Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Imao sam prilike da drzim 920 u ruci, definitivno lep hardver, kamera me malo razocarala (oko stabilizacije), a da je tezak, tezak je ko vrag, barem posle Galaxy Nexus-a. Covek se medjutim sigurno navikne i na tu tezinu :)

Kada ide gore dole (cisto po vertikali pomeras) - npr. kao u promo filmu, snimas i hodas ali ne menjas ugao npr. prema nebu ili zemlji brzo, onda je OK, kada ga tiltujes i po horizontali, onda ne pomaze. :) Mozda je to ogranicenje floating lens-a :)

radije cu stabilizovati snimke pomocu virtualduba(ima onaj deshaker) nego nositi svuda dodatnih 50 grama :)

A i kupovati telefon koji ima kameru, a nema ostale zanimljivosti, pa ne znam... Skoro bio u inostranstvu i nisam nosio fotoaparat, rekoh telefonom ću (GS2), devojka je nosila neki Canon (A serija neka, ne znam oznaku) , a gledam moje slike po danu i njene, znači ne mogu da se mere koliko su moje bolje... Noću ne vredi ni jedna kamera na telefonu (ne znam kakve slike daje po noći 808)

Šta sam hteo da kažem... Davati 500 jura, a imaš solidan android, pa mislim bolje uzeti nikon 3100 i imati pravi fotoaparat nego ovo, ako se vec potencira na kameri...

Slusajte, svako ko iz nekog razloga nece Android a verujte ima takvih... nema sta da razmislja. Mislim ne znam da li ste coravi ili o cemu se radi?
920 je ako izuzmemo milion androida najbolji telefon danas, najbolja kupovina... the end.

Mislim da bi se ljudi pre odlučili za iPhone, jer je "provereno" dobar... Bilo bi dobro ako bi se WP telefoni razvili, bolje za nas, prizeljkujem potajno to, ali mislim da od toga nema ništa...

iPhone apsolutno nema sta da trazi pored ovog telefona! Znaci ne treba ih stavljati jedan do drugog, greh je.
iPhone 5 se sam raspada u ruci, da, da provereno je dobar! I 150e skuplji. :wave:

Emix lepo receno,slazem se.

Nemoj mi gledati ovde cene, jer je kod nas precenjeno... Posto je at&t ekskluziva 920, razlika izmedju ip5 i 920 je 50 dolara...

Sve u svemu videćemo prodaju, pa ćeš videti da sam bio u pravu...

A i daj mi molim te pokaži gde se to iPhone raspada u ruci, žarko želim to da vidim...

Poslednja izmena:
Ne pricam o USA ja nisam u USA pricam o EU cenama.
920 u Nemackoj je oko 550e, po oglasima i na ebay-u moze da se nadje jos jeftinije. iPhone 5 od 16gb je oko 700e.
Sto se prodaje tice... svi znamo kakva ce situacija da bude ali nemas 8 godina, ako se nesto prodaje u velikim kolicinama ne znaci da je to nesto najbolje, bar sto se iPhone-a tice to je jasno.
Sto se raspadanja tice, imas po netu milion slika kako petica izgleda nako mesec-dva koriscenja bez bumpera pa googlaj.

Da, ali ja tome ne verujem, pošto je to očita anti reklama... Znam dvoje koji imaju IP5 i ni jednom ne fali ništa... Doduše jedan ima backcase, a drugi nema ništa, baš mesec dana je prošlo i to zamisli crni koji se "grebe"

Pa 700e je kod nas, znam da je oko 600e u Svajcarskoj i nem pojma gde sam video čak ispod 600e...

