Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

mogli bi bar u JEDNOM testu da ne koriste auto-mode u noćnim uslovima...

Kako god da bude, tesko da iko od ove konkurencije moze da napravi bolje slike.. Samo me nervira ovoliko potenciranje na kameri, valjda je za to 808 PW, a ne ovaj, ovaj bi trebao da udari na neke druge slabosti koje imaju ili nemaju IP, S3, One X . . .

Pa kamera je jedino sto vredi na Lumiji... vec sam jednom rekao... cela kampanja se zasniva na "***, vidi kakvu kameru ima!!!1".
Kako ce sad pored Nexusa 4 da prodaju nesto? Kako ih je Microsoft zaj***o sa odlaganjem prodaje vise od mesec dana od prezentacije, strasno.

Sada lepo spuste cenu na 250 evra i kupovace ljudi.. neka ih MS subvencionise od para koje ce zaraditi prodajom Win 8 :D

Trebao je MS da sačeka sa objavom da wp7 neće moći da se upgraduje na wp8, ili pak da ga izbaci onda kada su ove Lumije najavljene, ovako su samo ubili prodaju telefona sa wp7, a čekali su da izađu iP5 i ovaj Nexus 4 koji jede malu decu za duplo manju cenu od ovih Lumija, pa da se tek onda telefoni sa wp8 puste u prodaju...

Da sam ja direktor Nokije poslao bi ove iz Microsofta u tri lepe i prihvatio Android, a da sam direktor Microsofta letele bi glave u kompaniji zbog očajne poslovne politike

Najveca greska nokie je to sto je 920 u usa att ekskluziva, a zna se da je att iPhone operater, koliko se secam 90% smartphone-ova koje prodaju je iPhone, a na drugim operaterima u usa ga nece biti. U startu propast.

Sad cekamo da se pojavi u Madjarskim prodavnicama :))

Sovim cenama mogu se pojave u bilo kojim prodavnicama, ne znam ko će normalan da se podvrgne lemačkoj operaciji na otvorenom budjelaru...

Mene sramota, sramota bi me bilo da sam kupio PW, ovako ne vidim zasto. Jel tebe sramota sto toliko hajpujes PW a ne posedujes ga. Inace nokia prodala 300 000 lumia u trecem kvartalu u USA nema sta samo nebo im je granica.

Uostalom da se desilo ono što sam napisao prodali bi vise telefona od trenutno bednih 200 000 PW za više od pola godine, zato i rasprodaju sve što imaju (ode juče made in finland). Pa dobro sačekaj pa vidi kako će proći na att-u, imali su vec dve lumie ekskluzivno, i naravno bile su flop, kao što rekoh u usa att je poznat kao iPhone operater, i oni samo iPhone guraju.

PS. kakav je pw, pošto vidim da imaš telefon? :d

Poslednja izmena:
Sad sam gledao Ballmera kako najavljuje WP8 i telefone.. i zabrinulo me je to sto je rekao da od danas, nece biti novina, magazina i televizije na svetu gde necemo videti Windows reklamu. Oce bre u d*** da nam uguraju Windows. Moram podhitno da napustim planetu.

Zvanicne cene. Dostupni za 2-3 nedelje.
untitled-1.jpg

PS. kakav je pw, pošto vidim da imaš telefon? :d

telep Expert - Čet, 12. Apr 2012. 19:31 Znaci ne verujem da si dao 600 eura za PW808, pa nokia puca po savovima bice taj fon upola cene uskoro.

pošto si toliki expert nađi mi taj telefon za 300 (to je upola od 600 osim ako to kod tebe nema neko drugo značenje) i kupujem ga odmah ;) i ako ti je više od pola godine dovoljno uskoro :D

inače ih je prodato od četvrt do pola miliona i to bez ikakvog marketinga i sa nikakvom podrškom i smišljenim uništavanjem od strane elopa i okružujućih mu saučesnika kako se ne bi poremetila lumia i kako bi se oborile akcije Nokie što više...pa ajfona i S3ki ne bi bilo prodato ni trećinu od toga da su se proizvođači tako ponašali prema tim modelima :)

To je to.. Jos samo da ga uzmu operateri.. :D Pa kaze...

hahahhahaha

pa ajfona i S3ki ne bi bilo prodato ni trećinu od toga da su se proizvođači tako ponašali prema tim modelima :)

Aha, samo se ti tesi i trk po Lumiu za 600 eura. Znaci PW u svakoj radnji u Srbiji košta 633 eura? Mislim da treba da napravimo na benchu donacije za NSX-a da kupi PW jer je telefon brutala ali ni on sam sebe ne može da ubedi da da 633 eura za najbolji telefon ikada.

Poslednja izmena:
Sad sam gledao Ballmera kako najavljuje WP8 i telefone.. i zabrinulo me je to sto je rekao da od danas, nece biti novina, magazina i televizije na svetu gde necemo videti Windows reklamu. Oce bre u d*** da nam uguraju Windows. Moram podhitno da napustim planetu.

Ako se neki telefon reklamirao to je bio GS3, cak i kad sam malocas hteo da pogledam klip sa predstavljanja WP8 pre njega sam morao da odgledam Samsungovu reklamu. Samo sto mi iz frizidera ne iskace.

pa to i kažem, generalno narodu možeš svašta prodati uz dosta reklame...pa buđavi Win95 je išao kao alva...

a telep ja lumiu ne bih uzeo ni na poklon, a i dalje čekam da mi doneseš 808 za 300 evra, evo može i za 350 pa da zaradiš 50 jel pošteno?

Svuda su ljudi itekako zainteresovani za kupovinu wp8 uredjaja, jedino nasi strucnjaci predvidjaju krah.. c c c. .

Moze li mi neko od vas hejtera reci, koji su to razlozi zbog kojih ne bi trebalo da se uzme Lumia 920.. Molim vas!

ma prodavaće se, ali tržište je već zasićeno uređajima tog tipa koji imaju i veći ekran i mnogo više aplikacija itd. i koštaju 30% manje što nije zanemarljivo...jeste lumia fino dizajnirana i dobro je što možeš da ga koristiš i sa rukavicama(mada ne znam kome će to sve biti korisno meni to još nikad nije zatrebalo a u slučaju hitnosti poziva mogu vala i skinuti rukavice) i ima interesantan interfejs ali to je sve...

@ProMaster:
Prosto zato sto ne vredi 600e. Lumia 920 vredi max 350e.
@NSX:
808 PW kupuju samo oni koji jos uvek veruju u Nokiju i Symbian i kojima je sve ostalo bzvz. Srecom, takvih ljudi je sve manje i manje. Nazalost, osim kamere na tom telefonu je sve ostalo bzvz.

Zasto neko misli da 920 vredi i jedan jedini evro vise od HTC 8X?
E sad posto je 8X oko 400e, mislim da je time sve receno Nokia-inoj ceni i koliko su je precenili.

Mislim da kupovinom bilo kog Win8 telefona ljudi prave istu gresku kao oni sto su kupili Samsung Wave kada je bio aktuelan. Bar je taj Wave imao dobru cenu za kvalitet izrade koju je nudio.

Nokia napucala cenu kao da je 2002. godina a oni bog otac u svetu mobilnih. Nemaju kontakt sa realnoscu.

@ProMaster:
Prosto zato sto ne vredi 600e. Lumia 920 vredi max 350e.

otprilike, aj neka bude i 400 za WP fanove :)

@NSX:
808 PW kupuju samo oni koji jos uvek veruju u Nokiju i Symbian i kojima je sve ostalo bzvz. Srecom, takvih ljudi je sve manje i manje. Nazalost, osim kamere na tom telefonu je sve ostalo bzvz.

idemo u off ali debelo nisi u pravu, a morao bi prvo da koristiš taj telefon pa da doneseš zaključak :) a i postoji gomila ljudi kojima je na telefonu sasvim dovoljno telefoniranje SMS pomalo surfa fb twitter mape USB i tako to a da imaju najbolju moguću kameru koju telefon može da ima i koja će biti najbolja još 3-4 godine sve su prilike, nisu svi ludi za angry birdsom(a 808 čak i to ima) :)

ja još ne sretoh review nekog korisnika(a da nije lažni) koji se žali na 808...*****i poput vlada savova me ne interesuju, bitno mi je mišljenje korisnika i to nekog ko je koristio duže vremena

Prvo : Lumia 820 je u rangu sa HTC 8X.. pogledajte spec i ekran i sve je skoro isto.. toliko i kostaju i jedan i drugi..

Drugo: Lumia 920 ima 4.5``, ima kuciste koje je jako kvalitetno, ima KERAMICKE tastere, meni je sama ta cinjenica neverovatna, ta posvecenost detaljima, ima najbolju kameru trenutno na trzistu, kao i bezicno punjenje, znam svi cemo mi da kazemo, dajte ga za 400 ne mora da ima to punjenje, ali to je ta ekskluzivnost koju vuce taj telefon i koja dolazi sa njim.. Ima OS koji radi 5 puta bolje od androida, takodje taj OS ima isti kod kao OS koji koristimo na PC-u, pametnom je dovoljno sta ce to znaciti za buduci razvoj aplikacija za ovu platformu.. Naravno njih sad nema puno, ali bice ih sve vise i vise, nemojte ga porediti sa WP7 jer je ovaj put mng toga drugacije..

Trece : Na sta se najvise zale korisnici android telefona?? Update naravno, to je nesto sto je prepusteno proizvodjacima kad su android tel u pitanju (sem nexusa), tako da imamo hrpu hardware-ski sposobnih teleefona za npr. ICS, ali Samsung, HTC, Sony, Huawei, boli uvo jer im je cilj da prodaju.. Kod WP toga nema, onda kad MS napravi update, to je za sve, kao kod google, update za 4.1 je spreman i on ide u roku od ned dana i na Nexus S i na Nexus, bez obzira sto je ovaj prvi jako stariji.. WP je dubogo implementiran u Win8 i tu ce ljudi videti sansu da sto bolje iskorisete svoj mob..

Zadnje ali ne i najmanje bitno:
Zar mislite stvarno da S3 ili iphone 5 kostaju 700,800e??? Nemojte onda da ocekujete od Nokie da napada njihovo trziste sa cenom od 350e, jer mng i dalje gledaju kao ``aha jeftin je, ne valja, aha taj IP je skup, znaci mora da je najbolji.. ``

Htc, Samsung i Apple gruvaju cene zato sto prodaju brend. Nokia je izgubila vrednost svog brenda. Htc isto tako gubi. Samsung je jak pa moze da izgura.
Slazem se za update. U trenutku kada sam uzeo sgs2 nike bilo nexusa u Srbiji.
Wp8 je prazna platforma. Kada neke igrice i aplikacije budu popularne na ios i Androidu, wp korisnici ce ih cekati jos 6-12 meseci.
Probao sam wp7 u par navrata i meni je neupotrebljiv, konfuzan i ruzan. Ne volim te swipe sa strane trikove jer mi nisu intuitivni. Dizajn metro ui je tiles + tipografija. Po meni to zauzima previse ,mesta na ekranu.

Ne ne, ovde se mesaju loncici.. :) i babe i zabe.. Meni je iOS odvaratan, evo imam ipod4 i najlepsi mi je dok ga gledam na stolu, kad ga upalim, pripadne mi lose.. Ali ko sam ja da govorim sta je ruzno i odvratno, kada sve to zaboravim isto trenutka kada pustim muziku i stavim sluske..

Ista je stvar i sa WP, mogu oni da se svidjaju ili ne, ali ako nesto radi glatko i brzo i uz to je moguca personifikacija do detalja, onda to nesto zavredjuje paznju.. Nije wp najbolji sistem, daleko od toga, ali da ima buducnost, ima je..

Hmm, igrice, pa ne bih rekao, s obzirom na xbox kutak, verujem da ce MS i tome pridodati vise znacaja.. A i ja sam na NFS HP igrao mesec ili dva na hd7 nakon sto je izasao za android..sto znaci da ne kaska toliko bas..
Jeste prazna i ja sam to rekao, evo i na Win8 kad udjes u store, igrice i najpopularnija aplikacija ti je solitere, znaci nema ih.. :D Ali eto programer si pa vrv i sam znas da je neminovnost da ce se aplikacije za Win8 razvijati, a samim tim mng ce biti i prilagodjene za WP8...

za cenu jedne Lumie - kupis dva nexsus-a... Ili kupis Nexus4 i nexus7... ili kupis nexus4 i odvedes lepsu polovinu negde za vikend ;) Ili lumia i nexus ne idu u istoj recenici :D

Prvo : Lumia 820 je u rangu sa HTC 8X.. pogledajte spec i ekran i sve je skoro isto.. toliko i kostaju i jedan i drugi..

Ima OS koji radi 5 puta bolje od androida, ``

Teske reci, jako teske reci, ds ne ulazim dalje u raspravu.

Nego kao sto reci 8X i 920 su manje vise egal, nesto je na jednom bolje, nesto na drugom, a opet Nokia je svoj zacenila 150-200e vise, pa gde to ima smisla?

Nazad
Vrh Dno