Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
lepa je bela 808. ja imam crnu, ali mi svejedno koja je boja jer stoji u futroli.

inače, taj dc-16 punjač ne može da napuni 1020 celo jedno punjenje, proverio sam. dc-19 bi verovatno mogao. ja mislim da je najbolje kupiti neki od onih kineza sa brutalnih 5000+ mah 😀

Jel moze neko da mi kaze sve mane i prednosti L1020?Imao sam L1520 ali je ipak bio previse veliki za nosenje kroz grad,jer inace nisam ljubitelj torbica.Vidim da nokia nece skoro izbacivati nove modele a 930 ce biti preko 500€ tako da bih ovaj uzeo(samo wp telefoni,android nikad vise)

1020 prednost-kamera
1020 mane-baterija katastrofa
-ekran dosta losiji od 1520
-brzina slikanja i rada sa kamerom.Citava vecnost.
-problem sa manuelnim fokusom.Zavisi od modela do modela
eto to ti je to,sistem radi jednako na oba.Kad ga posle 1520 uzmes u ruke imaces utisak kao da si uceo nedonosce...Al zato moze da stane u bilo koji dzep 🙂

Poslednja izmena:
Aj, pa da teram 808 u penziju 🙂

pretpostavljam da je neka zbudžena K Zoom varijanta al da vidimo

Možda će im poboljšati softver, veći senzor od 808 ne verujem. Ma da bude isti senzor kao 808 sa novim unapređenim softverom za obradu... gde bi nam kraj bio, ko zna koliko bi izvukli tek tad.

Slažem se. Ako zbudže kopiju K Zoom-a, onda mogu da stave senzor veličine kao u 808, jer će tad budža svakako biti veća od one na 1020.

Da naprave dslr mobile fazon, da se vidi sensor kada se skida optika 😀

Nema potrebe da se stavlja bilo sta vece od senzora na 808. Samo mu treba veca manuelna sloboda. Opticki zum 3x bi bio sasvim ok. Voleo bi da opet vidim koncept n93i tj senzor da bude tako postavljen. Iso 50 je toliko neophodan da tu nema govora. K zoom su hendikepirali sa min iso100 tako da mislim da je iso 50 trebao da postane standard i minimum.

Ok za veličinu senzora, samo ne znam kako bi izveli da bude postavljeno kao kod N93. Za ISO 50 se naravno slazem, ni Lumia 1020 ga nema...

Ne verujem da Canon ima neki veci interes da im obezbedi ne znam ni ja kakvu tehnologiju jer i sami imaju mnogo jeftinih kamera na trzistu. Naravno i sve ovo sa Nokiom ce raditi za pare ali mislim da nece ici na neku revoluciju kamere na telefonu mada ko zna..

nokia-n93i-00.jpg
dva touch ekrana jedan koji se rotira i vrh.a moze i fizicka tastatura

Da, ali to se ne uklapa u koncept današnjeg telefona, tanko a ciglasto, itd...

hsv, pa canon može samo optiku da obezbedi, to već postoji na tržištu u vidu K Zoom-a. Nokia samo da ostavi svoj softver za kameru i senzor kao iz 808 sa ISO 50, bombona. To bi već bio napredak, a ne kao Nokia 1020.

Pogledajte prilog 145023
dva touch ekrana jedan koji se rotira i vrh.a moze i fizicka tastatura

To cudo imam u kolekciji, ima ozbiljnu optiku za jedan telefon ali mali i i totalno slab sensor od 3mpx...
Ako tako nesto izbace pa to ce se prodati u par hiljada primeraka, a kostalo bi Boga Oca.

Sto se tice tog ISO 50 koga toliko zelite, verujem da je minimum velicina senzora kao kod 808 za taj iso i f 2.4 ili 2.8, taj iso na f2.2 i senzor od 1020 nebi nesto znacajno doprineo...
Filmske kamere Medium Format imaju relativno niska podesavanja ISO vrednosti, od 35 - 800, 1200 ne vise, zbog ogromnog senzora 4 x 5 cm na novijim modelima.

Takodje taj iso 50 je jedva primetan na Advanced / Pro klasi DSLR modelima...

BSI senzor jednostavno po defaultu podnosi minimum iso 100...

Optika je jako bitna automatski izmenjiv f, na vec dobre sensore bilo bi ono pravo.
Sramota sto se Samsung ranije setio i izbacio Kzoom, sada je glupo Nokia to da uradi, gde je tu NOKIA INNOVATION??

Ne znam da li ste procitali ali oni su potpisali ugovor za patente.

Microsoft ce moci da koristi Canon patente i obrnuto, Nokiji ne treba Canon da bi im obezbedio bolji softver za kameru.

Ja sam prvo skontao da će Canon da proditira iz cele priče, a onda sam čitao neki tekst gde će i MS (Nokia) da profitiraju, a od čega će oni da profitiraju od Canona?

Ja sam prvo skontao da će Canon da proditira iz cele priče, a onda sam čitao neki tekst gde će i MS (Nokia) da profitiraju, a od čega će oni da profitiraju od Canona?

Mozda ce im Canon dizajnirati sensore, to je super i reklama...

Canon mahom ima sve svoje, za razliku od Nikona koji saradjuje i sa Sonyem, za mnoge modele koriste njihove sensore.

Mozemo samo da nagadjamo dok ne objave nesto konkretno..

Logicno je da Kompakt segment digitalaca predje na napredne telefone sto je trend godinama unazad, a sve ove jake firme beleze pad prodaje tih kamera.
Ako svoje trikove prebace na mobilni, i Canon i MS ce biti u plusu, mnogo je bolje imati Telefon visestruke namene, nego odredjeno sredstvo...

To je ona prica NES 3 u 1 i Turska (gle nemam secera kako cu gorku) 😉

Poslednja izmena:
Koliko vam drzi baterija, ali pri tom ne mislim na slikanje (iako je neizbozno po ceo dan ovim tel) nego za standardno koriscenje, wifi,3G, mail sync.......

Meni je trajala oko 2 dana uz umereno koriscenje i po koju sliku.

Ako bas slikam, snimam, net, muzika, po koja igrica... izdrzi jedan dan. Ali uglavnom oko 2-3 dana.

To je relativna stvar. Kod mene je bio par dana i punio sam je na 12h. Web jede bateriju. Ako bi izdrzao 3h koriscenja da pucas od srece. Po meni jedan od najgorih po pitanju baterije. Ali to sam samo ja. Verovatno ce se neko javiti da mu traje 2 dana 🙂
Edit:
Emix pretera ga 2-3dana

Poslednja izmena:
Dobro ti si u pravu, koristio si ga 3 dana, ja lazem.

Auuu sto uopste odgovaram??

Niko nije rekao da lazes. Baterija i trajanje je subjektivna stvar. Ne traje kod svakog isto. A ovo je bila sala u edit. Nema ljutis

Ne zelim da sirim pricu ali nema potrebe za komentarima tipa: "Pretera ga 2-3 dana"

Ja sam na auto brightness po kuci mogao da surfujem najmanje ali najmanje 5 sati! To sam bas gledao i racunao, i to ne konstantno nego sa pauzama. Kako si ti izvlacio jedva 3 sata ja ne znam stvarno.
Nikad nisam imao problem da telefon ujutro skinem sa punjaca i da u toku dana ostanem bez baterije, kazem 1-2h muzike, par slika, malo surfa, par poziva meni je baterija trajala 2 dana, nekad i 3.

Ako ga bas maltretiram, dosta slikanja, igrice, surf... izdrzavao je od ujutro do uvece bez problema.

Posto je identican kao 920 tj sve je isto sem ekrana verujem ni da razlike ne mogu da budu drasticne. Wifi surf sigurno preko 5-6h konastantno. 3G surf, pojesce celu bateriju za 3-4h bez problema. Tu je najgori po pitanju baterije. Ovako, izgurace sigurno jedan dan malo jaceg koriscenja... Nikad mi nije izdrzao 920 dva dana mada opet, ja stvarno koristim telefon dosta i ne pokusavam da se nadmudrujem sa baterijom. Bitno je da izdrzi od ujutru do uvece tako da stavka "spavam a telefon nije na punjacu" kod mene ne postoji. No jos nisam uspeo da dodjem u situaciju da mi ne izdrzi taj jedan dan. Sa druge strane, ne treba ocekivati nikakvu magiju, kad ga opteretis, trosi bateriju i to je to. Ali sat-dva interneta dnevno, pola h GPS recimo, 10tak razgovora, SMS, WA, Viber, mozda neka slika i ponekad muzika, meni to bez problema izdrzi...

Ja za sinhronizaciju maila, WhatsApp, i internet radio drzim telefon iskljucivo na 2g, i sve ovo radi kako treba. Surf na tako malom ekranu je mucenje, pa to ni ne pokusavam, ali ako surfuje koristim operu mini opet preko 2g. 3g palim samo kad nekom treba da posaljem neku sliku, i onda vratim na 2g. Ili ako me neko bombarduje sms porukama, pa mi prekida konekciju i pocne radio da mi secka. Tako da verujem da bi 1020 sa takvim setovanjima, da ne palis 3g sigurno gurala duplo vise nego na 3g, tj. dva dana vs jedan.

gsmarena_002.jpg

gsmarena_111.jpg

gsmarena_002.jpg

Ne znam sta je u pitanju, optimizacija sigurno, mozda i nesto drugo. Hardver je isti, ekran je isti, baterija ista, mozda RAM?? :d

Poslednja izmena:
Pa eto 5h surf. Ja nikad uzivotu ni sa jednim telefon nisam ostvario ove gsm rezultate. Uvek min 30% manje. Al dobro. Mozda u mojim rukama telefon drugacije radi...

Nazad
Vrh Dno