Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ti koristiš telefon. Oni kojima baterija traje tri dana gledaju u njega.

picard_clapping.gif

Evo ga Kolumbo.

Tvoj je bio polovan. Posto mu se baterija me menja, najverovatnije si dobio tslefon sa izandjanom baterijom...

Imao sam nov 925 ista svar. Razlike su minimalne. Ili ovaj vip opterecuje vise telefon 🙂. Ko zna gremlini

Poslednja izmena:
Ma dobro traje vam 7 dana baterija.

Preterao si. Pre je on za tebe ako cem iskreno.

Ti on i jos par smaraca ste nubovi koji smaraju mesecima. No dobro prso je forum pa je sve jedno, mozete da menjate telefone svake dve nedelje i da vodite rasprave epskih nub razmera.

Poslednja izmena:
Ja, on i jos par smaraca imamo ili smo koristili te uredjaje o kojima diskutujemo, menjali smo, probali svasta, a ti si ih samo video na slikama na internetu i pravis se pametan. Emix je za tebe bog Zevs, koliko je telefona promenio, isprobao i kakve je slike napravio sa 1020, ti mozes samo da sanjas i merodavan je itekako u diskusiji, sigurno vise od tebe.

Poslednja izmena:
Ma naravno. Zato vam baterija traje 3 dana. Ajde sada se vratite na pricu sta je iduce da kupite i da smarate bar citave dve nedelje.

Ma jbm mi se za slike, to ostavljam vama magovima fotografije, mene to ne zanima. Da se frljate brojkama, staklima i cime god.

Poslednja izmena:
Ja, on i jos par smaraca imamo ili smo koristili te uredjaje o kojima diskutujemo, menjali smo, probali svasta, a ti si ih samo video na slikama na internetu i pravis se pametan. Emix je za tebe bog Zevs, koliko je telefona promenio, isprobao i kakve je slike napravio sa 1020, ti mozes samo da sanjas.

Pusti bre...
Apsolutno nikakav problem sa njim nisam imao dok nije poceo samo da ulece u teme proziva i pravi se pametan bez razloga, ne samo mene jos par ljudi. Kao spustio nas je i likuje... Plus nekakvi komentari kasnije na moje slike, postove... ne dozvoljavaj sebi da se raspravljas sa ovakvima.

Tvoje slike, koje tvoje slike? Niti ih gledam niti me zanimaju.

Uostalom ti si sada napao mene bez razloga, tipicnim klinackim gifom. Mada takvo ponasanje i ovako uvek ispoljavas. Ne znam sto se lepis, preskoci postove kao sto ja preskacem vase i gotovo. Over

Poslednja izmena:
Ma jbm mi se za slike, to ostavljam vama magovima fotografije, mene to ne zanima. Da se frljate brojkama, staklima i cime god.
Niko se ne frlja, o brojkama se diskutuje, a rezultati se pokazuju. Pogledaj slike, pa ces videti. Ah da, slike te ne zanimaju. Sta onda ti imas da diskutujes u ovoj temi?
Pusti bre...
Apsolutno nikakav problem sa njim nisam imao dok nije poceo samo da ulece u teme proziva i pravi se pametan bez razloga, ne samo mene jos par ljudi. Kao spustio nas je i likuje... Plus nekakvi komentari kasnije na moje slike, postove... ne dozvoljavaj sebi da se raspravljas sa ovakvima.
Cudan covek stvarno...

Zato sto tebe nema jer forum je prso a ustavari svaki post precesljas i uletis sa nekom prozivkom. Naravno da se to odnosilo na mene jer sam ja nekoliko postova pre tvoje prozivke napisao da mi je uz umereno koriscenje baterija trajala 2-3 dana na 1020, nema potrebe da se pravis blesav.
Nije moj problem sto se ti iznerviras i reagujes kako ne treba zbog necega sto te "ne zanima" uopste.

Poslednja izmena:
Dete, tvoj je problem sto se svaki put uspalis kada vidis moj post, ali oladi malo. Nisi ti centar sveta, ako nisi znao ja ti kazem. Oladi

Sada ce i ovako obrisati sve postove.

