Nema problema dacha123 ,objasnicu 🙂
C3 nije "smart" telefon,ne radi na Symbian nego na s40 platformi.
Za potrebe mironiko-a i cenovnu klasu telefon C3 je odlican(pregledan i lep ekran za klasu uredjaja,Wifi,3,5mm prikljucak).
Pozdrav.
Upravo mi ovakva rasprava otprilike treba. Probacu sad nesto da izjavim, a ti me slobodno obavesti ako je moja izjava glupost (ne razumem se fenomenalno u telefone, stoga i moja pojava ovde sa doticnim pitanjima) - S40 softver se od Symbiana razlikuje u tome sto na njega ne mogu da instaliram pojedine aplikacije dostupne S60 seriji? I koje su, ukratko, to aplikacije? Ako je prednost Symbiana u odnosu na S40 premala, mozda bih se mogao zadrzati na C3.
E sad, ono sto maltene zahtevam od svog buduceg telefona je mogucnost instalacije browser-a koji podrzava multitabing, a i "prebacio" bih osnovni mail client na telefon jer vec i na 6120 mnogo cesce mail proveravam i regulisem preko telefona, s tim da me nemogucnost obrade Office fajlova sprecava u potpunom tj. vecinskom "prelasku" na telefon. Ta dva "posla" preko telefona su mi najvaznija uz WiFi i tu ne bih pravio kompromise.
Vidim sem E72, koji bi mi def. obavio posao, i E71, E73 Mode (ako njega onda uopste mogu i naci u Srbiji, a valjda mogu kad ga mobilnisvet.com pobraja u svom katalogu) ali i E5 sa slicnim karakteristikama - kako se on razlikuje od ove E7x podporodice? C3 mi je sad, na drugi pogled, cak i iza E72 po dizajnu a do juce mi nekako bese najlepsi...
🙂
I najvazniji deo odgovora na tvoje pitanje mozda - dao bih do 250e, nikako vise, i to dosta skepticno. Stoga, E72 pa i E71 mi nekako deluje da odmah otpadaju, mada je pitanje gledam li ja gde treba za neke solidne i konkurentne cene...
P.S. Samo novi telefoni dolaze u obzir.