Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Ativ S ni u kom slučaju nije u klasi 720, već 920 tako da ih je isto tako i nezahvalno porediti...

Istina da je Ativ minimalno jednu klasu više, ali ovo je tema L720 i normalno je da vlasnici nisu ni malo objektivni.

Istina da je Ativ minimalno jednu klasu više, ali ovo je tema L720 i normalno je da vlasnici nisu ni malo objektivni.

Dizajn , kvalitet izrade , mnogoo na strani 720 , cak i kratkim poredjenjem nisam primetio ni kamera da mu je bolja, mozda cak i malo losij, i sigurno dosta losija u slabom osvetljenju. Ekran prikazuje prezasicenje boje koje ni blago nisu tacne. Konkretno uporedio sam boju cijan na temi, na 720 i na monitoru, boja je potpuno ista na Ativu totalno drugacija, i mnogo vuce ka plavoj/ljubicastoj, nikako nije cijan boja. Kvalitet izrade ocajan, plasticni batery cover kao na kineskim igrackama, sve krcka i uvija se kako god da pritisnes tel, kada vibrira na stolu, sve ti se cini da ce da se raspadne telefon. Dosta sam poredio ova dva telefona, i jedino u cemu je ativ s bolji je tih 1gb rama i bolji procesor, sto meni nicemu ne sluzi, igrice ne igram. Tako da smatram da je 720 mnogo bolji i kvalitetniji telefon.

Ne bih se baš složio... S obzirom da ovakve teme i diskusije postoje i za pozitivna i negativna iskustva, i u ovoj su iznete mane isto koliko i vrline od strane vlasnika, i ja sam lično napisao par stvari kojima nisam zadovoljan. E sad, to što, u odnosu na većinu Android tema, u ovoj nema hiljade strana o bug-ovima i manama telefona, i samo nešto govori... A možda smo samo imali sreće pri izboru telefona :)

Znači ako je na kutiji 6438158576117 znači da je sim free?
Da li je neko uzeo Lumiu 720 da je zaključana?

Recimo da je sa ostalim modelima koje sam gledao bilo tako. Ne mogu ti 100% garantovati ali stvarno mislim da su minimalne sanse da gresim. Naravno pricamo o crnoj, ako ciljas na drugu boju, drugi je barkod.

Crna iz telenora. Nema čovek drugu mikro sim karticu da proveri, a šalje mi poštom pa i ja ne mogu da proverim!
Koliko je otključavanje?
Ili rizikovati?

Poslednja izmena:
Eventualno da se proba sa pozivanjem ##782# koda. Opet negde radi, negde ne radi, zavisi od trzista i od verzije softvera i pojma nemam kako je na 720. Ako izbaci slicicu otkljucanog katanca simfree je, ako izbaci zakljucan i ispod polje za unos koda jasno ti je...

Meni je crna iz telenora. Sa ovim bar kodom sto ste naveli. I oni su mi rekli da je zakljucana samo na telenor mrezu. Ali ja sam ubacao mts karticu i radila je .
Msm da nisu mogli da ih zakljucavaju. A sada da li je i dalje tako ne znam.

Eto dokaza onda da je simfree sigurno...

To je bilo pre 5 meseci. Znaci tada sigurno nisu mogli da ih zakljucaju ovde. A da to radi nokia ili ms , mnogo komplikovano :D . Tako da su isle bez zakljucavanja, ja sam to cuo pre nego sto sam je kupio, ali sam ipak probao i stvarno je radila i MTS kartica.

Nema veze, ne verujem da su uzimali novu turu. A i ove sto su sigurno kasnije uzimali(recimo 625) nisu zakljucavali... Kazem, ono sto sam ja nezvanicno cuo je da su sve Lumie kod nas simfree.

Probao sam kod ##782# na mojoj lumiji 520 i ništa ne izbacuje?

Danas sam kupio telefon, odradio sam update ali nemam ProCam niti bilo koju aplikaciju sa Ambera

Probao sam kod ##782# na mojoj lumiji 520 i ništa ne izbacuje?

Ne izbacuje ni meni na 920 nakon Ambera kao sto ni Filed test ne radi vise. Tj rade obe stvari ali mora developer unlocked telefon da bude i da se jos jedna aplikacija instalira a to je vec malo komplikovano... Zato sam rekao da eventualno se to proba.

Danas sam kupio telefon, odradio sam update ali nemam ProCam niti bilo koju aplikaciju sa Ambera

ProCam ne ide na 720 . Mozes da skines Nokia Camera beta sto ti je isto samo dodata i smart cam... Ne znam na koje jos applikacije mislis, dobices ih kao ubdate .

Ovo je dobra vijest, a ne ona gluposti "hardware nije dovoljno dobar da bi podržavao ovu funkciju".
Mislim da je i LG zaslužan za ovo, jer sam negdje pročitao da su se pohvalili kako su oni to "izmislili", i da će ova funkcija biti dostupna na svim LG L"X" II uređajima, a to je "kao" po prvi put predstavljeno na LG G2.

"Double tap to wake" je stvarno dobra i korisna funkcija, i nadam se da će uskoro sve Lumie uživati u njoj.
cheers

Hahaha LG je smesan, oni ocigledno nisu videli nikad N8 a ni N9 ... A pre njih je Nokia i na Obicnim telefonima furala screensaver (sat) davne 2000 god.

Steta sto Nokia nije patentirala na mobilnim telefonima Double Tap...

Poslednja izmena:
Od danas sam vlasnik prelepe crne Lumie 720.
Nmg nesto previse da pisem jer imam ga tek nekoliko sati....Prezadovoljan sam.
Prelep telefon ali i prebrz.Win 8 je zaista kao munja.
Kamera jako dobra,Win 8 jednostavan i svako ko od telefona ocekuje telefon a ne glupost sa 100 aplikacija od kojih je 89 nepotrebno,bice prezadovoljan ovom Lumiom.
P.S. Procitao sam vise puta celu temu. :)

double tap je fina opcija, ali mi se dešavalo da se telefon otključa u džepu (sensitivity je na high)

Da li neko zna kad izlazi black update za lumia-u 720? Moja je iz Nemačke sa wodafone mreže.

Vec 3 dan posedovanja 720-ke i ja sam prezadovoljan.
Ali zeleo bih da odradim Amber update ali zvanicni update...Ima na netu svasta i svakakvi klipovi ali zelim da pitam ovde jer vidim da su ovde ljudi skroz ok.
Jako mi je bitno da naglasim da ne bih voleo da mi se tim updateom obrise bilo sta sa telefona....
Ako mozete da mi posaljete neki link gde je objasnjen svaki korak za Amber update. :D
Takodje,zelim da se javno zahvalim MICRO V91.Zaista mi je pomogao pri prvim koracima u svet Win 8 koji je brz i jednostavan.
Veliki pozdrav svima.
Slobodan

Ja stvarno ne znam odakle vama da ota update brise ista.

Nazad
Vrh Dno