Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Jel ima mogucnost snimanja samo u SD formatu?
Ako nije problem posalji mi na PM gde ce se uredjaj moci kupiti i po kojoj ceni :)

meni se svidja, samo da ovi uredjaji krenu da kostaju po postenih 100E, pa da i ostali krenu da obaraju cene . . i svako ce imati po dva komada, umesto sto sada 98% ljudi pusta sa kompa HD

Ne napadam te, ali sta je lose u tome sto se pusta sa kompa? Meni bi realno ta stvar sluzila samo za LAN stream, tako da mi opet mora biti ukljucen komp...koji je pola metra od tv-a. A kad je komp vec ukljucen, lakse mi je preko tastature/misa pustiti film/naci titl...

Imaju li ovi playeri neshto shto ih pozicionira daaleeko iznad "hdmi out" na racunaru? Drugo, da li moze externi opticki uredjaj da se nakaci? to bi bilo fino :)

Poslednja izmena:
Moze da se nakachi bilo sta preko USB-a valjda. Nebitno da li je to drugi hd ili opticki uredjaj. A iznad hdmi out mogucnosti na racunaru ih pozicionira to sto mnogima ne pada na pamet da razvlache 10+ metara hdmi kabla iz radne sobe u dnevnu sobu npr. :) Meni ovakav uredjaj + usb wireless mrezna karta reshava sve probleme pustanja multimedije u dnevnoj sobi (sto sa hd-a samog uredjaja, sto sa racunara sa kojim je uredjaj u bezicnoj vezi). I to bez ikakvih kablova...mrzim kablove! :)

Poslednja izmena:
Mrzim ih i ja, zato su mi hdmi, opticki i scart spas :)

Dakle, meni koji imam bezicnu tastaturu sa kuglicom....ovo i ne treba :) jedino uz to neki usb dvd citac za roditelje...

Realno, ovakav uredjaj ne treba nikome kome je LCD/plazma u istoj sobi sa kompjuterom, i kome ne smeta buka racunara dok gleda filmove.
Jedino je problem sto, po mom misljenju, ljudi koji zadovoljavaju gornja dva uslova spadaju u veliku manjinu :)

Poslednja izmena:
Buka se sredi samo tako, za male pare, al` druga soba je bitna :)

:wave:

ne razumem kako se sredi buka... citao sam neki review i covek kaze da je ventilator malo bucan... a to je bas mali ventilator... ja se dvoumim izmedju WDTV Live i ovog modela (nije da mi nesto bas treba snimanje...)

Miroslav, mislio sam na buku racunara :)

Jedan priča o računaru koji se koristi kao media player i proizvodi buku u blizini TV-a, a drugi je pročitao da je 40x40 fan prilično bučan. Dakle, buke još uvek nema, dok vlasnik uređaja ne potvrdi.
Ali činjenica, ti 4x4 ventilatori su bili užasno bučni...

Jedan priča o računaru koji se koristi kao media player i proizvodi buku u blizini TV-a, a drugi je pročitao da je 40x40 fan prilično bučan. Dakle, buke još uvek nema, dok vlasnik uređaja ne potvrdi.
Ali činjenica, ti 4x4 ventilatori su bili užasno bučni...
jesu, zato me i brine. a i mali su, prasina se brzo navata na njih, pa tandrcu...

ja se jos uvek lomim izmedju njega i WDTV (ovaj ima gomilu izlaza pa bi se mogao lako nositi od prijatelja do prijatelja i pustati filmovi gde god da si)... ali cekam i ja odgovor :) doduse subjektivno verovatno, ali ajde...

Realno, koliko često bi ga poneo? :)
Mani bi bilo smor da ga čupam....bolje neka dođu kod mene da gledamo...al' neka ponesu pivo...dovoljno piva :d

Realno, koliko često bi ga poneo? :)
Mani bi bilo smor da ga čupam....bolje neka dođu kod mene da gledamo...al' neka ponesu pivo...dovoljno piva :d
ima i toga ali opet ostaje kao opcija, to su one sitnice koje ce ti jednom u zivotu trebati :) kao sto rekoh, nista bitno (i dalje vagam ka WD-u koji te silne izlaze nema), samo me zanima buka... buka koju uredjaj pravi u praznoj sobi (ne zanima me kada radi TV sa maksimalno pojacanim tonom, vec znaci u "praznom hodu"...)

Prima sata diskove, testirano do 2TB, hladi ga
mali 40mm ventilator koji se nalazi ispod lan porta. Nije bucan, sa udaljenosti od metar ja cujem vise vodu u radijatorima nego njega. :) Ima i proreze preko kojih ulazi hladan vazduh od spolja. Posle 24h rada je jedva mlak sto je odlicno obzirom da sam stavio klasican WD disk a ne neki iz Green serije i sl.

...

@Nothingman
Moze da se snima u MPEG SD formatu.

@marko_84
Da, eksterni opticki uredjaj moze da se nakaci. Probao sa LG DVD-RW usb varijantom i radi odlicno.
Setas se kroz fajlove kao na hardu. Takodje ima CSS licencu tako da moze originalni disk da reprodukuje
za razliku od drugih slicnih uredjaja.

