- Učlanjen(a)
- 25.09.2008
- Poena
- 915
MS je izuzetno bezobrazan u poslednje vreme prema Google-u i prema Android-u. Nema ni razloga zasto bi "morao" da napravi svoje aplikacije za WP.
Kao što su posetioci na Engadget.com lepo primetili povodom teksta o google aplikacijama na wp7/8, svi servisi rade iz iole savremenog internet pregledača. Izuzetak može da bude samo YT obzirom da se previše oslanja na flash, ali za taj servis postoje nezavisne aplikacije (MetroTube npr.).
WP, za razliku od iOS, poredjenja radi, nudi MS servise ekvivalentne Guglovim na Androidu: Outlook/Hotmail, Bing search, Bing/Nokia Mape, Skydrive, Office365.
Zna li neko, da li na wp postoji način da se instaliraju "narodne" aplikacije? Na Androidu je to piece of cake, na iOs može ako se odradi JB pa se preko Cydie instalira instalous, a kakva je situacija na wp 7 i 8?
ladno stavis mobilni na tripodkoji si ti car....
da, tu sam totalno pogresio bio sam ubedjen da windows "voli" kad mu ucseri cackaju po sistemu, zatvor mi nije bio ni na kraj pameti. ali zasad sam jako zadovoljan kako sve radiNe bi da zvučim kao party-pooper :d ali prelazak sa Iphone na Windows Phone je prelazak iz jednog zatvora u drugi - imaju vrlo sličnu (zatvorenu) filozofiju i ekosisteme, a i poslovnu strategiju jer kao što si rekao uobičajene stvari i sitnice reklamiraju kao nešto neviđeno ili ih daju na kašičicu - npr. bluetooth file transfer ili usb storage
pa ima youtube na wp sta ce im google za to? mape slabo koristim nisam za komentarisanje, sto se mene tice daj koje bilo mape. evo zivi se bez google servisa gura se polakoPa kada je Microsoft lansirao kampanju protiv Googlea (dont get scroogled) i pokrenuo neke antimonopolske tuzbe, sto bi ih Google podrzavao u tome. Google servisi su bili delimico zasluzni za uspeh Iphone-a, jer da u startu nije bilo Google mapa i YouTube-a na iphoneu, pitanje je koliki bi danas bio Apple marketshare.
Ajde sada da WP8 korisnici vide kako je ziveti bez Google servisa.
pa ima youtube na wp sta ce im google za to? mape slabo koristim nisam za komentarisanje, sto se mene tice daj koje bilo mape. evo zivi se bez google servisa gura se polako
Koliko sam video na portalima prethodnih dana, Google je najavio da naće praviti nativne aplikacije za windows phone - Youtube, Gmail, itd.pa ima youtube na wp sta ce im google za to?
Integracija FB-a u OS mi je nebuloza. Ne korisim ni fb ni twitter i ne zelim na telefonu nista sto ima veze sa tim servisima.
Taman sam se obradovao kada sam na GSM Arena pročitao da se na Zune pojavio WP 7.8 update i to najpre za Lumia 800 telefone, međutim od toga nema ništa sve do posle Nove Godine
http://www.gsmarena.com/nokia_official_windows_phone_78_is_not_out_yet_wait_for_2013-news-5229.php
Ne žurim nigde, čekaću lepo update preko Zune - mada sam Tango instalirao preko cab metode, videću koliko će me držati strpljenje :smoke:
ne vredjas nisam ja tvrdio da sam neki iskusan smartfon user. inace nemam nikakav TV niti planiram tako da ne uparujem nista. gmail je ok, prima i salje, isto mi vrsi posao kao na iOS-u. kao da na telefonu mozes nesto ozbiljno da mailujes? nisam primetio za starred i important, el to mnogo bitno?Ovim si pokazao da ne kortistis ni g od google servisa pa ti zbog toga nisi relevantan. Tebi je dumbphone dovoljan. Nemoj da mislis da vredjam, samo vidim da nisi napredan korisnik. Da li mozes da YT sa wp8 telefoa uparis sa svojim SmartTV-om, biras klipove na telefonu a TV ih reprodukuje. Kako radi gmail? Da li imas starred, importand email, ...
Čisto da napomenem da je Facebook aplikacija za WP super - ja je koristim i imam potrebu za time, i meni lično se više dopada nego ona za Android
Pokvarena fizika!!?? Ajde definisi to? Prvi put u zivotu cujem da androidi imaju pokvarenu fiziku?
The smoothness is a huge improvement, but touch-latency and scrolling physics are still huge problem areas, even in Jelly Bean on Nexus 7 hardware.
These sorts of problems are why, after owning two Android phones I switched to an iPhone 4. I don't even care for apple that much (Linux user).
"Relief" is a good word for what I felt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari