Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na iP je baterija najveća mana, pogotovo sa auto osvetljenjem sada po sunčanom danu (promenio dva 5s, dva 5, tri 4s i još uvek imam jedan 4s). To mi je jedina mana, kad to poprave uzeću top model a ne veličinu ekrana, u to se uklapam.

Auu šta sam napravio. . 🙂 Kupio je burazer, bilo mu je jedino bitno da baterija drži bolje nego na iP5. . Jer mu je ona bila minimum minimuma na koji je mogao da pristane dnevno..
Pa to je trebalo da napises. Od ip tesko da moze ista gore po pitanju baterije 🙂

Na iP je baterija najveća mana, pogotovo sa auto osvetljenjem sada po sunčanom danu (promenio dva 5s, dva 5, tri 4s i još uvek imam jedan 4s). To mi je jedina mana, kad to poprave uzeću top model a ne veličinu ekrana, u to se uklapam.
Kupiš 1020 i 2-3 dana nemaš brige, naravno ako ga ne koristiš. 😀

Ma kalav iP5 nije se ni on usrećio sa baterijom, kaže drugar da mu izdrži oko 15 h jačeg korištenja.

A kamera grip ne verujem da neko fura na telefonu svaki dan, meni je glomazan da ga koristim samo zbog baterije (50%+ puni) nezgodan je za džep i nema zaštitu. Kupio sam odličnu masku koju sam već "isprobao" kada mi je ispao telefon pre 2 nedelje.
Nadam se da može da se nabavi u Srbiji preporučio bih je svima, uklapa se fantastično, telefon zadržava formu i boju + "budža" pozadi je zaštićena takođe.

Poetic Atmosphere Case for Nokia Lumia 1020 Clear/Gray (3 Year Manufacturer Warranty From Poetic) https://www.amazon.com/dp/B00E5NOZTK/ref=cm_sw_r_udp_awd_iiDUtb0JJ4AGGXAE?ie=UTF8

Poslednja izmena:
Kupiš 1020 i 2-3 dana nemaš brige, naravno ako ga ne koristiš. 😀

Hahahaha ja nisam ispeo u tome 🙂
Možda neko i jeste sa ekstremnim merama štednje. Ne tvrdim da nije nemoguće 2 dana ali moram da probam. Ja arčim svaki dan, kažem sve non stop uključeno, i jedan dan to je to.

Ljudi mobilna baterija koja daje celo punjenje i kraj. Ko sa tim ne izgura dan treba da se zapita 😀

Inače što se tiče maski, da preporučim svima koji imaju L1020, možete da uradite mod da se telefon bežično puni sa bilo kojom maskom, pošto ona fabrička koja omogućava bežično punjenje ne štiti baš najbolje. Samo odlepite ono i zalepite na novu (vašu) masku

Inače što se tiče maski, da preporučim svima koji imaju L1020, možete da uradite mod da se telefon bežično puni sa bilo kojom maskom, pošto ona fabrička koja omogućava bežično punjenje ne štiti baš najbolje. Samo odlepite ono i zalepite na novu (vašu) masku

Jesi probao ovaj mod za wireless charging? Ja sam video da su likovi to radili bas sa maskom koju sam sugerisao.

42259d1378421024t-photo.jpg

Poslednja izmena:
Taj mod, samo tvoja maska je providna, pa je ružno :d

Inače koga interesuje kinezi prodaju coil koji može da se zalepi na bilo koju masku i ima flat kabl koji uključiš u micro usb port i možeš bilo koji telefon da napraviš da ima bežično punjenje, samo moraš da kupiš punjač 🙂

Slazem se bilo bi ruzno sa providnom maskom, maska je prelepa inace sama za sebe od tvrde plastike providne, bolji kvalitet nisam video za 1020, jedino ako bih radio ovaj mod probao bih sa nekom drugom maskom.
Moram da pazarim svakako i taj deo za Wireless charging (ledja). Hvala
Kako ti puni sa tim isto kao i USB? MIslim brzina i to, i da li si lako napravio mod, koju si masku koristio...

Nisam ja, odmah da kažem, ja imam 808, old school 😀 Brat mi ima 1020.