@Ji 4Tze
Jedva se cuje ventilator. Sa vise od metar ja ga apsolutno ne cujem. Mozda kad bi meditirao jedno dva
dana pa da izostrim jos malo sluh... ;)

Poslednja izmena:
@marko .. ma opusteno, svako ima svoje navike

prosto, shvatam da pustanje sa standalone player-a znaci da lepo iskljucis komp (koji vise manje zuji i mada ne smeta previse, bolje je kad je iskljucen), pritisnes 3 dugmeta i gledas, a kad pozelis, sa dva dugmeta sve iskljucis .. u toku filma elegantno pauziras, premotavas, sa jednim daljinskim, ne ciljajuci po tastaturi i slicno

tv mi jeste odmah pored kompa, ali mora biti ukljucen kad se dize sistem da bi se inicijalizovao realtek hdmi out tj pravilno prepoznala rezolucija tv-a, potom prebacujem da zvuk ne ide sa pci zvucne vec sa pomenutog realteka, brljam po particijama trazeci film (i prevod po potrebi) ..

za pauziranje i gasenje moram ustajati svaki put, ponekad bsplayer pukne kada radim seek na TV-u ..

kao sto rekoh, kad sve to bude kostalo ~100E, lepo cu raskaciti tv od kompa pa mogu i da odvojim tv i komp .

@marko .. ma opusteno, svako ima svoje navike

prosto, shvatam da pustanje sa standalone player-a znaci da lepo iskljucis komp (koji vise manje zuji i mada ne smeta previse, bolje je kad je iskljucen), pritisnes 3 dugmeta i gledas, a kad pozelis, sa dva dugmeta sve iskljucis .. u toku filma elegantno pauziras, premotavas, sa jednim daljinskim, ne ciljajuci po tastaturi i slicno

tv mi jeste odmah pored kompa, ali mora biti ukljucen kad se dize sistem da bi se inicijalizovao realtek hdmi out tj pravilno prepoznala rezolucija tv-a, potom prebacujem da zvuk ne ide sa pci zvucne vec sa pomenutog realteka, brljam po particijama trazeci film (i prevod po potrebi) ..

za pauziranje i gasenje moram ustajati svaki put, ponekad bsplayer pukne kada radim seek na TV-u ..

kao sto rekoh, kad sve to bude kostalo ~100E, lepo cu raskaciti tv od kompa pa mogu i da odvojim tv i komp .

logitech ultax media remote, resice te tih muka za nekih 1000 din.. :p

pade mi na pamet, ali svakako me nece resiti zujanja kompa i prebacivanja playback device-a, odnosno neophodnosti da tv i racunar budu vise manje zajedno, a da ne moram razvlaciti kablove oko sobe

cak i imam tu negde prijemnik za daljisnki i sam daljinski, ali me mrzi da se smaram i podesavam girder ili sta vec .. kupio sam skoro bletooth adapter naivno verujuci da cu preko mobilnog moci barem da pauziram film i gasim komp, ali i za to treba pritisnuti 30 puta, tako da ..

Ako ti za te jednostavne stvari treba onda ce ti stvarno ovaj logitech resiti po defaultu problem. bez namestanja girdera ili event ghosta. :p

Jos samo kad bi ovakvi stand alone uredjaji mogli da pustaju blurayse sa HDDa..mislim sa menijima ....weeee :eyebrows::d

Daj link za neki omanji pa da probam. Mrzi me bas da skidam 20-40gb. :)

Pa naravno, ipak je to dosta drugacija sprava nego NTR serija Iamm-a.
Ako te samo plejer zanima sacekaj NTD seriju za par meseci najkasnije.

A ako te zanima xtreamer bas... mislim da ima poduza diskusija o njemu...

ima neka diskusija o xtreameru ali niko od ovih što su kupili neće da kaže napokon jel valja ili ne valja svi se nešto ućutali

Jos samo kad bi ovakvi stand alone uredjaji mogli da pustaju blurayse sa HDDa..mislim sa menijima ....weeee :eyebrows::d

Iamm NTR serija podrzava m2ts, ako ti to znaci. Iso ne pusta nazalost jos uvek.
Postoji neka najava da ce se i to ispraviti ali za konkretno vreme ne smem da
garantujem. Ukoliko nekog bas zanima mogu da proverim.

Pozdrav.

Hoce li neko napisati koliko ovo čudo košta i gde da kupim u NS?

Svidja mi se uredjaj.Interfejs mu je odlican,rekao bih.
Jedno pitanje? Nisam pronasao podatak.Moze li da se surf. po netu preko ovoga?:trust:
Ako ne moze,dajte preporuku za neki slican uredjaj koji moze.
Imam TV koji ima integrisan player pa preko usb samo ubodem ext. hard ili obican flesh i sve wrkuje odlicno.Full HD.Podrzava i nase titlove, ...
Ali fali mi sto ne mogu da vozim po netu a da ne kacim lap top.
Pozzzz

Poslednja izmena:
@boki99, neskor
Promotivna cena ce biti ispod 200e. Moci ce da se kupi za nekih desetak dana.

@CokiCa
Ne moze da se surfuje. Za tako nesto je bolje sklapati htpc.

Nazad
Vrh Dno