidjena radi.

Obezbedicemo i neku kolicinu usb wifi kartica po N standardu. Bice po normalnoj ceni, nista preko standardne cene za takve kartice. Inace probao par kartica koje sam imao i ne rade, samo fabricki predvidjena radi.

"Ne, ne, nemere to bez kabla, ne ..."::d

Pozdrav Velko, neki se žale da WDTV live ima problema da prepozna mrežu sa računarom na kome je Win 7, pa da li i ovo "sokoćalo" ima sličnih problema ?

Ja sam ga koristio na svojoj kucnoj mrezi, ruter je linksys wrt54gl sa ddwrt-om, na mrezi jedan desktop sa win7, htpc sa win7 i dva laptopa od kojih jedan ima vistu a drugi xp. Sve je proradilo savrseno iz prve. Samba i uPNP bez problema sa svih racunara, FTP bez problema, cak i sa posla pristupao.

Kolega koji je probao drugi uredjaj je imao nekih problema. Iamm je video racunare u mrezi ali nije video sherovane foldere. Posle malo cackanja je uspeo da sredi. Ne znam sta je bio problem ali od tada mu je sve radilo najnormalnije.

Generalno uredjaji zasnovani na Realtek chipu imaju nekad problema sa mrezom, ali ni to nije lose... barem naucis nesto o mrezama dok ne podesis... ;) Do sada nisam naisao na neresiv problem.

..hoce li cena biti priblizna onoj koliko kosta konkurentski "Mede8er" u susedstvu...?! Niza...?!

Cena nece biti niza, to je nemoguce obzirom koliko je tehnicki drugaciji proizvod u pitanju. A takodje je i dosta
kvalitetniji proizvod. Kompletan uredjaj se proizvodi u Koreji.

Cena ce u promotivnom periodu biti nesto ispod 200e u maloprodaji. Inace je cena u inostranstvu izmedju 220-260e.
Mede8er inace uopste nije konkurencija, niti postoji slican proizvod kod nas. Za kategoriju iskljucivo plejera su
namenjeni neki drugi modeli koji ce biti ponudjeni pocetkom proleca tek.

...cena bi morala da bude konkurentna WDTV Live-u i Med8er-u...cena od oko 200eur, ili malo niza - ipak je mnogo...inace lomim se izmedju ova dva, a i Iamm deluje interesantno...DVB-T(1) tuner vec danas vreme gazi, nepotrebno dize cenu uredjaja...nadam se da ce te verzije bez njega doci brzo...

Poslednja izmena:
DVB-T je standard koji se koristi. T2 je nesto sto ce doci, nekad. Posto se uredjaj ne pravi da bude
upotrebljiv sutra vec danas niko nema uredjaj sa T2. Kada bude bila verzija chipseta sa tim
standardom, bice i uredjaja.

Cena nikada nece biti na nivou WDTV Live-a jer jednostavno proizvodnja kosta duplo vise nego za WD.
NTR serija je namenjana drugoj kategoriji korisnika. Nije namenjena da se takmici sa uredjajima koji su
iskljucivo plejeri. Nadam se da je to jasno.

Bice drugih koji ce biti samo plejeri, ali kao sto sam rekao... tek za prolece.
I naravno, cene takvih uredjaja ce biti jako konkurentne WD-u i sl. plejerima.

Poslednja izmena:
...samo playeri vec danas kostaju neverovatno malo: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.30901.. ovo cudo verovatno solidno pusta vecinu fileova, sto mu je i namena...nema recording, uopste nista napredno od funkcija...za WD i sl. placamo cenu branda i podrske na odredjeni rok, na zalost...isto stoji i za PCH, koji ima solidan staz u ovim vodama...iz tog razloga mislim da cena mora biti na neki nacin konkurentna, kako bi proizvod koji tek dolazi kod nas odskocio u moru slicnih...

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta je i dalje nejasno. Ovo NIJE samo plejer. Namenjeno je ljudima kojima treba nesto sa vise odredjenih mogucnosti.
Tebe zanima iskljucivo plejer. Ok. Bice iskljucivo plejera u Iamm seriji pred prolece, cena ce biti niza od konkurencije, mogucnosti vece.

Voleo bi da ovo ostane tema iskljucivo vezana za tehnicke mogucnosti uredjaja a ne preporuke uredjaja, cene i sl.
Za tako nesto postoji forum: Sta da kupim od.... Nadam se da me niko ne shvati pogresno, uvredi se i sl. :)

Poslednja izmena:

e ovaj da košta 20e ne bih ga kupio, kad neko kupi ovako nešto onda je srećan ako mu uopšte radi kad ga prvi put uključi.

za Iamm tvrdim da je bar kvalitetan ako ništa drugo. i ranije sam spominjao da sam pratio njihove ranije uređaje, imam i par testova u pc chip-u, ali to je bilo pre popcorna kad je divx playback bio vrhunac. uvek su dobijali visoke ocene a najbolji deo je bio taj da kupiš neki njihov plejer koji bukvalno izgleda kao najobičniji externi hdd i dobiješ i daljinac, onda su komentari bili WTF. a onda je izašao popcorn pa ja barem nisam neko vreme ništa novo video od Iamm-a. međutim ovi novi (pogotovo ovaj bez tv-tunera) mi se jako dopadaju. čak toliko da razmišljam da prodam ovaj popcorn pa da isprobam nešto novo:)

...to kinesko `cudo` nije dato kao preporuka...hteo sam da kazem koliko cene pocinju da budu smesne i da ce jako brzo biti na nivou solidnog DVD-a...oko NTR verzije delimo isto misljenje, posto Iamm zaista deluje interesantno...

Velko, da li mozes da opises ukratko ono sto je vec trazio neko, a to je kako je implementirana podrska za internet radio stanice ..

inace, mislim da je trenutno ne-fer tvrdnja da uredjaji koji imaju torrent klijent, podrsku za radio i slicne stvari, uz besprekornu HD projekciju svih mogucih fajlova treba da kostaju oko 100E .. te smatram da je pomenuta cena od 'ispod 200' ok, pogotovo ako se u obzir uzme da uredjaj svaku od funkcija obavlja sjajno. .

Internet radio funkcionise tako sto na hard disku postoji poseban folder u kome su ubaceni
PLS ili M3U fajlovi radio stanica. Cim se ubaci neki hard disk u uredjaj automatski se kreira folder
i dodaju neke standardne radio stanice. Naravno korisnik moze da izbrise te stanice, doda nove,
organizuje po folderima i sl. Sve moze da se obavi i preko displeja na prednjoj strani uredjaja bez
upotrebe tv-a. Sto nije lose ako ga neko recimo postavi u spavacu sobu ili terasu samo zbog
muzike.

Sto se tice cene uredjaja mi se trudimo da stvarno pruzimo najbolju mogucu. Shvatamo da ovo nije
uredjaj koji je u svojoj cenovnoj klasi dostupan svima i zelimo zajedno sa proizvodjacem da pruzimo
mogucnost kupcima u Srbiji da kupe uredjaj u promotivnom periodu po stvarno najboljoj ceni za NTR
seriju u Evropi.

Ukoliko ima jos nekih pitanja slobodno pisite.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno