Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Ja sam poredio sa HTC 8x. Stvarno to lepše radi na uređaju sa 1GB RAMa, tj. tek se vidi kad stanu jedan pored drugoga i klikne se na neku aplikaciju. Na primer za B92, ima bar sekund prednosti u odnosu na 720. Ali kad se aplikacija upali, više nema razlike.
Isto tako, brže učita i neku aplikaciju kad se izvuče iz multitasking menija.

Verujem da će 8.1 i sledeći GDR-ovi ove godine doneti sve za uređaje od 512MB, kao i za one od 1 ili 2 GB. Ali, tamo 2015, bojim se da će morati da se napravi razlika ako planiraju da dodatno budže sistem i da ga približavaju RT-u i punokrvnoj Windows8.
Ako se ovaj Treshold (Win9?) pojavi u 2015, koji bi navodno trebalo da objedini MS sisteme, bojim se da će uređaji sa 512MB biti bačeni u stranu (a možda čak i od 1GB?) i dobiti nešto slično kao što je bio 7.8 za WP7 uređaje pred pojavu osmice. Dakle podrška, ali ne i dalji punu apgrejd.
Naravno, sve su ovo moje špekulacije, ko zna šta će biti tada. ;)

Ali verujem da će 8.1 šljakati kao i sada, tj. jako jako dobro. ;)

Auuu ali naucite prvo sta znaci Optimizacija sistema.

Sta je toliko cudno sto 920 sa 50% brzim procesorom (u odnosu na 520, 720..) i 1gb rama otvara brze aplikacije i radi bolje u multitaskingu??

Porsche ima Cayman snage 260ks a ima i Cayman S od preko 300ks pa sta?? A ovaj slabiji i manje trosi a opet super ide.

Znamo sta je optimizacija sistema, samo prenosim moja iskustva. 520 je brz, 720 je brz, 920 je brzi. Neko je gore pitao da li rade isto. Ne rade isto.

Tačniji odgovor je zavisi na šta tačno misliš. Evo upravo držim 625 i 920 jednu do druge. Kretanje kroz sistem i te sistemske aplikacije tipa People, apsolutno isto brzo ili je razlika takva da nije vredna spomena. Ovako u 3rd party aplikacijama ima razlike tipa sekund brze otvori B92 ali to su po meni razlike koje su vidljive kad držiš telefon do telefona. U realnom radu cenim da to može da se podvede skoro pa pod neprimetno. Što se igrica tiče tu kakvo je stanje ne znam jer iste ne koristim ali cenim da tu i najveća razlika može da bude...

Da, to sam zaboravio, tu se vidi razlika ali sam stvarno mišljenja da to nije ništa tako veliko kako neki ovde pokušavaju da predstave...

Ispadam ja namcor ali nista lose nisam mislio, samo kazem da se primecuje kad direktno uporedis, i to su male razlike. Ja sam telefonom prezadovoljan.

molim za pomoc
sestra je uzela lumiu 720, ne snalazim se bas najbolje oko smart telefona :)
dobio sam neki update: firmware: 3046.0000.1334.0001, da li je to najnovija verzija black?
postoji li neki PC suite da se uveze sa racunarom?
i joj jedno pitanje, zasto ne stizu obavjestenja sa facebook-a?
hvala unaprijed na odgovorima

Ne treba ti pc suite, samo povezi i pojavice se u my computeru, osim u bas retkim situacijama koja je i mene zakacila, da sam morao rucno da skinem drajver. Idi u settings/extras+info i ako pise "lumia black" imas sve najnovije.
Sto se tice facebooka, skini Facebook Beta aplikaciju preko ovog linka sa telefona: http://www.windowsphone.com/en-us/s...a5d29-daf0-4783-9ed5-a87b33247ec6?signin=true Iz nekog razloga je nema kad trazis na Store-u, ne koristim je ali koliko znam rade lepo obavestenja odnosno notifikacije..

Poslednja izmena:
To nije Black, on ima broj 3056.40000.1349.2003
Bio je na GDR1, sada si dobio GDR2+Amber, aktiviraj update još jedan put, i dobit ćeš GDR3+Black.

juce je tel aktiviran i samo je taj update prijavio
ima li mozda veze sto sam postavio country i regional format United Kingdom ( a iz BiH sam)?
moze li se kako skloniti digitalni sat sa ekrana kad je tel zakljucan ?

