Šta je novo?

Nokia C3

Ja ne znam gde si video da kosta 150 evra,kod mene u Pancevu juce sam isao da pitam koliko kosta,i kosta 110 evra nov!!! :beat:
pa ove radnje koje dobijaju original modele od uvoznika daju 2 god garanciju i realno cenu od 150.... ta od 110 je verovatno u nekoj radnji koja ih nabavlja na crno iz inostranstva..

pa ove radnje koje dobijaju original modele od uvoznika daju 2 god garanciju i realno cenu od 150.... ta od 110 je verovatno u nekoj radnji koja ih nabavlja na crno iz inostranstva..

Mada su mi svi telefoni do sada imali 1 god, garancije i da nisam imao problema(hvala Bogu),daju garanciju od godinu dana. E sad ima i ona fora u zavisnosti da li zelis jednu ili 2 godine garancije oni stave dve cene,pa je normalno da je 110 evra za godinu a vise(150) za 2 god. A nikada nisam obracao paznju na garanciju kod telefona pogotovu sto sam uzimao prosecne telefone,jer mi stvarno ne trebaju 1000 stvari na telefonu dovoljni su mi gmail i wifi. Druga bi prica bila da uzimam neki "budzeniji" telefon... Inace radnja je u samom centru i moze lako da im bane inspekcija,tako da jedino ( a ne zanima me)ako neko hoce telefone na crno,pravac buvljak...i te nazovi lokale oko buvljaka...

Poslednja izmena:
^zasto si ovo pisao....sad ce joker da krene da te ubedjuje kako to nije po zakonu :p
cena niza a posle god dana taj tel je vec star i dodatna god garancije ti nista ne znaci....bar ne za slab tel tipa c3....

^zasto si ovo pisao....sad ce joker da krene da te ubedjuje kako to nije po zakonu :p
cena niza a posle god dana taj tel je vec star i dodatna god garancije ti nista ne znaci....bar ne za slab tel tipa c3....

Pa normalno,nisam lud da dajem tolike pare samo zbog jedne god.duze garancije,kad i onako padaju konstatno cene i za par god. necu za njega moci da dobijem ni 30 evra. A realno meni vise nista od ovog telefona ne treba.A posto mi stari telefon polako riknjava,resio sam da se castim ovim telefonom,jer ga i moja jedna poznanica ima i prosto sam se zadivio telefonu,e sad posto je samo poznanica glupo mi bilo da joj preturam po telefonu da vidim sta sve ima u detaljima... Pa cak i da su izvadili mem. karticu nije problem meni i onako ne treba veca od 2gb.u postojecem telefonu imam 512mb i samo pola sam ispunio jer ga ne koristim za slusanje muzike od kako sam pazario mp4(4gb).
S obzirom da ja dobijem uredno u kutiji sa svom pratecom opremom i garancijom ne zanima me kako oni rade.Jer dugo vec postoje u Pancevu (10 god. drze radnju u samom centru).
Ovo gore sto sam naveo kao dve ponude garancija to je iz jednog internet shopa,a u ovoj radnji ne znam da li daju vecu.znam samo cenu i garanciju. :hair:

Sta mene briga da li je po zakonu to sto rade.bitno mi je da je tel.nov i da imam za to papire, da sam ja prodavac sigurno bi radio po zakonu...
Bar ne kupujem ukradene telefone(nikad necu moci takvog kupca da svatim),pa da me posle trazi pajkanmen... :D

Poslednja izmena:
110e jeste ok cena.. Ali i ja sam tako pricao, nista mi od toga ne treba, kakve aplikacije, hteo sam da dam 150-250e za neku E seriju, znas koliko mi je drago sto me je par njih odgovorilo.. :)

110e jeste ok cena.. Ali i ja sam tako pricao, nista mi od toga ne treba, kakve aplikacije, hteo sam da dam 150-250e za neku E seriju, znas koliko mi je drago sto me je par njih odgovorilo.. :)

Pa druze,ja bi sigurno drugacije razmisljao da mi je dublji dzep i da imam posao,a posto mi je budzet za telefon najvise 120 evra to je za moj budzet best buy. Kada budem nasao posao u svojoj struci onda cu razmisljati o e71(ili e72),moj brat(ne rodjeni) ima e71 i strava mi je telefon.a volim smartfonove i qwerty. A ovo mu dodje kao neki imitator... :D

To hocu da ti kazem, ni E seriju ne mogu da svrstam u smartphonove sad :) Kad uzmem drugarov E71 posle Androida, kao da sam uzeo neki od pre 5, 6 godina :) Smart mi nekako ne ide bez touchscreena u istoj recenici sad.. :)

Kakav je kvalitet zvuka na slusalicama. Razmisljam o kupovini ovog telefona. Trenutno imam Alcatel Ot-800, koji ima katastrofalno los zvuk na slusalicama, nebih da pogresim pa da i sa ovim bude isto.

