Šta je novo?

Nokia Lumia 1520

Par mozda glupih pitanja :D

Jel ima neko ko ima male šake Lumiju 1520? :D Trenutno imam telefon od 4" i savrseno mi odgovara veličina, sve preko 4,5" mi je već problematično (mada nikad nisam imao prilike da koristim takve telefone duže od par minuta). Ono što me zanima je -da li je moguće navići se na toliki telefon? Jel znate neku radnju ili ekspozituru od provajdera gde ima da se isproba telefon u BG?

Par mozda glupih pitanja :D

Jel ima neko ko ima male šake Lumiju 1520? :D Trenutno imam telefon od 4" i savrseno mi odgovara veličina, sve preko 4,5" mi je već problematično (mada nikad nisam imao prilike da koristim takve telefone duže od par minuta). Ono što me zanima je -da li je moguće navići se na toliki telefon? Jel znate neku radnju ili ekspozituru od provajdera gde ima da se isproba telefon u BG?
Nije ona samo velik telefon, ona je "najveća" od svih telefona.
Tako da isprobaj obavezno..

www.phonearena.com/news/Nokia-Lumia-1520-size-comparison-just-how-large-is-it_id48540

Poslednja izmena:
Najveci je Sony Xperia Z Ultra. Sa svojih 6.4" je ogroman, Lumia deluje pored njega kao igracka. No... Nikako ga ne preporucujem ako imash male shake, ali nikako...

I da imas velike sake jednom rukom je jako zesko koristiti. kucanje poruka skoro nemoguce, surf i moze nekako. Meni je vise problem sto ne staje bas u svaki dzep, u donji deo trenerki jako tesko. Ja sam se naviko posle nedelju dana i sad tel od 4,5 inca deluje bas smesno i neobicno kad ga uzmem u ruke. Prvi utisak je bio bas preveliko i malo nezgodno ali posle toga je sve lakse. Najbolje odi u neku radnju pogledaj, uzmi u ruke, procackaj pa visi da li mozes da koristis ili ne

Uzeh danas 1520 :) Simpa uredjaj skroz. Malo sam se previse nahajpovao pre kupovine pa mi je generalni utisak - meh... ali i generalno me je tehnologija smorila. Jako dugo sam bio na iPhone-u, uzeo sam i Nexus 7 tablet sad predjoh na WinM. Sve je to ok. E sad, kad ce bre da bude dostupan 8.1 update? :( Klot 8 OS bas ima previse glupih ogranicenja...

Na wpc počinju da prijavljuju Cyan update za nebrendirane 1520 iz raznih delova sveta tako da će biti da je krenulo za isti... Proveravajte povremeno.

Ja ću sutra preko kompa downgrade na 8.0 pa čekam....

Daj bre ljudi nek prica neko, vredi menjati Note 3 za 1520 ili ne?

Jel mi se cini ili si vec pitao to par strana unazad?
Dali smo prednosti i mane oba telefona.
Najveca prednost i najveca mana 1520 je Win... :)

Ma jesam u takvoj sam dilemi da ne znam sta cu.. Oces da kazes da sam smarac.. :) heh

Neeee, nego shtagod uradish zaje*acesh se :)
Ja sam bio u dilemi, uzeo 1520, pa mi bi krivo, pa opet uzeo neki Android kao drugi fon pa sad na kraju i G3... Da mogu samo 1520 da koristim i ne mogu, a da mogu samo Android i ne mogu... :)
Zakljucak price, cekam 6-icu sa 5.5" :)))))

Ma nemam ja problem sa wp, cuci mi on fino, nego me brine velicina..
Pa to je to, jedina stvar koja me ne sprecavala da kupim iphone je mali ekran..

Kao sto vec svi rekose. veliki je i def nije za svakoga. Ja sam mojim prezadovoljan. Pored njega vecina telefona izgleda kao igracka. Ja sam se na ekran navikao i ne znam kako bih se sad vratio na bilo sta manje od 6 ili bar 5.5 incha. Budi samo spreman na komentare prolaznika tipa: "vidi ga poneo policu iz plakara" ili "jutros greskom poneo TV umesto telefona"... :D

Iskreno, razlika između L1520 i note 3 je primetna, ali opet zanemarljiva... Mislim daj je sve stvar sistema koji ti se više sviđa...
..."veličina je bitna", samo danas svi nosimo torbe, tako da je i to rešeno...

Zaključak...?
Što reče moj drug, kad posle LG Vu izeh L1520, preporodio sam se... Na moje pitanje zašto?! Usledio je odgovor koji me nasmejao...
Citat:
"pa brate ubi me više sa lumiama, od kad sam ga uzeo... više me ne smaraš..."

:S:

Razlika u duzini je oko 1cm a u sirini zanemariva. Jeste veci ali ne toliko dabse bas osetibrazlika u rici. Hardverski je L1520 bolji tel i kvalitetnije izradjen. Note ima samo,vecu rezoluciju videa ako je bas to nekom presudno. Ja sam se dvoumio da menjam za note3 ali,sam u medjuvremenu odustao i nisam,se pokajao. Ako ti odgovara wp onda samo probaj tel u ruci kako ti lezi i odgovara velicina. Note dodusd drzi bolju cenu i to mu je jos jedna prednost

Dok ne izadje 8.1 update ne kupuj ... inace ces ovde da pricas koliko si se smorio :)
Znaci ludim od pomesanih emocija. Toliko toga me je bas odusevilo i generalno sam jako zadovoljan sa WP8 ali, brate... na svakom trecem koraku postoji neka glupost za koju potpuno popizdim (tipa ne mozes vise od 2 mobilna broja da stavis po kontaktu i ne postoji "other" kao ni mogucnost da dodas custom naziv nekog broja; takodje smara sto za neke edite moras da pravis po 4 dodatna koraka zbog dizajna UI-a i tako to ...).
Stvarno se nadam da 8.1 popravlja bar neke od tih stvari...
Sve ostalo, za sad, daje generalno bolji utisak od iOS-a i Androida mada je to sve sad doslo na neki slican nivo funkcionalnosti.

Razlika u duzini je oko 1cm a u sirini zanemariva. Jeste veci ali ne toliko dabse bas osetibrazlika u rici. Hardverski je L1520 bolji tel i kvalitetnije izradjen. Note ima samo,vecu rezoluciju videa ako je bas to nekom presudno. Ja sam se dvoumio da menjam za note3 ali,sam u medjuvremenu odustao i nisam,se pokajao. Ako ti odgovara wp onda samo probaj tel u ruci kako ti lezi i odgovara velicina. Note dodusd drzi bolju cenu i to mu je jos jedna prednost
Razlika u velicini sve jeste samo ne zanemarljiva ali ajde. 50% u tezini... U debljini takodje. Al ajd ako ti kazes da nije...

Ja nema teoretske šanse da se vraćam na bilo šta ispod 6 inča...

40g nije 50%. A razlika u debljini je 0,4mm to ako je neka vidljiva razlika onda stvarno :D
A razlika je u duzini 1cm i u sirini pola cm. To nije neka razlika u velicini sto se mene tice

Ја га вратио на 8.0 ал к.... , нема ажурирања....:mad::mad::mad:

Ciji ti je produkt kod? Nije izaso za sve vec pojedine zemlje

Onda je hong kong, i moj je isto. Na sajtu ne pise da je pusten zvanicno jel imas nekobuputstvo kako se vraca na 8.0?

Инсталираш Nokia Recovery tool на компу , повежеш телефон , програм препозна оригинални софтвер , скине са нета (1.69 ГБ ) и флешне на телефон ( пар кликова ) ....то је то
Е да , бекапуј пре тога ;)

Poslednja izmena:
Ok. Hvala. Uradicu tako ali kad se pojavi cyan za hong kong :)

Ја вратио 8.1 ....нећу намоорее са распалим 8.0...ваљда ће стићи званични кад се вратим....

Dobice naravno. Kad? Kad bude.

Svaki FW mozes da skines preko Nokia Care Suite. Ako je product code uredjaja drugaciji od onog za koji zelis da skines kako to da izvedes pise na WPC recimo...

Cek, jel' to znaci da ako sve promenim na recimo UK region za koji je izasao 8.1 mogu da dobijem napokon taj update ili jok? Izgleda da je i moja 1520 iz HK-a.

Vrh Dno