Šta je novo?

Nokia Lumia 720

To je cudno meni i na beta i na normalnoj verziji daje do 4s.
A pritom imam gdr3 i black, mozda developer preview je u pitanju?

@dex

Men' se čini da jesu, ali ništa revolucionarno. Povećena oštrina na uštrb detalja, ali više se dobilo sa prvim nego izgubilo sa drugim, tako da je u konačnom rezultatu lagani plus. :)

Ostao problem za dodavanjem žute boje u postprocesingu. Naročito primetno u situacijama gde je osvetljenje u prostoriji od volframskih sijalica, pa je i inače više zažućeno. :(

Lepo bi bilo kad bi nas častili raw formatom slika u nekom sledećem Lumia dodatku. :D

Ne znam bas za raw ali mislim da nema smisla, ovo je ipak mali senzor, nisu morali da ga osakate sa f 1.9, da je f 2.0 i dnevne slike bi bile bolje, bez obzira sto je 6mpx modul.

Nadam se da cemo videti neki face tracking, smile shot itd dodatak ..
Nebi bilo lose da mesto raw formata ubace loseless jpeg, mnogo korisniji i portabilniji format, ne kazem da je bolji generalno.

jos uvijek se ceka update na "black" :)

postoji li neka dobra free aplikacija za download muzike ?

Uzeo sam ovaj telefon i mogu reći da je ekstra, imao sam 520, a ovo je bar duplo bolje, dizajin, ekran...
Na 520 sam uspeo da instaliram Here Drive+, postoji li mogućnost da se to i ovde uradiu, da li je neko uradio i kako?

Šta je konkretno bolje? Ja imam 520 možda bi uzeo 720 ali ne vidim po specifikacijama neke velike razlike. Veći displej ista rezolucija, isti cpu itd.

Izgled telefona, dizajin je fenomenalan, kao Nexus 7 2013 ili LG G2, fenomenalno izgleda, prelep u ruci, ko god ga je uzeo u ruke, oduševio se.
Veći ekran i bolja slika, perfomanse su iste, ali je telefon stvarno prelep.
Naravno 520 za onoliko para koliko jeste je best buy kupovina.

Hvala

Izgled telefona, dizajin je fenomenalan, kao Nexus 7 2013 ili LG G2, fenomenalno izgleda, prelep u ruci, ko god ga je uzeo u ruke, oduševio se.
Veći ekran i bolja slika, perfomanse su iste, ali je telefon stvarno prelep.
Naravno 520 za onoliko para koliko jeste je best buy kupovina.

Potvrdjujem, imam ga vec 6 meseci, u super je stanju iako je par puta padao, doduse na laminat :) Prelep telefon, solidan ekran i stvarno ne znam koji bi uzeo ove godine, naravno Lumia ali sta??? 1020 , 925 ili nesto sto ce izaci ... Kako god za sada sam jako zadovoljan ovim, super je.

A zasto je lumia 720 toliko skupa u telenoru ako ima iste specifikacije kao i 520 osim boljeg displeja i kamere? U aprilu mi istice ugovor i zeleo bih da uzmem ovaj fon ali doplata za moj paket iznosi oko 29000.

A zasto je lumia 720 toliko skupa u telenoru ako ima iste specifikacije kao i 520 osim boljeg displeja i kamere? U aprilu mi istice ugovor i zeleo bih da uzmem ovaj fon ali doplata za moj paket iznosi oko 29000.

Ja sam uz paket koji kosta 2000din dao za 720 10900 plus platio 3 preplate unapred posto sam novi korisnik. (prelazio sam iz mts u telenor) pa je to bio uslov.

Mogu reci i da to nije moralno, ali sta cu svidja mi se fon.

Imas za 250e ovaj fon po radnjama nov, e sad pogledaj sta ti se vise isplati...

Kako god okrenes svodi se na slicno...

Poslednja izmena:
Razlika između 520 i 720 što se tiče samog rada ne postoji.

720 ima nekoliko prednosti van toga:

-kvalitetniji displej malo veće dijagonale sa clear black polarizatorom i sa gorilla glass 2
-LED blic
-bolju kameru (uglavnom primetno na noćnim fotografijama, na dnevnim ne bi trebalo da se oseti razlika)
-HAAC mikrofoni (ako neko hoće da snima koncerte bez probijanja zvuka)
-primetno jaču bateriju
-omogućeno bežično punjenje uz dodatnu masku
-potencijalno veće cimanje Nokije oko softverske podrške (Glance screen, na primer)

Pojedine stvari odozgo mogu nekom biti od koristi, a nekom su skroz nebitne.
I to je bilo dovoljno Nokiji da odredi toliku razliku u ceni. :D

Btw, već sam pominjao, na početku meseca, telefon je koštao oko 25000 u firmi Pobeda-Pobeda. :) To je delovalo kao jako dobra cena, a ne znam da li je i dalje aktuelna.

A da, za Here Drive +, najjednostavniji način je da odeš na Store i kupiš ga 1800 din. :)
Ako nije dovoljno jednostavno, moraš preko onih trikova sa proksijima ili fidlerom, kao što si skinuo i za 520. :D

Btw, već sam pominjao, na početku meseca, telefon je koštao oko 25000 u firmi Pobeda-Pobeda. :) To je delovalo kao jako dobra cena, a ne znam da li je i dalje aktuelna.

