Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da moze.
Gledacu da slikam nesto, pa da postavim.

Evo, sa oko 2m daljine, totalni mrak:

Poslednja izmena:
Hvala, nije uopste lose za telefon 🙂

Fin napredak, nema sta. Super mi je ona slika sa galebovima sa 808 🙂

Poslednja izmena:
Pozdrav.Imam Nokiu Lumiu 1020.Izgleda da imam problem sa baterijom.Naime,ako igram neku igricu oko 20 minuta,aplikacija battery pro + pokazuje da mi se baterija ispraznila za oko 14 procenata..Ako snimam video 5 minuta,potrosnja se smanji za oko 10%.Aplikacija mi takodje pokazuje potrosnju po satu,koja iznosi oko 4.5 procenta..Da li jos neko ima ovakav problem?Citao sam po forumima,i izgleda da ima dosta ljudi koji se zale na windows phone 8 i izdrzljivost baterije..

Izvini ja ne kapiram gde je tu problem?

To je normalno przenje baterije na ovolikim displejima..

Dobro ovih 4.5% u stendbaju jeste malo puno, biće da nešto ipak malo vuče struju, ovo ostalo, pogotovo kod igranja igrica je normalno. Restartuj telefon pa vidi šta se dešava. Ako je i dalje isto neka aplikacija moguće da pravi problem...

To mu je izvukao prosek po satu verovatno, sa igranjem i svim.. Inace, ja bi uklonio tu aplikaciju za bateriju.

@ mehanizam

Na 3310 je baterija trajala 7 dana jer nisi mogao da igras takve igre i snimas 1080p 🙂

svejedno telefon ima gomilu bagova što se tiče baterije pogotovo sa Blackom, eno na WP Central 1000 tema sa takvim problemom... i što je interesantno i same msove aplikacije znaju da naprave problem

Sve ja to shvatam,i da telefon ima jaku kameru,i veliki ekran,i jos gomilu funkcija..ali neki nemaju taj problem na Nokia Lumia 1020..Nekima traje oko dva dana uz umereno koriscenje telefona.Na primer,telefon sam napunio juce oko 15h.Vec jutros je imao oko 23 % baterije,a uopste ga nisam puno koristio..Citao sam po forumima da se nekima ugasi telefon posle par sati..
mnogi imaju taj problem i na nokiji L920..Milslim da je to neki softverski problem,al izgleda da ni Nokija ni Majkrosoft nemaju nameru da to rese..Cekam novu nadogradnju sa winphone 8.1,nadajuci se da ce to tada resiti..😀

Ja nemam taj problem, zadovoljan sam baterijom.
Traje mi 2 dana umerenog koriscenja.

Problem negde, u nekoj kombinaciji postoji, vecina ovde na forumu ga nikad nije iskusila, ja jednom u dva meseca, a po netu ima dosta tema o tome.. Da li je to neka aplikacija, pozadinski proces, jos uvek nije jasno. Ali, problem nije kad koristis, a ti ono sto si okacio je normalna potrosnja za ono sto si radio sa telefonom. Problem je kad ne radis nista, spavas recimo, i izgubis 50, 60, 70% baterije.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko si do sada "istražio" telefon, ali bitno je za štednju baterije da pogasiš sve podzadinske procese ( settings - applications - background tasks ) - postavi prečice na desktop za paljenje i gašenje gps-a, bluetooth-a itd, kako bi ti bili na dohvat ruke i kako bi ih palio samo kada ti trebaju, stavi mrežu na 2G umesto 3G i trošićeš manje baterije nego sa svim ovim popaljenim stvarima.

Pozdrav,

Hm,pogasio sam dosta toga..tokom noci potrosi oko 10-12% baterije..mislio sam da ga resetujem,al ne znam bas koliko je to pametno🙂.Kako sacuvati kontakte?Posto imam nalog na hotmail-u,tamo mi se nalaze i svi kontakti sa telefona.Kako ih posle prebaciti u telefon posle resetovanja?Da li telefon automatski skine sve kontakte sa hotmail-a kada se prijavim sa tim nalogom na telefon?🙂

Da, ako su ti svi na hotmailu onda su automatski bekapovani i povuci ce ih kad se ponovo ulogujes. Al nemas jos potrebe za tim, nemas nikakav problem, 10-ak posto preko noci je ok, ne znamo sta ti je sve popaljeno itd.
Za pocetak, neke stvari koje sam ja a i ljudi vremenom provalili, vecina vremenskih prognoza zna da napravi problem, aplikacije za bateriju verovatno takodje prave problem. I ako imas dosta neta na paketu, savetujem da nikad ne gasis wifi ni mobilni net, drzi ih stalno upaljene, a oni ce se paliti naizmenicno (kad izadjes iz kuce prebacuje se na mob. net itd..)

Ne misli se na hard reset, vec soft reset, za slucaj da neka app pravi problem trenutno. Nema potrebe da gasis GPS, Wifi, 3G i slicno jer ja sa svim tim konstantno upaljenim nemam nikakav drain. Ako aplikacija pozove GPS onda on radi ako ga ne pozove ne radi i ne trosi bateriju tako da ga nema potrebe gasiti. Svaki put kad uradis hard reset i nakon toga se ponovo prijavis na svoj MS nalog on ce normalno sve kontakte da povuce sa interneta na telefon....

10-12% za noc jeste puno i verovatno ti neka aplikacija trosi struju. Eventualno da navedes sta imas instalirano pa da vidimo.

P.S. Nemoj biti Boris, telefon na punjac u toku noci slobodno 🙂

Od aplikacija sam imao neke instalirane a ja sam instalirao oko dvadesetak..Adobe reader,angry birds go,asphalt 8:airborne,battery pro+,bing finansije,bing sport,bing vesti,bing vreme,compass x,crkveni kalendar,data sense,deezer,facebook,flashlight xt,here drive,here maps,hotmail,instagram,nokia beamer,nokia camera,nokia care,nokia cinemagraph,nokia creative studio,nokia panorama,office,one drive,one note,parking.srb,ringtone maker,shazam,skype,speedtest.net,viber,weather view,whats app,world of red bull,youtube.

Ja bi obrisao tu battery aplikaciju i ugasio pozadinske procese za te Bing aplikacije.

Nazad
Vrh Dno