Inače cena ovog telefona u Jagodini je 135 evra sa garancijom, nisam siguran ali mislim da je 6 meseci. Možda je povećana donošenjem novog zakona na godinu dana, zaboravio sam da pitam.

Kakav je kvalitet zvuka na slusalicama. Razmisljam o kupovini ovog telefona. Trenutno imam Alcatel Ot-800, koji ima katastrofalno los zvuk na slusalicama, nebih da pogresim pa da i sa ovim bude isto.
Al smo navalili na ovaj telefon,pa u svim testovima kazu da je dobar zvuk,mada sacekaj da ti kaze neko ko ga poseduje,ja ne obracam nesto mnogo paznju,ali cu ga sigurno kupiti sl.nedelje... URA :happy:cheers
nisam siguran ali mislim da je 6 meseci.
E to vec ne bih,ni slucajno to mi je premalo uvek sam dobio gde god kupovao najmanje godinu. Inace prema zakonu kazu da je minimum 2 god.ali onda bi skuplje platili telefon.

Pa druze,ja bi sigurno drugacije razmisljao da mi je dublji dzep i da imam posao,a posto mi je budzet za telefon najvise 120 evra to je za moj budzet best buy. Kada budem nasao posao u svojoj struci onda cu razmisljati o e71(ili e72),moj brat(ne rodjeni) ima e71 i strava mi je telefon.a volim smartfonove i qwerty. A ovo mu dodje kao neki imitator... :D

nemoj da se ljutis ali ova c3 po meni ni u cemu nije jaca od nekog kineza sve jako slabasno nemas operativni nemas kameru,slab displej malo boja.... sve jako jako slabo,s time sto ces kineza da nadjes i za 80 evra a dosta nekih sitnih programcica imaju i kinezi u sebi....tvoj dzep tvoja stvar i ti najbolje znas sta tebi treba i dokle mozes da ides ali moja tooooopla preporuka ti je da uzmes nesto sa os-om .... tipa za 130 140 evra mozes da uzmes omniu pro sa win mobile ili bilo sta slicno nikad ne znas da li ce da zatreba....http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=2291&b=2581&c= baci pogled na link i videces sta sve dobijas za po meni dosta malu razliku...i ova omnia samo zbog hardverske tastature... a ovako po meni za sitne novce lg540 optimus :)

Poslednja izmena:
nemoj da se ljutis ali ova c3 po meni ni u cemu nije jaca od nekog kineza sve jako slabasno nemas operativni nemas kameru,slab displej malo boja.... sve jako jako slabo,s time sto ces kineza da nadjes i za 80 evra a dosta nekih sitnih programcica imaju i kinezi u sebi....tvoj dzep tvoja stvar i ti najbolje znas sta tebi treba i dokle mozes da ides ali moja tooooopla preporuka ti je da uzmes nesto sa os-om .... tipa za 130 140 evra mozes da uzmes omniu pro sa win mobile ili bilo sta slicno nikad ne znas da li ce da zatreba....http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=2291&b=2581&c= baci pogled na link i videces sta sve dobijas za po meni dosta malu razliku...i ova omnia samo zbog hardverske tastature... a ovako po meni za sitne novce lg540 optimus :)

MA ne ljutim se sto bi se ljutio,razumem ja tebe potpuno,ali sta ces pare(visa sila),ako nadjem za 130 evra omniu novu u Pancevu,razmislicu,ali to je knap sto mogu da dam,a sto se tice ovog lg-a,qwerty must have :D

ps.inace danas sam dok si u to vreme kucao poruku isprobavao c3 i napalio se ko dete na lizalicu.
Hvala ti inace na preporuci.Taj samsung nisam ranije video...

ps.inace danas sam dok si u to vreme kucao poruku isprobavao c3 i napalio se ko dete na lizalicu.
Hvala ti inace na preporuci.Taj samsung nisam ranije video...
Pazario sam pre 4 dana C3 i prezadovoljan sam! Za moju skromnost strava telefon.

Pomoc, molim vas
Juce uzeh telefon i danas sam stavio karticu. aplikacije rade i skoro sve radi kako treba. ALI
Prvi problem. Ne mogu da zovem nikako. Stalno mi izbacuje / Poziv nije dopusten. Aktivno fiksno biranje. Neko resenje ????? redovno primam pozive od drugih.
Drugi problem. Kad pokusam da udjem nokia mobi ili neki drugi sajt koji je memorisan u telefonu izbaci neispravna web adresa. ???????? Koritim telekomov internet koji ima ful signal. internet radi normalno

hvala

Pitao je vec neko a ne bi odgovora od vlasnika, pa da ponovim: da neko moze da kaze koliko mu prosecnio drzi baterija?

Sto se tice drzanja baterije moram priznati da sam vise nego zadovoljan. Posle prvog punjenja koje je trajelo nekih 2 sata telefon je izdrzao 3 dana celodnevnog njakanja. Kostantno su se klinci smenjivali na njemu i igrali igre i koristili internet, odmarao je samo preko noci. Baterija je mnogo jaca nego kod HTC Tattoo.
Uspeo sam da resim moj prvi problem sto se tice zvanja. Nasao sam neke opcije u sigurnosnim podesavanjima i sad je ok.
Jos uvek imam problem da udjem i direktno downloadujem nove igre kroz njegov predefinisan sajt .--neispravna web adresa-- problem.
Ako neko ima resenje neka mi javi pls...

Ne skidajte foliju sa ekrana. Ako slucajno imate onu sa zelenim logo-m kao ja, brze nabavite drugu. Istina je sto je pisano u predhodnim postovima da se lako grebe. Steta sto nisam verovao jer ...

E,ja skinuo tu foliju,vec kada sam ga kupio...baterija mi ekstra radi(vec cele nedelje drzi.mada ga ni ne akam puno).pa sto se tice ovi store-a skinuo sam novu operu.crvice i jos neku,e sad i meni se pojavi kao neka greska kada hocu da udjem u crvice i onda sacekam i udje.radi.a kod ove druge igrice(neka bruce lee)tepacina neka izgleda.nece da radi.posle te greske izadje.inace sam dosta igrica skinuo sa pc-net-a.i aplikacije.pa tako nisam cesto ovi koristio.i sve sam instalirao preko ovi-suit-a.
Mozda nam se ista greska pojavljuje samo sto ja ne znam sta pise(bese).

Mozda moje pitanje nece biti postavljeno na najboljem mestu, no nema veze, oprosticete mi... :)

Naime, imam Nokiu 6120 vec skoro 3 godine i vrlo sam zadovoljan. Medjutim, baterija je na izdisaju, vratanca baterije pocela su da ne stoje max. stabilno, a i uzasno sam proruznio svoj telefon, jednostavno extenzivnim koriscenjem. Stoga, razmisljam vrlo ozbiljno o uzimanju novog telefona, i moje pitanje bice zapravo molba za savet oko te kupovine.

Kriterijumi tj. zelje koje imam su:

Da telefon bude Nokia (ovo nije striktno fixno, ali samo ako me neko ubedi da ima bolji sa dole navedenim karakteristikama, pristacu na promenu ovog uslova)
Da je naravno smartphone - samim tim trebalo bi da ima neki sto savremeniji Symbian (recimo, moja 6120 ima Symbian 9.2 i vrlo sam njim zadovoljan - jedino sto na ovom telefonu nemam a voleo bih je multitabing u Operi Mini koju koristim) a objasnjenje zasto ne Android ili Win7 sledi iz sledeceg uslova
Da dizajn bude monoblok i (zbog cega pitanje i jeste ovde) da lici na Nokiu C3, koja mi je zaista idealno lep telefon (ne volim touchscreen i to ne dolazi u obzir)
Da ima wireless (i u kuci i na poslu imam mrezu pa da iskoristim to)

Sem razgovora i poruka, tel. ne koristim za mnogo cega drugog - Gmail, Opera Mini ali samo za neki vrlo osnovni browsing, i tako, nista posebno. Eventualno malo prosirim upotrebu sa novim uredjajem, ali ne vidim kako bih to nesto mnogo uradio.

Ako neko smatra da s tom upotrebom gresim u smislu kriterijuma koje imam - neka sad govori ili cuti zauvek! :) Ako ne, da cujem vase savete podrzane linkovima i slicnim detaljima koji ce me naterati da odlucim lakse i brze... :)

Hvala lepo svima, unapred!

Hvala na predlogu, upravo tako nesto sam hteo da vidim.

E sad, ako je cena koju videh na mobilnisvet.com verodostojna, tj. ne moze se "oboriti" u odredjenoj meri, moracu da odustanem od ovog modela, bar na neko vreme.

Ako mi moze jos samo neko reci - koja je razlika izmedju E72 i E73 Mode? Fizicki, hardverski, pa i po ostalim karakteristikama deluju dosta slicno...

mironiko,koliko blaga si spreman da izdvojis :)
C3 u potpunosti odgovara tvojim prohtevima(potrebama).
E73 je radjen za trziste USA,razlikuje se od modela E72 u drugacijim tasterima menija i neznatno vecim ekranom(2,4 VS 2.36').
Iskustva korisnika pokazuju da E73 ima dosta bolju zavrsnu obradu,da je kvalitetnije sklopljen u odnosu na E72.
"Boljke" modela E72 su sklopovi prednje i zadnje maske sa kucistem(nije to uradjeno kvalitetno kao na "mladjem bratu" E71),i meni licno smeta "trapavo" odradjeno osvetljenje tastature http://www.dodaj.rs/f/2Z/Gh/2c5dAKdc/e72qwertylight.jpg

Nema problema dacha123 ,objasnicu :)
C3 nije "smart" telefon,ne radi na Symbian nego na s40 platformi.
Za potrebe mironiko-a i cenovnu klasu telefon C3 je odlican(pregledan i lep ekran za klasu uredjaja,Wifi,3,5mm prikljucak).
Pozdrav.

Nema problema dacha123 ,objasnicu :)
C3 nije "smart" telefon,ne radi na Symbian nego na s40 platformi.
Za potrebe mironiko-a i cenovnu klasu telefon C3 je odlican(pregledan i lep ekran za klasu uredjaja,Wifi,3,5mm prikljucak).
Pozdrav.

Upravo mi ovakva rasprava otprilike treba. Probacu sad nesto da izjavim, a ti me slobodno obavesti ako je moja izjava glupost (ne razumem se fenomenalno u telefone, stoga i moja pojava ovde sa doticnim pitanjima) - S40 softver se od Symbiana razlikuje u tome sto na njega ne mogu da instaliram pojedine aplikacije dostupne S60 seriji? I koje su, ukratko, to aplikacije? Ako je prednost Symbiana u odnosu na S40 premala, mozda bih se mogao zadrzati na C3.

E sad, ono sto maltene zahtevam od svog buduceg telefona je mogucnost instalacije browser-a koji podrzava multitabing, a i "prebacio" bih osnovni mail client na telefon jer vec i na 6120 mnogo cesce mail proveravam i regulisem preko telefona, s tim da me nemogucnost obrade Office fajlova sprecava u potpunom tj. vecinskom "prelasku" na telefon. Ta dva "posla" preko telefona su mi najvaznija uz WiFi i tu ne bih pravio kompromise.

Vidim sem E72, koji bi mi def. obavio posao, i E71, E73 Mode (ako njega onda uopste mogu i naci u Srbiji, a valjda mogu kad ga mobilnisvet.com pobraja u svom katalogu) ali i E5 sa slicnim karakteristikama - kako se on razlikuje od ove E7x podporodice? C3 mi je sad, na drugi pogled, cak i iza E72 po dizajnu a do juce mi nekako bese najlepsi... :)

I najvazniji deo odgovora na tvoje pitanje mozda - dao bih do 250e, nikako vise, i to dosta skepticno. Stoga, E72 pa i E71 mi nekako deluje da odmah otpadaju, mada je pitanje gledam li ja gde treba za neke solidne i konkurentne cene...

P.S. Samo novi telefoni dolaze u obzir.

Nismo u skupstini da se raspravljamo ;)
S40 VS Symb,najbolje cu ti objasniti ako ti napisem da S40 podrzava skoro sve kao Symb ali "trial",znaci "asfaltirano" je samo donekle :)
Za ono sto tebi treba(zakljuceno iz tvojih postova) zadovoljice te i S40.

Obrada office fajlova je jedan lep primer trial-a ,tj. mozes da gledas al' ne mo' da pipas :) Na Tvom telefonu postoji i editovanje office fajlova(full verzija).

E5 VS E72/1 ,losiji materijali korisceni pri sklapanju kucista,kamera ima fiksni fokus,ali i 256 ram-a(128 kod E72) http://www.youtube.com/watch?v=M_mi1pmpinQ pogledaj koliko aktivnih programa na videu,ja sam probao preko 50 programa i telefon se nije ni nakasljao.

250 eura je neka priblizna donja cena za E72,ostali su povoljniji.

Vrh Dno