Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanimljivo je da svi testovi sa 808 se rade sa cistom automatikom. Niko da pokusa bar nesto rucno da podesi.Ok automatika je losa al u manuelnom modu ubija. Pa i u lowlight uslovima. Treba malo znanja i vremena da se sve lepo upije. Ja automatiku vise i ne koristim. Prednost 1020 je u manuelnom podesavanju fokusa i brzine okidanja tako da se mogu dobiti bolje slike brzih scena i sl

Kada bih presao jednog dana na 1020, dali bih imao bollji kvalitet fotki od legende 808, jel Black popravio utisak??

Imaš linkove 2 posta prije tvog, pa pogledaj (i pročitaj tekst)..

Kada bih presao jednog dana na 1020, dali bih imao bollji kvalitet fotki od legende 808, jel Black popravio utisak??

Kao vlasnik pv 808 mogu reci da je 1020 kao kamera extra ali cena je previsoka. Nudi dosta i naklonjena je osobama koji nisu vicni slikanju i automatika vrhunski radi posao. Baterija je premala za taj cpu i tu kameru posto se sve obradjuje kroz njega. PV 808 ima zaseban graficki cip koji obradjuje slike. E sad to je sve od reci hvale. Nazalost pokrece ga meni tako bizaran sistem ali necemo da trujemo temu. Ako imas para trenutno tel sa najvise kamera mogucnosti nudi lumia 1020

Sta nije jasno? Jesam negde pogresio? Covek je pitao za razliku pv808 i 1020. Automatika je naklonjena lumiji. Kako god da okines imaces extra fotku. Za pv808 treba malo da stelujes. A taj cpu toliko srce bateriju da bez onog camera gripa ne treba ni kretati u avanturu slikanje i koriscenje mobilnog a da izdrzi bar 20h

Pa koliko izdrži ta 1400 mAh baterija u Nokia 808 PureView, naravno kada ga koristiš kao foto aparat ??

meni opusteno 24h. Imam viber,whatsapp i gmail sihronizaciju. Preko 3h interneta preko opere i 10tak slika dnevno naravno pozivi i poruke. Dok sam koristio 925 nisam mogao ni 12h da izguram sa istim intezitetom. Na 1020 je isti hw pa presudite.

meni opusteno 24h. Imam viber,whatsapp i gmail sihronizaciju. Preko 3h interneta preko opere i 10tak slika dnevno naravno pozivi i poruke. Dok sam koristio 925 nisam mogao ni 12h da izguram sa istim intezitetom. Na 1020 je isti hw pa presudite.

Imas Operu na 1020 e to je novost 😀

Btw hvala za info svima, i 808 i 1020 su cool, ali jedan cu uzeti, ima vremena, 1020 je za sada skupa.

Corav sam, sorry sad videh furas 808 🙂 sorry, ali nekako taj ekran i taj symbian...nekako je proslost.
Respekt za sistem ali matoro...

Corav sam, sorry sad videh furas 808 🙂 sorry, ali nekako taj ekran i taj symbian...nekako je proslost.
Respekt za sistem ali matoro...

Matoro jeste al radi kao sat. Symbian na njemu radi jakooo brzo i fluidno. Bar onoliko koliko se moze ocekivati od ovakog hardvera. Ljudi imaju predrasude je ga porede sa drugim symbianima. Npr n8 je duplo sporiji da je patnja u odnosu na njega.

Da upravo to predrasude, steta za Symbian sto je tako zavrsio a jedan je od najstarijih mobilnih sistema i jedini koji dozvoljava upotrebu alarma kada je telefon cak i ugasen... (stvar kernela).
Mozda i uzmem 808, kad sam N9 koristio sto nebih legendu 808.

Kad sam se lomio da li da ga uzmem ili ne pokuso sam da prelomim preko lumie 925. Zadrzala se u mom posedu ceo dan. Izgubio vreme i zivce da namestim ono osnovno da mi radi. I za to vreme dva puta ga punio. Mislio sam da prodjem jeftinije pa ako bude to to uzmem 1020. Nazalost na njoj jedino kamera valja al ona ne vredi 500e. Da se dobija smart telefon pa i ajde ovako pv 808 ima sve sto mi treba za smesne pare u odnosu na 1020. Nadam se da ce wp stasati u neko vreme u ozbilja sistem i da mi nece biti zao dati 500e za ovakav uredjaj

Ako poprave neke sitnice (zvona da razdvoje, viber da radi kao i na ostalim platformama...) ja bih uzeo 1020 da pobam. Dok bar ove dve stvari ne isprave preko kojih ne mogu da pređem ne uzimam, ostajem na 5s.

Licno, meni bolji utisak ostavlja QX100 (po ovom testu, ali i drugim po internetu). Medjutim, ako se uzmu u obzir dimenzije, cena i pre svega prakticnost ovog cuda, 1020 je definitivno pobednik, jer je razlika u kvalitetu minimalna, ali upotrebljivost je na daleko visem nivou na 1020.

Pa da, u tome i jeste glavna prednost 1020 sto ima dimenzije smartfona a kameru bolju od vecine kompakta pa i prosumera (mislim na snapshotovanje i neka osnovna podesavanja).

Odgovor nema nikakvu logiku a i ovo "The S" sve govori.
Cemu se lujdi danas smeju...

Auto:

wp20140208195511raw.jpg

Auto, Shutter Speed 2s:

wp20140208195532raw.jpg

Auto, Shutter Speed 4s:

wp20140208195700raw.jpg

ISO nisam dirao, sve je na Auto sem SS.

Za nocni mod SS mora biti visok od 2-4s. Naravno automatika sama dize iso pa pretpostavljam da je ovde min 800.

Zapravo na trecoj fotografiji je najmanji iso od ove tri fotke. Na prvoj je iso 4000, a na trecoj je 800. Shutter speed dosta znaci ali treba imati mirnu ruku ili jos bolje stativ 🙂

@Emix moze jos jedna identicna slika kao te 3 ali sa blicem a sve ostalo stavi na auto mod?

Poslednja izmena:
Hvala ti 🙂 Kazi mi samo s koje razdaljine je sposoban taj xenon blic na nokiji da osvetli korektno, jer moze sa 2-3 metra da snimi upotrebljive fotke po slabom svetlu (ili mraku) ?

Nazad
Vrh Dno