Slusajte, svako ko iz nekog razloga nece Android a verujte ima takvih... nema sta da razmislja. Mislim ne znam da li ste coravi ili o cemu se radi?
920 je ako izuzmemo milion androida najbolji telefon danas, najbolja kupovina... the end.

meni recimo to sto nema FM radio (a kamoli predajnik) smeta i to ne malo...ja sa N8(i 808 kad je kupim) mogu da se vozikam cujem neku novu stvar skinem s neta i pustim na radio u kolima, i sve to da ne izadjem iz auta :)

Poslednja izmena:

Sve dok ne odeš na marketplace i skapiraš da za WP npr ne postoje 3rd party muzički i video playeri, i da se aplikacije koje su na Androidu besplatne ovde plaćaju a funkcionalnost im zbog toga nije uopšte bolja, čak nasuprot
Takođe baratanje profilima je vrlo rudimentirano i vidim tako je ostalo i u WP 8 - možeš samo da izabereš loud ili silent sa ili bez vibracije - a podešavanja su generalna, jednom kada uključiš vibraciju ona ti je aktivirana u svakom slučaju i ne postoje odvojena dešavanja
Zaista smešno i iritirajuće - pa moja matora Nokia 3330 ima opciju pravljenja profila, kao i svi ostali šklj telefoni od 20e
Pa je recimo hardversko search dugme vezano za Bing i ne možeš ga koristiti u aplikacijama kao search niti mu dodeliti neki drugi search engine, a IE mobile ti se nameće kao jedini browser - stiče se utisak da teraju korisnike da koriste njihove proizvode i da im se uskraćuje mogućnost izbora
Takvih gluposti u WP ima još dosta, ovo je samo delić što sam pomenuo, na stranu to što MetroUI izgleda i radi veoma dobro
BTW gledam baš review za Lumia 920 i izgleda da se ponovila ista boljka kao i sa Lumia 800 - kvalitet zvuka je ispod proseka za uređaj takve klase ;)
Čisto da ne bude zabune, koristim WP telefon (pomenuta Lumia 800) :wave:

Poslednja izmena:
Sve dok ne odeš na marketplace i skapiraš da za WP npr ne postoje 3rd party muzički i video playeri, i da se aplikacije koje su na Androidu besplatne ovde plaćaju a funkcionalnost im zbog toga nije uopšte bolja, čak nasuprot
BTW gledam baš review za Lumia 920 i izgleda da se ponovila ista boljka kao i sa Lumia 800 - kvalitet zvuka je ispod proseka za uređaj takve klase ;)
Kvalitet zvuka na zvučnuku (slabo se čuje zvono ili kada se priča na spikerfon), slušalici (u toku razgovora) ili mp3 (na slušalicama)?

U slušalicama je zvuk teški prosek pa i ispod toga, mislim na muziku - situacija je bila još gora sve dok pretposlednji update nije rešio nedostatak basa pa su sada stvari podnošljivije, pa čak i posle toga bas zna da bude jedva primetan i deluje kao da je "ugušen" (na ovo se žalila masa ljudi na Nokia forumima)
A isto važi i za zvučnik - uporedio sam sa drugarom koji ima N8 (dakle telefon sa dobrim zvukom) i sa žaljenjem moram da konstatujem da je jačina i čistoća zvuka kod Lumie dosta dosta ispod
Takođe, Lumia 800 pati od defekta koji se manifestuje kao neki statički šum - nije primetan dok se ne uštekaju slušalice kada se manifestuje kao prigušeno pucketanje - prvo sam mislio da mi telefon nije ispravan, međutim na isto se opet žalilo dosta ljudi na Nokia forumima i vrlo izvesno je da je ogroman broj telefona izašao takav iz fabrike
Takođe, samo za neke HTC WP telefone postoji softverski equlizer - kod Lumie serije ga nema, kao ni 3rd party muzičkog playera generalno za WP
Sve u svemu, ako vam je ovo bitna stavka na telefonu (meni nije toliko jer imam poseban mp3 stick za muziku) nikako ne uzimati Lumia telefon, inače sledi razočarenje ;)

Ama sta si zapeo sa 3rd party muzickim player-om objasnise ljudi da ne moze zbog Zune.. :D hehe 3rd pa 3rd :p
WP8 ce moci jer ce imati klasican transfer fajlova a ne preko slogiranog Zune-a . . :)