To jeste dobra cena, barem do pre par godina i dok smo vecina bili na prepaidu.. Sad sa postpaidom ne znam kako i zasto se neko usudi uopste da uzme telefon van ugovora. Em ces i ovako i onako placati svaki mesec toliko, em dobijes telefon po neverovatnim cenama, ja moj za 4000, sad verovatno i za dinar, da ne pominjem one malo skuplje pakete. Jedino je smor ako operater nema bas taj telefon koji zelis, ali opet, ne verujem da cu ikad vise uzeti telefon preko Dragoljub Moba i slicnih.

A da, za Here Drive +, najjednostavniji način je da odeš na Store i kupiš ga 1800 din. :)
Ako nije dovoljno jednostavno, moraš preko onih trikova sa proksijima ili fidlerom, kao što si skinuo i za 520. :D

Neće više da skine sa onim proksijima, a ne daje mi se 1800 din.
Sad mi žao da prodam 520, na kraju ću prodati L9 II, a ostaviti 720 i 520! :mad:

To jeste dobra cena, barem do pre par godina i dok smo vecina bili na prepaidu.. Sad sa postpaidom ne znam kako i zasto se neko usudi uopste da uzme telefon van ugovora. Em ces i ovako i onako placati svaki mesec toliko, em dobijes telefon po neverovatnim cenama, ja moj za 4000, sad verovatno i za dinar, da ne pominjem one malo skuplje pakete. Jedino je smor ako operater nema bas taj telefon koji zelis, ali opet, ne verujem da cu ikad vise uzeti telefon preko Dragoljub Moba i slicnih.

Pa ovaj model u Telenoru košta 33.960 uz paket koji plaćaš 600 din. mesečno. A u Win Win je 25000 ... pa kome ne treba jači paket, svakako da se isplati bez ugovora. Treba da uzmeš paket od 1820 dinara da bi te telefon koštao 17.940.

To je trenutno tako, zato sto je Telenor ispunio target za prodaju tog modela odavno i sada nema potrebu da ga daje jeftino i da ide u minus... Ali prosle godine kada sam ga ja uzimao, uz isti taj paket me kostao 1 dinar ;-)

Ili možete da uzmete neki telefon koji se daje povoljno u Telenoru, onda ga prodate i za te pare uzmete 720, ako vam se baš sviđa. :D

Kakav je kvalitet slike snimljene kamerom u odnosu na L800?

Po danu l800 nosi za nijansu bolje rezultate, zbog veceg senzora i f2.2 otvora blende Kada su u pitanju nocni uslovi naravno 720 donosi cistu pobedu, veoma dobre slike pravi samo da je mirna ruka. Steta sto nema opticku stabilizaciju...

Poslednja izmena:
E hvala na odgovoru druze :)
Jos me zanima ako neko moze da postavi ovde ili da mi sibne na PP podesavanja kamere za slikanje po danu, za ovaj model telefona
I posto sam nov vlasnik telefona, zanima me koliko dugo treba prvi put da se puni baterija? Dok ne dodje do 100% ili da stoji do sutra na punjacu (~15 sati)?

Puni kad hoces i kako hoces, prvi put do 100%

Poslednja izmena od urednika:
Napunih ga do 100% i sljaka korektno, videcu koliko ce da istraje baterija s' obzirom da je 2A
A zna li neko gde mogu povoljno naci bezzicni punjac za L720?

Ne zaboravi da ti treba i dodatni poklopac za telefon pored punjača. ;)

Ja sam razmišljao pre pola godine o tome, ali tada je bila dosta skupa investicija (bar 80€ za oba) za nešto što u suštini ne bih imao prevelike koristi. Možda je sad to postalo jeftinije, ko će ga znati. Ako nađeš nešto zanimljivo, svakako podeli ovde. :)
U svakom slučaju, ti poklopci mogu lepo da promene izgled telefona, pre svega uz promenu boje, pa da izgleda kao da ste uzeli novo parče hardvera. :D

Auuu, pa nisam znao da toliko moze da kosta. U sustini mi je svejedno kako ga punim, nego treba da kupim neku masku pa dodjoh na ideju.
Ako nesto ovim povodom uradim, javljam utiske :)

re

Zato sto je preskupa, a i nisam mogao da je nadjem. Hteo sam regularan telefon, papiri, 2 god garancija i takva 820ica kosta 42K, za neku hiljadarku vise kupujem L920. A ovu nadjoh dosta povoljnije. A kako mi izgleda za sad (da ne ureknem) vrsi posao super za jednog nezahtevnog korisnika :)

E ljudi imam dva pitanja vezano za ovaj model:
1) Zasto mi ovaj forum ne prikazuje u verziji za mobilne (kao sto je to radila lumia 800)? I zasto kada krenem na brz odgovor na temu telefon mi pokaze na sekund i onda skloni tastaturu, tako da jako tesko mogu ovde da kucam preko mobilnog?
2) Zasto mi muzicki plejer ne pokazuje slike vecine izvodjaca i albuma?

Za pisanje na forumu koristi tapatalk ,ni ja ne mogu da kucam preko explorera imam isti problem (l620).

Na benchu skroluj skroz dole gde su teme i izaberi 'default mobile style', onda radi i tastatura.. Ili probaj Tapatalk..

Vrh Dno