Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Vidiš, ne odgovorih ti na pitanje, a prošlo je skoro 10 dana. :D
Odgovor je da ne znam, jer sam Bing korstio jako kratko za Lockscreen. Sad sam već dugo na Amazing Weather HD-u za to.

Nego, vidim da se telefon pojavio u jednoj popularnoj računarskoj radnji sa pobeda-pobeda u nazivu za 25000 din. Obzirom da je potupno legalna kupovina sa mogućnošću da se plati i na dosta rata ili umanji cena ako se privolite MTS-u, ne izgleda uopšte kao loš pazar.

Za sada, da kucnem u drvo, Black radi jako dobro u ovih 10 dana.

Aha , ako uzmem lumiu u win winu da li gubim pravo na 50 % racuna ili to nema veze jedno sa drugim ?

Poslednja izmena:
Malo je glupo danas kupiti telefon sa 512 MB RAM-a,
a opet.. tvoje pare, tvoj izbor..

Pa osim ako nisu u najavi neke ultra mega aplikacije koje ce raditi samo na 1gb, inace sam rad sistema i otvaranje aplikacija, jako slicno..

Meni je vaznoda sistem radi glatko ,kamera mi je mnogo bitnija od igrica ,a telefon mi se vizualno najvise svidja. :) Kada bih imao para uzeo bih Nexus 5 i dobio sve u jednom ,ali ..
Ovo u win winu mi deluje kao dobra ponuda na mix net L je cena 15 000 sto je jako prihvatljivo samo pod uslovom da vazi 50 % manji racun posto mi je 2 000 mnogo da placam ,a i nemam neku preteranu potrebu za toliko minuta ..
Na mix net M mi se ne isplati 24 000 je ,a mogu na sajtovima da nadjem novu za 20 000.

Poslednja izmena:
Kako to mislis ,da uzmes telefon i plus da dobijes 50 % popusta ?

Auh, pa ovo sa MTS je nepovoljno ili nisu apdejtovali ponudu. Telefon im u slobodnoj prodaji sad košta 25000 din (crna varijanta) na akciji, a ovde bi je prodavali za iste pare uz Mix net M. Pa ovoliko sam ja platio uz taj paket još u junu mesecu u drugoj radnji.
Naravno, ne bi važilo 50%, a još bi ti nakalemili onaj besmisleni 3G dodatak od 119 din. Ako sam ja dobro razumeo, MTS nadoknađuje svakoj prodavnici sa kojom imaju ovakav ugovor oko 13 000 za MixNetM paket, pa sam mislio da bi ovo trebalo da košta oko 12 000 din, ali očigledno da su ovde obračuvali cenu po staroj ceni telefona.

Što se tiče kupovine uređaja sa 512MB RAM-a, i ja bih sad bio pomalo skeptičan. Telefon zaista radi lepo trenutno, ali bojim se da će nakon 8.1 polako početi da gubi korak sa apgrejdima. Otuda i predstavljanje 525 kao najslabijeg modela sa 1GB RAM. Imaće on podršku sigurno do kraja 2015, ali se bojim da već početkom iste neće imati korisnih aplikacija kao skuplji/noviji modeli.

Onda se nikako ne isplati na drugom sajtu ga ima za 22 000 ,a na netu KP moze da se nadje i za 170 e neotpakovan ..

Nije da hoću da reklamiram WW, ali ako je samo 3000 dinara skuplji od onih onlajn prodavnica, definitivno je mnogo bolja kupovina. Legalna garancija od 2 godine u proverenom Nokia Care ovlašćenom servisu, telefon sa softverom za naše tržište, moguća kupovina na rate su prevelika prednost.
I ne mislim samo na WW, nego na bilo koju radnja koja prodaje telefone na regularan način. To što su cene obično duplo veće jeste problem, pa vredi razmisliti i o drugačijoj kupovini, ali ovde je razlika poprilično mala da bi se rizikovalo.

...
Što se tiče kupovine uređaja sa 512MB RAM-a, i ja bih sad bio pomalo skeptičan. Telefon zaista radi lepo trenutno, ali bojim se da će nakon 8.1 polako početi da gubi korak sa apgrejdima. Otuda i predstavljanje 525 kao najslabijeg modela sa 1GB RAM. Imaće on podršku sigurno do kraja 2015, ali se bojim da već početkom iste neće imati korisnih aplikacija kao skuplji/noviji modeli.
Upravo to, nije bez veze izašla 525 sa 1 GB, a svi novi (top modeli) dolaze sa 2 GB rama, quad core CPU...
Za one što mijenjaju mob svakih pola godine-godinu i nije nešto bitno, trenutno radi o.k., kada izađe 8.1 ??, ali ako ga planiraš imati 2 godine (ili duže), onda razmisli još jedan put..

