Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Na pola demonstracije presta ekran da radi :d

Imao sam prilike da pre koji dan intenzivno koristim WP Facebook aplikaciju i na videlo su izašle mane ograničenog multitaskinga
Dakle, privatne poruke ne pristižu real time nego treba da se uradi refresh stranice koji se automatski radi i kada telefon izađe iz lock/screen saver moda, a pauzira se i net konekcija koja se zatim opet osvežava, razočaravajuće da se ja pitam
Na Androidu npr sve to ide real time, osvežio ekran ili ne, bio on ugašen ili zaključan
WP 7.5 je u pitanju

Poslednja izmena:
Da odgovorim sam sebi juče sam pitao kada stižu Lumnie u Srbiju i rečeno mi je da stižu za mesec ipo do dva...stići će 920 820 i 620.

Inače wp7.5 nije isto što i WP8.

Naravno da nije isto - kažu da na WP 8 aplikacije mogu da rade u pozadini, iako deluje da se multitasking ponaša na isti način kao i u WP 7.5
Baš me zanima kako funkcioniše multitasking u WP 8 - neka se javi neko ko ima takav telefon, da podeli iskustva ;)

Pa rade programi i na WP7.5 u pozadini. Primer: startujem Sports tracker (gps pracenje sportskih aktivnosti), i kada u toku trcanja zelim da fotografisem neko mesto, pritisnem win dugme i pojavi se start screen. Startujem kameru, fotografisem i posle sa dugim back odem ponovo u Sports tracker gde on i dalje odbrojava vreme. Znaci pravi multi tasking.

a cek, jesi ti siguran da ti nije suspendovao samo SportsTracker i posle ga resumeovao opet?

Probaj da trcis dok ti je upaljena aplikacija kamere, i da vidis da li ti SpotrsTracker i dalje belezi rutu kuda si trcao...

Ma radi u pozadini. Znam zato sto kad se vratim u Sports Tracker prikaze mi vreme kada sam "izasao" iz tog programa i posle par sekundi se refreshuje i prokaze pravo vreme. Ruta je tacno zabelezena i u toku fotografisanja ili razgovora ili bilo cega drugog. Znaci u toku 50ok minuta trcanja neko me nazove ili nesto fotografisem, kada se vratim u ST prikaze mi da trcim 50min. i posle sekundu dve prikaze 51min. ili koliko vec...

PS.
Ajde bas cu sutra da probam da startujem ST u pozadini i da istrcim odredjeni deo. Bas i mene zanima da li ce sve lepo da odradi...

Poslednja izmena:
Hah, 4,4 mil prodatih Lumia i to verovatno cele serije - pa samo je N8-mica sama prodata u 4 miliona komada :smoke:
Ja mislim da ih u životu, ironično, održava najviše Symbian i S40 serija kao pomenuta Asha - imaju prođu uvek na velikim tržištima poput Indije i sličnih

Ni to ih nece dugo spasavati. Kineske firme prave sve jeftinije Androide koji ce sigurno smanjiti Nokia-in trzisni udeo u siromasnijim zemljama.

Na (pre)zasićenom tržištu kakvo je danas, 4,4 miliona uredjaja (dva modela) polunove platforme za 3 meseca nije loš učinak. Svojevremeno je Motorola izjavila kako su prodali Milestone (tj. Droid) u milion primeraka, da ih je to vratilo u život i bili su presrećni. To je bilo 2009.-2010., dakle, ne tako davno.

Na jedan koristan post u ovoj temi Emixov u ovom slucaju idu 10 zbog kojih dzaba otvaram temu.. :/

Da ne bude off..

Opet vas podsecam da odvojite pricu o ``propasti`` WP i Nokie.. Nokia zaradjuje pored tih para jos mng love prodavajuci i druge telefone, sto klAsicne sto te njihove ``smart`` na simbianu..

Nokia bas otkida sa prodajom. Toliko otkida da su HQ morali da prodaju. :d
Firma koja je nekada vredela $200b sada vredi... $16.5b. :) Nokia je trebalo da odradi Android fork. Imaju neke zanimljive aplikacije sa kojima su mogli da se diferenciraju, odlicnu distributersku mrezu, OK build quality, a pre par godina su imali i solidan brend u EU. Dosli su do toga da su postali nevazna firma. BTW - na njihove finansije ima jak uticaj cinjenica da ih MS finansira sa $1b godisnje. Ako to presusi, situacija ce jos drasticnije krenuti da im se menja na losije.