U slušalicama je zvuk teški prosek pa i ispod toga, mislim na muziku - situacija je bila još gora sve dok pretposlednji update nije rešio nedostatak basa pa su sada stvari podnošljivije, pa čak i posle toga bas zna da bude jedva primetan i deluje kao da je "ugušen" (na ovo se žalila masa ljudi na Nokia forumima)
A isto važi i za zvučnik - uporedio sam sa drugarom koji ima N8 (dakle telefon sa dobrim zvukom) i sa žaljenjem moram da konstatujem da je jačina i čistoća zvuka kod Lumie dosta dosta ispod
Takođe, Lumia 800 pati od defekta koji se manifestuje kao neki statički šum - nije primetan dok se ne uštekaju slušalice kada se manifestuje kao prigušeno pucketanje - prvo sam mislio da mi telefon nije ispravan, međutim na isto se opet žalilo dosta ljudi na Nokia forumima i vrlo izvesno je da je ogroman broj telefona izašao takav iz fabrike
Takođe, samo za neke HTC WP telefone postoji softverski equlizer - kod Lumie serije ga nema, kao ni 3rd party muzičkog playera generalno za WP
Sve u svemu, ako vam je ovo bitna stavka na telefonu (meni nije toliko jer imam poseban mp3 stick za muziku) nikako ne uzimati Lumia telefon, inače sledi razočarenje ;)

Ne znam za tebe ali ja sam probao samsungove sluske od GS2 na SE W395 koji ima jedan od najboljih audio cipova( preko 3.5mm produzetka za SE telefone su ubacene da ne bude zabune) i iskreno njesra su znaci basa nigde zvuk kao limena kanta znaci sluske od 600 kinti su bolje od njih
ali opet se niko ne zali i iskreno retko ko je od prosecnih korisnika ekspert za zvuk tj da razlikuje kvalitet zvuka u sluskama jer stvarno retko ljudi poseduju sluske skuplje od 1000 din, pa u autobus kad udjete samo kad vidite koje sluske koriste odmah shvatite tako da ono ta stvar sa zvukom pije vodu samo kod ljudi koji bas bas dobro razlikuju kvalitet zvuka ali oni onda nece uzeti telefon vec kvalitetan mp3/4 plejer. Evo ja npr imam Blackberry 9000 i stock plejer na njemu je boli glava ima sve sto mi treba i zvuk je perferktan msm ipak imam sluske od 600 kinti tako da ono zadovoljan sam a Lumia mozda nema to perfektno ali ipak nije ona naglasena za muziku vec na kameri i fluidnom OS-u koji mi se bas svidja iskren da budem a koristio sam i IOS i Android ali WP 8 mi se bas svidja zato sam i ubacio Win8 zbog metroUI... toliko od mene :)

Sada me čovek skroz pomrsio, baš sam bio zagrejan za 920, zvuk mi je baš bitan jer preko fona slušam muziku. Da li je moguće da su tako traljavo ovo odradili na top modelu koji im je multimedijalni top ponude :wall:

Sada me čovek skroz pomrsio, baš sam bio zagrejan za 920, zvuk mi je baš bitan jer preko fona slušam muziku. Da li je moguće da su tako traljavo ovo odradili na top modelu koji im je multimedijalni top ponude :wall:

Zar stvarno mozete da pomislite da je kvalitet zvuka njesra, kao sto kazes.. Ok mozda je njesra ako ga poredimo sa ipod-om ili nekim telefonom koji je namenjen iskljucivo za muziku, ali nemojmo da se zaHebavamo, zvuk ako je kao kod ostalih WP telfona je sasvim na ok nivou, dolaskom nekih playera drugih, bice moguce i prilagoditi zvuk sebi, tako da tu ence biti problema.. I kao sto rece covek S2 ili S3 su skuplji od ovog telefona ili su tu negde, a realno su za muziku, kao Nokia C5... Znaci imao sam S2 i znam kakva je to kanta kad je muzika u pitanju.. E sad ce neko reci da nisam bas u pravu.. Pa naravno da nisam, jer je meni los, zbog toga sto sam uvek pored sebe imao iPod pa sam ih poredio, sto naravno nije normalno, tako da nemojmo da brkamo pojmove...

