Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Vec 3 dan posedovanja 720-ke i ja sam prezadovoljan.
Ali zeleo bih da odradim Amber update ali zvanicni update...Ima na netu svasta i svakakvi klipovi ali zelim da pitam ovde jer vidim da su ovde ljudi skroz ok.
Jako mi je bitno da naglasim da ne bih voleo da mi se tim updateom obrise bilo sta sa telefona....
Ako mozete da mi posaljete neki link gde je objasnjen svaki korak za Amber update. :D
Takodje,zelim da se javno zahvalim MICRO V91.Zaista mi je pomogao pri prvim koracima u svet Win 8 koji je brz i jednostavan.
Veliki pozdrav svima.
Slobodan

Nema na cemu.

Nije toliko komplikovano da bi ti trebali bilo kakvi klipovi. Idi u setings/ phone update / check for update. Kad nadje prihvati , i cekaajjjj... Pudi jako strpljiv jer ima da download 1.24 gb tako nesto, i plus da sve to instalira. Nece da ti izbrise nista sa telefona .

Poslednja izmena:
Prebacio sam mp3 pesme i instalirao app ringtone maker i sve je super....ali umesto naziva pesme pise mi ''unknow artist'' a nema opcija rename da promenim u naziv pesme.

To odradi na kompu, u Winamp-u... Player na telefonu ne čita naziv fajla već ID3-tag pesme.

Jel ti nije tesko da mi objasnis konkretno korake?
Evo sad instalirao mp3 tag i tu mi ocita sve pesme ali za svaku pesmu ima puno opcija...

Koja je kod vas zadnja verzija softwera u fonu,meni NSU stalno izbacuje da nadogradim soft a isti imam u fonu i vidim da u opcijama nemam peek za glance,kod mene je verzija 3046.0000.1334.0001

To je Amber, nema još Black za 720.
Instaliraj SysApp Pusher, pokreni "check" pa nadogradi sve sistemsko što pronađe da ima update.

Snasao sam se sa mp3 naziva pesama...Super je sve mada mp3 playeri mogu biti i mnogo bolji ali dobro. :)

Jel moze nekako da se podesi da wi-fi bude stalno upaljen a ne kada mi se zaljuca fon da se gasi wifi pa notifikacije dobijam tek kada otkljucam fon (viber,whatsapp itd) sa zakasnjenjem

Wifi, advanced, keep wifi on when screen times out.

:lupko: nisam ni skuzio...hvala drug cheers

Ima li neko info kada ce ovaj model da se pojavi u MTS ili VIPU?

Verovatno nikad ako nije do sad. Mada kod mts se nikad ne zna. Oni ukljuce tel koji su izasli pre par god :)

KOd mene još ništa. Lumia 720, mts, proveravao sa podešavanje-ažuriranje i ništa. Mora da je zato što mi plava zaštitna futrola.....hahahaha.

KOd mene još ništa. Lumia 720, mts, proveravao sa podešavanje-ažuriranje i ništa. Mora da je zato što mi plava zaštitna futrola.....hahahaha.

MTS ? Znaci verovatno si je kupio negde na oglasima ili u nekoj radnji nije za nase trziste. Ali u svakom slucaju svi ce dobiti update u roku od 24h .

Izgleda Telenor Lumije su prioritet pri update-u :)

Meni je sef iz telenora pricao ,da I oni I mts I vip uzimaju potpuno iste telefone ,tj od istog distributera ,tako da ,koliko su legalni u telenoru toliko su I u vipu I mts-u .

Svi su iz Pinsofta. Naravno mislim na ove uzete preko operatera. Ovi sto su uzimali preko XYZ mobile imaju neki sa T-mobile Nemacka pa ce apdejt dobiti kad doticni operater pusti isti.

Meni je sef iz telenora pricao ,da I oni I mts I vip uzimaju potpuno iste telefone ,tj od istog distributera ,tako da ,koliko su legalni u telenoru toliko su I u vipu I mts-u .

Ni Vip ni MTS nemaju 720 . Zato sam rekao da je telenorova jedina legalna kod nas.