Kome mi dokaže da mu baterija kod L1020 izdrži tri dana kada ga koristi kao SMART telefon (BEZ upotrebe kamere), ja ću mu kupiti još jedan, boju neka bira sam. :d

Kao DUMP možda i može (par sms-ova, i par poziva).

Sta podrazumevas pod SMART? Ja sam uz 1020 istovremeno koristio jos jedan obicni telefon.

Ali ja sam rekao da mi je baterija trajala 2-3 dana uz par slika, malo surfa, muzike, par poziva, sms brightness na auto... steta sto ne mogu da ti dokazem inace bi vec kupovao crni ili zuti 1020. 😉

Alo ljudi, šta se događa, skrenusmo sa teme potpuno. Nema potrebe za raspravom i prozivkama. Tema je jasna Lumia 1020, ukoliko nemate spomenuti telefon ili ne želite da diskutujete o njemu nema potrebe za raspravom. Trajanje baterije je prilično diskutabilno za proveru i svi različito koristimo telefone, to nije razlog da se prepiremo sada ovde. Meni na 1020 traje baterija 1 dan žestogog korištenja, ponekad moram i da dopunim pred kraj dana, stvarno internet (3G) pretraživanje najviše jede bateriju na AMOLED ekranima. Da napomenem da je meni stalno sve uključeno, bluetooth, WiFi, 3G, pozadinske aplikacije i dosta tabova. Pozivi poruke i muzika su OK tu cenim da bi moj uređaj izdržao skoro 2 dana. Stendbaj je odličan inače na ovom telefonu.

Danas se od telefona ocekuje samo da sastavi dan. Da sastavi dva dana zestokog koriscenja ne moze skoro ni jedan, ili samo par telefona, a oni sigurno nemaju ovakve kamere.

Danas se od telefona ocekuje samo da sastavi dan. Da sastavi dva dana zestokog koriscenja ne moze skoro ni jedan, ili samo par telefona, a oni sigurno nemaju ovakve kamere.

Tako je,
koliko sam upoznat 1520 ima sjajnu autonomiju. Ali kao što si rekao kamera nije tako napredna.

1520 i Note3 su apsolutni sampioni, ali naravno to nisu kamera telefoni, a i nisu ista kategorija ni po velicini sa ostalima. 1020 ni u kom slucaju nece imati manju autonomiju od prosecnog kineza android pandana, tako da sto se toga tice nema mnogo diskusije.

Žestoko korišćenje? Nemojte se frljati samo izrazima ljudi. Kad se kaže tako to znači ubijaš ga i to znači 7-8 sati da ti traje baterija. Valjda znate neku težinu reči ljudi ili mislite žestoko ga koristim i onako od svega po malo da isto znači? Razumem ja da nisu svi apsolvirali srpski jezik i književnost, ali ono... Valjda znaju da reči imaju težinu i značenje...

Žestoko korišćenje? Nemojte se frljati samo izrazima ljudi. Kad se kaže tako to znači ubijaš ga i to znači 7-8 sati da ti traje baterija. Valjda znate neku težinu reči ljudi ili mislite žestoko ga koristim i onako od svega po malo da isto znači? Razumem ja da nisu svi apsolvirali srpski jezik i književnost, ali ono... Valjda znaju da reči imaju težinu i značenje...

Tema nije Srpski jezik i književnost, nego Lumia 1020, nećemo se hvatati za detalje, izraz "žestoko" mi je prvi pao na pamet. Mogao sam izabrati i neki drugi izraz ali poenta da su me svi razumeli. Bojim se da većina ljudi ovde diskutuje o sporednim stvarima i stvarima nebitnim za suštinu ovog posta. A da ne kažem da velika većina ni ne poseduje pomenuti telefon, nego eto rekla kazala i pročitala.

