Slusajte, svako ko iz nekog razloga nece Android a verujte ima takvih... nema sta da razmislja. Mislim ne znam da li ste coravi ili o cemu se radi?
920 je ako izuzmemo milion androida najbolji telefon danas, najbolja kupovina... the end.
Ko hoce izgleda da moze i u Srbiji da se nabavi..
http://www.kupujemprodajem.com/Nokia-Lumia-920-Novo--3798783-oglas.htm?filter_id=7977386
Slusajte, svako ko iz nekog razloga nece Android a verujte ima takvih... nema sta da razmislja. Mislim ne znam da li ste coravi ili o cemu se radi?
920 je ako izuzmemo milion androida najbolji telefon danas, najbolja kupovina... the end.
Kvalitet zvuka na zvučnuku (slabo se čuje zvono ili kada se priča na spikerfon), slušalici (u toku razgovora) ili mp3 (na slušalicama)?Sve dok ne odeš na marketplace i skapiraš da za WP npr ne postoje 3rd party muzički i video playeri, i da se aplikacije koje su na Androidu besplatne ovde plaćaju a funkcionalnost im zbog toga nije uopšte bolja, čak nasuprot
BTW gledam baš review za Lumia 920 i izgleda da se ponovila ista boljka kao i sa Lumia 800 - kvalitet zvuka je ispod proseka za uređaj takve klase![]()
U slušalicama je zvuk teški prosek pa i ispod toga, mislim na muziku - situacija je bila još gora sve dok pretposlednji update nije rešio nedostatak basa pa su sada stvari podnošljivije, pa čak i posle toga bas zna da bude jedva primetan i deluje kao da je "ugušen" (na ovo se žalila masa ljudi na Nokia forumima)
A isto važi i za zvučnik - uporedio sam sa drugarom koji ima N8 (dakle telefon sa dobrim zvukom) i sa žaljenjem moram da konstatujem da je jačina i čistoća zvuka kod Lumie dosta dosta ispod
Takođe, Lumia 800 pati od defekta koji se manifestuje kao neki statički šum - nije primetan dok se ne uštekaju slušalice kada se manifestuje kao prigušeno pucketanje - prvo sam mislio da mi telefon nije ispravan, međutim na isto se opet žalilo dosta ljudi na Nokia forumima i vrlo izvesno je da je ogroman broj telefona izašao takav iz fabrike
Takođe, samo za neke HTC WP telefone postoji softverski equlizer - kod Lumie serije ga nema, kao ni 3rd party muzičkog playera generalno za WP
Sve u svemu, ako vam je ovo bitna stavka na telefonu (meni nije toliko jer imam poseban mp3 stick za muziku) nikako ne uzimati Lumia telefon, inače sledi razočarenje![]()
Sada me čovek skroz pomrsio, baš sam bio zagrejan za 920, zvuk mi je baš bitan jer preko fona slušam muziku. Da li je moguće da su tako traljavo ovo odradili na top modelu koji im je multimedijalni top ponude :wall:
Da ne bude zabune, ja pričam za Lumia 800, a kao što rekoh videh u review-u na GSM Arena da ni na 920 nije nešto ekstra pa sam dodao da je izgleda i 920 nastavio tu tradiciju
Ne kažem da je zvuk njesra (Lumia 800), ali je prosečan i svakako neće zadovoljiti nekoga kome je i zvuk bitna stavka na telefonu (da makar postoji equlizer, nego ga nema za Nokia WP telefone)
i zato i nije na nivou HTC telefona vise klase koje poseduju Beats audio chip i uvek ces na njihovim reklamama videti da oni to potenciraju... da ne duzim kao neki matorac uglavnom na Lumia telefonima zvuk nije primaran pa zato ni nije vrhunski ali ako imas dobre sluske moze se koliko toliko ispraviti...![]()
WP8 ce moci jer ce imati klasican transfer fajlova a ne preko slogiranog Zune-a . .![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari