DeuS.Mikelle
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.12.2004
- Poena
- 349
"Samo dual kore"? Mislim da sada već godinama pitam za šta tačno služi multi-core procesor u telefonu i niko da mi da jasan i razuman odgovor. Kažu da su bili potrebni takvi CPU zbog toga što Android nije koristio GPU za sistemske poslove tamo gde je mogao. U redu, pošteno rečeno. Medjutim, sa izlaskom ICS i sada Jelly Bean koji su promenili to, koja je svrha Android modela sa 4 jezgra i prednost u odnosu na "samo 2"?
Ista zamerka da je "samo dual-core" može da se uputi i na račun iP 5, pa niko ne pada na pamet da kaže da mu je "sve ostalo ispod proseka", a jeste ili jednako ili ispod po specifikacijama u odnosu na Lumia 920. Ako neko ima problem sa softverom koji je na telefonu, onda ne treba da to nezadovoljstvo neopravdano prebacuje na hardver.
Iz izjave "nema nikako bolju kameru od 4s ili 5" izbija takva lična pristranost zato što se svaki test poredjenja kamera završio sa L920 kao pobednikom. Svaki.
Po pitanju kampanje koja se zasniva na kameri, sve ostalo od hadvera je već marketinški iscedjeno od strane svih. I ekran sa više boja od duge i tačaka od cigala u Kineskom zidu, i jezgara procesora, i krda opcija za povezivanje, i dijagonala, i... Kamera nije u fokusu kod praktično nikoga, jer nije ni vredna pažnje za ono što nudi, već godinama.
Kad malo promisliš, nakon promene telefona, jedino što ti ostaje su slike koje si njime napravio. Imam neke stare slike sa mobilnih u 640x480 sa mnooogo krša, šuma i mulja po sebi. Želeo bih da su bolje, ali nisu i nikad neće ni biti. Ne želim da to isto kažem i za slike pravljene danas.
Slazem se da verovatno nema potrebe za quad corom... Ali realno gledano, bez strasti, da li bi za iste pare uzeo quad core ili rekao, ne, to je realno nepotrebno, dajte mi dual ? Kao ovi ljudi sto voze neke skupe automobile, nije isto ici 100 na sat ili prevesti se sa tacke A na tacku B , u audiju a4 ili skodi oktaviji...
Sto se tice slika, ja koristim foto aparat, slikam ponekad i telefonom, ok mi je da ima dobru kameru ali realno, svi mobilni su bezveze u poredjenju sa bilo kojim pristojnijim aparatom, a i moji drugari slikaju svasta pa imamo slika koliko hoces, a ako ti je najvrednije sto imas u telefonu fotka, ***, meni su drage fotke, ali imam i poruke .. I jos nesto da je N8 sa xenon blicem, to je vec nesto drugo, diode nekako kvare boje ..
Da je iphone 4s najbolji za fotkanje, licno tvrdim, nisam ljubitelj istog, ali dao mi drugar u Madridu, kao da ga slikam, ja pritisnem dugme za otkljucavanje, prevuces prstom na gore i odmah ides na kameru i to instant brzinom, kadriram, pritisnem volume up, metalno dugme i on odmah slika... Bez laga, bez sporog fokusiranja, odmah ! I pravi odlicne fotke !! Kud ces vise ?! Ko god tvrdi suprotno, pojma nema ! Posle sam koristio galaxy s3 koji je kupio drugi drugar pre par meseci, sjajno je to, ali opet, sa ajfonom okinem jako brzo fotku, i bolja je kada se gleda na kompu !
U svakom slucaju, svako nadje opravdanje za svoje ideje..
P.s. gledam po netu, dobre fotke pravi nema sta
I sad videh ovu izjavu, kad ti vec mene citiras da i ja tebe nadjem... "Ako neko ima problem sa softverom koji je na telefonu, onda ne treba da to nezadovoljstvo neopravdano prebacuje na hardver" ... Sto u praksi znaci, ako nesto baguje dok pokazujes nekom drugom telefon i on ne deluje zadovoljno, ti mu lepo objasnis, da androidi koji imaju quad core procesore, zapravo nisu brzi i da je to softversko
Poslednja izmena: