Šta je novo?

Nokia C3

Pa brate mozes preko file->export i onda biras u kom formatu ces da sacuvas poruke... A mozes i jednostavno da ih prevuces u neki folder, tako da imas svaku poruku kao zaseban fajl... Druga opcija je sporija.

hvala drug :) e da sam som znao to ranije :/ mada sam ja lenj za bekapovanje icega :/

И ја сам постао поносни власник Ц3 :).
Елем, не могу да провалим где је опција да променим време осветљења екрана. Када не чачкам тел. екран се гаси после 10 секунди (чини ми се, одокативно). Јел може неко да помогне?

Батерија је супериздржљива (за сад). Телефон је одличан, а као једину ману бих издвојио што маска скроз доњег дела мало крцка (и угиба), када тел. мало јаче притиснете прстима. (дакле, скроз доле код микрофона).

Da li moze da se menja prednja maska, ako moze kako?

Ima kolega ovaj model, razocarao me kvalitet plastike, posle nepunih mesec dana izgleda kao da je star godinu i po... mada naravno zavisi kako nosite i pazite telefon.

Nekim ljudima svaki telefon posle mesec dana izgleda kao da je star 10 godina. Meni prosto nije kasno kako to uspevaju. Strah me je da im dam svoj telefon i na 1 minut, jer to može da mu oduzme mesece života. :D

E da vas pitam,vi koji imate c3,meni se strasno svidja telefon,ali me zanimaju vasa iskustva sa wifi,posto sam negde procitao u nekom testu kako se pri koriscenju wifi, automatski pokrece il tako nesto,nije mi bas jasno,i procitam negde komentar kako hoce dok se ide na net preko wifi,da skida kredit jer se navodno prikaci i na gprs?

Poslednja izmena:
Ima kolega ovaj model, razocarao me kvalitet plastike, posle nepunih mesec dana izgleda kao da je star godinu i po... mada naravno zavisi kako nosite i pazite telefon.

Evo, ja posle više od 3 meseca korišćenja mogu da kažem da mi nije jasno kako je uspeo. Ja svoj C3 nosim uvek u džepu, bez futrole, ispadao mi je par puta i nema vidljivih tragova istorije rukovanja.

Sinoc sam kod drugarice pokusavao da ga povezem na wifi i uspesno se poveze, al kad odem na Operu on ne koristi wifi kao mrezu nego se pali gprs.U cemu je problem?

pa verovatno imas u podesavanjima da namestis default konekciju opere...i po meni naj always ask

Koristio sam duze telefon:
Kvalitetna izrada, lepo uklopljena plastika, kvalitetna tastatura ( 100godina ispred kineza)
Osrednja kamera (na momente losa)
Telefon je veliki i lose lezi u ruci, ispadao mi je vise pita (i poslednji put kad je ispao izgubio sam zvuk na mikrofonu )
Wifi radi ok
dobar ekran
zvuk je ok nista posebno
Sve u svemu solidan telefon. (mada se meni ne svidja, volim male telefone kod kojih mogu da kucam poruku a da ne gledam u ekran, mada tu ne spada ni IPhone kojeg sam takoce duze koristio i kojim sam odusevljen)

Sinoc sam kod drugarice pokusavao da ga povezem na wifi i uspesno se poveze, al kad odem na Operu on ne koristi wifi kao mrezu nego se pali gprs.U cemu je problem?

pa verovatno imas u podesavanjima da namestis default konekciju opere...i po meni naj always ask

Kad se instalira opera 5 zasebno (mimo ove vec integrisane) uvek koristi edge za konektivnost ka internetu. Nema opcije za wi fi. Integrisana opera pita za vrstu konektivnosti.

A Samsung S3350, koji je bolji?

Jel može neko od vlasnika C3 da mi odgovori šta se dešava u slučaju da koristiš Opera Mini za surf internetom i stigne ti SMS? Da li možeš da pročitaš SMS i vratiš se u Operu ili se Opera automatski gasi?

Šta se dešava u slučaju Opera + poziv?

no multitasking ....tako da.... verovatno moras da ugasis da bi procitao sms a poziv.... verujem da nakon obaveljenog poziva mozes da nastavis sa surfom...

Znam da nema MT, samo me interesuje da li otvori keširane stranice ili otvori site stranice, pa ih ponovo učita ili jednostavno zaboravi da je browser i bio otvoren.

Kad ti stigne poruka, ne mozes da je vidis a da ne ugasis operu.
Ako ti stize poziv, onda mozes da odgovoris na isti i da nastavis surf.

Prvo napomena jer ne znam koliko je bitno i da li utice, verzija softvera je 7.20, RM-615.
WiFi radi normalno cak i kod opere koja dolazi uz telefon ako se uradi sledece:

- prvo se, doduse moze i na kraju, pod WLAN> Internet veza> namesti "prvo pitaj" (inace moze da se desi da ukoliko ne postoji wifi c3 krece da se kaci preko edza ili grps-a, naravno bez pitanja :), ovo se odnosi prvenstveno na stock operu)

Zatim je potrebno otici u Podesavanja> Konfiguracija> Licna podesavanja> i tu dodati na Dodaj> Web, "web".
Ime je nebitno, zatim ce se pod Licni nalozi pojaviti Moj Web (default naziv) koji pod Opcije> Aktiviraj treba obavezno aktivirati.

To je sve sto treba da se uradi :)

ps. uspesnost pravljenja naloga se moze proveriti u istom delu menija dakle ...> Konfiguracija> Podraz.pod.konfig>. Pored imena vaseg provajdera pojavice se dodatna stavka "Licna konfigur" gde se pod "detalji"-ma nalazi "web" stavka.

Inace instalira se OM v5.1 u folder sa igrama i ne "gazi" stock operu, vec je instalacija zasebna. Moze se sasvim normalno otici na youtube i pogledati klipo po volji :)

pss. ovo nisam prepisao sa neta vec licno odradio na nokii koja mi stoji pod nosom. Dakle ovo funkcionise i ni jednom mi se nije desilo da ako je neophodan net ne pita prvo hocu li wifi ili nesto drugo, jedino sto nisam slao "multimedijalne poruke" pa ne znam jel trazi wifi ili se kaci na edz/gprs ali i ta stavka se inace moze dodati pod "licna podesavanja".

Poslednja izmena:
Hvala Bogu da sam nasao ovu temu posto zaista ne volim da otvaram nove ili da pisem neke stare stvari.
Interesuje me par stvari i zaista bih voleo odgovor posto sam do sada koristio samo low budget telefone i HTC TAtto,

1. Posto nema operativni sistem da li je moguce lako skidati sa nekih sajtova igre i instalirati u telefon, ili jednostavno prebaciti na memorisku karticu i instalirati.
2. Da li je moguce iskljuciti opciju konektovanja na internet preko mobilnog provajdera, tj samo da koristi WiFi i da ukoliko nema WiFi kojnekcije da ne skida sam Mb-te koje cu skupo platiti.
3. Da li je kvalitetniji ili ima bolje opcioje u odnosu na Samsung S3350 posto je cena 10 E razlike. Ljubav i posvecenost prema Brand-u nije mi boljka.

Hvala svima za ulozeno vreme i odgovore.

Pisao sam ranije da se ekran kod kolege sav izgrebao posle mesec dana koriscenja, samo da se ispravim, nije ekran vec ona zastitna folija sto ide preko njega. Ali zato se onaj 'dzojstik' jeste izgrebao, izguljena je farba sa njega kao da je star par godina. Sto se tice igara i aplikacija kolega mi je pokazivao nesto, uglavnom su neke budalastine, koliko vidim ne moze da otvara nikakav tip e-knjiga, niti pdfove..
Pozitivne strane su da mi se svidja kakve su slike sa kamere, ekran ih prikazuje bas cisto, recimo dosta cistije nego kod mene na Wildfire-u..
U svakom slucaju ja sad ne bi mogao da uzmem takav telefon, nema nista sto ja nisam imao na 6230i od pre 5 godina.

Poslednja izmena:
po meni bolje se stisnuti i dodati jos i jako malo para pa uzeti neki tattoo ,5800....bilo sta sto je smart nego ostati na ovome ..... a za ljubitelje qwerty msm da je sasvim ok naj corby pro ili kako se vec zove sa win mobile i baterijom za koju mnogi tvrde da 3 dana drzi bez problema :D ova c3 mi je nekako totalno nejaka .... cak je ni detetu ne bih uzeo....

