Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Svaka radnja za mobilne telefone ima "seckalicu" sa SIM pa bude kao fabrička i obično je usluga besplatna.

Svaka radnja za mobilne telefone ima "seckalicu" sa SIM pa bude kao fabrička i obično je usluga besplatna.

Ne bude kao fabricka, bude dosta losija sa losijim ivicama, i za nijansu deblja. Msm da 200 din stvarno nije mnogo da uzme lepo novu fabricku karticu.

Nije mnogo, ali kada žuriš...

Kome vredi gubljenje vremena, čekanje u redovima i 200 dinara taj će da uzme fabričku.

Zasto mi se telefon ponekad restartuje sam od sebe? Iskljucivo kad sam na whatsapp-u, vec tri puta u proteklih 10ak dana.
Inace, nisam updateovao telefon preko dev preview, ako je to bitno.

Premalo informacija da bi ti neko dao konkretan odgovor... Nisam primetio da se neko konkretno na whatsapp žali ali to opet ne mora ništa da znači.

Pozdrav ljudi,imam jedno pitanjce.Uzeo sam Lumiu 720 pre par dana i telefon savrseno radi. Ono sto mene muci je to sto sam primetio blago probijanje pozadinskog svetla u donjem levom uglu kod back dugmeta. Nije primetno mnogo onaj ko ne zna ne bi ni primetio. I primecuje se samo ako je crna pozadina na tom mestu. Moje pitanje je da li da se cimam i reklamiram,trazim zamenu,servis? Iskreno ne bih servis jer otvoren tel vise nije isti ma koliko god ga dobro uradili. A iskreno ne znam da li bi oni uvazili garanciju na to jer sam negde procitao da Nokia isto zna za taj problem i da neke serije imaju probijanje osvetljenja zbog hardvera. Sta mi vi preporucujete?

Kod mene na l620 malo vise svetli na gornjem delu ekrana ,al isto neprimetno mora bas da se zagleda .

I kod mog ortaka na lumii 520 isto sa gornje strane.Pa cenim da je to globalno problem kod njih ili nekih serija pa cenim da nema potrebe da se cimam oko reklamiranja.Al rekoh da pitam vas na forumu za misljenje.

Dok se ne pojave mrtvi pixeli nema problema, a za ostalo se ne cudim. Ipak,je ovo IPS.. Sledeci fon ce mi biti bar sa 720p oled mada,nije pravilo i ips je dobar.

Pozdrav ljudi,imam jedno pitanjce.Uzeo sam Lumiu 720 pre par dana i telefon savrseno radi. Ono sto mene muci je to sto sam primetio blago probijanje pozadinskog svetla u donjem levom uglu kod back dugmeta. Nije primetno mnogo onaj ko ne zna ne bi ni primetio. I primecuje se samo ako je crna pozadina na tom mestu. Moje pitanje je da li da se cimam i reklamiram,trazim zamenu,servis? Iskreno ne bih servis jer otvoren tel vise nije isti ma koliko god ga dobro uradili. A iskreno ne znam da li bi oni uvazili garanciju na to jer sam negde procitao da Nokia isto zna za taj problem i da neke serije imaju probijanje osvetljenja zbog hardvera. Sta mi vi preporucujete?

Kod mene ima probijanje pod neonskim svetlom , ekran mi je na srednjoj jacini osvetljenja a pod neonskim svetlnom ne znam iz kog razloga tasteri svetle punom snagom. I onda se probija njihovo osvetljenje na ekran. Ali znaci samo u toj situaciji. Trebali su da stave tastere isto kao ekran, ako stavim auto da bude auto ako stavim srednje da budu oni i ekran na srednjem, a ne ovako samo ekran a tasteri su i dalje na auto.

Opet ja,malopre imah cudan problem.Telefon se iz cista mira ugasio.Nije reagovao na paljenje niti na punjac.Tek posle nekih pet do deset minuta kad sam pokusao opet da ga ukljucim je odreagovao i ukljucio se.Sta bi moglo da bude?Bug,softver(8.1),ili mozda hardwer?

Kada se baterija isprazni do kraja, mislim doslovno do kraja, onda se ponaša tako kao što si opisao.
Kada ga spojiš na punjač onda mu treba nekoliko minuta da "oživi", a u tom periodu ne reagira, i izgleda kao da je mrtav.

Samo sto je moja baterija bila na 80% u tom trenutku.Zato i pitam.Malo mi je cudna situacija.

A kad se upalio na koliko je bila baterija ,ako se ispraznila ,onda si imao ne vidjeni drain do sada .

Ni price o drainu, kad sam se setio da pogledam bila je na 74% sto opet nije drain dovoljan da se telefon iz cista mira ugasi i ne reaguje par minuta. Sad radi normalno, i do tog trenutka je radio ekstra. Ko zna mozda je nesto samo zabagovalo.

Juče se i meni posle 6 meseci korišćenja prvi put javio problem. Kod prijema poruke kada sam hteo da je vidim samo se pojavila slika ekrana sa satom koja je bila zamrznuta. Nikakvo normalno pritiskanje tastera nije pomoglo, telefon zvonio kod sledećeg poziva ali nije moglo da se odgovori. Uradio sam pritisak istovremen na vol - i na pover oko 10sec i tel. se upalio ali mu je vreme i datum bio totalno promenjen a ostalo sve ok. Sada radi bez problema. Instaliran inače W8.1.

@ KratkoCebe - Isto se i meni dogodilo nekoliko puta do sad ... Tacnije, dok je na telefonu bio Amber, nijednom se to nije desilo, a otkad imam Black, doziveo sam tu situaciju 2 puta ... Na netu sam nasao da se mnogima to desava (neka aplikacija se zapuca, ili battery drain) ali i meni je to cudno, i kad se to desi, isto tako telefon ne moze da se upali nekih 5-10 min ... Ako iko ima ideju o cemu se radi, please let me know ... :wave:

Problem je najverovatnije u punjaču, naime, meni se to dešavalo samo kad je telefon punjen preko punjača koji je 600mAh, a često puta je prikazivao punu bateriju, a zapravo je skoro pa prazna i onda mislim da je do telefona... Na L820 sam rešio sa punjačem koji nije ispod 1000mAh, punjenjem do kraja sam rešio problem... Nisam čekao da piše 100% puna, već sam čekao da punjač i telefon ne budu vrući iako su spojeni...

Juče se i meni posle 6 meseci korišćenja prvi put javio problem. Kod prijema poruke kada sam hteo da je vidim samo se pojavila slika ekrana sa satom koja je bila zamrznuta. Nikakvo normalno pritiskanje tastera nije pomoglo, telefon zvonio kod sledećeg poziva ali nije moglo da se odgovori. Uradio sam pritisak istovremen na vol - i na pover oko 10sec i tel. se upalio ali mu je vreme i datum bio totalno promenjen a ostalo sve ok. Sada radi bez problema. Instaliran inače W8.1.

Meni se ovo 3 puta desilo na Lumia 925, ako se ne varam vrati datum na 22. mart u 3:00 svaki put. Mada nije mi se bas skoro desilo. To je zato sto je WP 8.1 jo uvek preview, kada izadje final i Nokia driveri bice to sve OK.

Posle onog mini update-a na 8.1 baterija na 720 j bolja, pre bi za ovo vreme pojeo i do 25% ...

a8y8yhah.png

Meni je mozda malo bolja ,al i dalje slabo drzi ,inace posle ovog apdejta sem pristupa sd kartici u ofisu ,ne videh nista bolje .

Posto cekam zvanicni update da pitam, mogu li na ovom telefonu nakon updatea da se instaliraju igre i app na sd karticu class 10?

Nazad
Vrh Dno