^ Ovo je 920 i 820 tema.
Otvorite temu "Kuknjava za Nokijom" ili "Oplakivanje Nokije" pa kukajte. Pretvorili ste temu u budalastinu obicnu, 50 strana za nista.

Pa o cemu da se raspravlja, kada niko nema telefon, to me podseca na jos jednu Nokia temu gde niko nije imao telefon o kojem je bila tema.

A mene ovo podseca na temu o Need for speed "14" gde ima onih koji kazu ne znam kakva ce igra biti dok je ne vidim :):)

Otprilike. :) Ko je probao prethodne Lumie ili HTC 8X vec zna sta da ocekuje.

Extra je ova vest što je prodato 10 miliona WP telefona u ovoj prazničnoj sezoni, ne bih voleo da Android drži monopol, jer već sada imaju 76% tržišta sa tendencijom rasta...

2.2 miliona Symbiana, uz sve pokusaje cedomorstva :)

^ Ovo je 920 i 820 tema.
Otvorite temu "Kuknjava za Nokijom" ili "Oplakivanje Nokije" pa kukajte. Pretvorili ste temu u budalastinu obicnu, 50 strana za nista.

Ja imam Lumia 800, i iako sam uglavnom bio kritički nastrojen prema WP, mislim da sam u svojim postovima dao dosta korisnih informacija o istom ;)
WP 7.5 je poprilično ista stvar kao WP 8 - razlika je u startnom ekranu i još nekim sitnicama (koje MS, poput Apple-a, reklamira na sva zvona kao nešto neviđeno), a u suštini najbitnija stvar za WP 8 je u tome što je baziran na NT osnovi i što je MS odbacio konačno Windows CE zaostavštinu (druga stvar što je u procesu efektno ispalio vlasnike prve generacije Lumia telefona za WP 8 update - baš imaju talenta da sam sebi pucaju u nogu :d, izbaciše Lumia 900 kao flagship WP ponude, da bi posle par meseci objavili da telefon neće imati update, mislim lol)

Ja imam Lumia 800, i iako sam uglavnom bio kritički nastrojen prema WP, mislim da sam u svojim postovima dao dosta korisnih informacija o istom ;)
WP 7.5 je poprilično ista stvar kao WP 8 - razlika je u startnom ekranu i još nekim sitnicama (koje MS, poput Apple-a, reklamira na sva zvona kao nešto neviđeno), a u suštini najbitnija stvar za WP 8 je u tome što je baziran na NT osnovi i što je MS odbacio konačno Windows CE zaostavštinu (druga stvar što je u procesu efektno ispalio vlasnike prve generacije Lumia telefona za WP 8 update - baš imaju talenta da sam sebi pucaju u nogu :d, izbaciše Lumia 900 kao flagship WP ponude, da bi posle par meseci objavili da telefon neće imati update, mislim lol)

Citaj malo.. :)

Nokia je najavila da ce pored najavljenog WP7.8 update-a za lumiu 900 ona dobiti jos neku nadogradnju kako bi je sto vise priblizili WP8.. I da ne bih rekao da je razlika samo u tome, razlika je i u tome sto ce se WP8 konstatno unapredjivati, npr evo sa zadnjim updateom resen je onaj wi fi problem prilikom zakljucavanja, pa ce sa sledecim doci neko novo unapredjenje, tako da... A za pucanj u nogu se apsolutno slazem, mozda ajde ne za npr tvoj telefon, ali Lumia 900 je mogla da dobije lagano WP8.. No dobro sta je tu je...

To sa neobjavljivanjem WP8 za postojеće, makar jače WP7 modele je čisto kenyanye. WP8 je portovan na HTC HD2 koji ima 448 MB RAM i 1 GHz 1-core CPU. Nije upotrebljiv, ali butuje, isto kao i WinRT za koji se tvrdi da zahteva bar 1 GB RAM.

Lepo pise da se to obicnom korisniku nece desiti, to ti je isto kao da slikas onaj brick koji je cest kod S2 i Note modela..

Nazad
Vrh Dno