Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

I onda ti taj HTC koji potencira na Beats audio chip u i fura ga u svoje modele, uvali telefeon bez Beats sluski... NiDJe veze.. :S:

pa to je njihova politika tj dobijes kvalitetan chip ali se za sluske snadji :d takav je HTC nikad ti ne da sve vec uvek polovicno a tek za update software-a za to trebas da ih na kolenima molis i to opet samo za najjaci model puste update ali nekad im nesto kvrcne u glavi pa i izbace za malo slabiji xDDD

Pa nista, ae onda da se menjamo, posto da ti ne ostane ta Nokia bez podrske, dam ti ipod ti meni Lumiu 800.. :p

@ Marko - ja jos ne znam da im je kvrculo..:) Realno Sensation je bio najlabiji model za koji su se namolili da izbace ICS.. I to posle 5,6 meseci od zvanickog predstavljanja (ics) ako se ne varam..

Poslednja izmena:
Koristim uporedo Lumiu 800 i ipod touch 4g. Zvuk na Nokiji je ocaj u poredjenju sa ipodom. Kao slusalice koristim Klipsch Image S4 i Fiio prenosno pojacalo. U sustini meni kvalitet zvuka nije bitan posto bih nosio ipod sa sobom bilo koji telefon da koristim. Takodje je tacno za taj staticki zvuk koji je mladenius vec pomenuo, koji se javlja kad ne ide muzika preko slusalica, nije strasan problem ali je iritirajuci... Nadam se da je na 920 zvuk bolji nego na 800...

Poslednja izmena:
@ProMaster pa zar nisi cuo HOS dobija na Jelly Bean update do kraja godine a on je ipak slabiji od HOX i HOX+ tako da izgleda da ipak kad su ih korisnici bas izmolili onako fino oni su konacno odlucili da izbace update :d sto je uspeh :D

da li podrzava "right click" u browseru? android ne podrzava, odnosno samo u firefox-u mozete da dobijete "right click" meni duzim drzanjem?

Dok sve to lepo stigne na WP8, Nokia ima da bankrotira...ili postane MS divizija - dođe mu na isto :d
Nema šta da se čeka, WP8 ima USB Mass Storage mod i kopiranje fajlova preko bilo kog fajl menadžera od starta.

@ProMaster pa zar nisi cuo HOS dobija na Jelly Bean update do kraja godine a on je ipak slabiji od HOX i HOX+ tako da izgleda da ipak kad su ih korisnici bas izmolili onako fino oni su konacno odlucili da izbace update :d sto je uspeh :D

Ufff, pa htc one S je poprilicno jak uredjaj, nemoj njega da poredis, ima cenu od cini mi se 350e + tako da bi im trebalo oci izvaditi da nisu obezbedili JB za njega, a ovako je cak ispalo da su oni divni i dobri, jel te, taj uredjaj je star 8 meseci, vec je u zalasku.. c c c I posle se cude sto WP7 uredjaji nece dobiti WP8.. A to sto su uredjaji stari 2 god (htc hd7, omnia 7 . .) dobili WP7.8 niko ne spominje, tj. dobice..

@ Misadjole - msm da ce biti nesto slicno tome, nzm bas kako cunkcionise, ali negde sam video da izlaze neke opcije, kako funcionise nzm mozda gresim ali msm da su resili to nekako u svom IE .. Inace ko je koristio IE na win8 video je da to vise nije onaj browser koji se koristi samo dok ne skines (chrome, operu, mozzilu..) puno lepse radi.. A o IE na WP uredjajima necu da trosim reci, ja nzm sta ce nekom pored onog chrome ili opera, mada ok, kapiram da je to vise stvar navike.. I ja bi vrv prvo kucao na market store-u Google chrome... :)

Poslednja izmena:
@ProMaster pa o tome ti pricam ipak je to srednja visa klasa danas mislim do pre pojave ios-a i androida vecina ljudi je kupovala telefone do max 150 eur a danas su to oni najbudjaviji telefoni ( za nove pricam polovni su nesto drugo ) koji ne mogu pola toga da podrze tj kamere su krs video jos gori podrske nema i mnogo su mali ekrani tj sve ispod 3.5 inca na touch je previse zeznuto za koriscenje osim ako nemas tanke prste :d ovaj windows 7.8 mislim da prvo stize za nokia lumia modele pa onda i za ostale... a sto se IE tice majstorski su ga odradili jednostavno kad skrolujem dal na desktop verziji dal start verziji jednostavno imas osecaj da si na tabletu a i brz je dosta mada jedina mana je sto RAM jede kao gladan ker :D ali se slazem u potpunosti sa tobom sto se update-a tice :)

uporedio sam sa drugarom koji ima N8 (dakle telefon sa dobrim zvukom) i sa žaljenjem moram da konstatujem da je jačina i čistoća zvuka kod Lumie dosta dosta ispod

N8 ima bolji zvuk i od gomile top modela androida i ajfona (osim eto HTC Beats), ne treba mi nikakav MP3 plejer pored nje a imam i radio...