Inače neko voli da mu se sve vidi, ja bih prvi kupio providan telefon, to je skroz kul 😀 Kad smo već kod maski, ta providna što ti imaš jeste jako lepa, ali... Najbolje štite one iz dva dela, što imaju i plastični i gumeni deo, kao recimo Otter Box. Ako hoćeš da radiš mod kupi Otter Box, em dobiješ najbolju zaštitu, em napraviš mod. Wilreless punjenje obično sporije puni. Ali je wireless 😛

Hidro hvala na odgovoru, 808 je sjajan telefon! Ja ga bas gotivim, mozda ga i uzmem nekad cisto eto kolekcije i kamere radi. Old School je bolji uvek nego New School ako mene pitas 😀

Nego Otter Box sam video ali je jako jako "Bulky" glomazan i ljudi se zale na deo koji dolazi na ekran, ne naleze dobro i ne izgleda dobro.

Pronasao sam zanimljiv tutorijal na YT ako neko zeli da eksperimentise, ja cu probati za 2 nedelje. Narucicu ovaj Wireless deo sada sam video da je na amazonu 20$ na nekoj akciji sto je ok cena.

Lumia 1020 QI wireless charging case mod

to je taj mod druže 🙂

inače otter box jeste ružan, ali najbolje štiti ako ti ispadne fon.

808 je inače telefon koji treba imati u kolekciji. ja planiram da kupim još par pokvarenih da imam za rezervne delove i još jedan nov. 🙂 inače na njemu se sve lako popravlja, jer je sklopljen jako fino, ne moraš da nosiš nikad u servis.

edit: inače kad radiš mod, niko nigde nije napisao, samo su odlepljivali jer se lako odlepljuje, ali ja bih angažovao heat gun, ili fen, lakše će se sve odlepiti sigurno.

Poslednja izmena:
NP 🙂

To čisto da ne upropastiš skupe delove, jer ovo za bežično punjenje možeš samo dobiti ako kupiš taj originalni case koji nije jeftin. Mnogi ljudi će koristiti samo taj case, ali on ne štiti dovoljno telefon. Jednom sam samo stavio hard case na telefon sličan ovome koji Nokia nudi za punjenje i nikad više! Telefon mi je sleteo na beton baš na tu stranu gde nije bio zaštićen i napravio sam sr@nje. Telefon radi normalno i dan danas, ali ima ubivotinu na tom mestu što je skroz uncool. Da sam imao full TPU ili silikonsku zaštitu ne bi mu bilo ama baš ništa. I to ajd da sam ga ispustio, ili promašio džep kad sam ga vraćao nazad... Jok bre, plitak džep na trenerci i ispao iz džepa! FFS!

Poslednja izmena:
Pa da, nije jeftino ali nije ni preskupo, bilo je 30$ sada je 20$ (15e) na nekoj akciji.
Celu ovu akciju planiram zbog ovoga zvucnika koji ima WiFi charger na vrhu.
Preferiram uvek masku na telefonu, moj 1020 je leteo na beton pre koju nedelju takodje, ali sam samo izgulio masku, sto i jeste poenta 😉
Tako da maska uvek i zastitna folija za ekran, ArmorSuit MilitaryShield & Poetic Atmosphere Case for Nokia Lumia 1020
ja licno koristim ova 2 u kombinaciji. nokia-lumia-1020-screen-protector.jpg
Poetic-Atmosphere-Case-for-Nokia-Lumia-1020-Clear.jpg

da da, to je to 🙂 prava zaštita! ljudi se uvek polakome, kažu ma ima gorilla glass to ne može da se izgrebe, video sam na jutjubu kako ga lik nožem seče i ništa :d kad ono međutim 😛 jedino neizgrebivo je safirno, ali ni ono nije svemoćno. ja ga na satu imam, kad se napijem dajem ljudima da ga grebu da pokušaju da ga izgrebu i do sad niko nije uspeo. dok ne naletim na neku ribu koja ima dijamantski prsten, a da ja ne znam 😛

edit:
inače taj zvučnik je super, samo je malo precenjen. ja planiram da uradim mod za bežično punjenje na 808, a to za zvučnik imam fm transmitter 😛 šteta što 1020 nije zadržala sve osobine 808.