Kada sam rekao izraz "žestoko" pomislio sam na učestalu upotrebu, primera radi, u 6:00 se skida sa punjača, muzika se sluša oko sat (stream sa 3G) u isto vreme se koristi WA i igrica. Skajp obavezno ali ne video poziv oko 30min. Internet oko 45 min... Razgovor 15min. I fotografija oko 15min. Sve uključeno NFC, BT, WiFi, 3G... Otprilike na 25% sam namestio da mi se pali Battery Saver. Oko 18:00h je BS aktivan recimo. Eto, to je moj opis "žestogog" da ne kažem aktivnog korišćenja telefona. Sasvim OK za ovaj tip telefona i ekrana što se mene tiče...

Slazem se sa svime sto si napisao.

Pa to je to 12 sati ti traje što je normalno za jaču upotrebu. Battery saver i pretvaranje u non smart kasnije nećemo računati.

Oprosti sad vidim da si napisao jedan dan, doduše 12 sati nije jedan dan no dobro. Mislio sam da si i ti pisao za 2-3 dana bateriju kao neki.

Pa kad kažu ljudi jedan dan to im obično znači od 6 kad ustanu (recimo) pa dok ga ne stave naveče na punjač u 20, 21, 22h nebitno 🙂
Toliko je realno da svaki izdrži sem što će neki dočekati 22h sa 5% a neko sa 25%.
A ova žestoka upotreba to je kod mene dva puta punjenje na dan. Recimo kada ceo dan nemam pristup kompu/lap topu i onda krene ceđenje baterije a uz to radio stream nonstop.

Pa to je to 12 sati ti traje što je normalno za jaču upotrebu. Battery saver i pretvaranje u non smart kasnije nećemo računati.

Oprosti sad vidim da si napisao jedan dan, doduše 12 sati nije jedan dan no dobro. Mislio sam da si i ti pisao za 2-3 dana bateriju kao neki.

HeHe... Pa ne ja sam rekao šta je za mene jača upotreba sa ovim telefonom, ne računamo BS mod. Mada može BS mod da se namesti i na 5% onda bi tu dobili dodatnih par sati "upotrebe" ne agresivnog korištenja. Ja sam stavio na 25% zbog konzerviranja baterije, nije dobro da se prazni potpuno svakako. Nego kada se uzme 12-15h to mu dođe otprilike dan koliko smo aktivni i radimo. Svakako ide na punjač posle tog vremena.

Pa kad kažu ljudi jedan dan to im obično znači od 6 kad ustanu (recimo) pa dok ga ne stave naveče na punjač u 20, 21, 22h nebitno 🙂
Toliko je realno da svaki izdrži sem što će neki dočekati 22h sa 5% a neko sa 25%.
A ova žestoka upotreba to je kod mene dva puta punjenje na dan. Recimo kada ceo dan nemam pristup kompu/lap topu i onda krene ceđenje baterije a uz to radio stream nonstop.

Pa da to je otprilike tako, u pravu si. Ja stavljam BS na 25% i koristim ga tako bez problema do 22 što ti kažeš. Međutim ja bar kada se dokopam kuće odmah ga dopunjavam uglavnom na usb na kompu (+prebacivanje fotki ili muzike)...

Drago mi je sto komentarisete autonomiju na WP8...

1020 ne moze imati duze trajanje baterije od 720 , prvo 720 ima ekran manje potrosnje i ekonomicniji SOC...

Na 8.0 izgurao sam max 3 dana, a to je ono gasim wifi i gps preko noci, sada na 8.1 max umereno koriscenje je jedva 2 dana.

Gotivim 1020 i uzecu ga ali prica da 3 dana izdrzi je fantazija, ustvari nije ako ima nakacen Camera Grip 😉

A ovi IoS i Droid nubovi, ja ne znam sta rade ovde?! Redovno omase temu, dodju ovde..

Poslednja izmena:
Auu šta sam napravio. . 🙂 Kupio je burazer, bilo mu je jedino bitno da baterija drži bolje nego na iP5. . Jer mu je ona bila minimum minimuma na koji je mogao da pristane dnevno..

Nazad
Vrh Dno