Ja sam uzeo preko MTS-a moju :D Ali preko radnje koja ima ugovor sa njima. Potpisao ugovor u toj radnji na 2 godine sa MTS-om, oni mi oborili cenu za nekih 13000 din (koliko njima subvencionište Telekom za MixNetM paket) i ispala me isto kao da sam kupovao u nekoj od tih radnji sa stranim telefonima.
Naravno, jasno je da sam mogao u MTS-u da uzmem 2 godine sa 50% popusta, ali ovde sam dobio i kupovinu na rate, a i pravu pravcatu garanciju koja mi se već isplatila. :)

Samo da prijavim šta ima novo kod Blacka za ovih dan-dva:

- Glance sat je sad manjih dimenzija, a najverovatnije zbog toga što raniju visinu dopunjavaju notifikacije
- Obzirom da sam uključio Glance na always on, a pri tom promenio na celodnevni noćni mode (koristim zelenu i plavu boju), mislim da ne troši previše baterije. Ja bih rekao da je odoka skinulo oko 15% više baterije (sa sve double tapom) nego inače za ceo dan. Mislim da ću ga ostaviti ovako, makar ekran radio 0-24 :)
- Mislim da je refresh rate ekrana u Glance-u jednom u 60 sekundi. :D Kad mi stigne mejl, ne pali se toast, već samo čuje zvuk. I tek kad se pojavi sledeći minut sa satom, tako stigne i sličica nepročitanog mejla.
- Na double tap se još nisam navikao, pa češće mahinalno otključam na power dugme
- Kamera pravi bolje slike. Kad se zadubi u piksele, deluje da se išlo na povećanje oštrine (primetno), ali i gubitka detalja (jedva primetno). Ukupno gledano, poboljšanje. Ostao problem sa žutom tintom. :/
- Slobodan prostor na telefonu ostao isti kao pre Black-a (2,02GB). Pre toga sam imao GDR3, a moguće da je baš tad pobrisao i neke privremene fajlove, pa se poklopilo. :)

Ja sam uzeo preko MTS-a moju :D Ali preko radnje koja ima ugovor sa njima. Potpisao ugovor u toj radnji na 2 godine sa MTS-om, oni mi oborili cenu za nekih 13000 din (koliko njima subvencionište Telekom za MixNetM paket) i ispala me isto kao da sam kupovao u nekoj od tih radnji sa stranim telefonima.
Naravno, jasno je da sam mogao u MTS-u da uzmem 2 godine sa 50% popusta, ali ovde sam dobio i kupovinu na rate, a i pravu pravcatu garanciju koja mi se već isplatila. :)

Samo da prijavim šta ima novo kod Blacka za ovih dan-dva:

- Glance sat je sad manjih dimenzija, a najverovatnije zbog toga što raniju visinu dopunjavaju notifikacije
- Obzirom da sam uključio Glance na always on, a pri tom promenio na celodnevni noćni mode (koristim zelenu i plavu boju), mislim da ne troši previše baterije. Ja bih rekao da je odoka skinulo oko 15% više baterije (sa sve double tapom) nego inače za ceo dan. Mislim da ću ga ostaviti ovako, makar ekran radio 0-24 :)
- Mislim da je refresh rate ekrana u Glance-u jednom u 60 sekundi. :D Kad mi stigne mejl, ne pali se toast, već samo čuje zvuk. I tek kad se pojavi sledeći minut sa satom, tako stigne i sličica nepročitanog mejla.
- Na double tap se još nisam navikao, pa češće mahinalno otključam na power dugme
- Kamera pravi bolje slike. Kad se zadubi u piksele, deluje da se išlo na povećanje oštrine (primetno), ali i gubitka detalja (jedva primetno). Ukupno gledano, poboljšanje. Ostao problem sa žutom tintom. :/
- Slobodan prostor na telefonu ostao isti kao pre Black-a (2,02GB). Pre toga sam imao GDR3, a moguće da je baš tad pobrisao i neke privremene fajlove, pa se poklopilo. :)

Extra :) Lepo si napisao ove stvari o Blacku.
Znas li mozda zasto mi pozadina od Binga na Lockscreenu ostaje od pre dva dana - a skoro non stop mi je fon na Wifi-u.
Kada pokrenem Search app, pozadina se normalno osvezi i prikaze aktuelnu - bas sam poredio sa Kompom i tamo furam Bing wallpapers.
Koliko sam shvatio Search i Lockscreen ne dele jedan file - sliku vec imaju zasebne verzije...taj problem vucem od GDR3 developer edition, tj kada sam skinuo taj update.

Nazad
Vrh Dno