Poslednja izmena:
da da, to je to 🙂 prava zaštita! ljudi se uvek polakome, kažu ma ima gorilla glass to ne može da se izgrebe, video sam na jutjubu kako ga lik nožem seče i ništa :d kad ono međutim 😛 jedino neizgrebivo je safirno, ali ni ono nije svemoćno. ja ga na satu imam, kad se napijem dajem ljudima da ga grebu da pokušaju da ga izgrebu i do sad niko nije uspeo. dok ne naletim na neku ribu koja ima dijamantski prsten, a da ja ne znam 😛

edit:
inače taj zvučnik je super, samo je malo precenjen. ja planiram da uradim mod za bežično punjenje na 808, a to za zvučnik imam fm transmitter 😛 šteta što 1020 nije zadržala sve osobine 808.

😀 Imao sam i ja te akcije vesele, samo što sam ubacivao telefon u kriglu... (Xperia Go) & (Xperia Acro S) & (Ericsson R310 upao u kreč slučajno jako davno) to su manguparije i dobre sprdnje sa društvom...

Nego JBL sam našao upola cene neku akciju (75$), pa ću razmisliti još...
Mada ima izbora dobrog zvuka i za 30 ali bez punjača...
BT transmiter već imam Sony ostao mi od sluški wireless. Ali mi treba i dobar portabl zvučnik svakako. Tako da hoću jednim udarxem 2 muve da sredim 😉

Moze li neko da napise mali review o kvalitetu maske ,tj izrade 1020 u odnosu na 920 npr.
Ja se secam kada sam otvarao N9 (prebacivao sam bateriju na L800), mogu reci da su N9 bolje odradili , zaista i debljina i tvrdoca polycarbonata je na vecem nivou, raspored hw komponenti itd..

haha devet sa krečom pobedio 😀

elem, ovo može biti dobra vest. jako dobra vest. ako izbace telefon sa optičkim zumom i androidom... izbaciće k zoom 😛 😛 😛

Daj Boze da naprave nesto kršteno. Ali android i MS ne idu zajedno. Pa oni ne umeju ni svoj sistem da naprave kako valja...mada. Mozda je ostalo nokia lumia koje ne mogu da prodaju. Malo modifikacije ubace android i pare samo pljuste.

Zamisli 1020 sa Androidom 😀 pa oni slideri u Nokia Cameri bi bugovali 😉

Ja sam pre na N9 stavljao Android 4.1 to je tako smesno, da nisam mogao da verujem...

Nokijin dizajn koji je stvarno vrh i one decije Android ikonice, cudio sam se sta mi je to trebalo 😀

Poslednja izmena:
A zamisli koliko bi samo telefona prodali da 1020 ima android i koliko bi bio popularan.

Opet Android i Nokia 1020, pobogu. Android je Android i neka tako ostane, ja koristim oba, i jedan i drugi imaju svoje prednosti i mane. Tablet mi je Android fon Windows i jedan i drugi rade posao nema sta. Meni nije trebalo puno da se prebacim na WinPhone OS, zaista je OK, to je moje subjektivno misljenje. Mnogo vise problema i restarta sam imao na Androidu da budem iskren, i mnogo "Cistije" mi radi Wind da budem iskren.
Zadovoljan sam i odgovara mi. Na androidu sam kupio dosta aplikacija pa ga i dalje koristim na tabletu, ali inace ne nedostaje mi ni malo. Lumia 1020 sa Win-OS-om je OK i zaista kao takva treba da se proba. Nadam se da ce tako i biti...

Poslednja izmena:
Dođavola, kad ste već počeli, 1020 i iOS, e to bih voleo da vidim 🙂

Kada bolje sagledam stvari svakako je Symbian prava stvar za 1020 😉
Nokia i dalje drzi Symbian Source Code 😉

Nokia je toliko slepačka kompanija da ja reči nemam. Što ne otvore taj source code da ljudi koji imaju entuzijazma malo rade na njemu kad već oni neće. Symbian je jako kul, ali džaba kad rukovodstvo kompanije nije.

Nazad
Vrh Dno