Zar stvarno mozete da pomislite da je kvalitet zvuka njesra, kao sto kazes.. Ok mozda je njesra ako ga poredimo sa ipod-om ili nekim telefonom koji je namenjen iskljucivo za muziku, ali nemojmo da se zaHebavamo, zvuk ako je kao kod ostalih WP telfona je sasvim na ok nivou, dolaskom nekih playera drugih, bice moguce i prilagoditi zvuk sebi, tako da tu ence biti problema.. I kao sto rece covek S2 ili S3 su skuplji od ovog telefona ili su tu negde, a realno su za muziku, kao Nokia C5... Znaci imao sam S2 i znam kakva je to kanta kad je muzika u pitanju.. E sad ce neko reci da nisam bas u pravu.. Pa naravno da nisam, jer je meni los, zbog toga sto sam uvek pored sebe imao iPod pa sam ih poredio, sto naravno nije normalno, tako da nemojmo da brkamo pojmove...
Gore se pitam da li je moguće jer mi je u izboru 920 za sledeći telefon, ne kažem da ima jer nisam koristio 920 :)
Meni lično ne odgovara što nema EQ i da čekam da na vrbi rodi... bolje uzeti wp kada se sve to pojavi nego beljati i nervirati se što nema ovo ili ono :)

Što se tiče muzike na S3, pristajem da sa bilo kojom nokiom/htc izađem na duel sa mojim ili vašim sluškama i istim fajlovima (oduvao je moj bivši iP4s) i rzrešimo dilemu koji ima bolji zvuk, naravno S3 je OC audio sa sTweaks ili mogu da koristim AC!DAudioEngine! Ko nije čuo neće verovati. Od sluški koristim nokia muzičke N86 i sennheiser cx 300 ii :)

Poslednja izmena:
nisam pratio detaljno prethodne windowse, ali rekao bih windows-8 serijal je nesto najoriginalnije sto se dogodilo u OS svetu u poslednjih 5+ godina, dok iOS i android vode rat klonova ...

uzeo sam crveni lumia 920 da mi se slaze uz zenin kaputic :) ono je kao da drzis neki kristal u ruci, smooooth!

nisam pratio detaljno prethodne windowse, ali rekao bih windows-8 serijal je nesto najoriginalnije sto se dogodilo u OS svetu u poslednjih 5+ godina, dok iOS i android vode rat klonova ...

uzeo sam crveni lumia 920 da mi se slaze uz zenin kaputic :) ono je kao da drzis neki kristal u ruci, smooooth!

cekaj cekaj rodjace... :D Ajde polako ti nama ovde odradi jedan kratki(moze i produzeni) testic, ipak si prvi prijavio da ga imas.. :D

Kakav test, vidiš da se slaže uz kaputić , to je to :D

Moze test i telefona i kaputica :)

hehe, dobro ide zuto i crno svidjamese i to :) beli mi je najgori, jer nekako odskace od crnog ekrana ona belina.

inace cekao sam dve nedelje za crveni poprilicna je pomama ovde u nemackoj za lumiu 920. zato cena jos nije splasla, ko moze nek saceka.

meni ostaje shitfon + ipad, ali kupovao sam fon kao za sebe jer cu ponekad nesto istestirati ...

1. ajfon sam odbacio jer su poceli da se ponasaju kao da smo krave muzare, a skoro nista zivo ne menjaju, na kasicicu ... hteo sam nesto novo da probam (a jeftinije)
2. android sam odbacio jer to je jedini OS koji ima pokvarenu fiziku u GUI, prave hiperprodukciju modela i OS verzija i uvek nesto skripi, pogotovo plastika na samsungu
3. lumia 920 ima najbolju kameru i najbolji ekran.

kao sto rekoh feeling kada drzim nokiu je jedinstven, oseca se kvalitet a meni to znaci. preterano je gladak bojim se lak je za ispustiti, jer je masivan da ne kazem tezak. kome to smeta neka razmisli sta ce i kako ce. crni je mat pa je mozda bolji za drzanje.

brinuo sam se za bateriju da je mozda losa, ali kolega kaze da je to ok. mozda nesto i poprave sa updejtima ... mnogo zavisi kako podesis telefon.

nisam probao neke zanimljive sofvere osim fore sa cinemagrafom, ko je kreativan moze svasta da napravi, npr:

http://i.imgur.com/ObRVg.gif

ima solidan fejsbuk i skajp naravno bice ok sve ...

inace cekao sam dve nedelje za crveni poprilicna je pomama ovde u nemackoj za lumiu 920. zato cena jos nije splasla, ko moze nek saceka.

bas cudo, neki experti predvidjase da nece niko normalan da kupi ovo, izgleda da ste vi u Germaniji ludi.. :D :)

Reci mi samo kako radi u odnosu na iphone, mislim konkretno na brzinu otvranja app, kretanje kroz menije i slicno, posto si imao ip kapiram da mozes da uporedis..