Nema to veze, a za sat nadji Glance settings u podesavanjima..

hmm pa nema glance u settings-u :) jos uvijek nisam dobio black update :(
jeste vi svi dobili?

Ma ima :) Vidi u display ili gde vec, ja imam 520 i vec neko vreme imam Black, mozda ti je telefon sa nekog trzista koje jos nije dobilo black..

juce je tel aktiviran i samo je taj update prijavio
ima li mozda veze sto sam postavio country i regional format United Kingdom ( a iz BiH sam)?
moze li se kako skloniti digitalni sat sa ekrana kad je tel zakljucan ?
PONOVO ručno čekiraj update!! settings-software update-check update
NE dobiješ sve odjednom, svaki update ide posebno, sada si na Amber, nadogradi na Black.

na kucistu tel sa zadnje strane pise sitnim slovima "Model 720 made in china" tel uzeo u jednoj online radnji u Srbiji sa jako dobrim preporukama. Nadam se da je sa fonom sve OK. samo mi nije jasno zasto ne dolazi black update...

Sta ce made in china na zadnjoj strani? :) Kazem ti mozda je nabavljen sa nekog trzista gde jos nije stigao black..

nokia-lumia-720-vs-nokia.jpg

Ha, ja tek sad video da tu piše Made in China kad sam video ovu sliku i pogledao kod mene na telefonu. :D
Mislio sam da je tu neki serijski broj ili ko zna šta. Nikad nisam detaljno zagledao.

Što se tiče Blacka za tu 720-icu, nisu još uvek sve zemlje u Evropi dobile poslednji apdejt. Na primer, ako je iz Norveške, Danske, Nemačke, Islanda i par drugih zemalja gde određeni provajder nije izbacio svoj specifični apdejt, onda ni telefon koji je skinut odatle neće prikazivati spremnost za apgrejd.
Evo ovde dostupnost za Evropu po zemljama:
http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/

Glance na Amberu ne može da se isključi tokom punjenja, ja mislim. Tek na Blacku postoji opcija da se to isključi/uključi, promene boje i slično.
Ovako treba da stoji za Black u Extras+Info:

Ja ne znam da neko ima 720 a da nije made in China, posto je Nokija javno objavila da ce taj model tamo da se proizvodi, uglavnom za Indiju a i ostatak sveta.

Sve Lumia-e su proizvedene u Kini, isto kao i svaki iphone.
I kakve to veze ima sa kvalitetom izrade ??

Pa i nije cudno samo kazem, svi ili se sele u Kinu ili furaju veci deo proizvidnje u Kini... To je sasvim normalno, poslednjih 10god.

primetio sam da nakon black update nokia camera vise ne daje mogucnost rucnog podesavanja shutter speeda na 4s nego samo 1s najvise. jel i kod drugih takav slucaj?

Jeste, ali kad stavis iso 100 u mraku recimo ponudi ti i vise od jedne..

KOD Mene na 720 imam sve normalno kao i na amberu, Nokia Camera je jedino do iso 800 u manuelnom modu alii to je previse, posto je otvor f1.9 dovoljno je i iso400.
Jedino sto mi ne dostaje je podesavanje za prepoznavanje face, valjda su to zakinuli na slabijim modelima.

I ja sam bio ubeđen da će mi nakon apdejta opasti na 1s, nakon čitanja WPCentral foruma.
Međutim, nakon Blacka, ostalo mi je sve po startom, shutter speed 4s, ISO 800.
Možda je razlika u tome što sam ja par dana pre Black apdejta prešao na običnu Nokia Camera umesto Nokia Camera Beta?

Je su generalno bolje slike na Blacku u odnosu na Amber??? Pitam za 720.

Meni je na normalnoj Nokia Camera, 1s , a na Nokia Camera Beta 4s . Ali koristim ovu klasicnu dobila je vise update.

@dex
Men' se čini da jesu, ali ništa revolucionarno. Povećena oštrina na uštrb detalja, ali više se dobilo sa prvim nego izgubilo sa drugim, tako da je u konačnom rezultatu lagani plus. :)
Ostao problem za dodavanjem žute boje u postprocesingu. Naročito primetno u situacijama gde je osvetljenje u prostoriji od volframskih sijalica, pa je i inače više zažućeno. :(
Lepo bi bilo kad bi nas častili raw formatom slika u nekom sledećem Lumia dodatku. :D

Nazad
Vrh Dno