Pisao sam ranije da se ekran kod kolege sav izgrebao posle mesec dana koriscenja, samo da se ispravim, nije ekran vec ona zastitna folija sto ide preko njega. Ali zato se onaj 'dzojstik' jeste izgrebao, izguljena je farba sa njega kao da je star par godina. Sto se tice igara i aplikacija kolega mi je pokazivao nesto, uglavnom su neke budalastine, koliko vidim ne moze da otvara nikakav tip e-knjiga, niti pdfove..
Pozitivne strane su da mi se svidja kakve su slike sa kamere, ekran ih prikazuje bas cisto, recimo dosta cistije nego kod mene na Wildfire-u..
U svakom slucaju ja sad ne bi mogao da uzmem takav telefon, nema nista sto ja nisam imao na 6230i od pre 5 godina.

Evo moj je star 3 meseca i nista mu se nije ogulilo! Sto se aplikacija tice, koristim gmaps samo ponekad i kadkoju igru. Ne otvara dokumente, sto je opcija koja mi i ne nedostaje nesto posebno. Kamerica je nista specijalno, jad i beda kao i svi 2mp. Ekran je solidan, samo smaraju gradijenti koji se vide ponekad. Kuciste je izuzetno kvalitetno.

po meni bolje se stisnuti i dodati jos i jako malo para pa uzeti neki tattoo ,5800....bilo sta sto je smart nego ostati na ovome ..... a za ljubitelje qwerty msm da je sasvim ok naj corby pro ili kako se vec zove sa win mobile i baterijom za koju mnogi tvrde da 3 dana drzi bez problema :D ova c3 mi je nekako totalno nejaka .... cak je ni detetu ne bih uzeo....

Tebi je baterija od 1320mAh "nejaka"?? Taj tvoj pomenuti korbi pro ima 960mAh bateriju, pa se zapitaj.

Inace, ova nokijina s40 platforma je (po meni) najbolja za nezahtevne korisnike.

rekao sam da je fon kao fon slab i nejak.....sa njim ne mozes da uradis NISTA :D
a model sam pogresio,nije corby vec..OMNIA PRO....sa 1500mAh ... mada ti mAh su totalno relativna stvar tako da....
a o s40 platformi nemoj da mi pricas molim te...

Poslednja izmena od urednika:
Nisam dugo bio u ovom topicu,a pre sam pitao za iskustva.e sad posto sam to procitao,zanima me,posto cu kupiti uskoro ovaj telefon.I posto ga kupujem u obicnoj prodavnici,da li da uopste instaliram gprs mms(zbog wifi-a) kada mi to bude provajder poslao,buduci da imam svoj broj,i da ga kupujem u obicnoj prodavnici,dakle bez provajdera. Nikad nisam koristio mms iako sam podesavao to cudo.tako da ne znam da li mi je to potrebno van interneta? A sta ce mi gprs ako je tu wifi!:Klanjanje

Mozda puno pitanja postavljam ali mi se strasno svidja telefon. Verovatno cu jos nesto pitati kada ga kupim,jer sam totalni pocetnik kod takvog telefona. Jel neko kupovao van lelekoma.... ovaj telefon i da li mora neka cuda da se otkljucavaju? I negde sam procitao kako navodno hoce sam od sebe da se konektuje na onaj net koji mu je trenutno dostupan??:lupko:

Ja stvarno ne vidim trenutno razlog kupovine ovakvog telefona, 150 eura nov.. Wildfire moze da se nadje za 150-170e nov, neotpakovan (telefon je cudo za te pare), a vi bi ovo sto cek nema ni Symbian? Ja imam 6230i kom samo treba maska prednja da se zameni i da bude kao nov bukvalno, to je telefon iz 2006-e ili cak 2005-e, a C3 nema nista bolje od njega.. Bolje zamenite masku onda na starom telefonu :)

Ja stvarno ne vidim trenutno razlog kupovine ovakvog telefona, 150 eura nov.. Wildfire moze da se nadje za 150-170e nov, neotpakovan (telefon je cudo za te pare), a vi bi ovo sto cek nema ni Symbian? Ja imam 6230i kom samo treba maska prednja da se zameni i da bude kao nov bukvalno, to je telefon iz 2006-e ili cak 2005-e, a C3 nema nista bolje od njega.. Bolje zamenite masku onda na starom telefonu :)

Ja ne znam gde si video da kosta 150 evra,kod mene u Pancevu juce sam isao da pitam koliko kosta,i kosta 110 evra nov!!! :beat:

Vrh Dno