GS 1 ima Wolfson plus tweakove i bas sam slušao i extra je... Imam GS2 i zvuk je malo lošiji, bar po mom nekom sluhu, možda i zato što imam sennheiser sluške, pa i to pripomaze :)

Da ne bude zabune, ja pričam za Lumia 800, a kao što rekoh videh u review-u na GSM Arena da ni na 920 nije nešto ekstra pa sam dodao da je izgleda i 920 nastavio tu tradiciju
Ne kažem da je zvuk njesra (Lumia 800), ali je prosečan i svakako neće zadovoljiti nekoga kome je i zvuk bitna stavka na telefonu (da makar postoji equlizer, nego ga nema za Nokia WP telefone)

Da ne bude zabune, ja pričam za Lumia 800, a kao što rekoh videh u review-u na GSM Arena da ni na 920 nije nešto ekstra pa sam dodao da je izgleda i 920 nastavio tu tradiciju
Ne kažem da je zvuk njesra (Lumia 800), ali je prosečan i svakako neće zadovoljiti nekoga kome je i zvuk bitna stavka na telefonu (da makar postoji equlizer, nego ga nema za Nokia WP telefone)

Pa nema ga jer ga ne poseduje stock app za muziku, a kad na WP8 pljusnes neku koju je napravio neki krsten lik a ne debeli Jack :) onda ce biti i zvuk bolji.. :D Cinjenica je da moderni telefoni iako lako mogu da budu glasni i dobri, to ne smeju zbog nekih evropskih zakona..
A kao sto kaze Djilkosh iz NS.. :) GS 1 je keva, lepo mu roknes voodoo i slusanje muzike preko 70-80% jacine je NO GO za usi.. :) Skoro pa ko Nokia N91.. :)

@mladenius pa gledaj ovako ja sam imao HTC explorer do pre par meseci i zvuk na njemu je bio kao kanta jer sam pre njega imao pomenuti SE W395 koji ima perfektne spoljne zvucnike i jos bolji zvuk preko sluski msm cela Walkman serija je takva ali oni su za muziku ali se naviknes vremenom ili jednostavno kao sto ima @Djilkosh_Ns seinnheiser sluske pa ni ne primetis ili Dr. Dre a ako imas sluske do 1000 din i telefon koji nije namenjen za muziku ne mozes ocekivati nesto bog zna sta mislim da je to tako i da ne moze drugacije pa samo pogledaj reklamnu kampanju za GS3 gde se tu spominje audio chip ili player njih zabole za to vec se vodilo oko ekrana, sto se sam baca na sleep kad odvojisoko od njega itd itd... tako je i kod Nokie samo sto ona insistira na kameri, ekranu koji je super osetljiv tj radi i sa rukavicama onda bezicno punjenje itd itd mislim muzika se ni ne spominje i zato i nije na nivou HTC telefona vise klase koje poseduju Beats audio chip i uvek ces na njihovim reklamama videti da oni to potenciraju... da ne duzim kao neki matorac uglavnom na Lumia telefonima zvuk nije primaran pa zato ni nije vrhunski ali ako imas dobre sluske moze se koliko toliko ispraviti...:)

i zato i nije na nivou HTC telefona vise klase koje poseduju Beats audio chip i uvek ces na njihovim reklamama videti da oni to potenciraju... da ne duzim kao neki matorac uglavnom na Lumia telefonima zvuk nije primaran pa zato ni nije vrhunski ali ako imas dobre sluske moze se koliko toliko ispraviti...:)

I onda ti taj HTC koji potencira na Beats audio chip u i fura ga u svoje modele, uvali telefeon bez Beats sluski... NiDJe veze.. :S:

Nazad
Vrh Dno