I pusti one šuplje priče "svi wp8 telefoni rade isto". Da je to istina u 1520 bi bio isti SoC kao i 520/620/720, a samo bi povećali ekran..

I pusti one šuplje priče "svi wp8 telefoni rade isto".

Nisu suplje price.. Razlika je, mozda je "mizerna" prejaka rec, ali jako zanemarljiva. Ni za porediti sa razlikom od 512 rama na onom drugom OS-u.. Ovde mogu da udjem i minimiziram deset aplikacija da stoje u pozadini, opet ce mi sve otvoriti brzo, pogotovo najosnovnije i najbitnije stvari poput poruka i poziva, kao da nista nije u memoriji..

Poslednja izmena:
Nisu suplje price.. Razlika je, mozda je "mizerna" prejaka rec, ali jako zanemarljiva. Ni za porediti sa razlikom od 512 rama na onom drugom OS-u.. Ovde mogu da udjem i minimiziram deset aplikacija da stoje u pozadini, opet ce mi sve otvoriti brzo, pogotovo najosnovnije i najbitnije stvari poput poruka i poziva, kao da nista nije u memoriji..

Upravo tako, samo da dodam 8.1 dolazi sa jos boljim multi taskingom, tako da ta prica oko 512mb nema smisla, realno koliko vas drzi po 20app otvorenih??? Cemu?
Cim su osigurali update za 512mb telefone znaci da 8.1 nece biti nesto zahtevniji od wp8...

Nikad nisam do sad primetio da mi fali rama ,koliko god da otvorim aplikacija u multitaskingu telefon radi apsolutno isto, I to je velika prednost windowsa ,mada sve vise se pojavljuju aplikacije I igre na marketu koje rade samo na 1gb rama.

Ako su osigurali update, to ne znači da će telefoni sa 512 ram-a i 1 GB (2 GB) raditi isto, i da će sve aplikacije raditi na 512 mb, pa i sada su neke zakinute..
Sada sve sporije radi, a nakon update-a sigurno neće biti brže, jer nove funkcije trebaju i ram, i cpu, i gpu..., samo glupo je da se ja borim protiv "lobija" 512 mb, a naročito kada je 720 u pitanju..

lol, lobija. Opet, ne kazem nikom "512 je bolje od 2gb" jer bi bila glupost, kazem razlika je bukvalno zanemarljiva u svakodnevnom koriscenju, jedino ako neke aplikacije budu zahtevale 1gb rama, za sada su to neke gluposti poput Asphalt Surfera i jos nekih sigrica, Nokia Beamer doduse isto trazi 1gb ali to ce koliko vidim sistemski u 8.1 ugradjeno, nista krucijalno dakle.. Sumnjam da ce ikad neke bitne aplikacije koje mnogo ljudi koristi (whatsapp, skype itd) da zakinu za 512mb modele.

Poslednja izmena:
Ako su osigurali update, to ne znači da će telefoni sa 512 ram-a i 1 GB (2 GB) raditi isto, i da će sve aplikacije raditi na 512 mb, pa i sada su neke zakinute..

Sada sve sporije radi, a nakon update-a sigurno neće biti brže, jer nove funkcije trebaju i ram, i cpu, i gpu..., samo glupo je da se ja borim protiv "lobija" 512 mb, a naročito kada je 720 u pitanju..

Vreme ce pokazati, ja sam u septembru 2013 uzeo ovaj fon, a zvanicno je izasao u martu iste god.
Ne planiram da ga koristim 2 3 god...
Sledece godine bi uzeo 1020, tako da verujem da ce do tada 720 super sljakati.

Znao sam al reko aj da vidim, pomesao si Photobeamer sa beamerom :)

Verujem... sorry :) Sad sam tek izguglao, nisam ni znao za ovu drugu varijantu...

Čemu wp uređaji sa giga rama ako rade identično kao uređaji sa 512mb rama? Samo zbog igrica ili?

Naravno da nije isto. Mom ortaku na 920 brze menja aktivne programe nego meni na 520. Nije drasticna razlika ali ipak primeti se kad direktno uporedis.

Auuu ali naucite prvo sta znaci Optimizacija sistema.
Sta je toliko cudno sto 920 sa 50% brzim procesorom (u odnosu na 520, 720..) i 1gb rama otvara brze aplikacije i radi bolje u multitaskingu??

Porsche ima Cayman snage 260ks a ima i Cayman S od preko 300ks pa sta?? A ovaj slabiji i manje trosi a opet super ide.

Nazad
Vrh Dno