Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je staro, mislim da sam vec postavljao. Normalno da digitalni zoom ne moze da se poredi sa optickim.

A i treba sad da vidis RAW kad se zumira kako to izgleda. 😉

Ma naravno, ne treba zaboraviti sa su ovi S canoni najbolji mali-dzepni fotoaparati u svojoj klasi a 1020 se odlicno drzi cak i kada je zumiranje u pitanju. A ne secam se da sam ranije video ovaj test, zato sam i postavio..

Ipak, zbog optickog zoom-a i vise rucnih podesavanja ja nekako vise gotivim te S canone i RX sony samo sto oni imaju visoke cene a 1020 je i smartfon i odlicna dzepna kamera u jednom pakovanju i tu nema konkurenciju. Ali realno da hocu samo najbolju dzepnu kameru.. S100 ili RX100 II ako bas imam para za bahacenje :d

Poslednja izmena:
Ono iz Ria je bolesno a i ovo deluje odlicno

[YOUTUBE]hHADK3LcCHg[/YOUTUBE]

Pre neki dan sam imao sansu da isprobam 1020 u 'realnim' uslovima. Naime, koristio sam ga za slikanje na jednom slavlju, gde su uslovi bili standardno losi: slabo osvetljenje, buka, previse ljudi koji prolaze, itd
Mogu da se pohvalim da je vecina slika pun pogodak i ne samo to - Lumia je bukvalno obrisala patos sa svim kompakt digitalcima sa kojima sam uporedjivao te veceri (balans bele, detalji, fokus, itd), nema poredjenja!
A tek zvuk pri snimanju :zgran:

pa sa manje vise svim do 200 evra

Dva dana lagano. Ako intenzivno koristis kameru, plafon jedan dan, a sa blicem jos manje.

http://www.phonearena.com/news/Innovation-reinvented-Nokia-3310-PureView-pops-up-with-41-MP-camera-and-Windows-Phone_id54599

3310-pureview-in-line1.jpg

Bio bi fazon da izbace ovako nesto :d

Emix (a ko drugi :d) znas li mozda podatke o prodaji 1020? Bas me zanima, amoled+onakva kamera, kuciste i ostalo.. to sigurno nije jeftino pa je logicno da je potreban solidan br. prodatih uredjaja da bi se sve to isplatilo.

I ima li najava o novoj verziji, 1030 ili kako vec? Kad bi presli na 1'' senzor uz neki quad core, 2Gb rama, bolji xenon, OIS i ostalo..,) i da ne bude ekran preko 5''.

http://www.phonearena.com/news/Nokia-slashes-price-of-Lumia-1020-in-Europe-could-this-be-in-preparation-for-a-new-high-profile-Lumia_id54640

Poslednja izmena:
Ne znam podatke. Zato sto nista zvanicno nije objavljeno. A i ne zanima me iskreno.
Kod zadnjih zvanicnih informacija o prodaji 1020 je bio u "others" kategoriji dok je 520 najprodavaniji model. Ali to je od pre par m. Sumnjam da se bilo sta promenilo.

Mislim da se telefon ne prodaje u nekim ogromnim kolicinama ali isto tako mislim da prodaja nije uopste losa.

Prvo nije telefon za svakoga realno. Drugo bio je preskup do skoro a i sada drzi dobru cenu ali citam da su neke online radje pocele da obaraju cene za 50-100e.

Nokia upravo danas predstavlja nove modele. Medju njima valjda i 930, Icon za svetsko trziste. Mislim da pravog naslednika 1020 danas nece da predstave ali moguce je.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Popravlja?? Pa ne znam bas... :d

Meni su odvratni ovi gumenjaci, posebno ovi sa sljastecim "detaljima".

1020 izgleda mnogo bolje bez ovog trayal kondoma :d

Popravlja?? Pa ne znam bas... :d

Meni su odvratni ovi gumenjaci, posebno ovi sa sljastecim "detaljima".
Emix više voliš grbu na telefonu? 😛
Meni je važno da nije providni silikon i da nije teška 100 grama...

Poslednja izmena:
Grba je koliko vidim i dalje tu, samo u odvratnom izdanju. 😀
Ma nemam nista protiv ko voli nek izvoli ali realno ima i boljih case-va za 1020 koji ok izgledaju.

Ali s obzirom da ja cesto stavim cam grip meni case i ne treba.
A grba mi ne smeta. ZavolUo sam je. :d

Poslednja izmena:
Ako ima boljih za slične parice , postavi ih, da vidimo.Ipak je ovo tvoja tema.
I samo mi onaj odvratni grip ne pominji,Kao da nosiš ciglu, a ne telefon.Dobar je jedino, za kada ideš u prirodu...😀

Nisam znao da Z2 slika i pri ISO 50, zanimljivo 🙂

A ovaj M8 ima losije slike od 920 , a realno tu je negde sa 720 🙂 Bruka losa kamera kao i na ONE, isto sR@@@@.

Naravno tu je 1020 king.

Poslednja izmena:
Na phonearena je bio zanimljiv tekst sa objašnjenjem blind testa, dali su fotke slikane N808 i čini mi se HTC One X itd. Naravno slika je data umanjena. Većina ljudi je bilo mišljenja da je slika koju je slikao HTC One X bolja jer su ljudi previše obraćali pažnju na intenzitet boja a ne na to da li slika odgovara "pravom stanju".

Slično je i sa 1020, kamera je vrh ali sam imao prilike da slikam pa mi je plaža od bež postala žuto-braon, morska pena od bele žuta, nebo od plave rezedo. Bez ikakvih dodatnih podešavanja. Ne baš drastično ali veoma veoma vidljivo i iritirajuće.

Slike 1020 izgledaju fenomenalno zbog detalja ali to nije (da koristim web rečnik) WYSIWYG (what you see is what you get). 1020 što se tiče kamere je očigledan downgrade Nokije 808.

Poslednja izmena:
Dobar review, najbolje je imati oba modela 🙂 steta sto nema nd filter 1020..

Ako je IOS i RAW image, downgrade, onda se slažemo sa tobom. 😀

to su korisne stvari ali dzaba kad je sama optika skucena/nekvalitetna(u odnosu na 808 ne na druge telefone), velicina senzora/kvalitet optike su najbitniji za fotografiju ostalo je manje vazno

Dobar review, najbolje je imati oba modela 🙂 steta sto nema nd filter 1020..

NDfilter je jedna od najkorisnijih stvari koje sam video na kamerama šteta što ih imaju samo dva modela, ili super što ih imaju dva modela.
Sprečava da slike budu preterano svetle, odličan pri direktnoj sunčevoj svetlosti, odličan kada se slika nešto što teče uz veću ekspoziciju daje ekstra efekat.
veliki minus za 1020 a plus za n808 i n8.
Može da se napravi i postavi na 1020 ali to je sizifov posao.

Nazad
Vrh Dno