2. android sam odbacio jer to je jedini OS koji ima pokvarenu fiziku u GUI, prave hiperprodukciju modela i OS verzija i uvek nesto skripi, pogotovo plastika na samsungu
3. lumia 920 ima najbolju kameru i najbolji ekran.

2. Androide ne radi samo Samsung
3. nema najbolju kameru(osim nocu kad se fotka na brzinu bez blica, a to je mozda pola procenta od ukupnog broja fotografija), a ekran je stvarno dobar to stoji

2. Androide ne radi samo Samsung
3. nema najbolju kameru(osim nocu kad se fotka na brzinu bez blica, a to je mozda pola procenta od ukupnog broja fotografija), a ekran je stvarno dobar to stoji

pola procenta?????? :zgran: nemoj molim te, pa vidi se da su nocu fotke jedno 5 puta bolje od konkurencije...

jesu fotke staticnih objekata bez blica, koliko takvih nocnih fotki imas u telefonu? Ja ih na N8 imam mozda 3 od 1000 :) 808 ce napraviti i bolje fotke u takvim situacijama ako imas mirnu ruku ili je naslonis na nesto(a da ne pominjem tripod)

1. ajfon sam odbacio jer su poceli da se ponasaju kao da smo krave muzare, a skoro nista zivo ne menjaju, na kasicicu ... hteo sam nesto novo da probam (a jeftinije)

Ne bi da zvučim kao party-pooper :d ali prelazak sa Iphone na Windows Phone je prelazak iz jednog zatvora u drugi - imaju vrlo sličnu (zatvorenu) filozofiju i ekosisteme, a i poslovnu strategiju jer kao što si rekao uobičajene stvari i sitnice reklamiraju kao nešto neviđeno ili ih daju na kašičicu - npr. bluetooth file transfer ili usb storage
Istina da WP ima mogućnosti za instalaciju customROM-a, ali se Nokia svojski potrudila da i to ograniči - još niko nije uspeo da "razbije" njen Dload bootloader (Lumia 800, Lumia 900, videćemo šta će biti kod ovih novih modela, mada znajući Nokia-u neće biti ništa od toga)
Kao što je neko jednom zanimljivo rekao - WP izgleda kao da više cilja da bude konkurencija Iphone-u (jer imaju sličnu koncepciju) nego što je zaista prava konkurencija Androidu ;)

Poslednja izmena:
I google ih sad ubi nacisto obustavljanjem podrske za WP8... Google me sve vise razocarava svojom poslovnom politikom...

bas cudo, neki experti predvidjase da nece niko normalan da kupi ovo, izgleda da ste vi u Germaniji ludi.. :D :)

Reci mi samo kako radi u odnosu na iphone, mislim konkretno na brzinu otvranja app, kretanje kroz menije i slicno, posto si imao ip kapiram da mozes da uporedis..

Bas me zanima ko su ti "eksperti"?

I google ih sad ubi nacisto obustavljanjem podrske za WP8... Google me sve vise razocarava svojom poslovnom politikom...

Jel moze neki link za detaljno objasnjenje? U vidu cega podrske i aplikacija ili ima jos nesto?

Pa kada je Microsoft lansirao kampanju protiv Googlea (dont get scroogled) i pokrenuo neke antimonopolske tuzbe, sto bi ih Google podrzavao u tome. Google servisi su bili delimico zasluzni za uspeh Iphone-a, jer da u startu nije bilo Google mapa i YouTube-a na iphoneu, pitanje je koliki bi danas bio Apple marketshare.
Ajde sada da WP8 korisnici vide kako je ziveti bez Google servisa.

Da se ne lažemo google prvi ne bi trebao da pravi svoje aplikacije za iPhone, jer ih apple što indirektno što direktno proziva već par godina, a opet imaju celu paletu svojih aplikacija, jedina razlika je što na iOS-u imaju ogromnu bazu korisnika, sada sigurno neće napraviti svoje app za wp kada je "treći ekosistem" lol, kada wp bude stvarno treći ekosistem eto nama google wp aplikacija. A i sam m$ ne štedi na prljavoj igri poslednjih meseci.

Koliko sam pročitao eas su ukinuli zato što moraju da plaćaju m$ njegovo korišćenje.

Poslednja izmena:
Naravno da im Google udara kontre
Kada kod WP telefona nije moguće vezati hardversko search dugme za bilo šta drugo što nije Bing, a alternativni web browser takođe ne postoji, dakle automatsko miniranje konkurencije - istini za volju postoji zvanična Google search aplikacija, dok Google maps ne postoje - bar ne kao zvaničan app ;)

Nazad
Vrh Dno