Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Novu lumiu 920 mozes naci za 220€ sa garancijom po oglasima. Sto je super kupovina. 925 je mnogo teze naci i tesko ce neko naleteti ispod 300€. Da li se isplati tih 100€ samo zbog lepseg dizajna pitanje je. A dati 800€ za telefon je bolesno. Oni u CT nisu normalni. Telefon nov ili skoro nov sa garancijom od 2god je isti kao i taj u CT.

Jesi ti pao sa marsa, gde si ti do 2007 (ili kada je vec dosao telenor) kupovao telefone?

Jesi ti pao sa marsa, gde si ti do 2007 (ili kada je vec dosao telenor) kupovao telefone?
Wave I sam pre 4god uzeo u Telenoru dok je bilo povoljno a ovo danas necu da komentarisem.L1020 60.000din i dve god po 2.000 mesecno + ZAKLJUCAN telefon.Opet preko oglasa dati 400eura za telefon sa garancijom kod servisa koji drzi Mile,Paja,Muja nisam bas za to.

Ne znam sta da ti kazem. Ako si ima telefon pre 2007 onda si ga morao kupovati kod mike paje djure

Wave I sam pre 4god uzeo u Telenoru dok je bilo povoljno a ovo danas necu da komentarisem.L1020 60.000din i dve god po 2.000 mesecno + ZAKLJUCAN telefon.Opet preko oglasa dati 400eura za telefon sa garancijom kod servisa koji drzi Mile,Paja,Muja nisam bas za to.

A što si se uhvatio za tu garanciju k'o pijan plota?
Nađeš telefon u oglasima, odeš, proveriš da li je ispravan i ako sve šljaka kupiš.
Ako je sve u redu, šansa da će ti nešto crći (a da to pokriva garancija) je 5%
A i ako ne daj bože nešto ode, sigurno nećeš platiti 300 evra, kolika je razlika u ceni.

Covece bre, uzmes telefon sa mreze u oglasima, znaci dobijes Telenorovu garanciju, kao da si ga ti kupio na ugovor..

Poslednja izmena:
A što si se uhvatio za tu garanciju k'o pijan plota?
Nađeš telefon u oglasima, odeš, proveriš da li je ispravan i ako sve šljaka kupiš.
Ako je sve u redu, šansa da će ti nešto crći (a da to pokriva garancija) je 5%
A i ako ne daj bože nešto ode, sigurno nećeš platiti 300 evra, kolika je razlika u ceni.

Potpuno si u pravu. U garanciju ne spada: Tač, displej, softver, baterija, punjač a za ostalo naći će nešto, pokvašen, pao itd, itd.....Znači uvek su u pravu, što kaže GiBo kupi šta ti se svidja.

[YOUTUBE]BrryosfNp0c[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]TPmxGcm1s3c[/YOUTUBE]

Auu, ma dobra kamera kada dodje u ''prave'' ruke (+ dodatna optika).. limiti se ruse 🙂

Ljudi kakav je konacni utisak sto se tice kamera 1020vs1520 kad se ubaci gdr3 na 1020 i black update.Obicno svaki telefon koristim min 3 god tako da se sad dvoumim izmedju ova dva telefona nakon sto sam odgledao par klipova sa yt vezano za 1520.Velicina od 6" mi ne smeta jer smatram da ce vremenom telefoni imati sve vece ekrane..

Bolju kameru ima 1020 ali je 1520 ima primetno veci ekran i mocniji cipset. Sad sam proceni sta ti vise treba.. ako ces koristiti minimum 3 godine.. pa mislim da je 1520 bolji izbor, jednostavno je S800 primetno brzi ali sve zavisi kako bi koristio takav uredjaj, ako je to feature phone upotreba uz neku nezahtevnu smart upotrebu + dosta koriscenja kamere u svim uslovima onda bi i 1020 godinama radio dobro, u suprotnom 1520 jer taj phablet ima odlicnu kameru, tu negde sa sony z1/note 3 kada se sve sabere i oduzme, znaci u rangu najboljih androida (dnevne/indoor/low light fotografije i video u svim uslovima).

Ali ako je kamera glavni prioritet 1020 nema konkurenciju.

Poslednja izmena:
Hvala sto si odvojio vreme da mi das savet.Pitao sam najvise zbog toga sto 1020 ima xenon a 1520 nema.Nisam neki zahtevan fotograf 😀 Dok sam imao samsung wave I slike su bile odlicne(i na telefonu i kad prebacim na komp)tako da kad poredim sa ova dva modela to su nebo i zemlja.Kakve fotografije nocu pravi 1520?

Evo ovde imas neka poredjenja sa 1020 i 808 PV:

http://www.flickr.com/photos/pureviewclub/sets/72157639072976653/
http://www.flickr.com/photos/pureviewclub/sets/72157638632375326/
http://www.flickr.com/photos/pureviewclub/sets/72157638379996535/

Pise sve lepo, skini u punoj rezoluciji ako hoces i zumiraj, cropuj.. meni je 1520 kamera odlicna u svim uslovima za taj senzor, nedostatak xenona i za jedan phablet. Nokia 1020 ima najbolju kameru na trzistu koja moze da pruzi mnogo vise eksperimentisanja i bolje fotografije od svih ostalih wp8 i android/ios uredjaja.

Ali ako ti je Wave kamera i sada odlicna onda kapiram da ces biti prezadovoljan i sa 1520 kamerom a hw nece biti mator i spor jos dugo. Znaci moras da procenis sam..

Poslednja izmena:
Hahhaha reklama je odlicna!

"Goodbye DSLR. Hello Nokia Lumia 1020."

Tebi je odlicna poenta koju si citirao, ja ovde ne komentarisem 1020 kao telefon ili kameru (zna se sta mislim o kameri) nego mi je reklama mnogo losa, jedna od najgorih Nokia reklama koju sam video.

A to da li je goodbye dslr.. imas na linku ispod (i dalje to ostaje neverovatno dobra kamera na jednom telefonu).

Ali i pored toga ovo je kamera kakvu hocu na mobilnom, posebno sa black apdejtom koji je ispravio prakticno sve sto mi je smetalo kod fotografija 🙂 Al' mi i dalje nije jasno kako stabilizacija videa nije bolja i pored ois-a..

Poslednja izmena:
Ovo je kamera kakvu hoces... uopste, ne na mobilnom! 😉

A reklama je namerno tako uradjena da kazem smotano.

Bolje su fotografije sa raznih telefona iz bench teme 🙂

Da li je neko od vas koji imate 1020 uzeo Camera Grip?
Meni se ovo toliko svidja da ne vadim telefon iz njega. Dodatna baterija je super. Uopste mi ne smeta prilikom koriscenja, cak mi je jos bolje posebno za landscape.

Ja trazim jos uvek, nigde ne mogu da nadjem da kupim. Izgleda da cu morati od preko da narucim.

Ja koristim camera grip + neki jeftini stativ. Kad sam kupovao telefon, trazio sam iskljucivo sa gripom, jer je veoma tesko da se nadje posebno, a telefon bez njega nije kompletan. Jedino je malo cudan ako se telefonira sa njim 😀

Nazad
Vrh Dno